Millka Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 Zastanawiam sie kiedy po raz 1 mozna obciac wloski Shih Tzu, nie zamierzam jej wystawiac, a podobaja mi sie takie krotkie włoski na pyszczku. Chcialabym je troche podciac, ale nie wiem czy wypada :oops: . Quote
dianthus Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 [quote name='Millka']Zastanawiam sie kiedy po raz 1 mozna obciac wloski Shih Tzu, nie zamierzam jej wystawiac, a podobaja mi sie takie krotkie włoski na pyszczku. Chcialabym je troche podciac, ale nie wiem czy wypada :oops: .[/quote] A w jakim wieku jes twoja sunia? Włos szczenięcy nie jest aż taki trudny w pielęgnacji więc może wytrzymasz do jego wymiany (10-12 m-cy)? możesz ciąć nie ma żadnych przeciwwskazań ale pamiętaj o jednym.Jeśli obetniesz włos na grzbiecie noska i pod oczkami to będziesz musiała to robić już bardzo regularnie.Włoski odrastając będą "właziły"do oczu i drażniły gałkę oczną.Włos na pyszczku możesz skracać bardzo mocno ale raczej nie wycinaj włosa pod oczkami i na nosku. Pozdrawiam Quote
Millka Posted April 10, 2006 Author Posted April 10, 2006 Moja Maxi ma 4 miesiace i patrzac na nia nie moge znalezc oczek :lol: owszem robie jej kiteczki lub podpinam spineczka ale te wloski z pyszczka tak i tak zachodza na oczka Ma taki nielad na mordce ze czasami pokladamy sie ze smiechu :roll: Myslalam, ze moze jej to przeszkadza i ulatwie jej troszeczke podcieciem, no ale .... moze jeszcze poczekam. Quote
Psiarka Posted April 12, 2006 Posted April 12, 2006 Miałam ten sam problem! To z czasem przejdzie, gdy włoski podrosną. Musisz troszkę poczekać, chyba, że bardzo Ci się w tym śpieszy. Spróbuj je ugładzić:P czy podwiązac... Quote
Recommended Posts