a_niusia Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 tez hiciarska jest evangers jagniecina i ryz. pysznosci po prostu hehehehe Quote
LadyS Posted April 19, 2012 Author Posted April 19, 2012 Tytuły gazet wrocławskich krzyczą - plaga szczurów! No kurde nie dziwne, skoro starsze panie wywalają chyba resztki z całego tygodnia pod okna "dla ptaszków", a potem mój pies na to poluje... Quote
LadyS Posted April 19, 2012 Author Posted April 19, 2012 Ponieważ JRT, który nad sobą nie panuje, to... standardowy JRT, które spotyka się na ulicach :lol: ćwiczymy samokontrolę. Crate games nie ćwiczyliśmy ohohohoho od pewnego czasu :diabloti: [video=youtube;PddfVQa4ECM]http://www.youtube.com/watch?v=PddfVQa4ECM[/video] Quote
LadyS Posted April 19, 2012 Author Posted April 19, 2012 I drugi filmik ze smakiem, bez komendy "zostaw" za radą pani szkoleniowiec, sesja pierwsza: [video=youtube_share;2LbO9GFXjRE]http://youtu.be/2LbO9GFXjRE[/video] Quote
LadyS Posted April 19, 2012 Author Posted April 19, 2012 [quote name='evel']Ale jakie skupienie, kurde! :)[/QUOTE] Noo, ja już nieraz słyszałam, że to zepsuty JRT, bo JRT się nie skupia :evil_lol: Powiem więcej! JRT ucieka, nic nie umie, bo nie umie się uczyć :lol: goni koty i zagryza wszelkie stworzenie biegnące i latające, rozpierdziela całą chałupę, potrzebuje [U]tylko[/U] biegania luzem itd. itp. A propos tego ostatniego - u nas dziś były 34 stopnie w słońcu :diabloti: i piesek po pół godzinie lonżowania, jak to kolejna super-mądra-i-znająca-się osoba z dogo mówi :evil_lol:, w tym: biegania, aportowania, robienia komend, ćwiczenia zostawania, przybiegania na komendę i przeciągania się padł :evil_lol: Ale nie, na lince nie się zmęczyć psa, a co dopiero jack russella :roll: Quote
murakami Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 Sorry, ale największe wrażenia na mnie ta temperatura zrobiła. 34 w słońcu??? 34?? w słońcu?? u nas leje, mokro, szaro, ponuro... W taka pogodę to i lonżować się nie da - lonża zaczyna ważyć z 10 kilo... Quote
LadyS Posted April 19, 2012 Author Posted April 19, 2012 [quote name='murakami']Sorry, ale największe wrażenia na mnie ta temperatura zrobiła. 34 w słońcu??? 34?? w słońcu?? u nas leje, mokro, szaro, ponuro... W taka pogodę to i lonżować się nie da - lonża zaczyna ważyć z 10 kilo...[/QUOTE] Hihi, nooo, bez słońca ok. 18, zupełnie bezwietrznie - byłam na spacerze pół godziny z psem i spociłam się jak ruda mysz, a byłam w oddychającej koszulce i rozpiętej bluzie :lol: Quote
LadyS Posted April 19, 2012 Author Posted April 19, 2012 [quote name='murakami']Ech, południe...[/QUOTE] Raczej zachód :lol: Quote
Kajusza Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 ale on fajnie pracuje :-) ...... i cały czas nie moge się nadziwić, że Jax jest taki mały :-D Quote
LadyS Posted April 19, 2012 Author Posted April 19, 2012 [quote name='Kajusza']ale on fajnie pracuje :-) ...... i cały czas nie moge się nadziwić, że Jax jest taki mały :-D[/QUOTE] Ja też jego "małość" dostrzegam dopiero na zdjęciach, filmikach albo jak idzie z TŻtem ;) A pracuje jak łowczarek czasem :lol: Quote
a_niusia Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 tak, pies musi byc niegrzeczny i spieprzac, bo jest JRT... jak oglosilam nasza sierote na forum adopcyjnym seterow, znalezlismy jej chate blyskawicznie, wiec napisalam, ze watek do zamkniecia. a tam odrazu posty, ze maja nadzieje, ze nowy dom zostal poinformowany o tym, ze niesfornosc setera mija dopiero po 3 roku zycia, wczesniej moze gluchnac na komendy i wreszcie niesmiertelne "seter to nie owczarek". no na pewno powiedzielismy tym ludziom, ze pies sam z siebie zrobi sie posluszny jak skonczy 3 lata... szczegolnie, ze to nie byl specjalnie trudny pies. ale..."to nie owczarek". Quote
anorektyczna.nerka Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 To samo usłyszałam od znawców SH, którzy się dziwili, że uczę psa odruchowego siadania (zapinanie na smycz, pasy, takie tam), no bo jak to husky to nie owczarek. Palpitacji dostali jak napisałam, że staram się stłumić u mojego psa instynkt pogoni, bo jak to, z zabraniać huskiemu łapać kur sąsiada? Quote
sacred PIRANHA Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 tylko owczarki są grzeczne przeciez i posłuszne, reszta psów to instynktowne łobuzy, nie do opanowania:-) a yorki, to tylko ładnie maja wyglądać:-D moje nawet nie wyglądaja dobrze hahaha Quote
a_niusia Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 ja uwazam, ze jak ktos twierdzi, ze cos tam nie jest owczarkiem, to tlumaczy tym swoja porazke wychowawcza i lubie na to odpowiadac, ze nie znam zadnego owczarka, ktory bylby bardziej posluszny niz moj pies hehehehe Quote
motyleqq Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 tak tak, bo jak owczarek, to jest Szarikiem i umie i wie wszystko ;) i w ogóle nie trzeba z nim nic robić ;) Quote
sacred PIRANHA Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 bo owczarek rodzi sie Szarikiem, labrador rodzi sie psem przełagodnym i przecierpliwym dla dzieci, ast rodzi się mordercą, jrt rodzi sie nie do opanowania nadpobudliwcem, a wszystkie yorki rodzą sie i umrą głupie:-D Quote
polciuaa Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 tak lekko w temacie owczarków itp itd, siedze sobie dzisiaj w lesie, ćwicze z moim głupim psem, a tu zza krzaków wyłażą dwie kobity z ONo podobnym psem, a jak myślicie, jak miał na imie pies? Szarik oczywiście. :diabloti: Quote
LadyS Posted April 19, 2012 Author Posted April 19, 2012 [quote name='a_niusia']tak, pies musi byc niegrzeczny i spieprzac, bo jest JRT... jak oglosilam nasza sierote na forum adopcyjnym seterow, znalezlismy jej chate blyskawicznie, wiec napisalam, ze watek do zamkniecia. a tam odrazu posty, ze maja nadzieje, ze nowy dom zostal poinformowany o tym, ze niesfornosc setera mija dopiero po 3 roku zycia, wczesniej moze gluchnac na komendy i wreszcie niesmiertelne "seter to nie owczarek". no na pewno powiedzielismy tym ludziom, ze pies sam z siebie zrobi sie posluszny jak skonczy 3 lata... szczegolnie, ze to nie byl specjalnie trudny pies. ale..."to nie owczarek".[/QUOTE] No ba, to samo słyszałam - mój pies jest dziwny, bo się słucha, a JRT nie powinien. Widzę, że setery też zaliczają się do grupy: BO TO JRT/HUSKY/SETER/YORK/WILCZAK! [quote name='anorektyczna.nerka']To samo usłyszałam od znawców SH, którzy się dziwili, że uczę psa odruchowego siadania (zapinanie na smycz, pasy, takie tam), no bo jak to husky to nie owczarek. Palpitacji dostali jak napisałam, że staram się stłumić u mojego psa instynkt pogoni, bo jak to, z zabraniać huskiemu łapać kur sąsiada?[/QUOTE] Oooo, to ja usłyszałam, jak napisałam, że przyuczam swojego psa braku agresji do kotów (bo rodzice mają kota) i nie gonienia kotów, że powinnam sobie wziąć inną rasę psa, a nie JRT, bo JRT [B]MUSI[/B] goni koty. [quote name='sacred PIRANHA']tylko owczarki są grzeczne przeciez i posłuszne, reszta psów to instynktowne łobuzy, nie do opanowania:smile: a yorki, to tylko ładnie maja wyglądać:-D moje nawet nie wyglądaja dobrze hahaha[/QUOTE] Noo, a najgorzej jak ktos wezmie owczarka z nastawieniem, ze on sam z siebie bedzie grzeczny.... [quote name='a_niusia']ja uwazam, ze jak ktos twierdzi, ze cos tam nie jest owczarkiem, to tlumaczy tym swoja porazke wychowawcza i lubie na to odpowiadac, ze nie znam zadnego owczarka, ktory bylby bardziej posluszny niz moj pies hehehehe[/QUOTE] No to jest idealne wytłumaczenie, używane np. przez właścicieli i, o zgrozo!, hodowców JRT - bo to JRT, więc tak ma. Nic mnie bardziej nie irytuje, bo mój JRT tak nie ma - ale wówczas słyszę, że mój jest popsuty :lol: [quote name='motyleqq']tak tak, bo jak owczarek, to jest Szarikiem i umie i wie wszystko ;-) i w ogóle nie trzeba z nim nic robić ;-)[/QUOTE] Otóż to. [quote name='sacred PIRANHA']bo owczarek rodzi sie Szarikiem, labrador rodzi sie psem przełagodnym i przecierpliwym dla dzieci, ast rodzi się mordercą, jrt rodzi sie nie do opanowania nadpobudliwcem, a wszystkie yorki rodzą sie i umrą głupie:-D[/QUOTE] Hahaha, dobre podsumowanie :lol: [quote name='dogomanka_']tak lekko w temacie owczarków itp itd, siedze sobie dzisiaj w lesie, ćwicze z moim głupim psem, a tu zza krzaków wyłażą dwie kobity z ONo podobnym psem, a jak myślicie, jak miał na imie pies? Szarik oczywiście. :diabloti:[/QUOTE] No ba, jeszcze jest Reks, od komisarza Reksa i teraz pewnie będzie Alex, od komisarza Alexa ;) No i jeszcze Cywil jest. Quote
polciuaa Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 [quote name='LadyS'] No ba, jeszcze jest Reks, od komisarza Reksa i teraz pewnie będzie Alex, od komisarza Alexa ;) No i jeszcze Cywil jest.[/QUOTE] Alex to taka nowość już, bo reksy czy cywile to już stare dzieje możnaby rzec. :D Quote
a_niusia Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 ej jeszcze o rasach dlugo dojrzewajacych... otoz czlowie np. wybitnie dlugo dojrzewa, ale czy to by usprawiedliwialo nieumiejetnosc jedzenia nozem i widelcem u 15latka? Quote
Recommended Posts