Białe Szczęście Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 Witam, jako uczestnik chcę powiadomić zainteresowane (lub jeszcze nieświadome) osoby o rozpoczęciu zajęć w psim przedszkolu. :multi: Zorganizowane przez Związek Kynolog. oddział w Bydgoszczy. 8 spotkań w miesiącu, koszt 100 zł. Dla psów rasowych i nierasowych w wieku 3,5-6 miesięcy. Jeśli właściciel nie jest zapisany w związku, to ponosi dodatkowo (jednorazowo) koszty rejestracji, niecałe 60 zł. Polecam! Jest to doskonałe przygotowanie pieska do życia wśród ludzi, rodzinki i innych piesków. W zajęciach może brać udział cała rodzina. W ten weekend odbyły się pierwsze zajęcia. Stawiły się 2 podhalany, 2 dobermany, rotweilerka i jeden maluch nie wiem jakiej rasy. Ja również byłam uczestniczka i już widzę różnicę w zachowaniu naszej suczki. Jak tak dalej pójdzie, to może jesienią zapiszemy się na PT? Kto wie. Zapraszam, bo jest bardzo miło, a im więcej piesków tym lepsza socjalizacja i większe zamieszanie ;) Jest to też fajny sposób na weekendowy relaks. Następne zajęcia w niedzielę 9 kwietnia, wyjątkowo o 14:00 (normalnie o 10tej). Magda Quote
Magda i Saga Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 Ten maluch nie wiadomo jakiej rasy to był owczarek pirenejski 3 miesięczny o imieniu Oxi :lol: , niestety na gościnnych występach. Może jeszcze kiedyś wpadniemy, o ile nas nie zadepczecie:lol: Quote
MonikaSz Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 [quote name='Białe Szczęście']Zapraszam, bo jest bardzo miło, a im więcej piesków tym lepsza socjalizacja i większe zamieszanie ;) [/quote] Niestety, ale nie zgodzę się do końca z Tobą. Uczestniczyłam w psim przedszkolu, do którego przychodziło na zajęcia nawet i 30 szczeniaków. Niby wszystko było super, nie widziałam błędów, które nieświadomie popełniałam, ale w późniejszym szkoleniu okazało się ile mam do nadrobienia. Wszystko zależy co chcesz później robić z psem. Na dzień dzisiejszy wybrałabym przede wszystkim szkołę, gdzie uczy się zabawy ze szczeniakiem, gdzie uczy się jak odciągnąć zabawką szczeniaka od innych psów, gdzie jest mniej szczeniaków i najlepiej podobnego wzrostu. Może opiszesz jak wyglądają zajęcia - ja pewnych sytuacji nie zauważyłam ... W pewnym okresie życia mojego suczyska zaczęłam zabijać jej pasję aportowania, którą miała jak do mnie trafiła. "Odkręcanie" trwało ponad pół roku, a i czasami teraz zawaha się, czy jednak ma oddać czy nie. Quote
Białe Szczęście Posted April 11, 2006 Author Posted April 11, 2006 [quote name='Magda i Saga']Ten maluch nie wiadomo jakiej rasy to był owczarek pirenejski 3 miesięczny o imieniu Oxi :lol: , niestety na gościnnych występach. Może jeszcze kiedyś wpadniemy, o ile nas nie zadepczecie:lol:[/quote] Dobra, nastawię Borkę pozytywnie :lol: Quote
tigrunia Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Ale nic nie piszecie gdzie jest to przedszkole ??? Chciałam się zapisać z moją Yorczką, ale nie wiem czy nie jest już za duża (ma 6 m-cy) no i szukam czegoś w Bydgoszczy Quote
Białe Szczęście Posted November 5, 2007 Author Posted November 5, 2007 Hej, Tajgrunia. To przedszkole było jakiś czas temu. Teraz moja Borka ma prawie 2 lata ;) O przedszkole zapytaj w Bydgoskim Oddziale Związku Kynologicznego. Joreczki są maleńkie, radziłabym Ci raczej poszukać równie maleńkiego towarzystwa. Pzdr Quote
Magda i Saga Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Przedszkola nie ma, są tylko kursy PT. Jeżeli interesuje cie agility to zapraszam w marcu na kurs. Informacje o sekcji i kursie znajdziesz na naszej stroniw [url]www.agility.bydgoszcz.pl[/url] Quote
tigrunia Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Nie, dziękuję :) Chciałam tylko coś w rodzaju kursu posłuszeństwa. Nie wiecie czy coś takiego w Bydgoszczy istnieje?? Quote
Magda i Saga Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Kursy PT o których pisałam wyżej, to właśnie posłuszeństwo. Zacznie się na wiosnę, pytaj w oddziale. Ale akurat na tych kursach nie widze yorka za bardzo Quote
tigrunia Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Dlaczego nie widzisz Yorka?? Hmm.. lepiej zadzwonię i się wypytam czy takie maleństwa przychodzą na takie kursy :) Dziękuję bardzo za odpowiedź Quote
Someone Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Ja też szukam psiego przedszkola w Bydgoszczy, ale ZK O/Bydgoszcz jak zwykle się nie popisał... Quote
Someone Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Znalazłam psie przedszkole w Białych Błotach koło Bydgoszczy. :multi: Quote
tigrunia Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 [quote name='Someone']Znalazłam psie przedszkole w Białych Błotach koło Bydgoszczy. :multi:[/quote] Oooo .. :) No to gratuluję :) Moja niestety juz wyrosła z przedszkola :p A moizesz podać mi jakiś link na PM ? Jakies szkolenioa tez się tam odbywają, czy tylko przedszkole? Quote
joanika Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 A nie lepiej psie przedszkole samemu sobie zoorganizować:cool3: Ja np mam z tym problem bo w sąsiedztwie są przeważnie duże szczeniaki (labradory, goldeny itp) a ja mam małą sunię która nie ma się z kim bawić Z tego co wiem 7 września zaczynają sie w bydgoszczy kursy PT i chyba będzie też psie przedszkole. Quote
Someone Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Znalazłam jeszcze psie przedszkole w Inowrocławiu i prawdopodobnie z niego skorzystam. Do września za daleko - szkoda czasu. Moja pociecha ma już 2 m-ce.;) Quote
kiniusia111 Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Nie wiem czy wiecie ale powstało w Bydzi psie przedszkole:cool3: Ja i mój Rokuś zapisalismy się i byliśmy na zajęciach już 2 razy. Na 1 zajęciach podzielono pieski na 2 grupy w naszej jest 5 piesków więc jest fajnie. Uczyliśmy się chodzenia na smyczy i przybiegania na zawołanie. Pieski ucza się poprzez nagradzanie i zabawę. Roki jest najmniejszym pieskiem to sznaucerek miniaturka i wszystkie pozostałe psy mają nad nim przewagę, ale nie jest źle. Quote
kiniusia111 Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 na Jachcicach. Jak dla mnie kawał drogi. Jadę najpierw tramwajem a potem się przesiadam w 54. Quote
smerfetka123 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 jeszcze Ciele, Dobry Piesek i chyba w Myślęcinku, Sivis :) Quote
rmx Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Psie przedszkole działa również w Kynoparku [URL="http://www.kynopark.pl"]www.kynopark.pl[/URL] Quote
MilkChocolate Posted August 5, 2014 Posted August 5, 2014 Witam, czy ktoś może polecić jakieś psie przedszkole w Bydgoszczy? jakieś opinie? Wiem, ze juz były odpowiedzi ale to było juz jakis czas temu i przez ten czas dużo mogło się zmienić. Pozdrwiam;) Quote
iwona.w Posted September 5, 2014 Posted September 5, 2014 [quote name='MilkChocolate']Witam, czy ktoś może polecić jakieś psie przedszkole w Bydgoszczy? jakieś opinie? Wiem, ze juz były odpowiedzi ale to było juz jakis czas temu i przez ten czas dużo mogło się zmienić. Pozdrwiam;)[/QUOTE] Witam. obecnie prowadzone jest Psie Przedszkole w Bydgoszczy przez Związek Kynologiczny. Są to zajęcia, na których piesek uczy się bardzo wielu rzeczy w tym socjalizacji, początki szkolenia i dobrego zachowania. dużo osób( w tym ja) chwali to przedszkole, a potwierdzeniem tego jest to, że wielu ludzi z innych Psich przedszkoli przenosi się do "nas" :) polecam :) miła atmosfera i super instruktor ;) więcej informacji: [url]www.zkwp.bydgoszcz.pl[/url] w zakładce szkolenia Quote
Recommended Posts