Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam, jako uczestnik chcę powiadomić zainteresowane (lub jeszcze nieświadome) osoby o rozpoczęciu zajęć w psim przedszkolu. :multi: Zorganizowane przez Związek Kynolog. oddział w Bydgoszczy. 8 spotkań w miesiącu, koszt 100 zł. Dla psów rasowych i nierasowych w wieku 3,5-6 miesięcy. Jeśli właściciel nie jest zapisany w związku, to ponosi dodatkowo (jednorazowo) koszty rejestracji, niecałe 60 zł.
Polecam! Jest to doskonałe przygotowanie pieska do życia wśród ludzi, rodzinki i innych piesków. W zajęciach może brać udział cała rodzina.
W ten weekend odbyły się pierwsze zajęcia. Stawiły się 2 podhalany, 2 dobermany, rotweilerka i jeden maluch nie wiem jakiej rasy. Ja również byłam uczestniczka i już widzę różnicę w zachowaniu naszej suczki.
Jak tak dalej pójdzie, to może jesienią zapiszemy się na PT? Kto wie.
Zapraszam, bo jest bardzo miło, a im więcej piesków tym lepsza socjalizacja i większe zamieszanie ;)
Jest to też fajny sposób na weekendowy relaks.
Następne zajęcia w niedzielę 9 kwietnia, wyjątkowo o 14:00 (normalnie o 10tej).
Magda

Posted

[quote name='Białe Szczęście']Zapraszam, bo jest bardzo miło, a im więcej piesków tym lepsza socjalizacja i większe zamieszanie ;) [/quote] Niestety, ale nie zgodzę się do końca z Tobą. Uczestniczyłam w psim przedszkolu, do którego przychodziło na zajęcia nawet i 30 szczeniaków. Niby wszystko było super, nie widziałam błędów, które nieświadomie popełniałam, ale w późniejszym szkoleniu okazało się ile mam do nadrobienia. Wszystko zależy co chcesz później robić z psem. Na dzień dzisiejszy wybrałabym przede wszystkim szkołę, gdzie uczy się zabawy ze szczeniakiem, gdzie uczy się jak odciągnąć zabawką szczeniaka od innych psów, gdzie jest mniej szczeniaków i najlepiej podobnego wzrostu.
Może opiszesz jak wyglądają zajęcia - ja pewnych sytuacji nie zauważyłam ... W pewnym okresie życia mojego suczyska zaczęłam zabijać jej pasję aportowania, którą miała jak do mnie trafiła. "Odkręcanie" trwało ponad pół roku, a i czasami teraz zawaha się, czy jednak ma oddać czy nie.

Posted

[quote name='Magda i Saga']Ten maluch nie wiadomo jakiej rasy to był owczarek pirenejski 3 miesięczny o imieniu Oxi :lol: , niestety na gościnnych występach. Może jeszcze kiedyś wpadniemy, o ile nas nie zadepczecie:lol:[/quote]

Dobra, nastawię Borkę pozytywnie :lol:

• 1 year later...
Posted

Hej, Tajgrunia. To przedszkole było jakiś czas temu. Teraz moja Borka ma prawie 2 lata ;) O przedszkole zapytaj w Bydgoskim Oddziale Związku Kynologicznego.
Joreczki są maleńkie, radziłabym Ci raczej poszukać równie maleńkiego towarzystwa. Pzdr

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

[quote name='Someone']Znalazłam psie przedszkole w Białych Błotach koło Bydgoszczy. :multi:[/quote]
Oooo .. :) No to gratuluję :) Moja niestety juz wyrosła z przedszkola :p A moizesz podać mi jakiś link na PM ? Jakies szkolenioa tez się tam odbywają, czy tylko przedszkole?

• 1 month later...
Posted

A nie lepiej psie przedszkole samemu sobie zoorganizować:cool3: Ja np mam z tym problem bo w sąsiedztwie są przeważnie duże szczeniaki (labradory, goldeny itp) a ja mam małą sunię która nie ma się z kim bawić
Z tego co wiem 7 września zaczynają sie w bydgoszczy kursy PT i chyba będzie też psie przedszkole.

• 2 weeks later...
Posted

Znalazłam jeszcze psie przedszkole w Inowrocławiu i prawdopodobnie z niego skorzystam. Do września za daleko - szkoda czasu. Moja pociecha ma już 2 m-ce.;)

• 5 months later...
Posted

Nie wiem czy wiecie ale powstało w Bydzi psie przedszkole:cool3: Ja i mój Rokuś zapisalismy się i byliśmy na zajęciach już 2 razy. Na 1 zajęciach podzielono pieski na 2 grupy w naszej jest 5 piesków więc jest fajnie. Uczyliśmy się chodzenia na smyczy i przybiegania na zawołanie. Pieski ucza się poprzez nagradzanie i zabawę. Roki jest najmniejszym pieskiem to sznaucerek miniaturka i wszystkie pozostałe psy mają nad nim przewagę, ale nie jest źle.

• 1 year later...
  • 3 months later...
  • 3 years later...
Posted

Witam, czy ktoś może polecić jakieś psie przedszkole w Bydgoszczy? jakieś opinie? Wiem, ze juz były odpowiedzi ale to było juz jakis czas temu i przez ten czas dużo mogło się zmienić. Pozdrwiam;)

• 1 month later...
Posted

[quote name='MilkChocolate']Witam, czy ktoś może polecić jakieś psie przedszkole w Bydgoszczy? jakieś opinie? Wiem, ze juz były odpowiedzi ale to było juz jakis czas temu i przez ten czas dużo mogło się zmienić. Pozdrwiam;)[/QUOTE]

Witam. obecnie prowadzone jest Psie Przedszkole w Bydgoszczy przez Związek Kynologiczny. Są to zajęcia, na których piesek uczy się bardzo wielu rzeczy w tym socjalizacji, początki szkolenia i dobrego zachowania. dużo osób( w tym ja) chwali to przedszkole, a potwierdzeniem tego jest to, że wielu ludzi z innych Psich przedszkoli przenosi się do "nas" :) polecam :) miła atmosfera i super instruktor ;) więcej informacji: [url]www.zkwp.bydgoszcz.pl[/url] w zakładce szkolenia