madziara1983 Posted April 3, 2006 Author Posted April 3, 2006 Dzięki wielki z a odpowiedż ale co do ciagania to nie jest tak żle bo on aż tak bardzo nie ciagnie i chodzi na normalnej obroży bez kolaczatek i zacisków itp. A o szelkach to myślałam że łatwiej mi będzie np. po schodach go utrzymać wiesz jak się pośliźnie czy coś to go do góry przytrzymam żeby np nie upadł bo nawet normalny zdrowy pies jak jest duży z długim kręgosłupem czasem upada na schodach. A co do biegania to wiesz co teraz to chyba już niemoge zabardzo mu pozwolic bo jest dużo gorzej niż było wcześniej on nawet jak stoi w jednym miejscu i przekręci głowe to ciężar samej głowy powoduje przeskok tej nogi i wygięcie ona wyglada jak by była taka gumowa i miała się ułamac w połowie. Chodze z nim na długiej smyczy ale boje się go spuścić bo jak sięgam reką do zapięcia od obroży to on odrazu wie że chcę go spuśćic i przyjmuje pozycje do wystartowania do przodu wiesz jak to pies ;-) A jak napisałaś o tym skakaniu do piłeczki to ja mu od samego początku nie pozwalałam na takie skoki do góry do kija czy piłki czasem tylko na mnie wskakuje jak wrcam ze skzoły ale zawsze go przytrzymuje. Chciałam juz jutro pojechać ale dziś niezabrdzo się tez czuje , musze antybiotyk dziś wziąść. p.s. co do transportu to prawdopodobnie już mam czekam na odpowiedź ale raczej się zgodzi. ;-) Quote
madziara1983 Posted April 4, 2006 Author Posted April 4, 2006 Dzień dobry wszytskim , mam nowe wieść co do transportu o którym na wiecz. pisałam że chyba będzie no i jest ale ten chłopak tez nie może teraz od razu bo cały tydzień na dniówki pracuje a jak by chciał dzien wolny to też kilka dni wczesniej musiał by zawiadomić szefa , no i mam 3 takie osoby , które moga na poczatku tygodnia ale chyba bede szukac dalej jescze dziś, sytuacja się choć troche ruszyła więc nie jest źle. Dużo osób tez odmawia bo się boją tego remontu we wrocku bo ponoć same objazdy i tzreba zostawić w razie korków troche czasu na miasto zresztą ogólnie wszyscy marudza ze to cały dzien z a nim dojechac , póxniej że korki, i że trzeba poczekac aż te badanmia się zrobi.......no a inni znów jak się dowiaduja ze to taki duży pies to marudzą bo to bo tamto.... kurde co z a ludzie . Ale najważniejsze że wszystko jest na dobrej drodze. Ja też dziś chora, przywlekła się jakaś ptasia grypa do mnie.... ;-) Dziękuje wszystkim z a każda pomoc i buziaczki od Biłaska ...... ;-* Ide dzwonić i szukać dalej..... Quote
madziara1983 Posted April 4, 2006 Author Posted April 4, 2006 Znalazłam kogoś jeszcze ,czekam na odpowiedź właśnie w południe powinnam już wiedzieć. Quote
Paula Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 Madzia, dbaj o siebie i wracaj do zdrowia. Kochani, jestescie cudowni, dziekujemy za kazda pomoc. Dzieki Wam mozna bedzie szybko zdiagnozowac Foczusia :multi: :ylsuper: :klacz: Quote
madziara1983 Posted April 4, 2006 Author Posted April 4, 2006 Elo wszystkim , kurde nie potrzebnie sie az tak ucieszyłam że już jest auto to tez benzyna, kurde juz sama nieiwem jak to wymyślic brak pomysłu , narazie sama jestem chora i ledwo słysze na ucho przez tą ptasią grype ;-) ale ciągle szukam . Mam jeszce potencjalnego kierowce ale narazie jest gdzieś w trasie bo jeździ po ludzi na lotniska no i ma tel narazie wył ale myśle że z rana sie odezwie.Kłade się bo sama coś nie daje rady dziś... ;-( jak nie urok to sracz..... Grubasek mi po głowie cały dzien skacze i zmusza do zabawy a ja ani troche mocy..... Dziekuje z a kolejne wsparcie i pomoc wszystkim..... Quote
madziara1983 Posted April 5, 2006 Author Posted April 5, 2006 Jestem już. Wiecie co Biłaskowi palma uderza do głowy poszłam z nim na spacer na taką łake gdzie niema nikogo za to jest dużo kretów....i tych innych chiałam go troche spuścic żeby sam sobie połaził... No i ide ide ide co kawałek kopce kret. a Grubasek tak wacha wącha wącha no i dochodzi do takiego kopca no ja tak patzree na niego skoro nie kopie mi w tym błocie łapami to niech sobie wącha a Grubasek na mnie na kopiec znów na mnie na kopiec to już widze ze coś planuje i ide w jego strone a on jak to zobaczył to łup i całą głowe w ten kopiec co za cholera jedna wygląda jak by niewiem co mu się stało głowa cała w ziemi w oczach ziemia w uszach ziemi głowa oczywiście tak wysoko podniesiona bo on zawsze dumny jest z siebie jak moze narozrabiać, jak ukradnie papier toaletowy lub reczniki papierowe to niesie tak wyskoko przez cały dom żeby czasem się nie zdażyło , ze ktos nie zauważył..... Gadzina mała no... P.S Co do transportu to znalazłam dziś chłopaka , który powiedział że może pojechac tylko , ze jutro powiniem dopiero odebrać auto z warsztatu bo hamulce mu robia więc się ciesze. Mam nadzieje tylko , ze nie zmieni zdania bo jeszce nie powiedziałm , ze to taki duży pies ale wyglądał na uległego... ;-) Quote
madziara1983 Posted April 5, 2006 Author Posted April 5, 2006 aaaaaa ale ja baran jestem najwazniejszego nie napisałam na koncie jest w tej chwili 375 zł , powinno wystarczyc na badania i droge ja też troszke załatwiłam nie dużo ale zawsze coś. Ale jest jeszce jedna wiadomoś troche gorsza rozmawiałm jeszce wczoraj z Rybon na pm na temat innych objawów , które ma pies i dolegliwości no i powiedziała , ze trzeba jeszce bedzie zrobić kilka dodatkowych badań , które powinny wszytsko wyjaśnic ja sie nie udzielam na temat tych badań Rybon obiecała , ze w wolnej chwili zamieści na forum wszytskie te badania zebyście zorientowali sie jakie to badania i ile mogą kosztować. Jeszce raz dziękuje wszytskim za pomoc ale nadal prosze o wsparcie bo jak Rybon już gdzieś powyzej napisała to chyba bedzie operacja. Niepodoba mi sie to szcerze mówiąc to pewnie barzdeij się zestresuje na tych badaniach niż Gruby.... Dziękuje Quote
Paula Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 Kochani :buzi: :iloveyou: jestescie cudowni :klacz:, to glownie dzieki Wam i forumowiczom z Klubu Molosa udalo sie zebrac te pieniazki:bigcool: Dziekujemy bardzo serdecznie i wciaz prosimy o rady, wsparcie duchowe i wplaty na konto na dalsze leczenie. Troszke Bialaska [IMG]http://i58.photobucket.com/albums/g253/paula_z/Inne%20zwierzaki/foczek03dog.jpg[/IMG] [IMG]http://i58.photobucket.com/albums/g253/paula_z/Inne%20zwierzaki/foczek06dog.jpg[/IMG] [IMG]http://i58.photobucket.com/albums/g253/paula_z/Inne%20zwierzaki/foczek01dog.jpg[/IMG] [IMG]http://i58.photobucket.com/albums/g253/paula_z/Inne%20zwierzaki/foczek07dog.jpg[/IMG] [IMG]http://i58.photobucket.com/albums/g253/paula_z/Inne%20zwierzaki/foczek13dog.jpg[/IMG] Quote
madziara1983 Posted April 6, 2006 Author Posted April 6, 2006 Dzień dobry wszytskim..... Mam bardzo dobre wieści .Chłopaczek potwierdził transport wczoraj i jade w sobote , właśnie napisałam do weta czy odpowiada mu taki termin i czekam na odpowiedź. Mam nadzieje , ze sie do soboty nie rozmyśli i bedzie wsyztsko ok ale się ciesze . Dziekuje wszytskim którzy pomogli bo to dzięki wam moge tam pojechać.... :multi: Quote
madziara1983 Posted April 6, 2006 Author Posted April 6, 2006 Mam nowe wiadomośc niestety nie podobaja mi się . Dzwoniłam właśnie do dr. Szczypki i powiedział , ze niestety na sobote nie może się ze mną umówić bo ma 3 zabiegi niema takiej możliwości. Powiedział jeszce , że on u siebie ma tylko sale operacyjną i musiał by mnie dopiero pokierowac we wrocku do innej lecznicy na zrobienie rtg i dopiero do niego albo powiedzaił że mam pojechać do jeleniej góry zrobić to rtg i spowrotem do niego tylko , że do jeleniej też mam 100 km. Jaka paranoja już się zaczynają problemy , najgorsze jest to , ze ten chłopak który ma mnie zawieść tez pracuje i niewiem czy w tygodniu bedzie mógł ze mną jechać..... KUR** Czxekam az mi da znać ten wet kiedy ma wolny termin. Quote
andzia69 Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 a moze zrób tego rtg w Jeleniej, wyslij dr zdjęcia (a zeskanuj je też i wyślij rybon) i moze na odległość postawią wstępną diagnozę i wtedy już umów się konkretnie na dłuższą wizytę - tak by było chyba prościej Quote
alispo1 Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 spokojnie,rtg mozesz zrobic na klinikach(tylko radze rano) ,to nie jest daleko lecznicy Szczypki,nie martw sie na zapas,bedzie ok;) albo wlasnie gdzies u ciebie,chociaz na klinikachjakbys zrobila cyfrowe to by bylo najlepsze. Quote
madziara1983 Posted April 6, 2006 Author Posted April 6, 2006 Sprawa polega na tym , że nawet jeśli zrobie zdjęcie w jeleniej to i tak i tak będe musiała pojechac do wrocławia na wizyte bo on musi zobaczyć psa no i to nie jest sprawa tylko tych stawów tylke jeszce kilku objawów i z innej beczki więc wtedy wycieczka do jeleniej to tylko podwójny koszt. diagnoza wstępna została juz postawiona jako zaawansowana dysplazja. No i podwójny transport do jeleniej a później do wroclawia to tez kłopot bo ja przeciez od tygodnia szukałam kogoś kto mnie z psem zabierze i to wcale nie było takie proste jak się wydawało. Ja byłam pewna że to wszytsko się zrobi w jednej lecznicy i po wszystkim ja nawet nieiwem czy ten chłopak pojedzie w tygodniu no i jak zareaguje na to ze to zajmie o wile więcej czasu no bo ktoś musi poświęcić cały dzień prawie na to. P.S ALISPO1 Mówisz ze to zdjęcie na klinikach można zrobić ?? o co chodzi łatwo tam chociaż od tej lecznicy trafic???I czy daleko to jest???Bo ja chyba też będ emusiała tam zadzwonić i się umówić a nie moge się umówić co do godziny bo od zgorzelca do wrocka w 3 miejscach remontują droge i sa światła na bolesławcu są często korki wrocław w remoncie ja nawet niewiem jak tam dojechac ale postarm się umówic z nim na jak najwczesniej jeśli ten kierowca będzie mógł bo z rana też mniejsze korki napewno bedą> Mam jescze pytanie gdyby wyznaczył mi taki termin że miał byś jakiś wolny czas to mogłabyś sie z emna umówić gdzies tam we wrocławiu i pojechac ze mną do tej kliniki, no chyba ze naprawde jest bardzo łatwo trafic na to rtg i blisko. Narazie czekam az mi odpisze kiedy ma termin wolny i dopieroi zadzwonie do tego chłopaka od transportu.Kurde ale zła jestem. Quote
alispo1 Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 jeszcze masz inne wyjscie-wszystko zalatwic na klinikach.Ale skoro wybralas Szczypke to nie jest daleko na kliniki,trafisz,a jak nie to jak bede akurat wolna to moge pojechac i wszystko pokazac.Jak bedziesz sie umawiala ze Szczypka to uwzglednij to,ze na rtg na kliniki lepiej wybrac sie rano,bo potem moze byc troche zwierzakow.Chociaz roznie bywa,czasem jest pusto. Quote
ulvhedinn Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 W zasadzie kliniki i lecznica dr Szczypki są w tej samej części miasta i trafić bardzo łatwo. Dasz radę!!! Quote
madziara1983 Posted April 6, 2006 Author Posted April 6, 2006 Ok . No ale najpier to poczekam i zobacze co odpisze bo moze on mi gdzie indziej tez każe to zrobić...... sama niewiem a na tych klinikach to jaki wet.przyjmuje????wiesz coś??? Quote
rybon36 Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 jak tam, przygotowania w toku? o co mnie pytałaś, bo wszystko mi się skasowało? Quote
madziara1983 Posted April 6, 2006 Author Posted April 6, 2006 Kurde sory , ze tak pisze co jakiś czas ale wywala mnie z netu ciagle... ;-( ehhhh Rybon miałas napisać o tych badaniach dodatkowych, które jeszce powinnam zrobić oprócz tego rtg......???? Pamiętasz co Ci pisałam na pm o rzeczach różnych , które uwazam za nie pokojące, meczenie się szybkie, rozwolnienia zjadanie suchych krzaczków.... itp Mówiłaś że cos tam z krwi tzreba jescze zrobić i na serce coś.... Quote
madziara1983 Posted April 6, 2006 Author Posted April 6, 2006 Wiecie co troche jestem wkurzona że tak wyszło bo to troche bez sensu. Przeeciez skoro mam pojechac gdzies do kliniki zrobić to rtg i do niego jechac tylko z wyniikami gotowymi to przeciez moim zdaniem zbadanie psa z gotowymi wynikami zajeło by 15 minut bo to naprawde jest wsyztsko gołym okiem widoczne jeśli chodzi o te nogi . Rybon z mówi że według tego co jej jeszce opisałam powinnam zrobic takie badania, no bo on ma kilka jeszce innych dolegliwosci:,,ten siusiak i powieki to herpes wirus, taki jak naszego zimna, to sie usuwa mechanicznie, reszta to badanie krwi komplet plus wapń, fosfor, fosfataza zasadowa, rtg klatki, żeby widzieć sylwetkę serca,, [IMG]http://www.forum.molosy.pl/images/statusicon/user_online.gif[/IMG] Quote
madziara1983 Posted April 7, 2006 Author Posted April 7, 2006 Alispo1 jak pisałaś , ze nie daleko Szczypki jest ta klinika to nie chodziło Ci zcasem o tą : KATEDRA I KLINIKA CHIRURGII Adres:pl. Grunwaldzki 51; 50-366 WrocławTel.:+48 71 3282016, +48 71 3205355Fax:+48 71 3205353E-mail: [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0000ff][email protected][/COLOR][/EMAIL] Bo ja już szukam i czytam co tylko moge . Z dr. Szczypka jakos dziwnie wyszło napisał, ze najwczesniej moze na poniedziałek lub wtorek ja nie mam znów transportu na poniedziałek ani wtorek .Mam znajomych co moze w środe by mogli ale nie obiecują bo wczesniej byli chętni ale powiedziałam że już nie tzreba no i sobie coś zaplanowali. Niewiem jak to będzie mam weekend na znalezienie tego transportu. Jeśli to ta klinika i Szczypka równiez potwierdzi ze to ta to pomyślałam ze im odrazu tez amilem wyśle moze mnie więcej o co chodzi i jak sprawa wygląda. ;-( Quote
madziara1983 Posted April 7, 2006 Author Posted April 7, 2006 Witam wszystkich ponownie. Umówiłam się z dr. Szczypka na poniedziałek dobrze , ze udało mi się ten transport załatwić. Mam nadzieje że nic już się nie stanie i pojade wkońcu bo ciągle jakies przeciwności losu.... p.s. Wykąpałam dziś grubasa pierwszy raz w całości i nawet nie wiedziałam , ze on jest taki biały heheh Quote
ulvhedinn Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 To ta klinika o którą chodzi- na pl.Grunwaldzkim- do Szczypki to już rzut kamieniem.. no, taki dłuższy rzut.:evil_lol: Trzymam kciuki!!!! Quote
madziara1983 Posted April 7, 2006 Author Posted April 7, 2006 Now łaśnie ja przestudjowałam mape wrocka i ta była najbliżej to dlatego pomyslałam , ze to chodzi własnie o tą . Tam chyba wszystko robią bo czytałam troche to dobzre będzie z głowy. Mam nadzije że doktor mi nie odpisze że się umówił z kimś na poniedziałek bo juz sama tez chciałabym mieć to za soba.... Quote
jogi Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 Bardzo chciałabym pomóc i slużyć swoim samochodem, ale mam nogę w gipsie. Jutro będę na klinikach to może się spotkamy. przynajmniej pokażę Wam co gdzie jest i do kogo sie udać. Mój nr tel. 502-511-605 jeśli będziesz wiedzieć mniej więcej o której będziesz to wyślij sms. Zdjęcie możesz robić na klinikach i od razu pokazać na chirurgii, ja do nich mam bardzo dużo zaufania Quote
ulvhedinn Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 rany.. Jogi co ci się stało??:-o A madziar będzie o ile dobrze rozumiem nie jutro tylko w poniedziałek... Quote
Recommended Posts