dogusia Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Przeczytalam,ze degazowki dwustronne słuza do wykanczania fryzury, a jednostronne do przerzedzania siersci. Ale...na innej stronie internetowej informacja była zupełnie odwrotna,jednostronne do wykanczania a dwustronne do przerzedzania. Jak to w koncu jest??? A ktorymi z nich moge wycieniowac włos na uchu? Prosze o pomoc. Quote
Ada_-_ Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Wydaje mi się, że ta druga informacja jest prawdziwa ;) Quote
Cockermaniaczka Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 A jednostronne to nie cieniują?:evil_lol::lol: Fajny jestes Grey,jak ja lubie Twoje posty:cool3: Dwustronnymi ciezej zrobic tzn"dziury" jednostronnymi efekt bedzie bardziej widoczny i szybszy. Obydwa rodzaje nozyczek sluza do przerzedzania wlosw,cieniowania,zmniejszania objetosci wlosa:p Quote
Grey Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Cockermaniaczka , ja na post Dogusi odpowiedziałem krótko , w jednym zdaniu . Quote
Agnieszka K. Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Ja mam degażówki dwustronne i jednostronne. I to dwustronnymi dużo łatwiej wyciąć dziurę ... i dlatego kupiłam jednostronne, bo dwustronne za duzo wycinały. Obecnie nie uzywam wcale dwustronnym, jesli już, to jednostronne. Quote
Cockermaniaczka Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Hm u mnie znow odwrotnie bylo;) Nie lubie jakos dwu stronnych,lepiej mi sie pracuje jednostronnymi jednak :p Quote
Agnieszka K. Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Ja tez dwustronnych nie lubie, wole jednostronne ;). Quote
Grey Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Chcecie ,to robić szybciej , ale lepszy efekt wychodzi po dwustronnych i dlatego używam dwustronne . Włosy u yorków są trudne i żeby schodów nie było widać to jednak tylko dwustronnymi . Quote
cockermanka Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 U mnie jednostronne leżą sobie na półce...zdecydowanie wolę dwustronne :-) Quote
evel Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Jestem absolutnym laikiem, jeśli chodzi o grooming, dlatego proszę o poradę ;) Chciałabym kupić degażówki, którymi da się zrobić porządek z włosami za uszami i nie narobić dziur - suka ma sierść powiedzmy w typie tollera - a za uszami miękki długi puszek, który zmiata dosłownie wszystko na spacerach :shake: Jakie degażówki byłyby dobre w moim przypadku? Jednostronne, dwustronne, firmowe (jakaś konkretna firma czy model, czy co?) czy jakie? Quote
leepa Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 mi się wydaje że jednak dwustronne w tym przypadku, mniej włosa zbierają... a to nieduża powierzchnia więc jak pociapiesz więcej razy to nie przeszkadza, a mniejsza szansa zrobienia dziur no i ja mam Lowe (jednostronne) za 90zł niedrogie a fajne, to zwykłe fryzjerskie, krótkie, pewnie i tańsze można kupić bo to w sumie do fragmentu, polećcie coś Quote
Agnieszka K. Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Z tego, co osttanio udało mi sie przypadkowo przeczytać, to wychodzi na to, że degażówki maja różny rozstaw i długość "ząbków" czy jak to nazwać. I w zależności, od tego, kto jakie ma w domu, to wiadomo, ze jedne będą cięły więcej a inne mniej. Muszę przy okazji mojego fryzjera zapytac ;-) ... ludzkiego oczywiście :). Quote
leepa Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 o rozstawie też kiedyś czytałam ale potem nigdzie nie widziałam w opisach produktów, itd. itp. no i zwątpiłam właśnie, no to pewnie tak jest Quote
Agnieszka K. Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Znalazłam takie - widać róznicę: [URL]http://www.czf.pl/product_info.php?cPath=22_205_45&products_id=1145[/URL] [URL]http://www.czf.pl/product_info.php?cPath=22_205_45&products_id=1146[/URL] Quote
leepa Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 haha śmieszne te drugie, nie widziałam takich :) nie no faktycznie jak sie przegląda to widac różnice.. tylko że nie spotkałam się aby były one określone w opisie produktu... może i nie jest to takie istotne bo cieniuje się i tak "na oko".. Quote
Recommended Posts