Asia76 Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Co myślicie o podawaniu psu kurzych łapek ? Ponoć galaretka z nich jest bardzo zdrowa. Czy można podawać też surowe, jeśli tak to co z pazurkami? 1 Quote
Wiktor Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Moje psy bardzo często dostają kurze łapki - świeżutkie, z pazurami, prosto ze sklepu, umyte. Ino chrupią :) Quote
Karilka Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 a ja gotuje, galaretke daje i skóry, kosci i pazury wyrzucam. surowe nie są za dobrze gryzione i mam je zaraz w całości na podłodze (typ połykacza) Quote
andromeda Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 galaretka powstaje sama ot tak poprostu w trakcie gotowania, czy łapki gotuje sie w małej ilosci wody i po wystygnieciu powstaje galaretka? Quote
Asia76 Posted April 1, 2010 Author Posted April 1, 2010 [quote name='andromeda']galaretka powstaje sama ot tak poprostu w trakcie gotowania, czy łapki gotuje sie w małej ilosci wody i po wystygnieciu powstaje galaretka?[/QUOTE] Tak galaretka powstaje z samych łapek, ja zrobiłam wczoraj, wody trzeba nalać tylko tyle aby przykryć łapki. Mój pies dzisiaj zjadł i mu smakowało :-) Quote
amensalizm Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Ja daje wędzone. Uwielbiają. Tylko za szybko sa pożerane. Quote
beataczl Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 ja taz daje lapki, Skate je i gotowane i swieze. Ale nie wiem gdyby zapytac weterynarza , to chyba powie , ze nie dawac. Quote
Asia76 Posted April 1, 2010 Author Posted April 1, 2010 z tego, co wiem, weterynarze mówią, że to jest dobre, szczególnie dla psów ras dużych, zapobiega dysplazji stawów. Quote
beataczl Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 o to się cieszę, bylam nie doinformowana, spokojnie moge dawac Skate, to duzy pies! Quote
Ewa&Duffel Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Mój dostaje wędzone i czasami robimy mu galaretkę z kurzych łap, uwielbia :) A ta galaretka jest polecana przez weterynarzy przy problemach ze stawami. Quote
Asia76 Posted April 1, 2010 Author Posted April 1, 2010 A jakie właściwości mają wędzone łapki ? Quote
Recommended Posts