Ajula Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Nawet nie wiecie, bo nigdy nic tu nie pisałam, ale jak mi się w oczy rzucał ten wątek, to czytałam. No i właśnie z przykrością czytam, że niechcący i nieświadomie wcisnęłam się między wódkę i zakąskę.... :( Szkoda psiaków. JUż, już by miały. raczej nie, bo Ajula założyła wątek na Przygarnę psa :( Niestety, nie miałam zielonego pojęcia, że jakieś psy od Was były Państwu proponowane. Nie miałam zielonego pojęcia, że NIE MAM zakładać wątku na Przygarnę psa... mar.gajko - nie wiem, czy by miały, jeśli bym nie założyła wątku.... bo wnioskuję, że Państwo dostali propozycję tych psiaków, a jednak się nie zdecydowali. Mi powiedzieli, że już widzieli różne psiaki, ale chcą jeszcze zobaczyć inne. Ja się nie pytałam, skąd widzieli, myślałam, że po prostu z ogłoszeń, których są setki. andzia - jeśli widziałaś, że założyłam wątek, to czemu nie pokazałaś Waszych psiaków? Może jednak by się zdecydowali na nie? Bo teraz to się naprawdę czuję jak ostatnia idiotka. Ktoś mnie prosi o pomoc w szukaniu psów do adopcji, ja w dobrej wierze zakładam wątek szczęśliwa, że jakieś biedy znajdą dom, nie wcinam się, nie podpowiadam, nie namawiam, bo nie mam żadnego w tym interesu, nie znam żadnych z proponowanych psów, ani nawet osób, które je wstawiają.... A teraz czytam, że przez to, że ja założyłam wątek, to Wasze psy straciły szansę..?? No ręce opadają :( jak słowo daję, nigdy już nie przyłożę ręki do żadnego pomagania, bo w tej chwili to mi się chce płakać. Brak słów. Quote
Anula Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Ajula to nie tak jak napisałaś i myślisz.Ja bardzo ucieszyłam się,że wątek został założony,przynajmniej wszystkie wstawione psiaki miały równą szansę.Pierwszą wiadomość przeczytałam tu na wątku od jkp,że poszukuje dwupaku(możesz się cofnąć w postach) zanim był założony Twój wątek.Napisałam do jkp na pw moją ofertę dwóch suczek z Nowej Soli.jkp nie odpisała mi.Następnie powstał Twój wątek.Sądziłam,że razem działacie w tej sprawie. Quote
jkp Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Ej Ej , Ajula chyba jednak nie ma tu nawet cienia pretensji do Ciebie. Jeśli już to moja wina bo ja robiłam poczatkowo za skrzynke kontaktową dla DS. I czekałam na efekty Państwa rozmyślań - z tego czekania był brak odpowiedzi na propozycje.. Ty oferowałas pomoc i wykonałaś wizyte przedadopcyjną, w realu pogadałas i zdecydowałaś o założeniu wątku na " przygarnę.." Ja bym tego nie zrobiła ( bo 2 razy zrobiłam i mam złe wspomnienia ) ALE KTO POWIEDZIAL ,ZE JA MAM RACJĘ!!?? Ja nie mówiłam :) . Więc sie nie gniewaj , wiadomo ,ze miejsca były dwa a psiaków chętnych dziesiątki i to zawsze boli :(. Najważniejsze ,że DS się zapełni i tyle . pozdrawiam wszystkich JKP Quote
mar.gajko Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Ajula, nikt nie ma pretensji :) tylko sama wiesz jak jest, my chcemy tak bardzo, żeby one znalazły dom, nawet jak ich nie znamy, a i tak decyduje dom, który je wybiera. To zawsze jest trochę rozczarowujące, że nie te :) ale wpływu nikt na to nie ma oprócz DS-u. Quote
andzia69 Posted December 10, 2015 Posted December 10, 2015 Oczywiście, ze nikt żadnych pretensji nie ma :) Wywnioskowalam, ze skoro założyłas wątek znaczy "moje" nie pasują :) dlatego tak napisałam i tyle - ot, życie :) Oby jakieś inne biedy zaznaly ciepła przed swietami :) a to, ze chciałabym, zeby Rudolf znalazl wreszcie dom, a nie spędził kolejną wigilię swojego życia w boksie - no to co zrobić :( nie on jeden Quote
Ajula Posted December 10, 2015 Posted December 10, 2015 Bardzo przepraszam, niepotrzebnie się zdenerwowałam. Znam Was przecież wszystkie z dogo i wiem, jak ciężko pracujecie, żeby pomóc każdemu psiakowi. Zbyt osobiście wzięłam te uwagi. Quote
andzia69 Posted December 10, 2015 Posted December 10, 2015 nie zbyt osobiście ino źle pojmałaś :) Quote
malagos Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 Ja Was też wszystkie podziwiam za ogrom pracy. Dzielne babeczki z Was :) Quote
rita60 Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 Witam,dziewczyny napisała do mnie kobitka z prośbą o pomoc,poradźcie coś...pomóżcie proszę. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1007457406022865&id=1007433279358611 obawiam się,ze ta mała już zaciążyła :[ https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1007447366023869&id=1007433279358611 Ja rozumiem,że każdy ma ogrom pracy i duzo psiaków do adopcji,ale z grzecznosci byscie napisały,ze nie jesteście w stanie pomóc. Quote
andzia69 Posted December 15, 2015 Posted December 15, 2015 Rita60 - no toć ja się udzielam na wydarzeniu i nawet pisałysmy na priv ...a w tej chwil tak naprawdę większości osób z Kielc nie wchodzi na dogo :( Quote
rita60 Posted December 15, 2015 Posted December 15, 2015 Rita60 - no toć ja się udzielam na wydarzeniu i nawet pisałysmy na priv ...a w tej chwil tak naprawdę większości osób z Kielc nie wchodzi na dogo :( Rozumiem andzia,ale trochę mi przykro,że moja prosba o pomoc została teoretycznie zignorowana,a nigdy dotychczas po tylu latach nie prosiłam. Quote
andzia69 Posted December 15, 2015 Posted December 15, 2015 a kto ma stąd pomóc, jak nikogo tu nie ma :( ja też wchodzę sporadycznie :( smutne i przykre...ale co zrobisz :( Quote
rita60 Posted December 15, 2015 Posted December 15, 2015 a kto ma stąd pomóc, jak nikogo tu nie ma :( ja też wchodzę sporadycznie :( smutne i przykre...ale co zrobisz :( Próbuję pomóc...tam jest sfora ok.16 bezdomnych psów, duże psy,małe sunie z cieczką,gwałcone przez duże psy i jedna osoba na miejscu. Bezpieczne trzy psy,szukamy suni po cieczce,ale potrzebna jest pomoc choć jednej osoby,bo ta jedna na miejscu nie ogarnie tego wszystkiego. 1 Quote
andzia69 Posted December 15, 2015 Posted December 15, 2015 Próbuję pomóc...tam jest sfora ok.16 bezdomnych psów, duże psy,małe sunie z cieczką,gwałcone przez duże psy i jedna osoba na miejscu. Bezpieczne trzy psy,szukamy suni po cieczce,ale potrzebna jest pomoc choć jednej osoby,bo ta jedna na miejscu nie ogarnie tego wszystkiego. Rita...ja to wszystko wiem. U nas bliżej nie jest lepiej, a i w samych Kielcach :( Ale jak widzisz - u nas ciężko o realną pomoc :( Trzeba szukać osób z Ostrowca, Starachowic. Tu jak widzisz - z Kielc wchodzę praktycznie ja - a my mamy na glowie prawie 30 psów :( Quote
andzia69 Posted December 25, 2015 Posted December 25, 2015 Pasja wyciągnela malutką 4,5 kg suczyne z kojca, gdzie siedziała z dużym psem i rodzila co cieczkę. Sunieczka ma ok. 5 lat i szuka domu Quote
malagos Posted December 28, 2015 Posted December 28, 2015 Cukiereczek! Taki mleczny cukiereczek :) Quote
rita60 Posted December 29, 2015 Posted December 29, 2015 Witam,czy ktoś z Kielc wybiera się w najbliższym czasie do Warszawy ? Chodzi o przewiezienie małej suni w typie jamnika. Quote
malagos Posted December 30, 2015 Posted December 30, 2015 Moze na fb szybciej znajdziesz dziewczyny?.... Quote
andzia69 Posted December 31, 2015 Posted December 31, 2015 Witam,czy ktoś z Kielc wybiera się w najbliższym czasie do Warszawy ? Chodzi o przewiezienie małej suni w typie jamnika. z tego co wiem, to chyba już pojechała Quote
andzia69 Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 mody oneczek - szuka domu i maleństwa sztuk 8 :( :( http://swietokrzyskie.eadopcje.org/psiak/1370 Quote
malagos Posted January 8, 2016 Posted January 8, 2016 Małe szczylki cudaśnie - i takie tycie! U nas na wsi ludzie zimą nie biorą szczeniat, bo "pani, toż to zamarznie, a do garażu czy domu przecie nie wezmę"... Quote
andzia69 Posted January 11, 2016 Posted January 11, 2016 zapraszamy na maleńki bazarek na zwierzaki Zwierzaka Quote
zozola77 Posted June 3, 2016 Posted June 3, 2016 a taki wspaniały wątek był..mój pierwszy na dogo jaki podczytywałam... a teraz cisza i smutno gdzie sie wszyscy stąd wynieśli ??? Quote
Recommended Posts