ang Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 [quote name='jaanka'] lubię te szelki Trixie . Psy na nich nie ciągną bo mają obrożę i troczki pod paszkami .[/QUOTE] potwierdzam, Kropek wychodzi w nich od wczoraj, zmiana kolosalna. Ewob, dzięki kochana za radę:) Quote
ewelinka_m Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 [quote name='justysiek']dziś Cypis przegryzł Bolkowi szelki:( ale da się zszyć, nie wiem czy im je zdjąć czy zostawić... ale jak je mają to lepiej nawet je złapać, tu mówię o Cypisie bo Bolek sam przychodzi na przytulaski:) takie to małe kochane i ma już bardzo ładną sierść, w piątek je chyba znów wykąpę, bo się już nieco oswoiły. strasznie na siebie warczą przy jedzeniu, miski stawiam im daleko od siebie, praktycznie w dwóch końcach pokoju ale Cypis podchodzi do Bolka i awantura gotowa, dziś się tak zaczęły szarpać, że w szoku byłam, ale tym razem Bolek był górą.[/QUOTE] Justysiek może zdejmij im szelki, bo tak jak Ci wcześniej pisałam skoro Cypisek zareagował z tak dużym stresem może mieć później do nich uraz. To już raz były kąpane? nie wiem czy jest sens robić to powtórnie.. jak wygląda ich skóra i sierść? Przy nas jadły razem posiłek (są nawet zdjęcia) i nie było żadnego problemu. Może coś w ich otoczeniu sprawia, że Cypis zachowuje sie w ten sposób ? [B]P.s WAŻNE napiszcie kto co ogłasza, Ania102 ma dla nas pakiet ogłoszeniowy możemy to wykorzystać na jakiegoś psiaka w pilnej potrzebie ;) [/B] Quote
Ziutka Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 [quote name='ewelinka_m'] [B]P.s WAŻNE napiszcie kto co ogłasza, Ania102 ma dla nas pakiet ogłoszeniowy możemy to wykorzystać na jakiegoś psiaka w pilnej potrzebie ;) [/B][/QUOTE] Ja ogłaszam Bolka i Cypisa ;) Quote
Potter Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 [B]off:[/B] Dnia 05.10.2012 r. Sąd Okręgowy w Kielcach utrzymał w mocy wyrok Sądu Rejonowego w Końskich, skazujący m. in. leśniczego, myśliwego i radnego Rudy Malenieckiej w jednej osobie za zastrzelenie bezdomnego psa. Oto jak problem bezdomności zwierząt rozwiązują bandyci zwani eufemistycznie "myśliwymi" - uzasadnienie wyroku sądu I instancji pdf [IMG]http://www.obrona-zwierzat.pl/images/M_images/pdf.gif[/IMG] [URL="http://www.obrona-zwierzat.pl/images/stories/wyroki/2012/wyrok_radny.pdf"]klik[/URL]. Quote
savahna Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 (edited) Widziałam pierwsze ogłoszenia młodego wegielkowej.:multi: Proszę podziękować baaardzo Kajtkowi za wsparcie wegilkowo.:lol: Postaram się zrobić parę serwisów szczeniakom od Miry na Kielce.... [url]http://swietokrzyskie.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Szczeniaki-pieski-suczki-srednie-PILNA-ADOPCJA-W0QQAdIdZ421398929[/url] Edited October 11, 2012 by savahna Quote
wegielkowa Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 [quote name='savahna']Widziałam pierwsze ogłoszenia młodego wegielkowej.:multi: Proszę podziękować baaardzo Kajtkowi za wsparcie wegilkowo.:lol:[/QUOTE] Iloma okami widziałaś? Nie przemęczaj oków, Savahno, bidaku Ty :). Quote
Incia Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 Mam domek dla młodego kotka lub kotki, domek wychodzący, 30 km od Kielc. Dwoje niedużych dzieci. Quote
Lemoniada Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 Dziewczyny, mam do Was pytanie. Znalazłam ogłoszenie o szczeniakach do oddania po domowej suni, pani która ogłasza jest z Dąbrowy koło Kielc. Napisałam do niej standardowy tekst o sterylizacji, dlaczego warto, jakie korzyści i pani odpisała mi, że chciałaby to zrobić, ale wszędzie zabieg kosztuje ok. 250-300zł, a ją nie bardzo stać. Czy znacie jakąś lecznice, która przeprowadza zabiegi taniej? Trochę wątpię, bo takie są przeważnie ceny za sunię średniej wielkości, ale jesteście na miejscu, to może będziecie wiedziały :) Jeśli nie, to proszę o polecenie jakiegoś dobrego gabinetu, w którym sunia jak najlepiej zniesie zabieg. Pomyślałam, że najwyżej tej pani dołożę, jeśli tylko od ceny zależy, by wysterylizowała suczkę. Z góry dzięki za pomoc :) Quote
savahna Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 [quote name='Incia']Mam domek dla młodego kotka lub kotki, domek wychodzący, 30 km od Kielc. Dwoje niedużych dzieci.[/QUOTE] To może ten rudo biały od agniesi by się nadał.Fotki gdzieś tam trochę wcześniej wkleiłam A jak nie to z adopcyjnego od kitty1 ogłaszałam jakies kocięta i kociczkę ... Quote
erka Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 Psiaki dostały od mariusza pp 100 zł na karmę, bardzo serdecznie dziękujemy:). Lemoniada, niech ta pani do mnie zadzwoni, zobaczymy, czy gdzies by sie udało taniej. Quote
Ziutka Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 Dostałam maila w sprawie Hery, do kogo wysłać z namiarami na panią ? [COLOR=#000080][B][I]Szanowni Państwo Mieszkam w domu z ogrodem, opiekuję się trzema kotami, większą część dnia spędzam w pracy (ok. 10 godz. dziennie nie ma mnie w domu). Chciałabym zaadoptować Herę, ale nie wiem, jak w takich warunkach będzie się czuła: 1) czy pogodzi się z kotami (dwie to młode, bardzo zabawne kotki); 2) czy będzie chciała większość dnia spędzać na podwórku (działka ogrodzona, zagospodarowana, trawa i trochę kwiatów, drzewka owocowe, duża 15 m2 altana, w której w czasie deszczu urzędują koty) - może być to problemem, jeśli piesek jest przyzwyczajony do mieszkania w bloku; 3) dom jest duży i mieszkamy w nim tylko ja z mężem no i nasze koty, a w zasadzie nocują, bo w ciągu dnia wolą przebywać na dworze, niemniej wolny fotel dla Hery zawsze się znajdzie (poza oczywiście jej własnym posłaniem); 4) na podwórku dostanie własną, ocieploną budę, choć istnieje możliwość, że uda jej się zaistalować w kociej budzie, bo koteczki mamy bardzo przyjazne i lubiące ciepełko (poza starym kocurem, który i tak nikogo nie lubi, i w domu zajmuje jeden pokój na własność, a ponieważ jest chory na białaczkę, więc pozwalamy mu na (zbyt) wiele). 5) mamy stałego weterynarza z dobrze wyposażonym gabinetem. Uprzejmie proszę o informację, czy takie warunki będą dla suni odpowiednie. Pies zostanie w przyszłości wysterylizowany i będzie traktowany na równi z innymi zwięrzętami (znaczy: łóżko jest tego, kto je pierwszy zajmie). Choć mieszkamy w Sulejówku pod Warszawą sunię możemy odebrać osobiście. Pozdrawiam i proszę o odpowiedź Marzena K. [/I][/B][/COLOR] Quote
justysiek Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 siersc Bolka ok, Cypisa gorzej troche, ale juz o wiele lepiej niz na poczatku. nie wiem on u mnie tak zachowuje sie od samego poczatku, warczy i szczeka na Bolka przy jedzeniu. szelki im zdjelam. Bolek zakolegowal sie z Cezarem i nawet razem sypiaja a Cypis stoi w oddali i piszczy, ale moze i on sie przekona. z adopcji wraca Kora:( brak mi slow. Quote
erka Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 Ziutka, proszę przeslij mi namiary na panią zainteresowaną Herą. Kobieta dzwoniła do justysiek,że chce zwrocic Korę, powód jej 10 -letni bachor podobno męczy sunię:diabloti:. Ma ja przywieźc w sobotę. Baba jest podobno nauczycielką, nie bedę komentowac. Quote
Ziutka Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 [quote name='erka']Ziutka, proszę przeslij mi namiary na panią zainteresowaną Herą. [/QUOTE] Się robi Centralo :) Quote
jaanka Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 Dawaj Erko adres sprawimy bęcki dziecinie ;) . Zacznie kochać zwierzątka . :mad: Quote
erka Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 Jaanka, takie same przydały by sie także mamusi. Baba z Wilanowa, sprawiała pozytywne wrażenie. Quote
jaanka Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 [quote name='erka']Jaanka, takie same przydały by sie także mamusi. Baba z Wilanowa, sprawiała pozytywne wrażenie.[/QUOTE] W sumie to kwestia większego rozmachu :) A Wilanów w miarę blisko . Robię Perłę na mazowiekie , pakiet Savahny . Quote
wegielkowa Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 [quote name='jaanka']W sumie to kwestia większego rozmachu :) A Wilanów w miarę blisko . Robię Perłę na mazowiekie , pakiet Savahny .[/QUOTE] jaanka nie może zrobić wizyty, bo powiedziała, ze ma odrażający wygląd. poradziłam, zeby wzięła Frytę (bo ładna), ale jaanka i tak marudzi. Powiedziała, ze jak nikogo ładnego i mądrego nie znajdziemy, to trudno, Odrażająca w ostateczności pojedzie (bez Fryty). Quote
andzia69 Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 a ktora to Kora? ta z poprzedników tymczasowych Justysiek??? Quote
andzia69 Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 [quote name='Lemoniada']Dziewczyny, mam do Was pytanie. Znalazłam ogłoszenie o szczeniakach do oddania po domowej suni, pani która ogłasza jest z Dąbrowy koło Kielc. Napisałam do niej standardowy tekst o sterylizacji, dlaczego warto, jakie korzyści i pani odpisała mi, że chciałaby to zrobić, ale wszędzie zabieg kosztuje ok. 250-300zł, a ją nie bardzo stać. Czy znacie jakąś lecznice, która przeprowadza zabiegi taniej? Trochę wątpię, bo takie są przeważnie ceny za sunię średniej wielkości, ale jesteście na miejscu, to może będziecie wiedziały :) Jeśli nie, to proszę o polecenie jakiegoś dobrego gabinetu, w którym sunia jak najlepiej zniesie zabieg. Pomyślałam, że najwyżej tej pani dołożę, jeśli tylko od ceny zależy, by wysterylizowała suczkę. Z góry dzięki za pomoc :)[/QUOTE] nie wiem, czy Dąbrowa podlega pod Kielce, ale jeśli ktoś ma zarejestrowanego psa w UM Kielce to mógł dostać talon na sterylizację Quote
justysiek Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 [quote name='andzia69']a ktora to Kora? ta z poprzedników tymczasowych Justysiek???[/QUOTE] tak, to ta gladkowlosa. sprawa bardzo pilna - baba napisala mi niedawno sms, ze alarm odwolany bo syn obiecal nie maltretowac suni!!! Quote
jaanka Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 [quote name='wegielkowa']jaanka nie może zrobić wizyty, bo powiedziała, ze ma odrażający wygląd. poradziłam, zeby wzięła Frytę (bo ładna), ale jaanka i tak marudzi. Powiedziała, ze jak nikogo ładnego i mądrego nie znajdziemy, to trudno, Odrażająca w ostateczności pojedzie (bez Fryty).[/QUOTE] Jako odrażajaca i w dodatku brutalna jakie bym miała zadanie specjalne ? Tak przestraszyć panią i dziecinę żeby byli dobrzy dla suni przez najbliższe kilkanaście lat czy nafukać i powiedziec że w Kielcach czeka jeszcze straszniejsza Wegielkowa ? ;) A tak na poważnie to nie mam pojęcia jak się robi takie wizyty i jestem trochę przerażona ale mam najbliżej i jak trzeba będzie ratowac psinę to pojadę . Quote
wegielkowa Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 [quote name='jaanka'][B]Jako odrażajaca i w dodatku brutalna[/B] jakie bym miała zadanie specjalne ? Tak przestraszyć panią i dziecinę żeby byli dobrzy dla suni przez najbliższe kilkanaście lat czy nafukać i powiedziec że w Kielcach czekajeszcze straszniejsza Wegielkowa ? ;) A tak na poważnie to nie mam pojęcia jak się robi takie wizyty i jestem trochę przerażona ale mam najbliżej i jak trzeba będzie ratowac psinę to pojadę .[/QUOTE] Odrażająca, brudna i zła:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
jaanka Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 [quote name='wegielkowa']Odrażająca, brudna i zła:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] i koleżanki nie będą się chciały ze mną bawić , coś Ty narobiła Niedobra Ty :eviltong: Quote
wegielkowa Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 [quote name='jaanka']i koleżanki nie będą się chciały ze mną bawić , coś Ty narobiła Niedobra Ty :eviltong:[/QUOTE] Koledzy zapewne tak:razz: (Erosław, przepraszam za gawędzenie na informacyjnym, ale nie mogę sie powstrzymać) Quote
Recommended Posts