Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja kupiłam szczylkom tabletkę na robale bo brzuchy wielkie i twarde, zobaczymy jutro, wyłazi z nich ciagle mase owsikow i kupy strasznie smierdzace:(
kupilam tez szelki - w sumie zaplacilam 30zl
Bolek dal sobie spokojnie zalozyc, jest taki kochany misiu, ale Cypis... malo mnie nie pogryzl tak sie bal.
najlepiej jak by Bolek jak najszybciej znalazl dom, bo przez te histerie brata tez sie cofa i boi:(
juz nie meczylam po tej akcji Cypisa, sprobuje jutro przy jedzeniu zalozyc mu szelki.

Posted

w kostomłotach w rurze (o których kiedyś pisałam) została tylko 1 szczeniorka, są takie straszne mrozy..ona zdziczeje..jest samiuska z mamą..może ktoś ją gdzieś wciśnie. erko a może ktoś jeszcze zadzwoni z ogłoszeń o poprzednie szczeniory i uda się ją wydać. Tak mi jej szkoda :(

[img]http://imageshack.us/a/img109/1385/28407748079612860771255.jpg[/img]

Posted

A czy nie można jej ogłosić i napisac ,że jest w tej rurze, może ktoś się zlituje.
O szczeniaczki na razie mało kto dzwoni, dzisiaj jedna kobieta pytała o te od Miry, wysłalam więcej fotek i sie nie odezwała.

Posted

po odrobaczeniu brzuszki już lepsze, nie tak twarde jak skała, apetyt jest, dziś po 10 próbach udało mi się Cypisowi założyć szelki.
Bolek dziś sam przyszedł na mizianki, juz ma o wiele lepsze futerko, jest ogolnie super.
Cypis to straszny histeryk, przyjdzie tylko do jedzenia a potem zaraz sie cofa i ucieka i jak sie go probuje zlapac to podnosi taki alarm, ze glowa mala:(

Posted

Jeszcze takie maluchy szukaja domu po suce ON-ce. Dwie sunie ok.2-2,5 mies.

[IMG]http://i47.tinypic.com/zvg5d.jpg[/IMG]

[IMG]http://i47.tinypic.com/zur2uw.jpg[/IMG]

[IMG]http://i49.tinypic.com/2dv6ick.jpg[/IMG]

Gdyby ktos szukał dużych szczeniaków, to pamietajcie o nich.
Nie wiem, czy ktos by mógł ogłosic.
Teraz wogóle z ogłoszeniami bedzie kiepsko, bo savahna na razie nie może tyle ogłaszać.

Czy ktos by mógł pomóc?

Jest domek dla Inciowego Maksia pod Krakowem:).

Od Viris nasze psiaki dostały 30 zł, dziękujemy:).

Posted

[quote name='justysiek']po odrobaczeniu brzuszki już lepsze, nie tak twarde jak skała, apetyt jest, dziś po 10 próbach udało mi się Cypisowi założyć szelki.
Bolek dziś sam przyszedł na mizianki, juz ma o wiele lepsze futerko, jest ogolnie super.
Cypis to straszny histeryk, przyjdzie tylko do jedzenia a potem zaraz sie cofa i ucieka i jak sie go probuje zlapac to podnosi taki alarm, ze glowa mala:([/QUOTE]

Justysiek, moze daj Cypiskowi trochę więcej czasu. Poziom stresu z pewnością jeszcze nie opadł, w krótkim czasie został złapany, trafił do dt do Savahny, a teraz do Ciebie. W małym odstępie tyle wrażeń, psy różnie na to reagują. Mocny stres pewnie jeszcze się go trzyma. Więc lepiej daj mu chwilę na zaaklimatyzowanie, bo może się zdarzyć tak, że będzie miał uraz do szeleczek. U Savanki już bardzo fajnie się zachowywał.

a Teba... ahh Teba,cudo pies:loveu:

Posted

[quote name='justysiek']ja kupiłam szczylkom tabletkę na robale bo brzuchy wielkie i twarde, zobaczymy jutro, wyłazi z nich ciagle mase owsikow i kupy strasznie smierdzace:(
.[/QUOTE]

Psy nie mają owsików. To pewnie włosogłówki.

Erko, gdybys miała jakieś domy na małe suczki, a nie miałabyś odpowiedniej, to pamiętaj o mnie. Ktoś w nocy przywiązał nam do drzewa dwie małe suczki. Były ze sobą związane starym paskiem do spodni, a jedna, w bardzo zaawansowanej ciąży ma na szyi zaspawany krowi łańcuch. Jest identyczna jak suczka naszego świętokrzyskiego sąsiada, więc podejrzewam, że też je przywiózł ze wsi, jak zresztą stałe dostawy kotów. Na jutro jest umówiona aborcja. Suczki typowo podwórzowe były, ale zachowują czystość. Jedna czarna wygląda jak Szpilka, jej matka czarna z białym z uszami papilona i dłuszym włosem.

Posted

Mój osobisty młody robi Kubie na świętokrzyskie:
[url]http://swietokrzyskie.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-KUBA-duzy-pies-o-umaszczeniu-bernardyna-przyjaciel-i-stroz-W0QQAdIdZ421187542[/url]

Posted

Zrobiłam dla Kuby mazowiecki pakiet
[URL]http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Kuba-wierny-przyjaciel-duzy-aktywny-pies-o-umaszczeniu-bernar-W0QQAdIdZ419112307[/URL]

Posted

Dziękuję za karmę dla 5 szczeniaków Borkowiaków!Zjadły mi już kosz z wikliny i moje gumiaki:x!Pełzają wszędzie-ratuuunku,gdzie te domki dla tych potworów!!!:help1::help1::help1:

Posted (edited)

Jaanka dzięki:). Savahna podziękuj młodemu:), fajnie ,że masz zastępcę:).

Dzisiaj do domów pojechały dwie siostrzyczki, Teba i Tosia. Obie do bardzo dobrych domów.
Teba pojechała do Turku rano, a potem zadzwonili państwo z Warszawy i zdecydowali sie na Tosię, a już po południu po nią przyjechali:).
Jakby wszystkie psiaki w takim tempie znajdowały domy, to by było dobrze.
Jeszcze Fiona prawdopodobnie w piątek jedzie do Kolbuszowej, a Maksiu w niedzielę do Krakowa.

Jakby ktos mógł ogłosic jeszcze Here i Werę z fotkami, które 8.10 wstawiła mag.da, bo nie ma o nie żadnego telefonu. MOże dlatego ,że w ogłoszeniach te pierwsze fotki, kiedy jeszcze nie wyglądały tak ładnie.
Bolek i Cypis tez pilne, szczególnie Bolek, no i szczeniaczki od Miry z Borkowa.

Divia_gg, nie wiem, czy przy Cziłce nie pisać ,że do domku z ogródkiem, bo za nic nie pójdzie na smyczy.
Tak samo zreszta jak Kropka, Perła,Frania tez nie za bardzo.

Edited by erka
Posted

dziś Cypis przegryzł Bolkowi szelki:( ale da się zszyć, nie wiem czy im je zdjąć czy zostawić... ale jak je mają to lepiej nawet je złapać, tu mówię o Cypisie bo Bolek sam przychodzi na przytulaski:) takie to małe kochane i ma już bardzo ładną sierść, w piątek je chyba znów wykąpę, bo się już nieco oswoiły.
strasznie na siebie warczą przy jedzeniu, miski stawiam im daleko od siebie, praktycznie w dwóch końcach pokoju ale Cypis podchodzi do Bolka i awantura gotowa, dziś się tak zaczęły szarpać, że w szoku byłam, ale tym razem Bolek był górą.

Posted

Tak , Perła tylko do domu z ogródkiem, a najelpiej , jakby miała jakiegos psiego towarzysza, bo wtedy czuje się pewniej. Mag.da pisała,że jest wspaniałym kompanem do psich szaleństw, rozrusza każdego psiaka.

Posted

Tekst gotowy dostałam od Savahny i tam to wszystko jest jedynie dopiszę o ogródku . Tylko żeby to bardzo nie zmniejszyło szans . A może uda się ją nauczyć chodzenia na smyczy , lubię te szelki Trixie . Psy na nich nie ciągną bo mają obrożę i troczki pod paszkami .

Posted

Mag.da oczywiście na szelkach tez próbowała, ale nie da rady. Perła to dzika sunia, wczęsniej nigdy nie miała domu , jak równiez wiekszego kontaktu z człowiekiem, chyba jakies dzieci ja tylko dokarmiały.

Posted

[quote name='andzia69']w schronie ok. 70 szczyli...na B. Kaczmarka czeka jeszcze 6 i dzisiaj jakiś h..j porzucił na Skalistej 4 2-tyg. maluchy:placz::placz: nie macie tam jakiej matki karmiącej????[/QUOTE]

Boże święty :(
Jakiegoś małego malucha mogłabym uprosić nasze panie dr żeby wzięły , ale to gabinet więc zawsze ryzyko że coś złapie :(

Posted

[quote name='wegielkowa']Savahna wspominała, że majowa ma być w Kielcach ok.10tego i wraca do Krk.... Czy ktoś coś słyszał na ten temat? Bo Maks od Wielkiego Sikacza ma lecieć do Krk i transport potrzebny.[/QUOTE]
Tak słyszałam, ale nie mam potwierdzenia.