malagos Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 4 godziny temu, Jaaga napisał: Dziękuję, zadzwonię do Ewy. pozdrów Ewę i ode mnie, znamy się chyba z 15 lat z dog :) 1 Quote
jkp Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 cześć Andzia- nie wiem czy mnie pamiętasz - brałam od Was Ciapę" bernardynkę" dawno temu. Odeszła 6 lat temu na raka kości , teraz trzyłapek co przyszedł po niej też mi umiera na raka prostaty - maskara . Ale chciałam do Was napisać " po starej znajomości "- odszedł piesek którego finansowałam w jednej fundacji więc mam wolne srodki na adopcję wirtualną , wiem ,ze realna pomoc jest ważniejsza ale gdybyście mieli kandydata do utrzymania w hoteliku albo co to piszcie . pozdr z Poznania Quote
jkp Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 Ach łza się w oku kręci od wspomnień dogomańskich ! Pozdrawiam Was serdecznie i malagos i Jaaga 3 Quote
andzia69 Posted June 11, 2019 Posted June 11, 2019 to może będę wrzucać tu psiaki nasze i znajome? ostatnio trafił do nas ze "schronu" psiak w typie asta :( Piękny, młody, łagodny :( po 2 dniach objawy parwo :( :( nie udało się go uratować i po 2!!! dniach odszedł we krwi, która się wprost z niego lała :( Quote
andzia69 Posted June 12, 2019 Posted June 12, 2019 Oki :) To zacznę od takiego mikruska, ktory szuka domu w zaprzyjaźnionym przytulisku Mikrus - Mikrus to 5-6 letni, mały piesek. Sympatyczny i pocieszny, dogaduje się z innymi psami. Jest troszkę przestraszony, jednak po pewnym czasie staje się coraz bardziej odważny. Potrzebuje osoby, która go pokocha, może mieszkać w kojcu i biegać po ogrodzie. Mikrusek jest zaszczepiony, odrobaczony i odpchlony. Tel. 535 815 820 Rytlów, woj. świętokrzyskie Quote
andzia69 Posted June 12, 2019 Posted June 12, 2019 Pipi ma ok. 1- 1,5 lat, jest grzeczna, umie chodzić na smyczy, proludzka, z psami się dogaduje. Zaszczepiona, wysterylizowana. Tel. 535 815 820 Quote
jkp Posted June 13, 2019 Posted June 13, 2019 No jak by tu pomóc ??!! Bo tu tylko chyba zapsieni weterani ( jak ja ) zaglądają. Andzia czy poza " ach jakie śliczne ogonki" mogę pomóc ? Mogę się tylko podzielić moim pedagogicznym niepowodzeniem :( . Córka , do swojego dorosłego życia,adoptowała psa - to dobrze , ale mimo moich dobrych ( i jedynie słusznych) rad uparła się na szczeniaka - "bo ja nie chcę chorego , boje się ,ze będzie umierał, chcę wychować malucha" - więc ma suczkę z Judyty. Teraz oczywiście ja pożyczam klatkę , żeby psina nie zwariowała jak zostaje sama . Użyczam mojego ludzkiego , psiego i kociego stada do socjalizacji oraz oczywiście funduję "Psie przedszkole". No "psia mama" już do mnie przylgnęło ale "psia babcia" ??!!! Pozdrawiam :) 4 Quote
andzia69 Posted June 13, 2019 Posted June 13, 2019 Nie wiem, jak mozna pomóc :( ogłoszenia są, tylko dzwoniacych zero :( Hienka mamy takiego, który czeka na dom od 2013 roku :( cały czas oglaszany i ani jednego telefonu :( Mamy Dżettę i fafnaście "naszych" psów na dożywociu chyba, bo zero zainteresowania. Nie wiem, jest coraz gorzej znaleźć dom. Quote
agat21 Posted June 13, 2019 Posted June 13, 2019 A czy ogłaszacie na Warszawę? Chyba tu najłatwiej psy znajdują domy. A z Kielc nie tak daleko.. A jak Dżetta się w ogóle miewa? Quote
andzia69 Posted June 14, 2019 Posted June 14, 2019 Dnia 13.06.2019 o 22:51, agat21 napisał: A czy ogłaszacie na Warszawę? Chyba tu najłatwiej psy znajdują domy. A z Kielc nie tak daleko.. A jak Dżetta się w ogóle miewa? Dżetta dalej siedzi u EwaB. Ma problemy z kręgosłupem, z odcinkiem szyjnym - znowu była na konsultacjach w Arwecie. "Dżetta nabrała ciałka, ale mięśni w łapach dalej nie ma. Niunia bardzo nie lubi się wysilać fizycznie. Trzeba ją namawiać, żeby poszła na spacer, a po powrocie szybciutko kładzie się.Nie zdecydowaliśmy się na zrobienie biopsji kości. Miała na celu wyjaśnić czy zmiany w odcinku szyjnym mają tło nowotworowe czy to stan zapalny. Doszliśmy do wniosku, że gdyby to był nowotwór to Dżetty już z nami nie byłoby." I chyba to kolejny pies, który pewnie zostanie na zawsze :( Quote
agat21 Posted June 15, 2019 Posted June 15, 2019 No tak, sunia swoje przeszła, kto weźmie takiego psa? :( Mało realne. A ona nie cierpi? Może to ból powoduje, że nie chce chodzić :( Jeśli to nowotwór, to bardzo bolesny. Quote
andzia69 Posted June 17, 2019 Posted June 17, 2019 Dnia 15.06.2019 o 12:18, agat21 napisał: No tak, sunia swoje przeszła, kto weźmie takiego psa? :( Mało realne. A ona nie cierpi? Może to ból powoduje, że nie chce chodzić :( Jeśli to nowotwór, to bardzo bolesny. nie - byla konsultowana u ortopedy przecież i u neurologa. To zmiany zwyrodnieniowe :( Jakby to był nowotwór to by już nie żyła. To kolejny u nas pis na dozywociu :( Najpierw Rubik - na wózku, którego nie chciał, potem Modig - z połamaną łapą, którą Nowak po eksperymentach chciał uciąć, teraz ona i Cortez. One wszystkie są w dt u Ewy B :( 4 psiaki spacjalnej troski, wymagające co chwile konsultacji, zabiegów, preparatów :( Quote
andzia69 Posted June 17, 2019 Posted June 17, 2019 znaleziono pod Kielcami suczkę w typie owczarka colie - 792 201 250 Quote
andzia69 Posted June 17, 2019 Posted June 17, 2019 a moze macie domek dla malizny? http://przygarnijpsa.pl/rubi2 Quote
andzia69 Posted July 5, 2019 Posted July 5, 2019 chciałam tylko powiedzieć, ze pożegnałam ostatniego mojego psiaka związanego z dogo :( 1 lipca odszedl mój Zgreduś vel Togo Quote
andzia69 Posted July 16, 2019 Posted July 16, 2019 KIELCE BLAGAMY O POMOC. Opiekun suni zmarł .(nie będę opisywała szczegółów tej sytuacji ale jeszcze raz ludzką obojętność znieczulica dala a znać o sobie)Zwłoki zostały dzisiaj.zabrane z domu a sunia przyjaciel człowieka wywalona przed blok. Jest w szoku piszczy skomli chce dostać się do domu.Ona nie rozumie co się stało.Jak ma sobie sama poradzić na ulicy.???Nie da rady. APELUJE O POMOC.Jest jeszcze opcja schroniska ale ona tamm się nie odnajdzie umrze z tęsknoty. Sunia prawdopodobnie ma około 8lst może mniej. Prosimy chociaż o DOM TYMCZASOWY.żeby była bezpieczna żeby spokojnie można było szukać jej domu. Można kontaktować się ze mną mój tel 668 718 974. Błagam pomóżcie udostępnianiajcie ta biedę.Sunia przyjazna dla ludzi spokojna kochana psina. Quote
jkp Posted July 16, 2019 Posted July 16, 2019 Kurcze , kurcze - w niedzielę zajęłam miejscówkę u mnie :( i nie mogę pomóc i nie znam DT. Ale sunia sama pod blokiem !!!! Nic mądrego nie napiszę choć serce mi pękło bo sunia bardzo w moim typie. Quote
Rudzia-Bianca Posted August 24, 2019 Posted August 24, 2019 Nie wiem jakim cudem , ale udało się mi zalogować po latach na dogo :) witajcie kieleckie Ludki , ależ wspomnień wróciło :) Quote
andzia69 Posted August 24, 2019 Posted August 24, 2019 28 minut temu, Rudzia-Bianca napisał: Nie wiem jakim cudem , ale udało się mi zalogować po latach na dogo :) witajcie kieleckie Ludki , ależ wspomnień wróciło :) no za bardzo to raczej nie pogadamy, bo wiele nas tu nie ma z kieleckich ludków...w sumie to tylko ja Quote
Rudzia-Bianca Posted August 27, 2019 Posted August 27, 2019 Dnia 24.08.2019 o 22:10, andzia69 napisał: no za bardzo to raczej nie pogadamy, bo wiele nas tu nie ma z kieleckich ludków...w sumie to tylko ja oj tam oj tam widzę że poznańska kielecka dziewczyna jkp się pojawia też :) z Tobą to se na FB mogę pogadać Andzia ;) Quote
andzia69 Posted August 27, 2019 Posted August 27, 2019 No tak - mozemy se pogadać na FB :) Taka biała w łatki szczeniorka bez kawalka tylnej łapki szuka domu - jakby co :( prawdopodobie wnyki albo jakaś maszyna, która jej ucięła/urwała - pieron wie :( I ok. 3 mies. szorstka dziewczynka Quote
jkp Posted August 27, 2019 Posted August 27, 2019 JESTEM :))) i nie mam FB :(( ale z powodów " zwierzęcych " chyba się złamię ( bo bez fb teraz no contact :) Pozdrawiam z wysuniętej placówki w Pyrlandii . Suczka słodziak , mój Kwintek bez kawałka tylnej nogi dawał sobie radę bez problemu i najczęściej " obcy" w ogóle tego nie widzieli ( tak piszę ,żeby było świadectwo ,ze taka psinka to nie kaleka jakakolwiek ) Quote
andzia69 Posted August 27, 2019 Posted August 27, 2019 Jkp - my wiemy, ze psina sobie daje radę na 3 łapkach. Tylko ludzi do adopcji kalek brak :( Quote
Recommended Posts