Evelynkaa Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Nie umiem znaleźć jakiegoś opisu wetów w Tychach, dlatego zakładam nowy temat, mam nadzieję że nie dubluję żadnego tematu. Chodzi mi o informację które lecznice w Tychach polecacie, i jakie konkretnie ceny dany weterynarz na dzień dzisiejszy proponuje. [B]Przychodnia Panaceum w Tychach[/B], dwóch młodych lekarzy, bardzo mili, wyposażenie gabinetu w znieczulenie wziewne, hotel, szpital. szczepienie szeniaka I - 50zł szczepienie szczeniaka II - 55 zł szczepienie szczeniaka III - 60 zł wścieklizna - 20zł wizyta - 35 zł + ewentualne leki hospitalizacja jedna doba + kroplówki 130 zł chip - 60 zł paszport - 51 zł W miarę możliwości będę aktualizować tą przychodnię ale chętnie poznam opinie też innych gabinetów, nawet z Mikołowa.. Quote
Baski_Kropka Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Świetna przychodnia! Świetni specjaliści bardzo oddani temu co robią, podchodzący z miłością do zwierząt. Wizyty są umawiane co oszczędza zwierzakom stresu związanego z przebywaniem w poczekalni w obcym miejscu. Potrafią w taki sposób objaśnić badania i wyniki że nie pozostają żadne wątpliwości i CO NAJWAŻNIEJSZE zwierzaki szybko dochodzą do siebie. Dużo bym mogła pisać. Po przychodniach wet chodzę od ponad 12 lat, i w końcu spotkałam się z ludźmi podchodzącymi do pacjenta i właściciela jak do istoty a nie do sejfu z kasą ;) Na prawdę polecam! ;) Quote
sumka Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 A ja polecam tego pana doktora - Andrzej Alweil. Konkretny, kompetentny, z dużym doświadczeniem. Potrafi "niezgodzić" się z właścicielem, co uważam jest czasem wielką zaletą. Wet ma postawić diagnozę i pomóc zwierzakowi a nie robić to co sobie akurat zyczy właściciel zwierzaka. Opiekował się wiele lat moją suczką. Parę miesięcy temu zaprowadziłam do niego mojego nowego psiaka i mimo ze w Bytomiu doktor już nie praktykuje to wiem, że w poważniejszych sprawach zawsze mogę sie do niego zgłosić [url]http://aalweilwet.strona.pl/[/url] Quote
Fiolka_130 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 witam. szukam dobrego specjalisty aby przeprowadzić zabieg sterylizacji i usuniecia przepukliny. no i jakie są ceny ;) dziękuję z góry za pomoc Quote
Evelynkaa Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 Fiolka dokładniej napisze Ci wszystko Baski_Kropka bo ona właśnie swoją Kropeczkę sterylizowała u tego Weta Panaceum, tam mają narkozę wziewną oraz robią małe cięcie podczas sterylizacji...resztę napisze Monisia bo nie wiem jakie ceny tego zabiegu są. Quote
Fiolka_130 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 o to czekam na nią ;) zalezy mi na dobrym specjaliście aby nie bylo powikłań zwłaszcza że to mała rasa.... Quote
Evelynkaa Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 Kropka od Moniki ma 4,5 kg, cięcie miała na ok 2 cm, szwy rozpuszczalne, śródskórne po zagojeniu prawie niewidoczna blizna. Kropa na drugi dzień już chciała biegać choć jeszcze nie mogła :) Quote
Baski_Kropka Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 No to tak, szwy wewnątrz skórne, cięcie tak naprawdę miało ledwo 1,5 cm. Suńka jw 4,5 kg. na zabieg zaprowadziłam ją o 8.00 tam ją zbadano, przygotowano do zabiegu, koło godziny 16 po 2 godzinnej obserwacji i kompletnym wybudzeniu mogłam ją odebrać. Oczywiście o 8.00 zostawiamy psiaka już pod opieką weterynarza i możemy wracać do domu i czekać na telefon :) Zapłaciłam za wszystko 250 zł, jestem bardzo zadowolona, suńka na następny dzień już o niczym nie pamiętała :) Chciała dokazywać ale 10 dni psiak musi być prowadzany na smyczu na mało wysilające spacerki no i zakaz skakania i chodzenia po schodach przynajmniej przez 7 dni. Nie wiem jak to będzie wyglądało przy usuwaniu przepukliny, ale polecam umówić się na wizytę przed sterylką i wszystko uzgodnić. Tam wszystko wyjaśnią :) No i warto dodać ze wszystko obyło się bez kubraczków i kloszy na głowie po zabiegu, tylko w wyjątkowych na prawdę przypadkach kiedy psiaka mocno swędzoliło. Przy mojej panikarze obyło się bez, a podejrzewam że trudno o większą marudę niż moja ;P Po zabiegu były podanie środki przeciw bólowe i przeciwzapalne, i do domu dostałyśmy takie leki na 3 dni :) wszystko to w cenie :) Quote
Fiolka_130 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 wspaniale. strasznie się ciesze bo szukałam takiej właśnie przychodni i opinii i niej serdeczne dzięki, czyli jak się skończy małej cieczka zaczne coś planować ;) pozdrawiam :* Quote
Evelynkaa Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 Dodam jeszcze że yoreczka mojej siostry 2 kilowa miała tam w wieku 9 miesięcy zabieg usuwania podwójnych kłów i też przebiegło wszystko w najlepszym porządku. Podobnie jak pisze Monika rano przyprowadzili i w południe odebrali :) Quote
Fiolka_130 Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 No i udało się ;) polecam w 100% nigdy nie spotkałam się z tak wspaniałą panią weterynarz oraz profesjonalizmem ! Quote
Evelynkaa Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 W Panaceum Fiolka tak?? jeśli tak to cieszę się :) Quote
Fiolka_130 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 [quote name='Evelynkaa']W Panaceum Fiolka tak?? jeśli tak to cieszę się :)[/QUOTE] dokładnie tak ! :D Quote
Stevie Rae Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Ja z Mikołowa nikogo nie polecam - wręcz odradzam. Swego czasu przyjmowała przy ulicy Żwirki i Wigury Pani Monika Hulak, teraz już nie. Lecznica nastawiona na zysk, ceny cholernie wysokie. Przy ulicy Rybnickiej podobnie :( Quote
Recommended Posts