Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Skąd wiedziałaś ? Wczoraj mi powiedział, że nie może patrzeć jak się przejmuję losem tych wszystkich bezdomnych psiaków, marudząc, że w Szydłowcu jest wyjątkowo źle. U Nas miejsce jest i byłoby gdzie zrobić 3-4 kojce. Psiaki mogłyby latać cały czas po podwórku. Ja nie pracuję, więc miałby kto się nimi zajmować. Tylko funduszy brak :( Nawet orientowałam się ile to wszystko by kosztowało. Ale same budy dla maluchów to koszt ok. 300-400 zł każda... A do tego jeszcze ogrodzenie... Ech... tylko mnie gorzej zdołował :(

Posted

Myślisz, że udałoby się uzbierać :roll: To są jednak duże pieniądze :-( Nawet jakby na początek zrobić tylko dwa kojce to i tak trzebaby ok. 1 000 zł. A ja nie jestem teraz w stanie zainwestować żadnych pieniędzy :-( Myślałam o małych pieskach ... a dwie ocieplane budy to już conajmniej 400zł. Do tego ogrodzenie,. Przydałby się na połowie kojca drewniany podest i zadaszenie...
Jakbym mogła otworzyć taki hotelik byłabym prze-szczęśliwa! Zwłaszcza, że w Naszej okolicy nie ma hotelików, ani schronisk...

Posted

ale zwrot AKCJI!!!
Monika :) co za pomysł...
lolaola - o skarbonce myslałysmy...ale względy skarbowe mnie przerażaja!!!!
Monika a mialas juz jakas swoją firme?? bo mogłabys z UP starac sie o dotacje...
przy naszej pomocy ruszylabys ze SWOIM hotelikiem, a my mielibysmy fory u Ciebie :P
tzn...pokryli bysmy koszt np. jednego boksu
ale jak mieszkasz blisko innych zabudowan to z hotelikiem marne szanse na przezycie -sasiedzi :(
jesli bylaby taka opcja, ze mozemy isc na wspolprace i chesz pomagac tym szydlwoieckim bidolom to jakos sie uzbiera na jeden boksik...bude sie zrobi z płyty OSB...
pomysl...dwa/trzy kojce dogomaniackei i jeden szydłwiecki :) dla psów małych i srednich...np...

Posted

Jejjjj...mysle,ze trzeba powalczyc o swoj cel:)ja na pewno cos dorzuce do Twojej budowy,a jesli zajmiemy sie tym na powaznie,to moze bedzie z tego cosik....poroniony pomysl to nie jest na pewno,szczegolnie,ze tyle psow w potrzebie:(..........
Hotelik dla zwierzat to moje skryte marzenie,tylko,ze mnie nie ma w pl:(:(

Posted

Kurcze napisałam się, napisałam i mi net wyłączyli na pół godziny, bo burza była :angryy: Więc teraz w skrócie...

[B]Anitko[/B] pomysł należy do Łukasza. Ma jednak trochę serca he he

Firmy nie miałam. O dotację to chyba nie tak łatwo... Ale możnaby popytać, czy jest taka możliwość.

Jeśli chodzi o sąsiadów, to bezpośrednio przy mojej posesji mam tylko jednych, ale Oni też psiarze, więc problemów by nie było żadnych. Ogólnie nawet dalsi sąsiedzi tez spoko!

Myśleliśmy z Łukaszem o 2-3 kojcach dla małych ewentualnie średnich psiaków. Musiałyby to być łagodne pieski ze względu na dzieci i moje psiury. Pieski latały by głównie po podwórku :eviltong:

Jeśli chodzi o budy to mam kogoś kto mógłby je zrobić. Oczywiście płatnie ...

[B]Lolalola[/B] najbardziej wkurza mnie to, że mam 'możliwości' a brak funduszy :placz:

Posted

no i nad tymi funduszami trzeba popracowac...moze na pw pozniej popiszemy,trzeba wciagnac w to pare ciotek,dowiedziec sie co z dotacja i czy w ogole jest o czym marzyc....wielki plus w postaci sasiadow:)zrobie zbiorke wsrod znajomych,zbiore kazdy grosz,wspolnymi silami zdolamy stworzyc przeciez choc 2 kojce;)

Posted

Z tego co się orientuję to w urzędach pracy są przeznaczone środki na dofinansowania/dotacje dla bezrobotnych osob zakładających działalność gospodarczą w zeszłym roku maksymalna kwota dofinansowania wynosiła chyba 18400zł. Także Moniko myślę że śmiało możesz wybrać się do UP po więcej informacji na temat dotacji a noż widelec. Jest jescze kwestia taka, że osoby które rozpoczeły działalność dzięki pieniądzom z UP muszą prowadzić działalność przez przynajmniej 12 mc no i ZUS jest też dużo mniejszy.

Posted

[quote name='pudzian321']Z tego co się orientuję to w urzędach pracy są przeznaczone środki na dofinansowania/dotacje dla bezrobotnych osob zakładających działalność gospodarczą w zeszłym roku maksymalna kwota dofinansowania wynosiła chyba 18400zł. Także Moniko myślę że śmiało możesz wybrać się do UP po więcej informacji na temat dotacji a noż widelec. Jest jescze kwestia taka, że osoby które rozpoczeły działalność dzięki pieniądzom z UP muszą prowadzić działalność przez przynajmniej 12 mc no i ZUS jest też dużo mniejszy.[/QUOTE]

no widzisz:)

Posted

KObiety i jedyny nasz facecie!!!

dzis mi doniosła mamas, ze psiaki z pogotowia wywalone!!!!na śmieciowisko!!!
przyszedł sobie nowy PAN DYREKTOR ze Skarzyska i pierwsze co to wywalił PSY!!!!!!!!

psy uciekły ze smieciowiska!!!
sunie wrociły..piesek nie!

Pracownicy mysleli, ze jak juz pokonały te biedy taka droge, to cham je zostawi!!pozwoli uim mieszkac w ich domku!
NIE!!!
kazał wywiesc....
mialy trafić do schroniska w RADOMIU!!!!
czy trafiły - niewiadomo!
Radom psów z Szydłwoca nie przyjmuje!!!

sunie byly zaszczepione, zaszczepione przeciwko cieczce

Kama ty bywasz w Radomiu..moze podjedziesz zobaczyc i wypytac czy sa tam te sunieczki ???
jedna to mama Malinki :(

CO ZA ************
jak je wywalił gdzies w lesie to**********

co robic..co robić???
moze naipsac do ***** list miłosny, zeby wskazał miejsce pobytu sunieczke..jak je wywalił w lesie to mu sie dowali..dlaczego porzucił psy!!!!
nie musiał byc ich włascicielem, ale opiekowali sie psami pracownicy i one byly przypisane do pogotowia..jak byly tam ponad rok to tak jakby pogotowie odpowiadało za sunie i pieska!!!
czy mozna to podciagnac za porzucenie zwierzęcia???

co za ***** z TEGO człowieka..******itp!
opisze ich tragedie do echa dnia!!!przyda sie nagonaka na pana pseudoDyrektora...lekarzy tez pozwalniał!!!bo miał kaprys!!!

Posted

Czego jak czego ale tego sie nie spodziewałem a zaraz przecież mieszkam w Szydłowcu a tu wszystko jest możliwe zapomniałem a może jeszcze się nie przyzwyczaiłem. A pan dyrektor to po prostu ma parcie na szkło a może bardziej na papier i koniecznie chce zaistnieć w jakimś czasopiśmie nawet w Kaczorze Donaldzie

Posted

ooo wspaniale,widze,ze znowu komus odjebalo,pana dyrektora trza wywiesc,rece ,nogi opadaja.Anita happy pisz jak cos bedziesz wiedziala o psiunkach,co za bidule:(:(chyba zwariuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

poprosiłam ciotki i wujaszka z Radomia o sprawdzenie w schronisku - może uda im się coś dowiedzieć ...

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/181970-Radom-dramat-ps%C3%B3w-u-psych.chorego-zbieramy-na-hotel-dla-2-najbiedniejszych-suczek%21/page83"]http://www.dogomania.pl/threads/181970-Radom-dramat-ps%C3%B3w-u-psych.chorego-zbieramy-na-hotel-dla-2-najbiedniejszych-suczek!/page83[/URL]
[SIZE=1]/zaraz mnie trafi - wstawianie linków to loteria - raz działa raz nie/[/SIZE]

zdjęcia psiaków z pogotowia:
[IMG]http://img295.imageshack.us/img295/2953/psyzpogotowia.jpg[/IMG]

[IMG]http://img502.imageshack.us/img502/9411/dsc03959.jpg[/IMG]

[IMG]http://img21.imageshack.us/img21/9642/dsc03960h.jpg[/IMG]

Posted

To nowy dyr pogotowia ratunkowego wywalił psy z okolicy pogotowia?
Wywiózł na śmietnik gdzie są bezdomne psy?
I te psy pouciekały stamtąd?
Co za łobuz!!
Napisz skargę na jego bezprawne działania, na narażanie psów na niebezpieczeństwo utraty zdrowia i życia, pozbawił ich schronienia, a to już znęcanie nad zwierzętami.
Czy zwracał się do kogoś z prośbą o interwencję?
Możnowładca jeden.