Monika.D Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Skąd wiedziałaś ? Wczoraj mi powiedział, że nie może patrzeć jak się przejmuję losem tych wszystkich bezdomnych psiaków, marudząc, że w Szydłowcu jest wyjątkowo źle. U Nas miejsce jest i byłoby gdzie zrobić 3-4 kojce. Psiaki mogłyby latać cały czas po podwórku. Ja nie pracuję, więc miałby kto się nimi zajmować. Tylko funduszy brak :( Nawet orientowałam się ile to wszystko by kosztowało. Ale same budy dla maluchów to koszt ok. 300-400 zł każda... A do tego jeszcze ogrodzenie... Ech... tylko mnie gorzej zdołował :( Quote
Lolalola Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 moze zrobimy jaks skarbonke,bazarki itp itd i sie uzbiera na malutki hotelik........;)co?.........skoro sa chetni na opieke nad psiakami...... Quote
Monika.D Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Myślisz, że udałoby się uzbierać :roll: To są jednak duże pieniądze :-( Nawet jakby na początek zrobić tylko dwa kojce to i tak trzebaby ok. 1 000 zł. A ja nie jestem teraz w stanie zainwestować żadnych pieniędzy :-( Myślałam o małych pieskach ... a dwie ocieplane budy to już conajmniej 400zł. Do tego ogrodzenie,. Przydałby się na połowie kojca drewniany podest i zadaszenie... Jakbym mogła otworzyć taki hotelik byłabym prze-szczęśliwa! Zwłaszcza, że w Naszej okolicy nie ma hotelików, ani schronisk... Quote
anita_happy Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 ale zwrot AKCJI!!! Monika :) co za pomysł... lolaola - o skarbonce myslałysmy...ale względy skarbowe mnie przerażaja!!!! Monika a mialas juz jakas swoją firme?? bo mogłabys z UP starac sie o dotacje... przy naszej pomocy ruszylabys ze SWOIM hotelikiem, a my mielibysmy fory u Ciebie :P tzn...pokryli bysmy koszt np. jednego boksu ale jak mieszkasz blisko innych zabudowan to z hotelikiem marne szanse na przezycie -sasiedzi :( jesli bylaby taka opcja, ze mozemy isc na wspolprace i chesz pomagac tym szydlwoieckim bidolom to jakos sie uzbiera na jeden boksik...bude sie zrobi z płyty OSB... pomysl...dwa/trzy kojce dogomaniackei i jeden szydłwiecki :) dla psów małych i srednich...np... Quote
Lolalola Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Jejjjj...mysle,ze trzeba powalczyc o swoj cel:)ja na pewno cos dorzuce do Twojej budowy,a jesli zajmiemy sie tym na powaznie,to moze bedzie z tego cosik....poroniony pomysl to nie jest na pewno,szczegolnie,ze tyle psow w potrzebie:(.......... Hotelik dla zwierzat to moje skryte marzenie,tylko,ze mnie nie ma w pl:(:( Quote
Monika.D Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Kurcze napisałam się, napisałam i mi net wyłączyli na pół godziny, bo burza była :angryy: Więc teraz w skrócie... [B]Anitko[/B] pomysł należy do Łukasza. Ma jednak trochę serca he he Firmy nie miałam. O dotację to chyba nie tak łatwo... Ale możnaby popytać, czy jest taka możliwość. Jeśli chodzi o sąsiadów, to bezpośrednio przy mojej posesji mam tylko jednych, ale Oni też psiarze, więc problemów by nie było żadnych. Ogólnie nawet dalsi sąsiedzi tez spoko! Myśleliśmy z Łukaszem o 2-3 kojcach dla małych ewentualnie średnich psiaków. Musiałyby to być łagodne pieski ze względu na dzieci i moje psiury. Pieski latały by głównie po podwórku :eviltong: Jeśli chodzi o budy to mam kogoś kto mógłby je zrobić. Oczywiście płatnie ... [B]Lolalola[/B] najbardziej wkurza mnie to, że mam 'możliwości' a brak funduszy :placz: Quote
Lolalola Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 no i nad tymi funduszami trzeba popracowac...moze na pw pozniej popiszemy,trzeba wciagnac w to pare ciotek,dowiedziec sie co z dotacja i czy w ogole jest o czym marzyc....wielki plus w postaci sasiadow:)zrobie zbiorke wsrod znajomych,zbiore kazdy grosz,wspolnymi silami zdolamy stworzyc przeciez choc 2 kojce;) Quote
Monika.D Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [B]Lola[/B] było by super. Narazie jednak się nie cieszę, bo jakoś czuję, że to nie wypali :( Quote
Lolalola Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Monika D bo tam przyjade i Cie spiore;)skad ten masakryczny pesymizm???przestan!!!!!co czujesz skoro jeszcze nic nie zrobilysmy;)? Quote
pudzian321 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Z tego co się orientuję to w urzędach pracy są przeznaczone środki na dofinansowania/dotacje dla bezrobotnych osob zakładających działalność gospodarczą w zeszłym roku maksymalna kwota dofinansowania wynosiła chyba 18400zł. Także Moniko myślę że śmiało możesz wybrać się do UP po więcej informacji na temat dotacji a noż widelec. Jest jescze kwestia taka, że osoby które rozpoczeły działalność dzięki pieniądzom z UP muszą prowadzić działalność przez przynajmniej 12 mc no i ZUS jest też dużo mniejszy. Quote
Monika.D Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 No dobra narazie nie krakam i nie marudzę. Pojadę do UM i UP i się dowiem jak to wygląda. Quote
Lolalola Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='pudzian321']Z tego co się orientuję to w urzędach pracy są przeznaczone środki na dofinansowania/dotacje dla bezrobotnych osob zakładających działalność gospodarczą w zeszłym roku maksymalna kwota dofinansowania wynosiła chyba 18400zł. Także Moniko myślę że śmiało możesz wybrać się do UP po więcej informacji na temat dotacji a noż widelec. Jest jescze kwestia taka, że osoby które rozpoczeły działalność dzięki pieniądzom z UP muszą prowadzić działalność przez przynajmniej 12 mc no i ZUS jest też dużo mniejszy.[/QUOTE] no widzisz:) Quote
Monika.D Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Niom widzę, widzę. Zobaczymy ... najpierw się dowiem jak to wygląda, dopiero będę dalej myślała :) Quote
Aimez_moi Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Monikuś to byłaby super sprawa...... pomykaj do urzędów i dowiedz się wszystkiego.....:) Quote
anita_happy Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 KObiety i jedyny nasz facecie!!! dzis mi doniosła mamas, ze psiaki z pogotowia wywalone!!!!na śmieciowisko!!! przyszedł sobie nowy PAN DYREKTOR ze Skarzyska i pierwsze co to wywalił PSY!!!!!!!! ************ psy uciekły ze smieciowiska!!! sunie wrociły..piesek nie! Pracownicy mysleli, ze jak juz pokonały te biedy taka droge, to cham je zostawi!!pozwoli uim mieszkac w ich domku! NIE!!! kazał wywiesc.... mialy trafić do schroniska w RADOMIU!!!! czy trafiły - niewiadomo! Radom psów z Szydłwoca nie przyjmuje!!! sunie byly zaszczepione, zaszczepione przeciwko cieczce Kama ty bywasz w Radomiu..moze podjedziesz zobaczyc i wypytac czy sa tam te sunieczki ??? jedna to mama Malinki :( CO ZA ************ jak je wywalił gdzies w lesie to********** co robic..co robić??? moze naipsac do ***** list miłosny, zeby wskazał miejsce pobytu sunieczke..jak je wywalił w lesie to mu sie dowali..dlaczego porzucił psy!!!! nie musiał byc ich włascicielem, ale opiekowali sie psami pracownicy i one byly przypisane do pogotowia..jak byly tam ponad rok to tak jakby pogotowie odpowiadało za sunie i pieska!!! czy mozna to podciagnac za porzucenie zwierzęcia??? co za ***** z TEGO człowieka..******itp! opisze ich tragedie do echa dnia!!!przyda sie nagonaka na pana pseudoDyrektora...lekarzy tez pozwalniał!!!bo miał kaprys!!! Quote
pudzian321 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Czego jak czego ale tego sie nie spodziewałem a zaraz przecież mieszkam w Szydłowcu a tu wszystko jest możliwe zapomniałem a może jeszcze się nie przyzwyczaiłem. A pan dyrektor to po prostu ma parcie na szkło a może bardziej na papier i koniecznie chce zaistnieć w jakimś czasopiśmie nawet w Kaczorze Donaldzie Quote
Lolalola Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 ooo wspaniale,widze,ze znowu komus odjebalo,pana dyrektora trza wywiesc,rece ,nogi opadaja.Anita happy pisz jak cos bedziesz wiedziala o psiunkach,co za bidule:(:(chyba zwariuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
kama210 Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 poprosiłam ciotki i wujaszka z Radomia o sprawdzenie w schronisku - może uda im się coś dowiedzieć ... [URL="http://www.dogomania.pl/threads/181970-Radom-dramat-ps%C3%B3w-u-psych.chorego-zbieramy-na-hotel-dla-2-najbiedniejszych-suczek%21/page83"]http://www.dogomania.pl/threads/181970-Radom-dramat-ps%C3%B3w-u-psych.chorego-zbieramy-na-hotel-dla-2-najbiedniejszych-suczek!/page83[/URL] [SIZE=1]/zaraz mnie trafi - wstawianie linków to loteria - raz działa raz nie/[/SIZE] zdjęcia psiaków z pogotowia: [IMG]http://img295.imageshack.us/img295/2953/psyzpogotowia.jpg[/IMG] [IMG]http://img502.imageshack.us/img502/9411/dsc03959.jpg[/IMG] [IMG]http://img21.imageshack.us/img21/9642/dsc03960h.jpg[/IMG] Quote
koosiek Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 A pies to ten duży, czy ten biały? Mam nadzieję, że się znajdzie :( Quote
anita_happy Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 [quote name='koosiek']A pies to ten duży, czy ten biały? Mam nadzieję, że się znajdzie :([/QUOTE] tak po pysku patrzac..to biały chyba jest psem Quote
Awit Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 To nowy dyr pogotowia ratunkowego wywalił psy z okolicy pogotowia? Wywiózł na śmietnik gdzie są bezdomne psy? I te psy pouciekały stamtąd? Co za łobuz!! Napisz skargę na jego bezprawne działania, na narażanie psów na niebezpieczeństwo utraty zdrowia i życia, pozbawił ich schronienia, a to już znęcanie nad zwierzętami. Czy zwracał się do kogoś z prośbą o interwencję? Możnowładca jeden. Quote
anita_happy Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Awit do kogo napisac??? w sumie mozna do POWIATU??? pogotowie jest pod ręką Powiatu :) Quote
Recommended Posts