joaaa Posted December 28, 2014 Posted December 28, 2014 Włądek i Bajer czekają na Wigilię ;) Zoja wreszcie zagojona i bez kołnierza. ;) Pan Łapeczka lubi w towarzystwie. ;) Quote
AniaB Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Dziewczyny, chciałam spytać czy rzeczy typu dywaniki, kocyki, posłanko, płaszcz przydałyby się dla psiakow? Mam takie wełniane dywaniki, kilka używanych kocyków, płaszcz ciepły, kilka swetrów. Jeśli chcecie to wyślę paczkę (na mój koszt oczywiście) tylko potrzebował abym adres.. Quote
Tianku Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 AniaB psiakom na pewno przydadzą się te rzeczy. Skontaktuj się z Kamilą i zapytaj o adres. Kamila nie ma nawet czasu żeby tu regularnie zaglądać ale obiecała że po świętach uzupełni tutaj informacje o psiakach, najnowsze wiadomości są na fb https://www.facebook.com/PunktPrzetrzymanSzydlowiec Kontakt do Kamili: Kamila 533 323 567 [email protected] Quote
AniaB Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Dziękuję :). Przeczytałam, że była robiona zbiórka rzeczy, wiec pomyślałam ze moje tez bym przekazała szydlowiakom. Napisze maila do Kamili. Quote
zachary Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 Rzeczy mi zbędne porozdawałam potrzebującym dookoła ale dorzuciłam jeszcze do szydłowieckiej skarbonki (bez dna) 500zł. Quote
kama210 Posted January 17, 2015 Author Posted January 17, 2015 AniaB - dziękuję bardzo , - pudło z ciuszkami do bud i resztą / miski, smycze / - doszło ---------------- CO DO RESZTY .. niebawem wstawię rozliczenie pomocy dla psów z Punktu w 2014 roku , już mi schodzi kolejny dzień z podliczeniem , oprócz zasuwania na codzień . ogarniania , pilnowania , tez trzeba poświęcić czas na "papierkową" robotę ... tak w czerwcu sie pogubiłam z ilością psów , którym udało sie pomóc , tzn. nie podliczałam na bieżąco .. okazuje się , że udało sie pomóc na prawdę wielu psom , jak na zasoby fizyczne na miejscu - niestety Punkt w tym roku został na mojej "głowie " , w nadzorowaniu , ogarnianiu .. do pomocy kilkunastu - zwłaszcza szczeniakom - przysłużyły sie inne Fundacje a ja bardzo dziekuję taks - bo TYLKO dzieki jej pomocy z bazarków - nie musiałam sie martwić , że nie mam na dojazdy do Punktu w 2014 r , niekiedy bywały dni że to było 2 -3 razy dziennie / po kilkanascie km za jednym dojazdem - Punkt jest kilka km ode mnie / , czy dodatkowo do wetow , dostarczanie do punktów "przerzutu " do DT , hoteli , czy jeżdzenie po lasach , wsiach okolicznych w psich sprawach , jak będzie w tym roku ... nie wiem .. ale kiepsko to widze .. zresztą wiele spraw kiepsko widze .. czas poświęcony na to wszystko , to jedno .. ale niestety .. ale .paliwo na stacjach za darmo nie rozdają .. ................................... NIE wiem ile osób tu jeszcze zagląda --- a może ktoś zgadnie ilu psom z Punktu udało sie POMÓC , dać im szansę na normalność ? zanim wstawię rozliczenie dokładne .. Quote
lunarmermaid Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 Zaglądamy, bo nie ma co niektórych - m.in. mnie na fb. Przydało by się czasem trochę nowości na dogo, ale nie nalegam bo wiem ile na to trzeba czasu. Przypuszczam,że wiele psów już odratowanych, przeliczać nie będę... bo i tak się pomylę ;) Quote
Tianku Posted January 18, 2015 Posted January 18, 2015 mi paski narzędzi nie działają na nowym dogo więc nawet zdjęć z fb nie mogę przekopiować i poziom mojej frustracji z powodu problemów z dogo sięga już zenitu zmieniam przeglądarki resetuje ustawienia i nic wielkie nic Quote
zachary Posted January 18, 2015 Posted January 18, 2015 Kama210,wiemy,że działając tak intensywnie w realu, już sił i czasu nie starcza na pisanie na dogo.Tym bardziej dziękujemy, żejednak się odzywasz i napiszesz sporo informacji o zapsionym Szydłowcu i okolicach... Quote
kama210 Posted January 18, 2015 Author Posted January 18, 2015 jezeli chodzi TYLKO o psy z Punktu Przetrzymań /nie liczę tych z ulic , lasów co do Punktu nie trafiły / tak w skrócie , na szybkiego to udało sie pomóc 64 psom !!! jak to podliczyłam , to w sumie nie spodziewałam sie takiej liczby :P , oczywiście udało mi sie to dzieki temu ze wiele osób mi pomogło --- min. w zdjeciach , ogłaszaniu , kilka Fundacji wzięło psy pod swoją opiekę kilka psów trafiło do domów tymczasowych bo inaczej by nie miały żadnych szans , kilka z tych DT wizieło na siebie ogarniecie i adopcję psa . tu jest takie zestawienie "na brudno " , dokładne kończe i nie mogę skończyć Quote
zachary Posted January 18, 2015 Posted January 18, 2015 Ta liczba cieszy z jednej strony i przeraża z drugiej...Tak wielu psom daliście normalne życie ale też tak wiele psów potrzebujepomocy. Ich liczba nie maleje i to jest straszne! Ciągle się pojawiają... Quote
kama210 Posted January 18, 2015 Author Posted January 18, 2015 niestety zachary masz rację ... nie ubywa .. z tych powyższych psów AŻ 16 szczeniaków było od dzikich suk , o wyłapanie których walczone jest z Wydziłem Komunalnym od 1,5 roku .. /3 mioty były uspione jako ślepe / ... tak by by było prawie 30 szczeniaków w końcu po ostatnim przywiezionym od tych suk miocie - 9 sztuk nastąpiła ostateczna batalia o wyłapanie ... zmasowana po tym jak kolejna ZNOWU URODZIŁA !!! miasto zamiast poleconego jamora / ma palmer, różne swoje spsoby i ma SUKCESY / TO złożyło zlecenie hyclowi z Eco-art /ma pseudoschron w okolicy - / , a ten jakimś popiedołom przyjechala jakaś babka z kltką łapką i chwytakiem - z tym co Gmina ma na stanie A MIAŁA BYĆ Z PALMEREM ---- i widomo było że sie nie uda /ZAPEWNE chcieli mniej kasy i Gminę to tylko zapewne interesowało a nie SKUTEK I JAKOŚĆ / spieprzyli TAK SPRAWĘ że głowa mała ... to jest wpis jak wiedziałam że jest w ciązy od mieszkanki co pilnuje kiedy mają cieczki, kiedy urodzą /dzieki temu udało sie uśpić kilka ślepych miotów --- niestety , dla niektórych kwestia nie do przełknięcia , ale NIESTETY w tym bagnie to konieczność / https://www.facebook.com/BezdomniakiSzydlowieckie/photos/a.174417329269159.48159.173802145997344/871134406264111/?type=3&theater 12 listopada 2014 · najstarsza , najbardziej nieufna i sprytna z dzik suk z obrzeży Szydłowca , która na dzień dzisisiejszy - 12 listopad jest tuż przed porodem - to kwestia kilku dni .. odrzucona propozycja odłowienia przez specjalistę który już zna obyczaje tych suk , ich ścieżki , który już odłowił dwie z nich, ma dzisiątki sukcesów w odławianiu w całej Polsce mniejmy nadzieję że obecny "partner " Gminy wykaże sie równie dobrze !!! że nie będzie robienia podchodów i czekania w nieskończoność ... bo kolejne zajdą w ciąze .. suki nie złapią sie na żadne klatki łapki , żadne pęlte, chwytaki sedaliny !!!!! co jest wiadome i dla Gminy od dawien dawna Palmer i zwiększona dawka środka usypiającego + dodatkowe sposoby złapania - -- one są tak nabuzowane adrenaliną .. skąd to wiemy że suka lada dzień urodzi - bo zapłodnienie suki miało miejsce 14 - 18 września /zdjęc "aktów " nie bede wstawiała a takie mamy , żeby nie było poruszenia co do demoralizacji dzieci , tak jak było z osiołkami z pewnym zoo , chociaż kto wie może nagłosnienie lepsze tej sprawy może by sie przydało / 19 listopad --- Gmina Szydłowiec ma kolejny miot /2 dniowy / na stanie - od dzikich suk !!! tak właśnie "partner " z którym podpisano porozumienie na wyłapanie suk o co walczymy od 2 lat wywiązuje się ze zlecenia wystawionego już tydzień temu - zlecenie jest ... i co z tego ???gdzie efekt ? gdzie starania o jak najszybsze odłowienie suk zarówno ze strony Gminy jak i :partnera " z E-A ? kiedy widomą sprawą było że jedna z tych suk oszczeni się na dniach bo było zgłaszane - był przewidziany termin porodu bo wiedzieliśmy kiedy miała cieczkę i została zapłodniona .. i tak sie stało wszystko podane jak na tacy ....... i co ? TYLKO dzieki zaangażowaniu mieszkańców wiadomo że suka sie oszczeniła i wiadomo GDZIE suka sie oszczeniła -- suka co było do przewidzenia oszczeniła sie w całkiem innym miejscu niż zawsze - bo ile można jej usypiać ślepe mioty i podobierać szczeniaki ..Gmina nie zrobiła NIC aby kontrolować sytuację - oprócz wystawienia zlecenia swojemu "partnerowi" , który jak widać nie kwapi sie do realizacji ... Dzieki zaangażwoaniu mieszkańców tej okolicy którzy zgłaszają i kontrolują kiedy suka ma cieczkę , kiedy może urodzić - i tak jak my zgłaszają ten problem - zresztą już od kilku lat i TYLKO dzieki temu jak współpracują z nami - bagno bezdomnych psów w Szydłowcu nie powiekszyło sie o kolejne 20 sztuk w ciągu ostatniego roku . i mimo tego i obietnic jednak Gmina nie dopilnowała odnależienia ostatniego z miotów , który pojawił sie w Punkcie 22.10 jako już7 tyg szczeniaki !!! Gmina nie skorzystała z usług specjalisty co już wyłapał dwie z nich w styczniu tego roku - co zna ich ścieżki , zna obyczaje psów - bo zajmuje się psami na codzień , ma dziesiątki udanych wyłapań w całej Polsce - jest gotowy z dnia na dzień przyjechać -- znalazła sobie innego "partnera" /Eco-Art / - kto zainteresowany ten wie o kim mowa ... 19.11 - na zdjęciu miejsce oszczenienia i jedyna nadzieja na odłowienie tej najbardziej nieufnej , sprytnej suki ... odłowienia z głową i metodą .. bo strzelić z palmera to może być za mało .. bedziemy kontrolować jakośc wykonania zlecenia przez E-A . czas leci .... szczeniaki nie mogą byc eksperymentem i czekać .. - już jeden jej miot był narazony na to ... https://www.facebook.com/BezdomniakiSzydlowieckie/photos/a.874833729227512.1073741924.173802145997344/874833745894177/?type=3&theater !!!!!!!!!!!!!!! 24 listopad --DRUGIE podejście - drugi , kolejny dzień i kolene 10 godzin spędzone przez ODPOWIEDNIEGO specjalistę i próba złapania dzikich suk ... I dzień - 10 godzin bez efektu - suka zszokowana spartaczoną próba łapania 20 listopada przez Eco-art ukryła sie .. Dzisiaj kolejny dzień - nie jest lepiej Emotikon frown 20 listopada zaprzepaszczony został najlepszy od 2 lat moment na odłowienie tej najstarszej i najbardziej nieufnej suki - suka urodziła po raz I na terenie prywatnej posesji i była po raz pierwszy " na wyciągnięcie "ręki do odstrzelenia . Niestety Wydział Komunalny i jego "partner" zaprzepaścili tą szanse. .. dali zlecenie Eko-Art , który dał zlecienie dalej komuś innemu ..ehhh, nie interesując sie jakością wykonania i przygotowania.. mieli przyjechac z palmerem .. A przyjechali TYLKO z sedalinem i klatką - takie "wyposażenie " to ma Gmina u siebie na miejscu ... !!!! z klatką do której może by wszedł pies wielkośći cocer spaniela , a nie suka ponad kolano .. / już Gmina ma większa klatkę niż ONI / i tym bardziej było wiadomo że ONA DO KLATKI NIE WEJDZIE nawet jak sa tam szczeniaki !!!! nie zainteresowali sie nawet czy jadą z palmerem !!! kilka godzin siedzenia na telefonach , 3 godziny marznięcia i pilnowania SPARTACZONEJ sprawy !!! widok suki i szczeniaków po raz kolejny narażonych na EKSPERYMENT - MASAKRA !!!!!!!!!!!!! Na miejsce już gotowa była podjechać inna organizacja z interwencją . Skończyło na interwencji u Burmistrza , i w końcu zlecenie od Gminy dostała ODPOWIEDNIA osoba . Tak to jest jak sie decyzje wydaje zza biurka , nie zdajc sie na rady osób które już nie raz przemierzały te krzaki i znają te suki i ich obyczaje, ... Dzisiaj - 24 listopad - 2 dzień próby i kolejne 10 godzin spędzone na próbach odłowienia suki i pozostałych przez specjalistę odpowiednio przygotowanego - jednak suki są dalej nieuchwytne jeszcze bardziej niż poprzednio ---------------- na zdjeciu ---->>" akcja " z 20 listopada w wykonaniu PIERWSZEGO "partnera" wybranego przez Wydział Komunalny - jeden zlecił jednemu, drugi kolejnemu , jeden nie wiedział , bo drugi nie przekazał , palmera nie było mimo zlecenia wydanego przez Wydział tydzień wcześniej , kiedy wiadomo było że suka urodzi i to najlepszy moment na "odłowienie " ... i tak sie skończyło ....porażka i zaprzepaszczona szansa .. Quote
kama210 Posted January 18, 2015 Author Posted January 18, 2015 JAMOR od tego czasu był już z 5 razy , spędza cały dzień , suki przez te wszystkie eksperymenty i spieprzonej sprawy przez tamtych pseudoodławiaczy , stały sie jeszcze bardziej ostrożne i nieufne , zwłaszcza ta co wtedy urodziła rozrzeszyły teren koczowania , odłowienie ich staje sie coraz mniej realne , ale jamor sie jeszcze nie poddaje ..na szczęscie a własnie 2 dni temu miałam cynka że jedna z nich ma znowu CIECZKĘ !!!!! Quote
kama210 Posted January 21, 2015 Author Posted January 21, 2015 kolejny pies z Szydłowca , od DAWWNAAA szukający domu Masza ................ ROK !!!! telefonów = 0 .. oprócz Maszy rekordzistami zabranymi z ulic , czy z Punktu Przetrzymań są : Zoja, Władek , Inka, Blanka, Max , Suzi - 2 lata bez domów Lilka - 1,5 roku z kawałkiem , Pan Łapeczka - kilka dobrych miesiecy ................ MASZA wydarzenie na fb - https://www.facebook.com/events/781854678551796 Masza - suczka z Szydłowca, która jest sztandarowym przykładem na to, że kiedy pies przestaje być słodkim szczeniaczkiem traci szansę na adopcję. Jeśli do tego jest aktywny i wymagający to kolejka chętnych znika w oka mgnieniu. WYDARZENE MA 2 cele : 1 . Cel GŁÓWNY - POMOC w znalezieniu MASZY domu , a niestety Masza nie należy od „chodliwych” psów , jest dużym psem , wymagającym aktywności , umie przeskakiwać ogrodzenia a wygląd – powiem tak : z gustami się nie dyskutuje opis i więcej zdjęć Maszy - http://www.bezdomniaki.pl/masza Masza ma stale odnawiane ogłoszenia przez wspaniałe dziewczyny , ma wykupywane pakiety ogłoszeń , pomaga ją tez ogłaszać , reklamować Marta z hotelu . Już nawet miała zmienione trochę imię w ogłoszeniach .. 2 CEL - pomoc w utrzymaniu MASZY w hotelu i spłaceniu długów STAN DŁUGÓW MASZY na dzień 19.01 .2015 r . - 1650 zł Masza przebywa w hotelu od grudnia 2014 r. - niestety nie ma żadnego odzewu z ogłoszeń , a miesiąć za miesiącem leci . Masza przebywa w hotelu pod Krakowem /Głogoczów / - hotel LUPUS , Marta ma cierpliwość i wyrozumiałość co do zalegania w opłatach , bo wiem co się dzieje w szydłowcu i że pomoc często jest nieadekwatna do potrzeb, Pomaga Masze ogłaszac w gazecie, obniżyła też od kilku miesięcy opłatę za Masze - obecnie to 400 zl . Opłaca wynajętą osobę która spaceruje Maszę dodatkowo . OBECNIE niestety zadłużenie Maszy jest za duże . Zalega za 4 miesiące - 1650 zl … PROSZE O POMOC DLA MASZY kamila 533 323 567 [email protected] konto dla psów z Szydłowca : Fundacja „Ocalmy od Zapomnienia” 68 1160 2202 0000 0001 7724 6419 - tytuł: DAROWIZNA na cele statutowe – MASZA ul. Jachowskiego 14 lok.14 26 500 Szydłowiec przelewy zagraniczne : IBAN : PL68 1160 2202 0000 0001 7724 6419 Kod BIC/SWIFT Banku Millennium: BIGBPLPW PayPal: [email protected] – > MASZA ---------------------------------------------------------- opis MASZY : Maszka to młoda , ładna, wysoka sunia. Jest sunią lubiącą ruch i kontakt z człowiekiem. Jest bardzo nastawiona jest na kontakt i prace z człowiekiem , idealny pies dla osoby . która lubi aktywność , i poświeci dłuzszy czas na wybieganie , spacery . Bedzie doskonałym kompanem dla takiej osoby, na spacerach itp Masza ma przyjacielskie usposobienie zarówno do dorosłych jak i do dzieci - miała swego czasu stały kontakt z dziećmi. To pies zakręcony na zdania – ona uwielbia pracować z człowiekiem , uwielbia mieć jakieś zajęcie , jest ciekawska, sprytna, bystra tylko czeka na to aż będzie mogła pobiegać , poaportować , jest bardzo pojętna , posłuszna, słucha wyuczonych komend – ale wymaga systematyczności w postępowaniu i pracy z nią . Stosunek do innych psów - samce toleruje , z sukami gorzej . Stosunek do kotów – NEGATYWNY. Masza to młodziutka – ok. 2 letnia sunia Waży około 30 kg, wielkość w kłębie powyżej kolana. Jest odrobaczona, odpchlona, wysterylizowana, zaszczepiona, zachipowana. Szukasz psa z którym nie można się nudzić , można pobiegać , powariować – pomyśl – może MASZA czeka właśnie na Ciebie. Masza przebywa obecnie w hoteliku koło Krakowa /istnieje możlwiość poznania Maszy wcześniej / Maszy szukamy jej odpowiedzialnego domu w całej Polsce. Marta /opiekun z hoteliku / – 695 307 709 kamila 533 323 567 [email protected] Dla dobra suni, adopcja musi być poprzedzona wizytą przedadopcyjną i podpisaniem umowy adopcyjnej. Istnieje pomoc w transporcie – do uzgodnienia. ...................... długi MAszy miałam nadzieję że jest "tylko" 3 miesiące , ale okazało sie że PP "zjadła" rachunek z maja i tez jest nieopłacony PROSZĘ O WSPARCIE dla MAszy cały poprzedni rok to "żebranie" o wpłaty , były robione bazarki , licytacje , między innymi dzieki temu większość hoteli zostało opłacone gdzie były inne psy z Szydłowca - część bez żadnego wsparcia tak jak Masza - min. hotel "kudłate i łaciate" , hotel "biały kruk" , dwa psy z tych hoteli /Lilka i Sonia/ zostały zabrane do awaryjnych DT, dzieki pomocy Magdy i Agnieszki aby zmniejszyć koszty .. została Masza - i jej dług 1665 zł https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/10620772_913987211978830_8782126546799246747_n.jpg?oh=359535f754e443e52274d4d639a4a28b&oe=555B3AD3&__gda__=1433039077_eb00236b81f39260789191eaedc4c6a4 Quote
zachary Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 No ładnie....Na działania gminy nie mam słów...I pewnie opłaciła tym nieporadnym łapaczom koszty ich fachowych akcji?... Quote
kama210 Posted January 21, 2015 Author Posted January 21, 2015 No ładnie....Na działania gminy nie mam słów...I pewnie opłaciła tym nieporadnym łapaczom koszty ich fachowych akcji?... czy opłaciła , to wiadomo nie wiem ... w ich przypadku to cholera wie , czy mieli umowę za wywiązanie się - czyli złapanie , czy sam dojazd też mieli opłacić .. jak zapłacili to ..byłoby kolejne marnotrawienie środków publicznych , tak jak te szczeniaki , ktore rodzą sie z tych suk a oni nic z tym nie robli , ostatnim razem jak tam rafiło 9 szczeniaków w pażdzierniku , powiedziałam że im nie pomogę i inna Fundacja ich wcześniej też nie weżmie , zanim nie zostaną odrobaczone , zaszczepione chociaż raz - więc już z 400 zł jak nie więcej poszło na nie .. a tak by szczeniaków nie było , jakby posłuchali rad i suki byłyby odłowione /przyjamniej ta jedna jak sie oszczeniła ostatnio w litopadzie / przez osobę odpowiedzialną , a nie pseudopartaczy .. .......... Jamor już wydał na dojazdy za te kilka razy prawie tyle co weżmie za odłowienie 1 suki .. ale mam nadzieję że nie zrezygnuje .. chociaż on też to coraz gorzej widzi .. ale licze że da radę a jak wyląduje tam kolejny miot od tych suk .. to p ...... lę .. do tej pory Inka - od tych suk --- zabrana 2 lata temu nie ma domu obecnie jest w 4 miejscu - w hotelu /miała wcześniej 3 DT !!/ Quote
taks Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 kolejny bazarek z obrozami , smyczami, szelkami w 50% dla Szydłowca http://www.dogomania.com/forum/topic/145242-obro%C5%BCeszelki-smycze-dla-szyd%C5%82owca-i-kielc-czynne-do-402/ zapraszam Quote
Tianku Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 jak ktoś chciałby się przyłączyć do kolejnej akcji cegiełkowej i nie tylko dla Szydłowiaków to jest organizowana na fb https://www.facebook.com/events/537370526403552/?notif_t=plan_user_invited Quote
kama210 Posted February 1, 2015 Author Posted February 1, 2015 taks ... brak słów .. dziekuje ze te kilka lat wspierania szydłowiaków Quote
kama210 Posted February 1, 2015 Author Posted February 1, 2015 w szydłowcu jest taki popularny lokalny internetowy portal NASZ SZYDŁOWIEC , prowadzony przez Marcina , który nigdy nie odmawia wstawiania apeli czy też jak potrzeba notek o psiakach , stworzył tez zakładkę do fb na swojej stronie internetowej .. www.naszszydlowiec.plhttps://www.facebook.com/NaszSzydlowiecPortal od 3 lat Marcin organizuje Plebiscyt wśród mieszkanców Gminy , w którym wybierają osoby, organizacje , instytucje wnoszące coś w życie Szydłowca .. w tym roku Szydłowiaki zajęły II miejsce w jeden z kategorii Człowiek Roku / Społecznik głosów całkowicie oddanych w Plebiscycie było 2000 , a nominowanych wielu Ale , nawet jak tylko mały procent był dla Szydłwoiaków i na to co jest robione dla psów z Szydłowca , to i tak duże wyróżnienie wśród mieszkańców Szydłowca , bo na codzień z pomocą realną gorzej .. ....................................................... Grupa Wolontariuszy Bezdomniaki Szydłowieckie została wyróżniona i zajęła zaszczytne miejsce w lokalnym plebiscycie „Nasz Szydłowiec 2014” . Podziękowania dla Marcina - redaktora naczelnego portalu NASZ SZYDŁOWIEC za nominację do plebiscytu. Bezdomniaki Szydłowieckie znalazły się w zaszczytnym gronie osób, organizacji , instytucji wyróżniających się swoimi działaniami w Szydłowcu . W tegorocznej edycji Grupa Wolontariuszy Bezdomniaki Szydłowieckie zajęła II miejsce w kategorii Człowiek Roku . Jest to dość duże zaskoczenie i jednocześnie duże wyróżnienie Dziękujemy wszystkim mieszkańcom Szydłowca za oddane głosy i tym samym docenienie naszych działań . Miło , że nasze działania zostały docenione i zauważone - może dzieki temu więcej osób z Szydłowca i okolic przyłączy się do pomocy .To wyróżnienie i II miejsce to zasługa także Was - WSZYSTKICH , którzy pomogli i pomagają Bezdomniakom . 1 Quote
zachary Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 No proszę...Gratulacje! Jestem z Was dumna! Quote
Tianku Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 może dzięki temu więcej osób się zainteresuje tematem Bezdomniaków... oby... Gratulacje :) Quote
kama210 Posted February 4, 2015 Author Posted February 4, 2015 zaraz mnie szlag trafi .. dopiero teraz weszłam na I stronę wątku aby uzupełnić rozliczenia z paliwa i innych a tu nie ma kilku postów z I strony , min. postu z rozliczeniami , z psami adoptowanymi !!! nie wiecie czy jest jeszcze jakaś "stara dogomania " ??? czy sie to da odzyskać ?? Quote
Recommended Posts