kinia098 Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Tak, tutaj wątek Milusi, którą wspierała finansowo Talcott. Między innymi także dzięki niej Mila dostała szansę na DT. :( :( :( [url]http://www.dogomania.pl/threads/177589-Mila-czy-bAE-dzie-A-yAE-na-A-aA-cuchu-Nie-DostaA-a-szansAE-DT-a-teraz-JEST-JUA-W-DS-D?p=13881622#post13881622[/url] Milusia szczęśliwa już w DS :) :( Quote
MagdaNS Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Za każdym razem, jak tu wchodzę, to obiecuję sobie nie beczeć... ale się nie udaje, łzy same płyną... nie mogę się otrząsnąć cały czas z szoku... Nie "znałyśmy" się długo, ale jak czytam i wspominam jej wypowiedzi, to myślę żebyśmy nie przekombinowali - pierwszy pomysł ze Skarpetą Tacott był i jest najlepszy. Skarbonka jest już Kundelkowa, a fundusz jest zbyt pompatyczny.... A poza tym do Jej ukochanych jamników to najbardziej pasują skarpety :) Talcott, wymiziaj tam w niebie moją Emisię i szepnij do uszka, że była psem mojego życia i że nigdy sobie nie wybaczę tamtego ułamka sekundy..... Quote
carolinascotties Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 skarpeta, sakiewka, saszetka, woreczek... mi takie okreslenia pasuja - sa takie usmiechniete - tak, jak Talcott - w kazdym poscie bylo widac jej optymizm... jej poczucie humoru... Quote
Anna_33 Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 O matko (( przepraszam, tak mi przykro, dopiero teraz sie dowiedzialam. Trafilam po linku z czyjegos podpisu. W naszych boguszyckich watkach tez sie udzielala. Ostatnie o czym slyszalam to ban ( nie wiem za co). Jestem zszkowana, przepraszam nie wiem co napisac.. Quote
majuska Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 ....pamiętam jak Talcott kupowała na bazarku złoty łańcuszek dla swojego Teosia, śmiechu było pełno, a jakie wyniki....:) .... Wspominajmy Kasię, dajmy z siebie wszystko w pomaganiu psiakom aby uczcić jej pamięć, ale nie rozpaczajmy, ona na pewno nie chciałaby aby rozpaczać po jej odejściu... Quote
MagdaNS Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Tak, "Teoś naciągnął ją" również na pierścionek na oim bazarku... tyle było przy tym radości... nie zdążyła już sfinalizować tego bazarku... pierścionek został, bo go wygrała .... cały czas żartowała i się śmiała i taką ją zapamiętam :) Quote
Pies Wolny Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Myślę tak jak @majuska. Postawa Talcott wskazuje, iż Ona nie akceptowała smutku i takiej ekspresji emocji. Tak tylko jeszcze chcę zapytać, czy jest potrzebna jakaś pomoc Córce Talcott ? Jak dla mnie bardzo dzielna dziewczyna i widać od razu - to krew Talcott. Quote
Greven Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 [quote name='Pies Wolny']Jak dla mnie bardzo dzielna dziewczyna i widać od razu - to krew Talcott.[/QUOTE] Ja odniosłam podobne wrażenie. Zresztą trudno tego nie zauważyć, patrząc na Martę. Quote
mamamuminka Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Z Kasią głównie spotykałam się na bazarkach. Była osobą o niesamowotym poczuciu humoru. Teraz myślę,że Kasia od jakiegoś czasu wiedziała,że nie wygra z chorobą,a ani jednym słowem się z tym nie zdradziła....nie chciała,żebyśmy cierpieli razem z Nią.... Dla mnie Kasia była i pozostanie Wielką Osobowością,wzorem do naśladowania. Dziękuję wszystkim,którzy pomimo wielkiego bólu znależli w sobie tyle siły i zorganizowali tak piękne pożegnanie Kasi od nas wszystkich. Wiem,że Kasia nie akceptowała smutku.....ja jednak nie potrafię poradzić sobie z moimi emocjami....cały czas płaczę..... Quote
rodzice Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Ja mialam ostatni kontakt z Kasia 28 lutego . Pisała ze za kilka dni wyjdzie ze szpitala . Quote
magdola Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Czy ktoras z obecnych na pogrzebie mogla by mi napisac jak rafic do Talcott [*]??? Chcialabym zapalic jej swieczke...i pozegnac osobiscie... Quote
mamamuminka Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Wiecie,zastanawiałam się,co Kasia odpisałaby na mojego ostatniego posta.Jestem pewna,że napisałaby krótko : Ciotka,Ty mi tu nie becz ! tylko hopa do roboty (i tu pewnie byłaby emotka z diabełkiem ). Taka była nasza Kasia. ........znowu ryczę. Quote
elmira Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Ja wiem, że nie potrzeba tu zbędnych emocji i smutku. Trudno sobie po prostu poradzić z faktem odejścia takiej osoby jak Talcott. Wydaje mi się jednak, że Talcott zniesie i rzeczowe podsumowania, i łzy. Trudno nie płakać po kimś, kto odszedł. I taka nasza ludzka natura. Quote
Redpit Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Smutne, że tacy Ludzie tak szybko odchodzą :( ... :candle: Quote
Greven Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 [quote name='magdola']Czy ktoras z obecnych na pogrzebie mogla by mi napisac jak rafic do Talcott [*]??? Chcialabym zapalic jej swieczke...i pozegnac osobiscie...[/QUOTE] Mogę Ci powiedzieć mniej więcej gdzie spoczywają jej prochy, ale nie wiem, czy znajdziesz właściwy grób. Najprościej trafić, gdy wejdzie się I bramą od Redy, od Mieszka Pierwszego. Tam, gdzie jest Ściana Pamięci (nie ta od Ku Słońcu przy nowych kwaterach tzw. Patelni, żeby Cię to nie zmyliło), a stojąc przy grobie Talcott przed sobą masz Wiatrak, po prawej ręce Ścianę Pamięci, a za ogrodzeniem cmentarza, patrząc jak na Ścianę Pamięci, widzisz szpetne niebieskie plandeki nad straganami ze zniczami. Groby dookoła są raczej stare, 20-30 letnie, otoczone labiryntem żywopłotu. Jeśli wybierzesz się tam niedługo, to poznasz grób Kasi po wieńcach... Quote
magdola Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 [quote name='Greven']Mogę Ci powiedzieć mniej więcej gdzie spoczywają jej prochy, ale nie wiem, czy znajdziesz właściwy grób. Najprościej trafić, gdy wejdzie się I bramą od Redy, od Mieszka Pierwszego. Tam, gdzie jest Ściana Pamięci (nie ta od Ku Słońcu przy nowych kwaterach tzw. Patelni, żeby Cię to nie zmyliło), a stojąc przy grobie Talcott przed sobą masz Wiatrak, po prawej ręce Ścianę Pamięci, a za ogrodzeniem cmentarza, patrząc jak na Ścianę Pamięci, widzisz szpetne niebieskie plandeki nad straganami ze zniczami. Groby dookoła są raczej stare, 20-30 letnie, otoczone labiryntem żywopłotu. Jeśli wybierzesz się tam niedługo, to poznasz grób Kasi po wieńcach...[/QUOTE] bede szukac... czy ktos mi moglby w razie czego podac nazwisko na pw? Quote
Greven Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 [quote name='magdola']bede szukac... czy ktos mi moglby w razie czego podac nazwisko na pw?[/QUOTE] Poproś AMIŚKĘ, ma je na zdjęciach urny. Ja niby pamiętam, ale nie wiem, czy czegoś nie pokręcę. Quote
AlfaLS Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 [quote name='Greven']Poproś AMIŚKĘ, ma je na zdjęciach urny. Ja niby pamiętam, ale nie wiem, czy czegoś nie pokręcę.[/QUOTE] Ta mogiła jest w ostatnim rzędzie takich "starych" grobów. Jest pomnik Kobiety / niestety nazwiska i imienia nie pamiętam/ ale jest o tyle charakterystyczny że była tam tylko jedna data [B]1986 [/B]- bez dnia, miesiąca, bez określenia czy to data śmierci czy inna. I tak jak napisała Greven stań tak żebyś wiatrak miała przed sobą... Quote
magdola Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 dzieki:) na ku sloncu bym trafila...ale mieszkaI ...... TRAFIE!!!! talcott mi pomoze.... Quote
AlfaLS Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 [quote name='magdola']dzieki:) na ku sloncu bym trafila...ale mieszkaI ...... TRAFIE!!!! talcott mi pomoze....[/QUOTE] Jak znajdziesz wiatrak to jesteś w domu a jakby coś to dzwoń do mnie, postaram się naprowadzić. Tel na pierwszej stronie. Quote
magdola Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 [quote name='AlfaLS']Jak znajdziesz wiatrak to jesteś w domu a jakby coś to dzwoń do mnie, postaram się naprowadzić. Tel na pierwszej stronie.[/QUOTE] do konca tyg. bed. i bede dzwonic :P chyba Quote
Greven Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 [quote name='magdola']na ku sloncu bym trafila...ale mieszkaI ......[/QUOTE] Od Mieszka łatwiej trafić, bo są tylko dwie(?) bramy. Musisz wejść tą od Redy, będziesz widziała niebieskie plandeki nad stoiskami. Od bramy idź prosto na Ścianę Pamięci. Stań plecami do jej boku i po Twojej prawej ręce powinien znajdować się Wiatrak, a przed Tobą będzie żywopłot. Tak, jak napisała AlfaSL, grób Kasi jest w pierwszym rzędzie za tym żywopłotem. Myślę, że nie przegapisz go ze względu na świeże wieńce, kwiaty, znicze. Quote
__Lara Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Zaglądam do Ciebie, kochana Talcott, żywa jesteś wciąż w mej pamięci, I choć tych postów złoconych garścią uśmiechu nie widzę, To i tak Cię w mej głowie wciąż słyszę, Gdzie jak na kamień spadają Twe słowa, Taka już Twoja ludzka, ale radosna mowa, Chcę Cię jakoś uczcić, ale pomysłu nie mam, by godnym uczcić Ciebie - porównania nie znam, Zbyt wielka Twa postać, Twe oblicze było, By w pamięć i serce się nie wyryło, Lecz słów brakuje, język się plącze, nie może nazwać tego, wszystko jest mylące, Kasiu, pamiętaj o nas, na ziemskim padole, Wspieraj nas w walce, przywróć wszystkim zgodę, Niech Dogomaniacy zjednoczą swe siły, By wreszcie psi świat był piękny i miły. Lara Quote
Recommended Posts