Elitesse Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 mila ja uzywam trymerow mars 330 i 326, mam tez jeden firmy Karlie do dluzszego wlosa Quote
niunia_51 Posted March 18, 2006 Author Posted March 18, 2006 witam bardzo się cieszę że ten mój wątek tak się rozwinął proszę o jeszcze jedną radę czy freda mogę trymować na brzuszku i wewnętrznych stronach łapek bo tam ma tą brązową sierść?? czekam na odp pozdrawiam wszystkich Quote
caterina1 Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 [quote name='mila_2'] Trymuje go pomimo, że ma piękną mięciutką sierść.[/quote] Ale trymuje się po to żeby sierść była wlaśnie twarda a nie miękka. A na brązowy nalot to najlepiej trymować.I tyle. Quote
niunia_51 Posted March 18, 2006 Author Posted March 18, 2006 mam jeszcze jedno pytano co jaki czas nalezy trymować sznaucera i jak długo to robić tzn ile razy przejechać w jednym miejscu trymerem?? Quote
Elitesse Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 [quote name='niunia_51']witam bardzo się cieszę że ten mój wątek tak się rozwinął proszę o jeszcze jedną radę czy freda mogę trymować na brzuszku i wewnętrznych stronach łapek bo tam ma tą brązową sierść?? czekam na odp pozdrawiam wszystkich[/quote] ja swojej miniaturze przeczesuje wlos na brzuchu trymerem, sredniakowm nie musze tego robic Quote
Agnieszka K. Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 [quote name='niunia_51']mam jeszcze jedno pytano co jaki czas nalezy trymować sznaucera [/quote] Jeśli wyjmuję tylko podszerstek to średnio co 5-7 dni. [quote name='niunia_51'] jak długo to robić tzn ile razy przejechać w jednym miejscu trymerem??[/quote] 1. Jeśli tylko podszerstek - to tyle razy, aż nic nie wyjdzie, 2. Jeśli trymujesz całego psa - to do oisiągnięcia żądanego efektu. [quote name='niunia_51']proszę o jeszcze jedną radę czy freda mogę trymować na brzuszku i wewnętrznych stronach łapek bo tam ma tą brązową sierść??[/quote] W tych miejscach sierśc jest najdłuższa, a przez to bardziej narażona na czynniki zewnętrzne. Ma też inną strukturę. Te miejsca, a szczególnie brzuch są bardzo wrażliwe na ból. Sierść można wyczesywać rzadkim trymerem lub gęstym grzebieniem. Fred jest psem i na brzuchu sierść będzie miała inny kolor (od moczu). Quote
niunia_51 Posted March 20, 2006 Author Posted March 20, 2006 dzięki wielkie za odpowiedź :loveu: to że ten inny kolor moze być od moczu to nawet bym nie pomyślała, dostałam juz takie opinie ze fred moze mieć chorobę skóry... pozdrawiam Quote
Recommended Posts