Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='agiojoj']Pracę w ZOO wspominam barrrrdzo miło:loveu: Ale tylko pierwsze 6 lat,kiedy byłam pielęgniarzem zwierząt(potem nastąpiły wielkie zmiany w Starym Zoo jak byłam na wychow. z Kubą).
Miałam pod opieką małpy wraz z orangutanami,potem koty duże i małe wraz z naszym niedźwiedziem,kanguroszczury,jeżozwierze i parę innych zwierzaków.To nalepsza praca jaką można sobie wymarzyć a wspominać jest co do późnej starości;)[/QUOTE]

ależ wspaniałe wspomnienia!
ale i teraźniejszość też nie gorsza... te dwa "zwierze";) - Budyń z Kazikiem - mają teraz "pożytek" z Twoich niezwykłych umiejętności!

• Replies 539
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękujemy,dziękujemy:p Komplementy przyjmujemy bezwstydnie:evil_lol:
Oczywiście filmik się nagle urywa,ponieważ w tym momencie nastąpił ciężki proces odplątywania Kazika z linki Budynia ;)

Posted

znękana nawałem ostatnich psich nieszczęść pocieszam sama siebie tym Budyniowo - Kazikowym szczęściem i beztroską...
agiojoj - żeby wyrazić to, co czuję, potrzeba słów, których nie ma chyba...
DZIĘKUJĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

A słyszałaś Marysiu,że u nas zmarły już trzy psiaki po glikolu?:-( Foksiu,Golden i Husky,a Posokowiec walczy o życie:shake: Głupota ludzka nie zna granic:mad:

Posted

[quote name='agiojoj']A słyszałaś Marysiu,że u nas zmarły już trzy psiaki po glikolu?:-( Foksiu,Golden i Husky,a Posokowiec walczy o życie:shake: Głupota ludzka nie zna granic:mad:[/QUOTE]

jak to się stało???????:-(

[url]http://www.dogomania.pl/threads/179244-Zd%C4%85%C5%BCy%C4%87-na-czas...!-Pseudoschronisko-Umieralnia-w-Dobrocinie!-Ponad-100ps%C3%B3w-czeka..!/page93?p=14588897#post14588897[/url]

zobacz - bliźniak Budynia... w Dobrocinie

Posted

Na naszej cytadeli(taki duży teren bardzo zielony) chciano przeprowadzić badania nad pszczołami czy coś,no i rozstawiono pojemniki(wiadra) z substancją zawierającą glikol.Tyle,że nie zabezpieczono tych pojemników przed dostępem dzieci,psów i zwierząt w ogóle.No i nam się psiaki potruły:mad: Psiaki się nieźle męczyły,były dializowane...szukają teraz następnych czworonogów,które mają podobne objawy a spacerowały po cytadeli.Po prostu głupota i kompletny brak wyobraźni ludzi z Uniwersytetu Przyrodniczego!

Posted

[quote name='agiojoj']Na naszej cytadeli(taki duży teren bardzo zielony) chciano przeprowadzić badania nad pszczołami czy coś,no i rozstawiono pojemniki(wiadra) z substancją zawierającą glikol.Tyle,że nie zabezpieczono tych pojemników przed dostępem dzieci,psów i zwierząt w ogóle.No i nam się psiaki potruły:mad: Psiaki się nieźle męczyły,były dializowane...szukają teraz następnych czworonogów,które mają podobne objawy a spacerowały po cytadeli.Po prostu głupota i kompletny brak wyobraźni ludzi z Uniwersytetu Przyrodniczego![/QUOTE]

szok, nie do wiary!
biedne stworzenia - cierpiały i umarły z powodu bezmyślności ludzkiej - kolejny raz ludzie przyczynili się do śmierci zwierząt !
i to z Uniwersytetu Przyrodniczego...

Posted

"...zobacz - bliźniak Budynia... w Dobrocini..." No faktycznie!:lol::crazyeye: Ale nie jednojajowy:evil_lol: Inny uśmiech i barwa sierściuchy:eviltong: Ale piękny!!!

Posted

Ogłaszam wszem i wobec,że Budyń zmienił diametralnie zdanie na temat wpuszczania gości do domu ! Pisałam Wam już,że nie wpuszcza facetów (trzeba go trzymać [B]mocno[/B]).
Otóż teraz to nawet żadna kobitka nie ma wstępu:mad: Odbiło mu,rzuca się od razu jakby miał zeżreć wraz z torebką;) Normalnie strach się bać.

Posted

[quote name='agiojoj']Ogłaszam wszem i wobec,że Budyń zmienił diametralnie zdanie na temat wpuszczania gości do domu ! Pisałam Wam już,że nie wpuszcza facetów (trzeba go trzymać [B]mocno[/B]).
Otóż teraz to nawet żadna kobitka nie ma wstępu:mad: Odbiło mu,rzuca się od razu jakby miał zeżreć wraz z torebką;) Normalnie strach się bać.[/QUOTE]

no proszę, on Cię tak kocha, że chce mieć swoją panią TYLKO dla siebie... no, jeszcze z Kazikiem się podzieli czasem :))

Posted

a jak ze szkoleniem ? czy odbędzie sie , są zapisane psy?
możesz poprosić kogos żeby pomógł ci -najlepiej nawet naraz kilka osób albo ta sama kilka razy ---muszą mieć przy sobie to co Budyń lubi najbardziej
no i wiesz -wchodzi i śmiało daje mu , za jakiś czas to samo , i znów , najlepiej w krótkich odstępach czasu , żeby sobie to utrwalił
możesz to powtórzyć przez kilka dni
na pewno zadziała

Posted

Szkolenie zaczyna się za tydzień 8 maja....ale kurcze:-o ja zapisałam tylko Budynia! Kompletnie nie wyobrażałam sobie jak mogłabym tam brać obydwa:shake:

Posted

Kompletu nie ma,nadal są tylko 4 psiaki [url]http://www.wesolalapka.pl/index.php?option=com_dtregister&eventId=11&task=registrant_list&Itemid=100498[/url]

Posted

kilka dni nie zaglądałam,bo mialam urwanie głowy...ale juz wyszłam na prostą ;)
przed glikolem na Cytadeli ostrzegła mnie znajoma charciara,a ja też tam bywam ze swoimi pannami!! bezmyślność ludzka nie ma granic,nawet trudno sobie wyobrazić co czują właścicielie psów,które odeszły:placz:
filmik cudny,chłopqaki juz w pełnej przyjażni!!:multi:
a z Budyniem trzeba pracować,musi zrozumieć,że to Ty jako przewodnik decydujesz kogo wpuszczasz do domu,a on MUSI się podporządkować

i jeszcze pochwalę się- moja Almetka (ta adoptowana) w Opolu rozpoczęła championat Polski i interchampionat jednocześnie,a dziś w Bydgoszczy pokonała multichampionkę i została najlepszą suką w rasie:p
jak ją brałam do siebie to nawet w głowie mi nie było wystawianie jej,bo była taka wycofana...a teraz - pani ringów :cool3:

Posted

[COLOR=Teal][B]Gratuluję elisse[/B][/COLOR]:multi:
Co do wpuszczania gości,to mam nadzieję,że na szkoleniu coś mi poradzą,bo próbowałam ze smakami ode mnie i gościa,ale Budyń jest zbyt porywczy i działa z prędkością strusia pędziwiatra:mad:

Posted

[quote name='agiojoj'][COLOR=Teal][B]Gratuluję elisse[/B][/COLOR]:multi:
Co do wpuszczania gości,to mam nadzieję,że na szkoleniu coś mi poradzą,bo próbowałam ze smakami ode mnie i gościa,ale Budyń jest zbyt porywczy i działa z prędkością strusia pędziwiatra:mad:[/QUOTE]

elisse - WIELKIE gratulacje!!!
ta metamorfoza to Twoja zasługa, Twoja z nią praca !

a Budyń - struś pędziwiatr....:evil_lol:
a to ci łobuz kochany!:loveu:

Posted

Oj:crazyeye: Dobrze,że Budyń akurat nie siedzi koło mnie,bo jakby zobaczył,że jest kochany łobuz ,to gości by pewnie połykał w całości jeszcze na klatce:evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='agiojoj']Oj:crazyeye: Dobrze,że Budyń akurat nie siedzi koło mnie,bo jakby zobaczył,że jest kochany łobuz ,to gości by pewnie połykał w całości jeszcze na klatce:evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]

no, ale mu wytłumacz, że kochany napisałam dlatego, że go kocham, a nie dlatego, że podoba mi się jego niecne postępowanie...:shake:

mam nadzieję, że na tym szkoleniu mu wszystko wytłumaczą i nauczą, czego trzeba, :cool3:,
że to nie takie szkolenia, jak te moje - księgowe z ogromną ilością paragrafów itp. - tam to człowiek "po" wie mniej, niż wiedział "przed" :evil_lol::evil_lol::evil_lol: