mari23 Posted April 28, 2010 Author Posted April 28, 2010 [quote name='agiojoj']Pracę w ZOO wspominam barrrrdzo miło:loveu: Ale tylko pierwsze 6 lat,kiedy byłam pielęgniarzem zwierząt(potem nastąpiły wielkie zmiany w Starym Zoo jak byłam na wychow. z Kubą). Miałam pod opieką małpy wraz z orangutanami,potem koty duże i małe wraz z naszym niedźwiedziem,kanguroszczury,jeżozwierze i parę innych zwierzaków.To nalepsza praca jaką można sobie wymarzyć a wspominać jest co do późnej starości;)[/QUOTE] ależ wspaniałe wspomnienia! ale i teraźniejszość też nie gorsza... te dwa "zwierze";) - Budyń z Kazikiem - mają teraz "pożytek" z Twoich niezwykłych umiejętności! Quote
mari23 Posted April 29, 2010 Author Posted April 29, 2010 [quote name='agiojoj']aj nie udało mi się:razz:[/QUOTE] Tobie się wszystko udaje - jesteś niesamowita! Quote
agiojoj Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 No ,teraz się udało:mad: [video=youtube;BI_GZmtA8gQ]http://www.youtube.com/watch?v=BI_GZmtA8gQ[/video] Quote
czerda Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 cuda!!!!!!!!!!!!przecuda!!!!!!!!!!śliczne !!! jak dobrze to piękne Quote
agiojoj Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Dziękujemy,dziękujemy:p Komplementy przyjmujemy bezwstydnie:evil_lol: Oczywiście filmik się nagle urywa,ponieważ w tym momencie nastąpił ciężki proces odplątywania Kazika z linki Budynia ;) Quote
mari23 Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 znękana nawałem ostatnich psich nieszczęść pocieszam sama siebie tym Budyniowo - Kazikowym szczęściem i beztroską... agiojoj - żeby wyrazić to, co czuję, potrzeba słów, których nie ma chyba... DZIĘKUJĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
agiojoj Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 A słyszałaś Marysiu,że u nas zmarły już trzy psiaki po glikolu?:-( Foksiu,Golden i Husky,a Posokowiec walczy o życie:shake: Głupota ludzka nie zna granic:mad: Quote
mari23 Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 [quote name='agiojoj']A słyszałaś Marysiu,że u nas zmarły już trzy psiaki po glikolu?:-( Foksiu,Golden i Husky,a Posokowiec walczy o życie:shake: Głupota ludzka nie zna granic:mad:[/QUOTE] jak to się stało???????:-( [url]http://www.dogomania.pl/threads/179244-Zd%C4%85%C5%BCy%C4%87-na-czas...!-Pseudoschronisko-Umieralnia-w-Dobrocinie!-Ponad-100ps%C3%B3w-czeka..!/page93?p=14588897#post14588897[/url] zobacz - bliźniak Budynia... w Dobrocinie Quote
agiojoj Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Na naszej cytadeli(taki duży teren bardzo zielony) chciano przeprowadzić badania nad pszczołami czy coś,no i rozstawiono pojemniki(wiadra) z substancją zawierającą glikol.Tyle,że nie zabezpieczono tych pojemników przed dostępem dzieci,psów i zwierząt w ogóle.No i nam się psiaki potruły:mad: Psiaki się nieźle męczyły,były dializowane...szukają teraz następnych czworonogów,które mają podobne objawy a spacerowały po cytadeli.Po prostu głupota i kompletny brak wyobraźni ludzi z Uniwersytetu Przyrodniczego! Quote
mari23 Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 [quote name='agiojoj']Na naszej cytadeli(taki duży teren bardzo zielony) chciano przeprowadzić badania nad pszczołami czy coś,no i rozstawiono pojemniki(wiadra) z substancją zawierającą glikol.Tyle,że nie zabezpieczono tych pojemników przed dostępem dzieci,psów i zwierząt w ogóle.No i nam się psiaki potruły:mad: Psiaki się nieźle męczyły,były dializowane...szukają teraz następnych czworonogów,które mają podobne objawy a spacerowały po cytadeli.Po prostu głupota i kompletny brak wyobraźni ludzi z Uniwersytetu Przyrodniczego![/QUOTE] szok, nie do wiary! biedne stworzenia - cierpiały i umarły z powodu bezmyślności ludzkiej - kolejny raz ludzie przyczynili się do śmierci zwierząt ! i to z Uniwersytetu Przyrodniczego... Quote
agiojoj Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 "...zobacz - bliźniak Budynia... w Dobrocini..." No faktycznie!:lol::crazyeye: Ale nie jednojajowy:evil_lol: Inny uśmiech i barwa sierściuchy:eviltong: Ale piękny!!! Quote
agiojoj Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 Ogłaszam wszem i wobec,że Budyń zmienił diametralnie zdanie na temat wpuszczania gości do domu ! Pisałam Wam już,że nie wpuszcza facetów (trzeba go trzymać [B]mocno[/B]). Otóż teraz to nawet żadna kobitka nie ma wstępu:mad: Odbiło mu,rzuca się od razu jakby miał zeżreć wraz z torebką;) Normalnie strach się bać. Quote
mari23 Posted May 2, 2010 Author Posted May 2, 2010 [quote name='agiojoj']Ogłaszam wszem i wobec,że Budyń zmienił diametralnie zdanie na temat wpuszczania gości do domu ! Pisałam Wam już,że nie wpuszcza facetów (trzeba go trzymać [B]mocno[/B]). Otóż teraz to nawet żadna kobitka nie ma wstępu:mad: Odbiło mu,rzuca się od razu jakby miał zeżreć wraz z torebką;) Normalnie strach się bać.[/QUOTE] no proszę, on Cię tak kocha, że chce mieć swoją panią TYLKO dla siebie... no, jeszcze z Kazikiem się podzieli czasem :)) Quote
czerda Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 a jak ze szkoleniem ? czy odbędzie sie , są zapisane psy? możesz poprosić kogos żeby pomógł ci -najlepiej nawet naraz kilka osób albo ta sama kilka razy ---muszą mieć przy sobie to co Budyń lubi najbardziej no i wiesz -wchodzi i śmiało daje mu , za jakiś czas to samo , i znów , najlepiej w krótkich odstępach czasu , żeby sobie to utrwalił możesz to powtórzyć przez kilka dni na pewno zadziała Quote
agiojoj Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 Szkolenie zaczyna się za tydzień 8 maja....ale kurcze:-o ja zapisałam tylko Budynia! Kompletnie nie wyobrażałam sobie jak mogłabym tam brać obydwa:shake: Quote
czerda Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 nie nie o Kaziku nie myślałam tylko , czy jest komplet na kursie Kazik jest grzeczny Quote
agiojoj Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 Kompletu nie ma,nadal są tylko 4 psiaki [url]http://www.wesolalapka.pl/index.php?option=com_dtregister&eventId=11&task=registrant_list&Itemid=100498[/url] Quote
elisse Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 kilka dni nie zaglądałam,bo mialam urwanie głowy...ale juz wyszłam na prostą ;) przed glikolem na Cytadeli ostrzegła mnie znajoma charciara,a ja też tam bywam ze swoimi pannami!! bezmyślność ludzka nie ma granic,nawet trudno sobie wyobrazić co czują właścicielie psów,które odeszły:placz: filmik cudny,chłopqaki juz w pełnej przyjażni!!:multi: a z Budyniem trzeba pracować,musi zrozumieć,że to Ty jako przewodnik decydujesz kogo wpuszczasz do domu,a on MUSI się podporządkować i jeszcze pochwalę się- moja Almetka (ta adoptowana) w Opolu rozpoczęła championat Polski i interchampionat jednocześnie,a dziś w Bydgoszczy pokonała multichampionkę i została najlepszą suką w rasie:p jak ją brałam do siebie to nawet w głowie mi nie było wystawianie jej,bo była taka wycofana...a teraz - pani ringów :cool3: Quote
agiojoj Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 [COLOR=Teal][B]Gratuluję elisse[/B][/COLOR]:multi: Co do wpuszczania gości,to mam nadzieję,że na szkoleniu coś mi poradzą,bo próbowałam ze smakami ode mnie i gościa,ale Budyń jest zbyt porywczy i działa z prędkością strusia pędziwiatra:mad: Quote
mari23 Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 [quote name='agiojoj'][COLOR=Teal][B]Gratuluję elisse[/B][/COLOR]:multi: Co do wpuszczania gości,to mam nadzieję,że na szkoleniu coś mi poradzą,bo próbowałam ze smakami ode mnie i gościa,ale Budyń jest zbyt porywczy i działa z prędkością strusia pędziwiatra:mad:[/QUOTE] elisse - WIELKIE gratulacje!!! ta metamorfoza to Twoja zasługa, Twoja z nią praca ! a Budyń - struś pędziwiatr....:evil_lol: a to ci łobuz kochany!:loveu: Quote
agiojoj Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Oj:crazyeye: Dobrze,że Budyń akurat nie siedzi koło mnie,bo jakby zobaczył,że jest kochany łobuz ,to gości by pewnie połykał w całości jeszcze na klatce:evil_lol::evil_lol: Quote
mari23 Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 [quote name='agiojoj']Oj:crazyeye: Dobrze,że Budyń akurat nie siedzi koło mnie,bo jakby zobaczył,że jest kochany łobuz ,to gości by pewnie połykał w całości jeszcze na klatce:evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] no, ale mu wytłumacz, że kochany napisałam dlatego, że go kocham, a nie dlatego, że podoba mi się jego niecne postępowanie...:shake: mam nadzieję, że na tym szkoleniu mu wszystko wytłumaczą i nauczą, czego trzeba, :cool3:, że to nie takie szkolenia, jak te moje - księgowe z ogromną ilością paragrafów itp. - tam to człowiek "po" wie mniej, niż wiedział "przed" :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
czerda Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 gratulacje dla suni ellis , a mogłąbym poprosić o jakieś zdjęcie? czy mari wysłąła ci zdjęcia Apacza? Quote
Recommended Posts