Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[IMG]http://img818.imageshack.us/img818/7130/dsc00365.jpg[/IMG]

[FONT=Arial Black][B][FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=Green]Imię:[COLOR=Black] Nuka[/COLOR]
Miejsce pobytu: [COLOR=Black]Inowrocław[/COLOR]
Województwo:[COLOR=Black] kujawsko-pomorskie[/COLOR]
Szczepienia: [COLOR=Black]suczka jest odrobaczona[/COLOR]
Historia: [COLOR=Black]szczeniak ma mało czasu, jeżeli nie znajdzie innego domu w poniedziałek 05.07 wróci z nieudanej adopcji do schroniska [/COLOR]
Rozmiar: ( S/M/L...) [COLOR=Black]docelowo będzie M[/COLOR]
Charakter:[COLOR=Black] przez pierwsze dni po adopcji ze schroniska Nuka była przestraszona, ciągle leżała. Teraz czuje się pewniej, obszczekuje dwa domowe koty. Chodzi przy nodze, udaje się jej nie sikać w domu.[/COLOR]
Kontakt[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][SIZE=2][COLOR=Green][B][FONT=Arial][SIZE=2]: [COLOR=Black]660 815 112[/COLOR]
Wątek: [COLOR=Black]brak[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]

• Replies 731
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='żacha']witam czy ktoś może mi powiedzieć,czy fila toleruje inne psy?[/QUOTE]

Przeczytaj proszę pierwszy post tego wątku i wszystko dalej będziesz wiedziała.....

A możesz mi napisać, co Twoja mama robiła w Łojewie (ja troszeczkę się tam wychowywałam:)

Posted

Nuka z postu #244 ma już dom. Sunia na stałe zostaje w swoim obecnym domu :multi:[FONT=Arial Black][SIZE=2][COLOR=Green][FONT=Arial][COLOR=Magenta][SIZE=2][SIZE=3][IMG]http://www.dogomania.images/smilies/new_multi.gif[/IMG][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

witam,slyszalam ze jakiegos psa tolerowala kocham file zawsze chcialam miec lecz moja rodzina poprostu boi sie jej jest dosc agresywna moj mąż nawet kupil mi psa żebym tylko dała spokój niewiem moze cos da sie zrobic.....co do łojewa i tego psiaka to moi rodzice maja tam dom czesto tam bywaja a pieska znalezli zimą bylo -25 a on ledwo szedł po polu zapadal sie w śnieg mama cudem go zobaczyła......szkoda pieska jaet juz stary ja mam jamnika ktory ma 16 lat i on nie zabardzo toleruje inne pieski a kudlatych nienawidzi wiec dlatego go zawieżli do schronu....pozdrawiam

• 2 weeks later...
Posted

Dzisiaj byłam w schronisku i umówiłam się z wetem na piątek będą zdjęcia nowych psiaków. W schronisku znajduje się dość młoda akita tzn w typie rasy biała z brązowym jej wiek określono na około 2 lat jest piękna :lol: Dobre wieści ponieważ pekińczyk znalazł domek :cool3:

Posted

[quote name='Bazyliszek']Do adopcji jest również sunia z festynu która miała jechać do domku ale niestety domek się rozmyślił...
nr: 683
Sunia jest pięknym psiakiem, o wielkim sercu. Potrafi okazać swoje uczucia co do człowieka, np. wchodzi na kolana ( bynajmniej się stara ), liże po rękach, twarzy i daje słodziaśne całusy. Uwielbia się bawić, w szególności ganiać za patykami. Co do psów nastawiona jest neutralnie, niektóre psy toleruje, a niektórych wręcz nienawidzi. W stosunku do ludzi nie wykazuje agresji, można ją spokojnie pogłaskać, nawet poprzytulać. Jest naprawde kochanym psem, które potrzebuje swojego człowieka, z którym będzie dzielić każde swoje chwile.
[IMG]http://i45.tinypic.com/294tjwo.jpg[/IMG][/QUOTE]

Suni się poszczęściło została adoptowana :)

Posted

W schronisku przebywa suczka w typie akity jej nr to 195G ma około 1,5 roku dnia 22.06.2010 została znaleziona w Suchatówce pow. Inowrocław. W stosunku do ludzi jest łagodna kiedy stała przy kratach lizała moją rękę jednak kiedy nie dzieliła nas już krata wycofała się. Z obserwacji wynika że nie lubi dużych psów zwłaszcza w typie owczarka. Sunia jest zaszczepiona i odrobaczona przed adopcją zostanie również wysterylizowana.

[IMG]http://i32.tinypic.com/e8sms9.jpg[/IMG]
[IMG]http://i29.tinypic.com/2q2jq03.jpg[/IMG]
[IMG]http://i28.tinypic.com/33vduyw.jpg[/IMG]

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='Bazyliszek']W schronisku przebywa suczka w typie akity jej nr to 195G ma około 1,5 roku dnia 22.06.2010 została znaleziona w Suchatówce pow. Inowrocław. W stosunku do ludzi jest łagodna kiedy stała przy kratach lizała moją rękę jednak kiedy nie dzieliła nas już krata wycofała się. Z obserwacji wynika że nie lubi dużych psów zwłaszcza w typie owczarka. Sunia jest zaszczepiona i odrobaczona przed adopcją zostanie również wysterylizowana.

[IMG]http://i32.tinypic.com/e8sms9.jpg[/IMG]
[IMG]http://i29.tinypic.com/2q2jq03.jpg[/IMG]
[IMG]http://i28.tinypic.com/33vduyw.jpg[/IMG][/QUOTE]

Misia znalazła nowy kochający domek :)

• 1 month later...
Posted

Witam!!
mam pytanie do osob które bwają w schronisku w inowrocławiu.
Czy wiecie moze czy w schronisku są też male pieski ??? Chcialabym wziac pieska jednak zalezy mi zeby byl maly, kiedys 10 lat temu wzielam suczke ze schroniska ktora miala juz 2 latka i nie bardzo mozna ja bylo oduczyc zlych nawykow. Pol roku temu niestety musialam dać ją uspic ponieważ miala raka pluc i jakos tak pusto w tym domu bez czworonoga. Z góry dzięki za jakieś info :)

Posted

shante, zadzwoń do weta, on Ci powie na bieżąco, czy w schronie są jakieś szczeniaki. tel. 501 37 37 35. Jeśli nie będzie, na Dogomanii mamy ich dużo, w transporcie też możemy pomóc

Posted

dzieki za info :) to zadzwonie jakoś na czasie do weterynarza i sie dowiem co i jak :) chcialabym jakiegoś szczeniaczka ,ale taki ktory nie bedzie jakimś duzym psem jak urośnie bo mam male mieszkanko a jednak duze psy potrzebują wiekszej przestrzeni no i przede wszystkim musza miec sie gdzie wybiegac :):):) chociaż baardzo podobają mi sie husky , ale niestety narazie moge sobie pomarzyc... moze kiedys jak bede miala domek z ogrodem :D :D

Posted

dzieki za info :) to zadzwonie jakoś na czasie do weterynarza i sie dowiem co i jak :) chcialabym jakiegoś szczeniaczka ,ale taki ktory nie bedzie jakimś duzym psem jak urośnie bo mam male mieszkanko a jednak duze psy potrzebują wiekszej przestrzeni no i przede wszystkim musza miec sie gdzie wybiegac :):):) chociaż baardzo podobają mi sie husky , ale niestety narazie moge sobie pomarzyc... moze kiedys jak bede miala domek z ogrodem :):)

Posted

Hej dziewczyny to znowu ja :) przepraszam że zawracam Wam glowe ale mam jeszcze kilka pytań:)

Wiecie może czy jest jakaś opcja wzięcia pieska ze schroniska w niedziele??? bo u mnie inny dzień niestety nie wchodziłby w rachubę. Cała moja rodzinka juz jest na 100 procent zdecydowana żeby wziąć psiaka ze schroniska tylko że jedyna osoba (czyli tata) ktora ma prawo jazdy i samochod pracuje codziennie do późna wiec nie ma szans zeby do godziny 15stej od poniedzialku do piątku podjechać do schroniska.

Jest jeszcze jedna rzecz , która mnie zastanawia ... dlaczego strona schroniska nie jest w miare regularnie aktualizowana??? Te wszystkie psiaki które widnieją na stronie są już na niej od wielu miesiecy i nie wierze w to, że w tym czasie nie doszły nowe.

Pozdrawiam :)

Posted

Shante, niestety adopcji w schronisku w niedzielę nie ma. Możesz iść psy sobie obejrzeć, wybrać, ale adopcje są tylko w tygodniu i to tylko, jeśli dobrze pamiętam, w godzinach miedzy 11-13. Pod nieobecność weterynarza psy nie są wydawane do adopcji. Ale spróbuj dogadać się z weterynarzem, być może zgodzi się dojechać do schroniska w godzinach popołudniowych. W razie czego telefonicznie psa możesz już wcześniej sobie zarezerwować.

Co do strony to właśnie zniknęła z netu, do tej pory za aktualizację odpowiadał jej założyciel, czyli jakaś osoba ze schroniska, nie my.

Posted

Co do strony to wiem dziewczyny że to nie Wasza wina,pytalam się bo może strona zostala gdzies indziej utworzona z nowszymi wiadomościami. W gruncie rzeczy jeżeli schronisko mialo juz strone internetową co im szkodzilo napstrykać kilka fotek pupilom i wrzucic. A moze niejednemu psiakowi by to pomogło.

Te godziny takie dosyć nieciekawe... akurat wtedy kiedy prawie wszyscy pracują :/to tez jest pewna niedogodnośc dla osób chcących wziąć pieska ze schroniska,bo raczej niewielu pasują takie godziny. no ale trudno, trzeba będzie jakoś tam zajrzeć.
Dzięki jeszcze raz za informacje
Pozdrawiam serdecznie :) ;);)

Posted

[quote name='shante203']Co do strony to wiem dziewczyny że to nie Wasza wina,pytalam się bo może strona zostala gdzies indziej utworzona z nowszymi wiadomościami. [B]W gruncie rzeczy jeżeli schronisko mialo juz strone internetową co im szkodzilo napstrykać kilka fotek pupilom i wrzucic.[/B] A moze niejednemu psiakowi by to pomogło.

Te godziny takie dosyć nieciekawe... akurat wtedy kiedy prawie wszyscy pracują :/to tez jest pewna niedogodnośc dla osób chcących wziąć pieska ze schroniska,bo raczej niewielu pasują takie godziny. no ale trudno, trzeba będzie jakoś tam zajrzeć.
Dzięki jeszcze raz za informacje
Pozdrawiam serdecznie :) ;);)[/QUOTE]

No tak, pewnie to by i nie szkodziło, ale pamiętaj, że to my jesteśmy wolontariuszami, że to my jesteśmy gotowi poświęcać swój czas i środki na ratowanie jakiegoś psiaka. W schronisku nikt za darmo nie pracuje i chociaż strona schroniska też powstała tylko z dobrej kogoś woli to jednak tam inaczej patrzy się na własny czas i środki. Czasu tego może też brakować.

Posted

szukałam wątku i znaleźć nie mogłam ....

mam pytanko ...
Czy ta suńka jeszcze w schronisku ?

[quote name='Bazyliszek'][COLOR=Red][B][B]1. Imię - Gabi ( imię robocze w schronisku pod numerem 675)[/B]
[B]2. Płeć - Suka[/B]
[B]3. Wiek - ok 1 roku[/B]
[B]4. Sierść - [/B]półdługa
[B]5. Sterylizacja - [/B]nie
[B]6. Wielkość -[/B] M
[/B][B][B]7. Miejscowość - Inowrocław[/B][/B][B]
[B]8. Województwo - [/B]Kujawsko-pomorskie
[B]9. Miejsce Pobytu -[/B] schronisko
[B]10. Zachowanie - Bardzo miła energiczna, skłonna do zabawy i mądra suczka. [/B]
[B]11. Zachowanie względem Dzieci - Lubi dzieci [/B]
[B]12. Zachowanie względem Zwierząt - Zależy od psa z reguły nie ma problemów jednak są psy których niestety nie toleruje[/B]
[B]13. Dla Kogo - Do domu z ogrodem [/B]
[B]14. Historia - Trafiła do schroniska ponieważ błąkała się po ulicach [/B]
[B]15. Kontakt - Lekarz weterynarii Wiesław Borkowski 501-373-735 603-035-719[/B]
[B]16. Krótki Opis -[/B] Wspaniała wesoła mądra suczka która kocha ludzi i bardzo potrzebuje kontaktu z nimi.[/B][/COLOR]

[IMG]http://i48.tinypic.com/addlbd.jpg[/IMG]
[IMG]http://i47.tinypic.com/2q87dwz.jpg[/IMG]
[IMG]http://i47.tinypic.com/2psrnld.jpg[/IMG][/QUOTE]

Posted

Tak byłam w schronisku i nie mogłam się zdecydować, najchetniej bym wszystkie przygarneła,ale już się zdecydowałam i jutro po niego wracam :) jak go przyniose to porobie fotki i wstawie na forum:)tak myślę nad tym zeby wziąć jeszcze jednego pieska, tzn żeby wziąć pieska i suczke,tylko że ta suczka jest zarezerwowana do poniedzialku,i ktoś się zastanawia nad wzięciem jej( nie wiem nad czym tu się zastanawiać bo jest przepiękna i urocza),więc narazie jutro wezme pieska i jeżeli ten ktoś rozmyśli się nad tą suczka to ją tez wezme i za jakiś czas wysterylizuje bo narazie jest za młoda.Jak bylam to akurat pewne małżeństwo brało taka 10 miesięczną suczke, także dzisiaj tez jedna kruszynka znalazła dom :) Ogólnie jest mnustwo cudownych psiaków...

P.S. Rozmawiałam z panem Borkowskim o stronie schroniska i po prostu musiał serwer paść, ale będą to naprawiać.

Pozdróweczki :)

Posted

Shante to wspaniała wiadomość. Wyciąganie psa ze schroniska to jedna z najszlachetniejszych postaw. Oby i ta suczka trafiła do Ciebie. W takim razie czekamy na zdjęcia.:lol:

Posted

nic już z tego nie rozumiem.... chce dzisiaj rano jechać po pieska, lecz jednak stwierdziłam że najpierw zadzwonie i poprosze aby pan weterynarz zarezerwował mi go w ten czas aż nie dojade do schronu , no i dzwonie i dowiaduje się że pan weterynarz jeszcze mi tego pieska tez nie może wydać bo podobno dopiero wczoraj został on przywieziony i że musi zostać zaszczepiony i musi go poobserwować. Wczoraj pan weterynarz nic niemówił o tym że tamtego psa jeszcze nie moze wydać , mówił tylko o tej małej suczce że jest zarezerwowana.. więc jak ja mu mowie że w takimrazie chciałabym tego pieska zarezerwować do momentu aż go zaszczepi i będzie do wydania to ja go na 100 procent wezme i nawet nie chciał mi go zarezerwować... jade tam do schroniska jeszcze raz z tym weterynarzem porozmawiać bo cos mi się tu ewidentnie nie podoba..... jestem zła i smutna bo od wczoraj żyłam myślą że wezme tego pieska ze schronu a dzisiaj dowiaduje się że to nie możliwe... odnosze wrażenie jakby utrudniali ludziom wzięcie psa... raz że godziny adopcji są tak niewygodne , bo przeważnie kazdy jest w pracy , dwa-nie powinni utrudniać ludziom adopcji psa,wkońcu piesków jest tak bardzo dużo, trzy - jakoś zorganizowałam sobie czas i wczoraj i dzisiaj aby ten czas jednak znaleźc a teraz sie okazuje ze to na marne.. nie wiem.. czy weterynarz boi mi sie go wydać czy co ?? Kocham zwierzeta ,nie traktuje jak tymczasowe zabawki,, żadnemu nie zrobilabym krzywdy i ten pies napewno zazna u mnie dużo milosci , szczęścia i niczego mu w życiu nie zabraknie,a odnosze wrażenie jakby Pan weterynarz celowo odmawiał mi adopcji... nie wiem , może to tylko moje nerwy teraz.. pojade i sie wszystkiego dowiem... :(