pramar Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Witam. Niedługo moja rodzina powiększy sie o yorkunia. I jestem na etapie wyboru legowiska. Czy możecie mi doradzić jakie byłoby najlepsze. Interesuje mnie jaki kupić odpowiedni kształ, rozmiar i z jakiego materiału. Może jakieś fotki? Pozdrawiam pramar Quote
*kleo* Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Po co legowisko, i tak skończy śpiąc w łóżku :evil_lol: Quote
Magda Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Prawda! hehe Legowisko powinno być najlepiej zrobione z miękkiego materiału, które można wrzucić do pralki. Wiele piesków lubi kłaść mordkę na ściance, więc nie powinna być w miarę wysoka. Jeśli chodzi o wymiar to zasada jest taka - dorosły pies powinien swobodnie położyć się płasko na boku. Teraz na rynku jest tyle legowisk, że jest w czym wybierać:) Quote
Natalia&Lola Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 [quote name='*kleo*']Po co legowisko, i tak skończy śpiąc w łóżku :evil_lol:[/QUOTE] Wlaśnie! :D U mnie 3 legowiska a yorki śpią w lóżku, jedynie Kazka zajmuje legowisko no i male smrodki w ciągu dnia. Ale noce są typowo lóżkowe:D Quote
Borówka16 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Zgadzam się z Kleo ,po co legowisko ? I tak po 2 dniach w łóżku spać będzie Natalka też ma rację,może w dzień zaglądać do legowiska będzie,co do kupna to wszystko co powiedziała Magda jest słuszne,ja dodam jeszcze ,że lepsza byłaby budka ,gdyż jest zabudowana i psiak będzie się pewniej czuł. A i czy zamiarzasz zakupić psa z rodowodem mam nadzieję ? Quote
rizo Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 [URL]http://www.ubrankadlapsow.com/legowiska/exclusive.html[/URL] te legowska są super ,sama takie kupiłam dla moich panien i bardzo lubią tam pobyć ( śpią docelowo i tak w łóżku ) Quote
pramar Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 [quote name='rizo'][URL]http://www.ubrankadlapsow.com/legowiska/exclusive.html[/URL] te legowska są super ,sama takie kupiłam dla moich panien i bardzo lubią tam pobyć ( śpią docelowo i tak w łóżku )[/QUOTE] śliczności [quote name='Borówka16'] A i czy zamiarzasz zakupić psa z rodowodem mam nadzieję ?[/QUOTE] oczywiście :) Po tym jak miałam problem z odzwyczajeniem boksera ( z tych większych) od spania w łóżku mam negatywne nastawienie do spania psa w łóżku. Ale obawiam sie, ze na planach sie skończy. Tak czy siak chcę, zeby miał miejsce gdzie może sie położyć jak sie nas wkurzy ;) Quote
Aga&Dakar Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Moim zdaniem legowisko powinno byc. To jest miejsce psa i tylko psa (chociaz moja corka tez tam przebywa czasami). Nasz Dakar spi w nocy ze mna ( nie mysl, ze u Ciebie bedzie inaczej i nie chodzi o to, ze zle go wychowasz one po prostu sa takie kochane...) ale w dzien bardzo lubi swoje miejsce jak niedobra pancia kolderke schowa :-) Quote
Connected Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 U mnie Pączuś ma legowisko , ale i tak jak się budzę to leży za mną w łóżku , haha najlepiej mu się spi na mojej poduszce ;) . Quote
Kaila^ Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 A czy rozmiar 68 x 49 x 15 będzie ok dla dorosłego yorka? Quote
kordzinkasia Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 U mnie jest jedno legowisko gdzie Pati śpi w dzień, a na noc to sama wskakuje na łóżko jagby nigdy nic;) Quote
Donatka112 Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 Yorki najlepiej lubią nasze łóżka :) Dlaczego ? bo jest im ciepło i przytulnie a na dodatek czują bliskość swojego pana. Większości z nas nie przeszkadza jak mały york śpi w łóżku zwinięty w podkówkę jednak problem może być o wiele gorszy jeśli mamy kilka piesków w domu :) dlatego najlepszym rozwiązaniem jest zakup miękkiego i zabudowanego legowiska. Agatka123 ma rację - ponoć oponki są najlepsze. Quote
Madziunia_Krk Posted June 7, 2013 Posted June 7, 2013 To fakt, oponki są najlepsze. Ja znalazłam bardzo ładne tutaj [URL]http://www.york-shop.pl/legowiska/legowiska-oponki.html[/URL] spora kolekcja i co ważne posłania uszyte z różnych materiałów, począwszy od bawełny a skończywszy na futerku. Oczywiście to tylko jeden z działów legowisk dla yorków :) w tym sklepie mają ich o wiele więcej więc każdy z pewnością znajdzie coś odpowiedniego dla swojego yorka. Quote
Recommended Posts