alinka23 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 [B][SIZE=4]Witam jestem posiadaczka 3 miesiecznej suczki maltanczyk,chcialabym sie dowiedziec kiedy u takich ras 1 raz wystapic moze cieczka,jak jej nie przegapic,gdyz mamy w domu pieska i nie chce dopusic aby suczka miala male,dlatego musze wiedziec jak zauwazyc oznaki zblizajacej sie cieczki aby na ten okres pieska zaprowadzic do rodzicow[/SIZE][/B] Quote
Patka Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 google nie gryzie wpisz pierwsza cieczka :) powodzenia Quote
smerfetka123 Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 to nie takie łatwe,tym bardziej,że często nie widać u małych psów cieczki, a tak w ogóle temat już był, no i jeśli pies nie jest rasowy, to może warto pomyśleć o kastracji? ja tam takiego problemu nie miałam, bo psa wykastrowałam,bo cieczka trochę trwa i nie chciałam by psiak dostał w głowę, nie dosłownie, ale jednak mimo,że już nie ma takiego silnego instynktu, to itak ten czas jest dla niego męczący,a co by było,gdyby myślał jak zrobić szczeniaki, a co do samej cieczki to różnie wypada,szczególnie pierwsza,więc to jest cięzkie do sprawdzenia,zależy od suni Quote
shanon Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 u małych ras ok 8 miesiaca życia :) Napewno zauważysz zainteresowanie psa. Jeśli bedziesz często ją ogladac z odpowiedniej strony to zauważysz też widoczne zmiany zwiastujace cieczkę ;) Quote
Recommended Posts