tristan Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 Mam dwie suczki - jedna ma 8 mieięcy, druga 6 miesięcy. Ostatnio zauważyłem że jedna wykonuje ruchy jak przy stosunku na drugiej i na odwrót , częściej ta młodsza na starszej, dlaczego? i co to oznacza? ktoś może wie? Quote
julita104 Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 1. sunie dojrzewaja - burza hormonow, moja sunia robi to z misiem 2. ustalaja hierarchie miedzy soba Quote
grygy Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 No dokładnie, moja Tolka ma dyzurnego, pluszowego miska -Maltańczyka i jest w nim zakochana po uszy :evil_lol: Więc to normalna sprawa :p Quote
herbina Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 [quote name='grygy']No dokładnie, moja Tolka ma dyzurnego, pluszowego miska -Maltańczyka i jest w nim zakochana po uszy :evil_lol: Więc to normalna sprawa :p[/quote] U mnie Herbina ,,gwałciła" pluszową małpę, więc ją zabrałam, ale teraz córka Herbiny ,,gwałci" swoją mamę, ale jej nie moge zabrać :placz: Po pierwszej cieczce Mgiełka uspokoiła się nieco i teraz wystarczy powiedzieć do niej ,,złaź"", a już wie o co chodzi i daje spokój. Zresztą napastuje matkę tylko w czasie zabawy z aportem i to tylko w domu :roll: Quote
tristan Posted February 26, 2006 Author Posted February 26, 2006 Myślałem,że to objaw że niedługo dostana cieczkę ale to trwa już ze dwa miesiące a ta mała ma dopiero 6 miesięcy wiec to chyba nie jest oznaka zbliżającej się cieczki. Ale ciesze się zę to normalny objaw i nie ma się czym martwić Quote
Magdalena1 Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 hmm czy normalny? ja tam sie nie znam.więc dużo powiedzieć nie mogę, ale żadna moja suka tak nie robiła i nie robi. Quote
julita104 Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 Moze od temperamentu suni to zalezy. Robi to od czasu do czasu, nie jest jakos nadmiernie napastliwa to nie zwracam na to uwagi; a w uklady miedzy psami (zywymi) staram sie jak najmniej wtracac :-) Grygry - to my mamy bardziej tematycznie bo nasz pluszak to york :P Quote
shedow Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 to pewne że ustalają między sobą hierarhie... nie martw sie jak juz skończą to sie uspokoją ... :D Quote
grygy Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 nie wydaje mi się, ze jest to objaw zbliżajacej sie cieczki, bo moja TOlka cieczki nie ma a miśkiem dalej nie wzgardzi:roll: :roll: [b]Julitko[/b] haha no widzisz , to moja Tolka tu jkaieś nowe rasy tworzyć chce :evil_lol: Wiesz miłosć Ci wszystko wybaczy :lol: :lol: :lol: Quote
aj22 Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 Mam podobny problem z moją prawie 6-o miesięczną yoreczką. Już od czwartego miesiąca "atakuje" w podobny sposób moją lub syna rękę !! Naturalnie karcimy ją za to ostrym "nie wolno" ale niestety czasami zapomina się-dziewczyna. Zauważyłam,że takie zachowanie pojawia się podczas zabawy,kiedy Frotka się bardzo pobudzi.....i być może faktycznie chodzi tu o temperament psiaków, bo moja sunia jest niesamowicie szalona:evil_lol: . Czasami żartuję, że mała ma zaburzenia osobowości-nie jest to jedyne "męskie zachowanie" w jej wydaniu:roll: na spacerkach czsami siusia jak na suczkę nie przystaje, podnosi nóżkę do góry....istna komediantka! Mam tylko nadzieję,że jej to przejdzie i zacznie się zachowywać jak na DAMĘ przystało. Pozdrawiamy AURELIA i Frotka Quote
mia_mia Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 w stosunki do ludzi to jest przjaw dominacji i nie nalezy na to pozwalac.. a co do zabawek to wedle uznania:lol: moja tez tak robi:lol: Quote
Beata-Daisy Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 Czy to od temperamentu zależy hmmmm nie sądze .Starsza sunia 2 lata spokojna i w życiu nie widziałam takich odruchów, młodsza 6 miechów żywa oj bardzo żywa także nie zauważyłam. :cool3: Quote
Berek Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 W wieku kilku miesięcy takie zachowania są, jakby to rzec, dość naturalne. Paromiesięczny yorczek to odpowiednik ludzkiego nastolatka, ktoremu hmmm "wszystko się kojarzy" :lol: . W tym wieku ruchy kopulacyjne na człowieku niekoniecznie muszą świadczyć o DOMINACJI, raczej o lekkiej nadpobudliwości. Na ogół to przechodzi... Natomiast niekoniecznie karciłabym za te zachowania - lepiej szybko podsunąć psu cośdo roboty, na przyklad zająć go zabawką, szarpaczkiem, piłeczką... w zależności od tego co piesek lubi. Ważne jest jedno - są to zachowania naturalne. To my dorabiamy do tego ideologię - że brzydkie, że coś z tym trzeba zrobić... itd. Często też reagujemy niewspółmiernie nerwowo - właśnie dlatego, że wydaje nam się to nieładne, odrażające, krępujące itd. :shake: Quote
julita104 Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 Berek a jak sunia kopuluje ze starszym pieskiem w domu? To tez uznawac za nastolatkowe wybryki czy ustalaja sobie uklady? Z ciekawosci pytam bo moja sunia woli gryzc Tofika po łapach ostatnio, ale mam takiego osobnika na osiedlu (na szczescie yorka, wiec maly problem bo takiego amanta łatwo sie pozbyc) ktory kazdego chce zdemoralizowac ( w ucho, oko lub obojetnie jaka czesc ciala) i tak ciekawa byłam :-) Quote
luki987 Posted March 1, 2006 Posted March 1, 2006 mam pytanie czy to normalne jak moja suczka zachowuje sie jak pies!!! chodzi tu o to ze przejumuje ona sprawy zapłodnienia:lol: gdy podniose reke odrazu na nia skacze i zachowuje sie jak pies!!! Czy to jest normalne?? Quote
Daga_i_Oskar Posted March 1, 2006 Posted March 1, 2006 [B][COLOR=purple]Luki,[/COLOR][/B] [B][COLOR=purple][/COLOR][/B] [B][COLOR=purple]czy ja dobrze widze, a moze mi sie juz TROI w oczach ![/COLOR][/B] [B][COLOR=purple]Założyles ten sam temat trzy razy ![/COLOR][/B] Quote
julita104 Posted March 1, 2006 Posted March 1, 2006 [quote name='Daga_i_Oskar'][B][COLOR=purple]Luki,[/COLOR][/B] [B][COLOR=purple]czy ja dobrze widze, a moze mi sie juz TROI w oczach ![/COLOR][/B] [B][COLOR=purple]Założyles ten sam temat trzy razy ![/COLOR][/B][/quote] to raz dwa-jakby przeczytal chocby ten temat od poczatku - juz znałby odpowiedz Quote
tristan Posted March 5, 2006 Author Posted March 5, 2006 a jednak moja jedna sunia dostała cieczkę, jej pierwsza cieczka - teraz nie chce się bawić z tą druga i jest jakby w innym świecie:lol: . Druga nadal gwałci co popadnie, przypuszczam jednak że to dlatego że jest nadmiernie pobudliwa Quote
Recommended Posts