Marta1990 Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 [quote name='Iwona&Wiki']Piękne wieści są! Nie było łatwo, ale... niech sami opowiedzą :) :multi::multi::multi: [B]Akitka ubrana w szelki właśnie spokojnie jedzie sobie albo już dojeżdża do Wrocławia![/B] :multi::multi::multi: Wszystko dzięki Marcie i Wrocławskiej Super-Brygadzie Ratunkowej czyli Cofeinie z TZ-tem! Wielkie, WIELKIE DZIĘKI!!!:loveu::loveu::loveu:[/QUOTE] Heheh jeszcze bohaterem akcji jest Justyna, gdyby się nie napatoczyła to nie wiedzielibyśmy, że akita przebywa właśnie w ogródku pewnego pana. Nie było łatwo- ale się udało jestem taaka szczęśliwa już sobie opisy na gg i na nk ustawiłam:):):):):):) Więc jednak Ci Państwo zabrali ją do Wrocławia? Mieli ją zostawić do PONIEDZiałku na kwarantannie u weterynarki? To super!!!!!!!!!!!!!!:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::):):):):D:D:D Quote
Agappe Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 SUPER!!! Śledziłam z zapartym tchem ten topic!!! Ogromnie się cieszę, że się udało!!!!Jesteście wspaniali wszyscy :) Oby teraz tylko sunia odzyskała wagę i doszła do siebie psychicznie!! Trzymam za to mocno kciuki i czekam na dalszą mam nadzieje, że już dużo bardziej kolorową historię panienki!! Jeszcze raz gratuluje!!! Quote
Marta1990 Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 TO ZDJĘCIE AKITY JUŻ ODRATOWANEJ:) [URL]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2b89e7451649955d.html[/URL] a to wczoraj zrobiłam jak szukałam akity wieczorem:) :evil_lol: [URL]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0f0bc3960852e022.html[/URL] [URL]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fc12b6be9aaf3a23.html[/URL] Quote
Uruwashii Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Cieszymy się że wszystko skończyło się szczęśliwie oby więcej bylo taki osób które chcą uratować życie psą... pozdrawiamy;) Quote
Iwona&Wiki Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [SIZE=3]ta mała wydra zwiała!!! [URL="http://www.dogomania.pl/threads/179022-WROCA-AW-Centrum-rozglAE-dajcie-siAE-za-BIAA-AE-AKITAE-Plisss?p=14011969#post14011969"]TUTAJ WSZYSTKO[/URL]!!!! <-KLIK Kto z Wrocławia może pomóc w poszukiwaniach? [/SIZE][SIZE=3][B][COLOR=Blue]Ostatni raz była widziana na skrzyżowaniu Powstańców Śląskich z Piłsudskiego. Pobiegła najprawdopodobniej w stronę Placu Kościuszki.[/COLOR][/B][/SIZE] [B][COLOR=Blue]Ale mogła też pobiec w stronę Dworca PKP.[/COLOR][/B] [IMG]http://i47.tinypic.com/i41c8j.jpg[/IMG] [SIZE=3][B]Ktokolwiek ją zobaczy, prosimy o kontakt [/B][/SIZE][SIZE=3][COLOR=Blue][B]tel. [/B][/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=Blue][B]693-306-907[/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3] [COLOR=Blue][B]HEEEELP!!![/B][/COLOR] [/SIZE] Quote
Angelika_Roser Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]No to pokazała akici charakterek.... eh. Powodzenia w łapniu!!!!!!!!! [/FONT][/B] [/CENTER] Quote
Marta1990 Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 jEjku tak się namęczyliśmy, tyle szukania...tyle dni...... na nic;( jak to przeczytałam od razu się popłakałam:-(:-(:-(:-( Śniło mi się dzisiaj, że ją ktoś spuścił ze smyczy i uciekła Wszystko na marne:-(:-(:-(:-( nie wiem co napisać eh :-(:-( wątpię czy uda się ją znaleźć .....................BOŻE żeby ją znaleźli!!! W Wrocku tyle pseudohodowców-wystarczy pójść w niedziele na giełde zwierząt na Świebodzkim:( czarna rozpacz:( suka z cieczką to smaczny kąsek:( PROSZĘ ZNAJDŹCIE JĄ! ja jade jutro będę szukać:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-( czemu ja mam takiego pecha :-( jestem najpierw szczęśliwa a potem wszystko się wali:-( Quote
Kacedy Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Marta- nikt jej ze smyczy nie spuścił, wysmyknęła się z szelek. Skoro jedziesz do Wrocławia pobierz plakacik [URL="http://www.akity.pl/assets/docs/zaginela_akita.pdf"]--> KLIK[/URL] i powieś go w kilku miejscach- może dzięki niemu Tola się odnajdzie. Nie czas na rozpaczanie, trzeba działać. Tola może też próbować wrócić do Strzegomia- rozglądaj się. W tej chwili pseudo to najmniejszy problem. Może ją zabić samochód albo tramwaj.............. Quote
Kacedy Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [quote name='Angelika_Roser'][CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]No to pokazała akici charakterek.... [/FONT][/B] [/CENTER][/QUOTE] Możesz rozwinąć tą myśl, bo jakoś nie ogarniam sensu tej wypowiedzi... Quote
Angelika_Roser Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 [CENTER][quote name='Kacedy']Możesz rozwinąć tą myśl, bo jakoś nie ogarniam sensu tej wypowiedzi...[/QUOTE][B][FONT=Comic Sans MS] No pewnie, że mogę. Miałam na myśli to,że nie jest przywiązana do ludzi, ma swój silny charakter więc poszła swoją drogą.(Znalazła okazje żeby wyczmychnąć się z szelek i tyle...) To mi przyszło wtedy na myśl kiedy przeczytałam, że uciekła. Chyba mogłam tak pomyśleć, prawda?! :roll: a tym czasem trzymam za cała akcje dalej mocno kciuki! O każdą akitkę trzeba walczyć :lol: [/FONT][/B][/CENTER] Quote
Kacedy Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Angelika- ależ oczywiście, że mogłaś tak pomysleć. Prawda. Tyle, że kompletny brak socjalizacji, strach i niewątpliwie negatywne doświadczenia z dotychczasowego życia nie wchodzą w "skład charakteru akity" lecz są cechą nabytą. I to właśnie one są motorem ucieczek tej suki, a nie akici charakter. Uważasz, że dobrze zsocjalizowana i mająca zaufanie do człowieka akita uciekałaby jak opętana od każdego? Dlatego jakby nie pojęłam sensu Twojej wypowiedzi i poprosiłam o wytłumaczenie. Quote
Angelika_Roser Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 [CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]Kacedy jak najbardziej się z Tobą zgadzam :lol:[/FONT][FONT=Comic Sans MS], pisałam tylko to co w danej chwili pomyślałam. a są jakieś postępy w łapaniu białej uciekinierki??[/FONT][/B] [/CENTER] Quote
Kacedy Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Póki co nikt jej nie widział :( Powiadomione schronisko, Straż Miejska, są ogłoszenia w necie, w środowym wydaniu Gazety Wyborczej ma się ukazać ogłoszenie papierowe....... Trzeba mieć nadzieję, bo nic innego nie pozostaje. Jeśli ktoś może i jest z okolic- proszę wieszać plakaciki. [URL="http://www.akity.pl/assets/docs/zaginela_akita.pdf"]Plakacik do pobrania--->KLIK[/URL] Quote
Angelika_Roser Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]I co dalej nic?! Ani widu ani słychu? :-([/FONT][/B] [/CENTER] Quote
Kacedy Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Co szkoda gadać? Akita była wczoraj widziana (odzew na ogłoszenie z Gazety Wyborczej, które się wczoraj ukazało). A więc dobra wiadomość jest taka, że żyje. Zła to taka, że jak Cofeina dojechała na miejsce w którym sukę widziano to już jej nie było. Obdzwaniamy i powiadamiamy wszystkie gabinety wet. żeby nas zawiadomili gdyby sunia do nich trafiła. Są chętni do pomocy?, bo gabinetów jest ok. 100 i jeszcze trochę nam zostało..... Ponadto są wieszane plakaciki, będzie wznowiona emisja ogłoszenia w Wyborczej. Schronisko też powiadomione i czujne... Quote
Marta1990 Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 A w jakim miejscu we Wrocku była widziana? Quote
Iwona&Wiki Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Podobno widziano ją w okolicy TGG. Z tym ogłoszeniem jest tak, że ono od środy ukazuje się codziennie. Jest obietnica, że znów zostanie przesunięte na górę i że będzie się ukazywało dopóki nie podamy informacji, że akitka znalazła się. Quote
Iwona&Wiki Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Cały czas szukamy dziewczyny. Raczej pewne, że nie przebywa już w Śródmieściu. W ubiegłym tygodniu dostaliśmy pewną informację, że przeniosła się na Ołtaszyn. Była tam widziana. Od piątku Magda szuka jej codziennie. Bez powodzenia. Ponoć bywa w okolicach IT-Marketu przy Strzegomskiej. Wczoraj wieczorem tam też szukała. Nic. Kamień w wode. Gdyby tylko udało się ją odnaleźć. Kto jest/bywa we Wrocławiu. Może rozwiesić plakaty w tamtych okolicach? Edytka wstawi dziś plakat z aktualnymi telefonami kontaktowymi czyli do: [B][SIZE=2][COLOR=Black]Cofeiny - [/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=3][COLOR=Blue][B][SIZE=2][COLOR=Black]693-306-907 i Magdy - 721-942-079 [/COLOR][/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=Blue][B][SIZE=2][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE][SIZE=5][COLOR=Red][URL="http://www.akity.pl/assets/docs/zaginela_akita.pdf"]NOWY AKTUALNY PLAKAT[/URL] [/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=2][COLOR=Black][SIZE=4][COLOR=Blue]<-KLIK (do pobrania i rozwieszenia w Ołtaszynie oraz przy ul. Strzegomskiej w okol. IT-Marketu)[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE] Quote
Marta1990 Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 [B]A gdzie jest ta ulica strzegomska i ten market? Pojadę w piątek i rozwieszę ale nie wiem gdzie to jest?[/B] A ten Ołaszyn to jakaś dzielnica Wrocławia? Czy jakaś wioska? Quote
Marta1990 Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 a jak myślisz, nagroda pomogłaby w jej odnalezieniu ?ja mogę dać nagrode 100zł Quote
Iwona&Wiki Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Ołtaszyn to dzielnica Wrocławia z zabudową jednorodzinną. Otwórz zumi i wpisz Wrocław, Strzegomska. Wiesz Marta, trudno powiedzieć za co ma być ta nagroda? Czy za to, że ktoś zadzwoni, bo ja zobaczył? Tydzień temu był telefon, że jest na Ołtaszynie. Była i wielka radość i wielkie nadzieje, ale do tej pory nie udało się jej tam odnaleźć. Naprawdę nie wiem, czy akurat tutaj nagroda ma sens. Chyba lepsze będzie dokładne oplakatowanie tamtych okolic. I rozpytywanie ludzi. Quote
Marta1990 Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 też mi się tak zdawało...dlatego chciałam się zapytać... od poniedziałku do niedzieli będę we wrocku porozwieszam ogłoszenia. W niedziele znowu pojade na giełde zwierząt i znowu rozwiesze bo może poprzednie sie zerwało. I jeszcze na naszej klasie stworzyłam konto ,,zaginiona akita'' będę wysyłać wiadOmości do osób z Wrocka z zapytaniem czy nie widzieli akity. Quote
Kacedy Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 [quote name='Marta1990']W niedziele znowu pojade na giełde zwierząt i znowu rozwiesze bo może poprzednie sie zerwało. I jeszcze na naszej klasie stworzyłam konto ,,zaginiona akita'' będę wysyłać wiadOmości do osób z Wrocka z zapytaniem czy nie widzieli akity.[/QUOTE] Super! Bardzo dobre dwa pomysły!! Quote
Recommended Posts