Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 728
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja mam jeszcze w Szczecinie taką aptekę gdzie codziennie do 13-tej jest chyba 20% taniej. Ale w tym przypadku to ta oszczędność pójdzie na przesyłkę pocztową to bez sensu...

Posted

Dostałam smsa od zuziM:
"Magdziu, z Babinką w porządku, o Posterku napisałam, a z Paryskiem trzeba pojechać na rtg brzucha.Może mieć guza albo ropień prostaty albo coś z jelitami.Może coś zalega w jelitach.[B]Zaraz jedziemy po karmę dla Postera do Karpacza.[/B]"

Posted

Nikuś mnie ubiegł - chciałam napisać prośbę o pomoc do Talcottowej Skarpety, wchodzę tam i czytam........ prośbę Nikusia o pomoc dla Postera :evil_lol:

To może ja z innej beczki - mamy [B]Tyszakową Skarpetę [/B]. Rozliczenia na wątku u Mikuni, w poście nr 2. Jak będzie brakowało Posterkowi na leczenie to może coś weźmiemy z tej skarpety? Mamy tam 300 zł. jako żelazny zapas na czarną godzinę... Oczywiście to w ostateczności, na razie będzie ewent. dofinansowanie z Talcottowej Skarpety. Ja w przyszłym tygodniu zrobię jakiś duży bazarek na Posterka i ewent. Mikunię to może na razie wystarczy ale proszę wypowiedzcie się w sprawie mojej propozycji....

Posted

Juz jestem. Przepraszam, ale mam teraz znow nawal wszystkiego i troche sie nie wyrabiam.

Poczytalam, co wczesniej pisaliscie, wiec tylko uzupelnie.

Przywiezlismy ok. 4 kg suchej karmy Renal z Royala od znajomych.
Poster nie chce jej oczywiscie zjadac. Generalnie to on n igdy nie chcial jesc zadnej suchej karmy.
Dzisiaj jade do pani doktor, bo moze juz bedzie miala te 5 puszek dla nas.
Pierwsza, ktora Posterkowi dalam zjadl. Ale juz na drugi dzien niezbyt chetnie.

W sobote, kiedy byla pani doktor, dostal kolejna kroplowke.
A w niedziele kolejny antybiotyk ( ale to juz moj maz mu zrobil, bo pani doktor nam zostawila w strzykawce ).

Dotychczasowa karma bedzie za darmo, czyli te 4 kg suchej i 5 puszek.
Kolejne puszki bede zamawiala, a patrzylam, ze w Krakvecie kosztuje jedna 10,50.
Ale to bedzie juz ujete w oplacie miesiecznej za hotel, wiec Was to nie dotyczy.

Koszty , ktore w tej chwili sa poniesione :

wizyta u weta w czwartek - 40,- zl
wizyta u weta w piatek - 80- zl ( zrobione badanie krwi krwi ) - pozniej wpisze wyniki
wizyta pani doktor u nas w sobote - 40,- zl
kupione leki - Amylan + Essetreen complex 37,- zl

( [B]i tu mam prosbe do Lidzi[/B] .... kiedy bedziesz wplacala jakiekolwiek pieniazki za lekarstwa, to prosze, pisz tylko, ze to za [B]"LEKI" - bez imienia psiaka[/B]...w przeciwnym wypadku bedzie to poczytane jako moj dochod i bede musiala to wpisywac do rozliczen z fiskusem )

Posterek nie za bardzo niestety chce jesc, ale ogolnie ma sie dobrze.
Nadal sobie poszczekuje i chodzi chetnie na spacerki.
Miejmy nadzieje, ze jednak ta puszkowa karme bedzie jadl.
Jesli nie , to juz nie wiem, co bedzie ......... niczego innego w kazdym razie nie powinien ....

Posted

[quote name='zuziaM']
Przywiezlismy ok. 4 kg suchej karmy Renal z Royala od znajomych.
Poster nie chce jej oczywiscie zjadac. Generalnie to on n igdy nie chcial jesc zadnej suchej karmy.
Dzisiaj jade do pani doktor, bo moze juz bedzie miala te 5 puszek dla nas.
Pierwsza, ktora Posterkowi dalam zjadl. Ale juz na drugi dzien niezbyt chetnie.

Dotychczasowa karma bedzie za darmo, czyli te 4 kg suchej i 5 puszek.
Kolejne puszki bede zamawiala, a patrzylam, ze w Krakvecie kosztuje jedna 10,50.
[B]Ale to bedzie juz ujete w oplacie miesiecznej za hotel, wiec Was to nie dotyczy.
[/B]
Koszty , ktore w tej chwili sa poniesione :

wizyta u weta w czwartek - 40,- zl
wizyta u weta w piatek - 80- zl ( zrobione badanie krwi krwi ) - pozniej wpisze wyniki
wizyta pani doktor u nas w sobote - 40,- zl
kupione leki - Amylan + Essetreen complex 37,- zl

( [B]i tu mam prosbe do Lidzi[/B] .... kiedy bedziesz wplacala jakiekolwiek pieniazki za lekarstwa, to prosze, pisz tylko, ze to za [B]"LEKI" - bez imienia psiaka[/B]...w przeciwnym wypadku bedzie to poczytane jako moj dochod i bede musiala to wpisywac do rozliczen z fiskusem )

Posterek nie za bardzo niestety chce jesc, ale ogolnie ma sie dobrze.
Nadal sobie poszczekuje i chodzi chetnie na spacerki.
Miejmy nadzieje, ze jednak ta puszkowa karme bedzie jadl.
Jesli nie , to juz nie wiem, co bedzie ......... niczego innego w kazdym razie nie powinien ....[/QUOTE]
Gosiu kochana dziękujemy za wiadomości.
Niestety zwierzaki z reguły nie chcą jeść tego co powinny a już suchej karmy to szczególnie - a człowiekowi się serce ściska bo chciałaby dać coś innego a tu nie wolno...

Oczywiście robiąc przelew za leki napiszę tak jak chcesz -dla mnie to żaden problem:lol:

Nie bardzo się tylko mogą zgodzić z tym co napisałaś odnośnie zakupu puszek... Ja też patrzyłam ile one kosztują, nawet też w krakvecie :evil_lol:. I sądzę, że jak znam życie to nie kupisz mu jednej czy dwóch sztuk na miesiąc tylko więcej [B]czyli innymi słowy bardzo duża część naszej opłaty za Postera pójdzie na jego puszki a to chyba tak nie może być. [/B] Ja uważam, że co najmniej musimy partycypować w tych kosztach a ewent. proporcje to sobie ustalimy :lol:
Kochani co Wy na to?????????

Czyli rozumiem, że na razie karmy nie zamawiamy? Czekamy bo na razie karma jest i czekamy na te kolejne wyniki za dwa tygodnie?

Gosiu a co z propozycją [B]kasitatry [/B]dotyczącą leków? Czy Kasia ma wysyłać do Ciebie?

Posted

Zgadzam się z Tobą AlfaLS...przecież wioząc do ZuziM starsze jakby nie było psiaki musieliśmy się liczyć z tym ,że mogą zachorować i jak najbardziej nasze partycypowanie w kosztach jest jak najbardziej zasadne.Posterku trzymaj się:)

Posted

[quote name='AlfaLS']Nie bardzo się tylko mogą zgodzić z tym co napisałaś odnośnie zakupu puszek... Ja też patrzyłam ile one kosztują, nawet też w krakvecie :evil_lol:. I sądzę, że jak znam życie to nie kupisz mu jednej czy dwóch sztuk na miesiąc tylko więcej [B]czyli innymi słowy bardzo duża część naszej opłaty za Postera pójdzie na jego puszki a to chyba tak nie może być. [/B] Ja uważam, że co najmniej musimy partycypować w tych kosztach a ewent. proporcje to sobie ustalimy :lol:
Kochani co Wy na to?????????

Czyli rozumiem, że na razie karmy nie zamawiamy? Czekamy bo na razie karma jest i czekamy na te kolejne wyniki za dwa tygodnie?

Gosiu a co z propozycją [B]kasitatry [/B]dotyczącą leków? Czy Kasia ma wysyłać do Ciebie?[/QUOTE]

No sama juz nie wiem, bo nie mialam jeszcze zadnego psiaka jedzacego specjalistyczna karme, droga jak diabli (!).
Moja Kasia jedynie taka zjadala ( juz nie kupuje, bo jej sie znudzila i przestala ja jesc - RC Intestinal 235 zl za 14 kg, co starczalo na miesiac ).
Musze troche odczekac i znow jej ja kupie.

Na puszce wg tabelki, Posterek powinien zjadac jakies 3/4 puszki dziennie. Do tego bede mu dokladala jakis ryz z marchewka albo makaron i gotowane na twardo jajko. Moze tez jesc chudy twarog. Bedzie mu trzeba to urozmaicac, bo inaczej nic nie bedzie jadl.
Na razie bedzie tych 5 puszek, a potem zamowie kolejnych 10-15 szt.
Zamawiam przez internet sucha, wiec razem bede skladala zamowienia. I lepiej miec zawsze zapas, bo zawsze cos moze wypasc i mozna zostac z niczym.
A u wetow kupowanie wychodzi zawsze drozej.
Jak juz sie Posterkowi poprawi, to mam nadzieje ze i apetyt mu wroci wiekszy i moze zacznie chrupac sucha. W kazdym razie zawsze ja bedzie mial w miseczce.

A kolejne wyniki zrobimy za ok. miesiac. I mysle, ze jesli bedzie jadl ta specjalna karme, to powinno byc OK.
Oby tylka ja chcial jesc ... bo to jest straszny uparciuch .....

A leki, jak najbardziej ! Bardzo bym prosila, bo Amylan bedzie musial jesc juz bardzo dlugo. Codziennie na pol godziny przed jedzeniem.
Tego drugiego leku nie znam, ale jesli to cos na watrobe czy trzustke, to pewnie tez bedzie potrzebne.
Dziekuje.

Moj adres :

Hotel dla Zwierzat
Siekierczyn 358
59-818 Siekierczyn

Posted

dzisiaj bede na białobrzeskiej, zapytam ile u nich kosztuje amylan, to najwyżej dokupie jeszcze.

ja również uważam, że karma specjalistyczna jest za droga, żeby ZuziaM sama ją kupowała...
A może jak on nie chce RC to Hills'a bedzie jadł? wiem, ze sa niektore odpowiedniki royala (a może nawet wszystkie?) widziałam kiedys u weta.

Posted

Posterek, dostaniesz dzisiaj na konto cioci AlfyLS małe co nieco ze Skarpety im. Talcott :) Jak dojdzie to proszę o potwierdzenie na wątku Skarpety :)

A gdyby ktoś chciał wspomóc młode ale wymagające leczenia psie dziewczyny 'mieleckie" to bardzo zapraszam na bazarek ozdób wielkanocnych, z którego dochód jest przeznaczony dla Balbinki i Margo, nasza Balbinka, maleńka sunia z łapką zdeformowana od urodzenia, wyrzucona jak śmieć na ulicę i zabrana do Mieleckiego Schroniska już prawie półtora miesiąca jest w Klinice po operacji łapki i czeka ją w Klinice co najmniej drugie tyle. Zróbcie dwa dobre uczynki za jednym zamachem: ;-) ;-) ;-)
kupcie sobie coś slicznego do domu na święta i wspomóżcie finanse naszych suniek:
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/205380-PILNIE-POMOC-Wielkanocne-i-wiosenne-cudne-ozdoby-z-niespodziank%C4%85-dla-Balbinki-17.04.?p=16627883#post16627883"]http://www.dogomania.pl/threads/2053...3#post16627883[/URL]

Posted

Nie wiedzialam nawet, ze z innych firm tez maja.
Wiec tez zajrze i moze rzeczyiscie kupic z kilku firm po 2 puszki ?
Moze ktoras mu bardziej zasmakuje ?
Dzieki za podpowiedzi.

Posted

tak sobie weszłam do Posterka :), ZuziaM mi go wskazała jako spadkobiercę małego spadku po Ramzesie co już wyfrunął do nowego domku ...czekam tylko pro forma czy aby dziewczyny z bazarkowa nie mają nic przeciwko i wpłacam na dziadka 145 zł

Posted

Agunia , wielkie dzieki !!!!!
Posterek nam sie rozchorowal i bedzie potrzebowal karmy dla nerkowcow, wiec tym bardziej bardzo dziekujemy !
Jestes kochana !!!!!

Posted

[quote name='lolka']tak sobie weszłam do Posterka :), ZuziaM mi go wskazała jako spadkobiercę małego spadku po Ramzesie co już wyfrunął do nowego domku ...czekam tylko pro forma czy aby dziewczyny z bazarkowa nie mają nic przeciwko i wpłacam na dziadka 145 zł[/QUOTE]
Bardzo, bardzo dziękujemy!!!
Posterek nam zrobił niespodziankę tą swoją chorobą i teraz każdy grosz się liczy a Ty chcesz mu ofiarować aż tyle :multi::multi::multi:

Posted

dziewczyny uspokójcie się, nie ma za co dziekować :) przecież w rodzinie zostaje :), .....gdyby nie ZuziaM wogóle nie wiedziałabym o problemach Posterka , ....pyknijcie mi tylko konto na PW to jutro wpłacę

tfu tfu EDYCJA ...piszę jak potłuczona....wplacę bezposrednio do ZuziM na dziadka, ok?

Posted

[quote name='magda222']Lolka :loveu: Dziękujemy :loveu:
Jesteś z Leśnej :) Czyli miejsca gdzie urodził się mój (niestety były ;) ) chłopak (moja pierwsza miłość ;) ) Pozdrawiam! :)[/QUOTE]

hm a któż to jeśli można wiedzieć:cool3:

Posted

[quote name='lolka']hm a któż to jeśli można wiedzieć:cool3:[/QUOTE]

Nie wiem czy on tam wogóle mieszkał. Wiem, że się urodził w Leśnej :)
Ale już kupę lat w Stanach siedzi więc możesz znać jedynie kogoś z jego rodziny.
Wyślę Ci na PW nazwisko ;)

Posted

Poster od wczoraj rano znow nic nie zjadl.
Z nim jest katastrofa o tyle, ze on nie jest i nigdy nie byl lakomy na jedzenie.
Zwykle nawet nie dojadal wszystkiego i jest bardzo wybredny.
Od zawsze niemal mial inne jedzonko niz pozostale psiaki.
Dostawal wszystko pod swoj gust. Nigdy nie dodawalam mu suchego, a tego ktore stalo w miseczce osobno, nigdy nie chcial jesc.
Wlasnie mu podlalam to co ma w miseczce rosolkiem po gotowaniu kurczaka ( dla Balbinki i troszke daje Posterkowi dla smaczku ).
Mysle, ze jednak zaraz zaniose mu samego kurczaka, do ktorego domieszam troche tej puszkowej karmy.
On musi zaczac jesc przeciez.
Myslalam, ze moze spacer go rozrusza i sprobuje cos dziubnac, ale nie .....
Zaraz pojde i mu dam. No niestety, kurczak moze nie jest w tej chwili dla niego najlepszy, ale musi zaczac od czegos ....