beta ata Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Ja sie zajme sprawą Rozi, tylko nie wiem, czy wszystko, co trzeba potrafie robić, więc w razie czego będę Was pytać, co i jak, ok? Za parę chwil zabiore sie za ten tekst. Może zadzwonię do ZuziM... ? edit: Wymieniłam krótkie wiadomości z ZuziaM, umówiłyśmy sie na rozmowę telefoniczna pod wieczór. Gdy juz bede wiedziała co nieco, napisze malutkiej tekst i dam Wam do oceny. Quote
_ogonek_ Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 Beata super :) Postaram się pomóc jak się tylko da ale ogarnąć wszystkiego się nie da... Quote
beta ata Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Rozmawialyśmy z ZuziaM długo, jutro postaram sie napisac tekst (no, mam nadzieje, że natchnienie na mnie spłynie). Quote
maja602 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Zrobiłam Rozi kilka ogłoszeń. Oto link do jednego z nich, jeżeli chcecie to wykorzystujcie: [URL]http://www.psy.pl/adopcje/art10329,rozi.html[/URL] Quote
maja602 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 No i jeszcze allegro. W tej chwili tak mogłam pomóc w znalezieniu domu. Wspólne ale wyróżnione. [URL]http://allegro.pl/sympatyczne-wesole-inteligentne-do-adopcji-i1870394292.html[/URL] Quote
_ogonek_ Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 wielkie dzięki :) a możesz listę podać gdzie ją ogłosiłaś/? Ladymonia, pamiętam o Twoim bazarku, ale mam cały tydzień zawalony. Jutro złapię oddech i wystawię bazar, ale wieczorem, bo rano muszę doszlifować jeszcze swoją pamięć na kartkóweczkę :p Mam też w planie cegiełkowe. Quote
maja602 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 ogłoszenia na: Cafeanimal.pl, adopjapsa.pl, psy.pl i adopcjepsow.org i allegro. Na tych stronach mam konta. Mam jeszcze na adopcje.org ale ta strona od pewnego czasu źle działa. Ja mało wiem na temat tych piesków. Tylko tyle ile wyczytałam na wątkach. Jeżeli chcecie wykorzystywać tekst, to proszę bardzo. Jeżeli chcecie zmienić też nie mam nic przeciwko temu. Im więcej będzie ogłoszeń tym lepiej. Ja na chwilę obecną mogłam zrobić tyle. Jeżeli ktoś z powodu moich ogłoszeń zgłosi się w sprawie adopcji Rozi, Hektora czy Rudzika to będzie to dla mnie największa radość. Trzymam kciuki i będę zaglądać na wątek w nadziei rychłej adopcji. Quote
_ogonek_ Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 [quote name='maja602']ogłoszenia na: Cafeanimal.pl, adopjapsa.pl, psy.pl i adopcjepsow.org i allegro. Na tych stronach mam konta. Mam jeszcze na adopcje.org ale ta strona od pewnego czasu źle działa. Ja mało wiem na temat tych piesków. Tylko tyle ile wyczytałam na wątkach. Jeżeli chcecie wykorzystywać tekst, to proszę bardzo. Jeżeli chcecie zmienić też nie mam nic przeciwko temu. Im więcej będzie ogłoszeń tym lepiej. Ja na chwilę obecną mogłam zrobić tyle. Jeżeli ktoś z powodu moich ogłoszeń zgłosi się w sprawie adopcji Rozi, Hektora czy Rudzika to będzie to dla mnie największa radość. Trzymam kciuki i będę zaglądać na wątek w nadziei rychłej adopcji.[/QUOTE] Spoko :) Ja też zaczynałam od małych ilości, praktyka czyni mistrza :D Quote
maja602 Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Ja nie zaczynam. Mam na swoich kontach odłoszenia dla kilkudziesięciu psów i kotów a w sumie przez kika lat miałam kilkaset. Nie umieszczam na kilkudziesięciu stronach a na kilku, lecz dużą ilość psów i kotów. Trudno powiedzieć, ze zaczynam chyba raczej kończę. Wszystkie te, które miałam pod swoją opieką znalazły bardzo dobre domy właśnie z ogłoszeń. Dlatego robię także ogłoszenia dla tych, które pod moją opieką nie są, a potrzebują reklamy. Zapewne jako doświadczony "mistrz" zrobisz dużo więcej ogłoszeń, ale nim to zrobisz, niech będzie kilka moich.;-) Quote
_ogonek_ Posted October 12, 2011 Author Posted October 12, 2011 Hehe , pochopnie wysunęłam wnioski :D Ale jeszcze raz bardzo dziękuję :) Bazarki powystawiam dzisiaj po zajęciach ;) Quote
mari23 Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 [quote name='maja602']ogłoszenia na: Cafeanimal.pl, adopjapsa.pl, psy.pl i adopcjepsow.org i allegro. Na tych stronach mam konta. Mam jeszcze na adopcje.org ale ta strona od pewnego czasu źle działa. Ja mało wiem na temat tych piesków. Tylko tyle ile wyczytałam na wątkach. Jeżeli chcecie wykorzystywać tekst, to proszę bardzo. Jeżeli chcecie zmienić też nie mam nic przeciwko temu. Im więcej będzie ogłoszeń tym lepiej. Ja na chwilę obecną mogłam zrobić tyle. Jeżeli ktoś z powodu moich ogłoszeń zgłosi się w sprawie adopcji Rozi, Hektora czy Rudzika to będzie to dla mnie największa radość. Trzymam kciuki i będę zaglądać na wątek w nadziei rychłej adopcji.[/QUOTE] baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dziękujemy!!!!! Quote
beta ata Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Oto tekst do ogloszen dla Rozalindy :-) : ŚLICZNA MAŁA SUCZKA SZUKA DOMU Rozi jest malutka i pięknie umaszczona, ma puszyste kremowe futerko z białymi znaczeniami i ciemnoszarym cieniowaniem na pyszczku. Wygląda jak pluszowa maskotka, ale jest pieskiem inteligentnym i z charakterem. Jest ostrożna, nie bierze smakołyków od obcych, nie zaprzyjaźnia się od razu. Toleruje inne psy, ale na zaczepki potrafi stanowczo odwarknąć. Choć jest malutka, dzielnie pilnuje posesji swojej tymczasowej opiekunki, nie pozwala wchodzić obcym bez pozwolenia właścicielki. Mając Rozi, możesz być spokojny o swój dobytek. Jest co prawda za mała, by powalić intruza, ale za to bardzo zajadle atakuje sznurówki. Pomyśl, czy włamywacz zdoła uciec z twoim telewizorem w rozwiązanych butach? Nie! Dlatego Rozi jest wyborowym psem stróżującym - wiadomo, dobry agent nie rzuca się w oczy, działa z zaskoczenia i w najmniej oczekiwany sposób... Rozi bardzo ceni sobie swój teren, nie wychodzi poza ogrodzenie nawet, gdy brama jest otwarta. Lubi spacerki, ale nie wymaga zbyt dużo ruchu. Na spacerze trzyma się blisko opiekunki. Jest spokojna i zrównoważona. Zachowuje czystość w domu. Jest psem dorosłym, waży ok.8 kg. Ten mały śliczny skarb czeka na nowy dom w psim hoteliku w woj. dolnośląskim. Wymagamy wizyty przed- i poadopcyjnej oraz podpisania umowy adopcyjnej. Kontakt: ... ... Jak sądzicie, może być? Quote
mari23 Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 [quote name='beta ata']Oto tekst do ogloszen dla Rozalindy :-) : ŚLICZNA MAŁA SUCZKA SZUKA DOMU Rozi jest malutka i pięknie umaszczona, ma puszyste kremowe futerko z białymi znaczeniami i ciemnoszarym cieniowaniem na pyszczku. Wygląda jak pluszowa maskotka, ale jest pieskiem inteligentnym i z charakterem. Jest ostrożna, nie bierze smakołyków od obcych, nie zaprzyjaźnia się od razu. Toleruje inne psy, ale na zaczepki potrafi stanowczo odwarknąć. Choć jest malutka, dzielnie pilnuje posesji swojej tymczasowej opiekunki, nie pozwala wchodzić obcym bez pozwolenia właścicielki. Mając Rozi, możesz być spokojny o swój dobytek. Jest co prawda za mała, by powalić intruza, ale za to bardzo zajadle atakuje sznurówki. Pomyśl, czy włamywacz zdoła uciec z twoim telewizorem w rozwiązanych butach? Nie! Dlatego Rozi jest wyborowym psem stróżującym - wiadomo, dobry agent nie rzuca się w oczy, działa z zaskoczenia i w najmniej oczekiwany sposób... Rozi bardzo ceni sobie swoje terytorium, nie wychodzi poza ogrodzenie nawet, gdy brama jest otwarta. Lubi spacerki, ale nie wymaga zbyt dużo ruchu. Na spacerze trzyma się blisko opiekunki. Jest spokojna i zrównoważona. Zachowuje czystość w domu. Jest psem dorosłym, waży 7-8 kg. Ten mały śliczny skarb czeka na nowy dom w psim hoteliku w woj. dolnośląskim. Wymagamy wizyty przed- i poadopcyjnej oraz podpisania umowy adopcyjnej. Kontakt: ... ... Jak sądzicie, może być?[/QUOTE] mnie się bardzo podoba, z tych sznurówek uśmiałam się do łez - jakbym to widziała "na żywo" ;) taki pozytywny, radosny tekst może być skuteczniejszy, niż łzawy - litość, współczucie to ostatnio coraz rzadziej spotykane cechy u poszukujących psa - przekonałam sie o tym wielokrotnie i rozczarowałam się reakcją wielu "dobrych ludzi" mogę zrobić wyróżnione allegro ( ze stowarzyszenia) z tym tekstem, ale podobno wystawianie tego samego psa przez kilka osób jest niezgodne z regulaminem, więc mam pytanie - czy oprócz tego zbiorowego Rozalka ma indywidualne allegro? jeśli "uciechowiaki" mają darmowe allegro - to byloby lepiej, bo my za każde wyróżnione płacimy 19,80 zł Quote
_ogonek_ Posted October 12, 2011 Author Posted October 12, 2011 Bardzo fajny tekst tylko tak: [QUOTE]Rozi bardzo ceni sobie swoje terytorium,[/QUOTE]Mo9że zmienić to na coś w stylu: Bardzo przywiązuje się do swojego miejsca czy coś w tym guście. Terytorium brzmi tak... hmmm agresywnie? Bardzo mi się podoba pomysł z tymi sznurówkami :D Da się to wrzucić gdzieś na początek? Żeby od razu rozśmieszyć i zachęcić do dalszej lektury ;) No i ona chyba z 10 kg waży :lol: tak mi się wydaje. Ale ogólnie tekst bomba :) EDIT: I jeszcze dwie rzeczy: tytuł, jakby zmienić nawet na ROZI = POGROMCA SZNURÓWEK, coś z jajem, bo zauważyłam że te proste nie chwytają... I nie wiem jak u niej z czystością. zuzia mówi że jest okej? Bo ona w sumie całe życie stróżując spędziła... Cioteczki, tekst jest - super. Ogłoszenia mogę już zrobić ja :D Zawsze mam z tekstem problemy, gdyż nie zawsze mam pomysł jak ogłosić danego psa. Quote
beta ata Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 "Terytorium" można zmienić, choć mi akurat nie wydaje sie to jakoś szczegolnie agrsywne, wiadomo, że zwierzęta maja właśnie terytorium, ale OK, nie upieram się. Natomiast nie jestem za przerzucaniem tych "sznurówek" na początek, bo to zniszczy efekt. Coś jest śmieszne m.in. dlatego, że jest zaskoczeniem w danej sytuacji, jeśli to zapowiemy na początku, to przestaje byc atrakcyjne... Tytuł tez nie powinien zapowiadać dowcipu, bo go spali juz na wstępie. Wydaje mi się, że słowo "śliczna" jest wystarczająco pociągające na początek. Wszyscy lubią ładne psy, dla każdego inny jest ładny, ale sam fakt, że ktoś inny coś uważa za śliczne, sprawia, że sami chcemy to zobaczyć i czegoś sie dowiedzieć. Oczywiście, nie można tak pisać wszystkich tekstów, ale w przypadku takiej małej suńci, to powinno sie sprawdzić... Tak myslę. :-) Rozmawiałam z ZuziaM długo i ona mówi, że Rozi waży jakieś max 8 kg. Owszem, była pieskiem podwórzowym, ale już bardzo dobrze zachowuje czystość w domu, bo juz mieszka w domu... :-) edit: No, zmieniłam. Reszty bym nie ruszała, ale oczywiście nie chodzi tu o moje "prawa autorskie" ;-) , tylko o te kruszynkę-blondynkę, żeby znalazł ją JEJ czlowiek... Quote
Marinka Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Świetny tekst :) Osobiście nic bym nie zmieniła. Tekst buduje napięcie i zaskakuje, rozczula, ale tak pozytywnie :) Beta zapraszam na wątek Rudzika....może tam też napiszesz takie dzieło :)? Quote
beta ata Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 A dasz link? :-) czy mam jakoś szukać... A to ten w banerku! OK. Ide tam, zobaczę co i jak :-) Quote
Marinka Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 [quote name='beta ata']A dasz link? :-) czy mam jakoś szukać... A to ten w banerku! OK. Ide tam, zobaczę co i jak :-)[/QUOTE] To mój drugi banerek - jest podlinkowany :) I tem z pierwszego banerka też by się przydało - już drugi rok siedzi w hoteliku Quote
beta ata Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Weszlam na oba wątki, "zapisałam sie". Gdy bedę dość wiedziała o pieskach, napisze. Postaram sie najlepiej jak potrafię, ale nie moge obiecać, że mi wyjdzie. Quote
_ogonek_ Posted October 12, 2011 Author Posted October 12, 2011 Jak uważasz :) Ale pomysłu gratuluję :D Nawet nie wiedziałam że Rozi w domciu mieszka, to fantastycznie!!! Ogłoszę gwiazdkę jutro, dzisiaj nie zdążę, ruszam do dzieła z bazarkami ;)[quote name='beta ata']"Terytorium" można zmienić, choć mi akurat nie wydaje sie to jakoś szczegolnie agrsywne, wiadomo, że zwierzęta maja właśnie terytorium, ale OK, nie upieram się. Natomiast nie jestem za przerzucaniem tych "sznurówek" na początek, bo to zniszczy efekt. Coś jest śmieszne m.in. dlatego, że jest zaskoczeniem w danej sytuacji, jeśli to zapowiemy na początku, to przestaje byc atrakcyjne... Tytuł tez nie powinien zapowiadać dowcipu, bo go spali juz na wstępie. Wydaje mi się, że słowo "śliczna" jest wystarczająco pociągające na początek. Wszyscy lubią ładne psy, dla każdego inny jest ładny, ale sam fakt, że ktoś inny coś uważa za śliczne, sprawia, że sami chcemy to zobaczyć i czegoś sie dowiedzieć. Oczywiście, nie można tak pisać wszystkich tekstów, ale w przypadku takiej małej suńci, to powinno sie sprawdzić... Tak myslę. :-) Rozmawiałam z ZuziaM długo i ona mówi, że Rozi waży jakieś max 8 kg. Owszem, była pieskiem podwórzowym, ale już bardzo dobrze zachowuje czystość w domu, bo juz mieszka w domu... :-) edit: No, zmieniłam. Reszty bym nie ruszała, ale oczywiście nie chodzi tu o moje "prawa autorskie" ;-) , tylko o te kruszynkę-blondynkę, żeby znalazł ją JEJ czlowiek...[/QUOTE] Quote
_ogonek_ Posted October 12, 2011 Author Posted October 12, 2011 Proszę uprzejmie: bazarek z gadżetami od Ladymonia: [url]http://www.dogomania.pl/threads/216024-Czadowe-gad%C5%BCety!!!-SHA-d%C5%82ugopisy-magnesy-wejd%C5%BA-i-przekonaj-si%C4%99!-Na-Rozi-do-19.10[/url] Zajrzyjcie, podnieście :D Quote
_ogonek_ Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 Zapraszam na bazarek ogłoszeniowy na Rozi: [url]http://www.dogomania.pl/threads/216122-Bazar-us%C5%82ugowy-30-og%C5%82osze%C5%84-8-z%C5%82-TEKSTY-RYMOWANKI-do-28.10-g.20-na-Rozii?p=17810424#post17810424[/url] Quote
mari23 Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 ZuziuM - dzisiaj poszedł do Ciebie mały przelewek - powolutku trzeba regulować długi ;) i Rozi dostała pieniążki: 10,- Maja602 wpłaciła 20zł dla Rozi i Hektora(12.10.) - podzieliłam równo ;) DZIĘKUJEMY !!!! Quote
_ogonek_ Posted October 15, 2011 Author Posted October 15, 2011 mari, hopnij czasem bazarki, dobra? :loveu: Damy radę. Quote
Recommended Posts