Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='GPooLCLD']szkoda tego szczeniaczka, ale pomyślcie czy jest sens go wykupować , facet pomyśli , że chodliwe i będzie rozmnażał swoją sukę cieczka w cieczkę .

W tej sytuacji lepiej byłoby wykupić sukę.[/QUOTE]
Zdecydowanie racja. Lepiej nie tworzyć rynku zbytu.

Posted

[quote name='GPooLCLD']tak, Bunia to suńka nr 3.

Mi się wydaje , że jest najmniejsza . Chyba , że szczecinianka mniejsza?

A ten domek , starsze Państwo - myślisz, że z Cekinkem sobie poradzą ? Czy podsuwamy starszego pieska?[/QUOTE]

Myślę, że ttak na prawdę nie wiadomo w jakim wieku jest domek;)Dobrze by było na wizycie się zorientować bo mogą pozytywnie rozczarować;)A przy okazji można podpytać czy np. dzieci ew by się zajęły w przypadku choroby, wyjazdu itd.
A i Cekinek ma kilka lat:p
Można im jeszcze Bunię ew. zaproponować, albo domkowi z Warszawy.

Dogo07 udało Ci się skontaktować z Mysia w sprawie wizyty?

Posted

[quote name='filodendron']Zdecydowanie racja. Lepiej nie tworzyć rynku zbytu.[/QUOTE]

Życzę tym szczylką jak najlepiej , ale jak zaczniemy wykupować szczeniaki to przyczynimy się właśnie do tworzenie rynku zbytu dla psów w typie pudla :(.

Maluchy szybką znajdą domki - na pewno . A co z pudelkowatymi z pierwszej strony ?

coronaaj pisała, mi jeszcze o DS dla pudelka , też mini .

Cekinek jaki jest , w opisie jest napisane "niewielki" , czyli mini?
Atos na bank jest średni?
Cacek wygląda na średniego (zdjęcia przy człowieku)
Szczecinianka mini?
Bunia mini?
Jazon - nie mam pojęcia, ale przy nim jest napisane , że idealny dla osoby starszej
Suńka 7msc - spora?
Pompon - jest napisane mini
Kobi jest duży

A właśnie z tym DT w Warszawie, jak się dowiedziałam jest płatne 10zł doba. W takim razie chyba nie ma sensu , żeby płacić za transport w obie strony to ok. 620km , lepiej szukać DT płatnego bliżej .

Posted

Ale pytasz czy pies mały czy jako pudel ?
Bo np. Jason to ma w opisie że mały. On coś jak szuacer mini.
I Atos jak ma 8 czy 9 kg to będzie małym psem, ale już jako pudel to będzie średni tak ?

Posted

[quote name='Dogo07']Ale pytasz czy pies mały czy jako pudel ?
I Atos jak ma 8 czy 9 kg to będzie małym psem, ale już jako pudel to będzie średni tak ?[/QUOTE]

to coronaaj pisała mi o tym DS na pw (może napisze tu na wątku więcej info). Ja wiem tyle: Starsza Pani szuka pudlowatego ma być pies/suka jak najmniejszy . W domu jest pudelek i mix pudla z maltańczykiem.

Posted

[quote name='Dogo07']Ale pytasz czy pies mały czy jako pudel ?
I Atos jak ma 8 czy 9 kg to będzie małym psem, ale już jako pudel to będzie średni tak ?[/QUOTE]

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Chyba czy mały jako pies i mały jako pudel;)

Mini może ważyć do 8 kg (moja Kaja tyle waży, ale jest na górze górnej granicy:cool3:)

Posted

[quote name='Dogo07']A średni pudel ile może ważyć, w jakich granicach ?
Bo w takim razie do Atos i Cekinek mogą być minipudlami.[/QUOTE]

Tak ok. 10-14 kg:roll:

Posted

[quote name='Dogo07']A średni pudel ile może ważyć, w jakich granicach ?
Bo w takim razie do Atos i Cekinek mogą być minipudlami.[/QUOTE]

tutaj jest tabelka wzrostu [url]http://en.wikipedia.org/wiki/Poodle[/url] my patrzymy na ostatnią rubrykę [B]Fédération Cynologique Internationale[/B] (FCI)

Z wagą trudno powiedzieć, zależy od psa.

Posted

[quote name='Energy']Tak ok. 10-14 kg:roll:[/QUOTE]

no właśnie , a mój jest w górnej granicy (45cm) a waży 12 kg :) zależy od budowy psa.

lepiej byłoby zmierzyć im wzrost .

Posted

[quote name='Dogo07']Czyli może być mały wzrostowo a ubity w sobie i przez to więcej ważyć. A może być szczupły a wysoki.[/QUOTE]

o właśnie :)

a duży 16-25kg +/-

Posted

[quote name='GPooLCLD']tutaj jest tabelka wzrostu [url]http://en.wikipedia.org/wiki/Poodle[/url] my patrzymy na ostatnią rubrykę [B]Fédération Cynologique Internationale[/B] (FCI)

Z wagą trudno powiedzieć, zależy od psa.[/QUOTE]

Tak, to taka waga w przybliżeniu:cool3:zależy od budowy. Duże ważą ok 18-25 kg.

Posted

[quote name='Dogo07']To one szczupłe są, skoro przy 60 cm mają wagę 25 kg.
Ale się doszkoliłam w temacie pudelków :).[/QUOTE]

Oj muszę sprawdzić czy dobrze napisałam:cool3:żeby Cię przypadkiem źle nie doszkalać:evil_lol:
Szczupłe powinny być:lol:

Posted

[quote name='Energy']Oj muszę sprawdzić czy dobrze napisałam:cool3:żeby Cię przypadkiem źle nie doszkalać:evil_lol:
Szczupłe powinny być:lol:[/QUOTE]

ja też napisałam , że do 25 kg :) są smukłe , tylko niektórym się za dobrze darzy:evil_lol::evil_lol::eviltong:

czyli nam chyba wyjdzie, że nasze pudliszonki to w większości mini są ?

Posted

[quote name='GPooLCLD']ja też napisałam , że do 25 kg :) są smukłe , tylko niektórym się za dobrze darzy:evil_lol::evil_lol::eviltong:[/QUOTE]

No tak, powinny być szczupłe i smukłe:eviltong:a czasami niektóre są troszkę mniej smukłe:evil_lol:

[quote name='GPooLCLD']czyli nam chyba wyjdzie, że nasze pudliszonki to w większości mini są ?[/QUOTE]

Atos też jest mini, on jest taki jak Cekinek:crazyeye:

Posted

No właśnie a to pewne że on ma te 8,9 kg ? Bo na zdjęciach to na większego pieska wygląda, chociaż wiadomo jak to jest z tymi zdjęciami :roll:.

Posted

[quote name='Energy']Myślę, że ttak na prawdę nie wiadomo w jakim wieku jest domek;)Dobrze by było na wizycie się zorientować bo mogą pozytywnie rozczarować;)A przy okazji można podpytać czy np. dzieci ew by się zajęły w przypadku choroby, wyjazdu itd.
A i Cekinek ma kilka lat:p
[/QUOTE]

Ja tam jestem ostrożna - pan brzmiał naprawdę na starszą osobę. Można się pozytywnie rozczarować oczywiście, może ma młodszą żonę. W przypadku jamnika Filipka pani myślała że dożyje setki i Filipek wylądował w schronisku w wieku 2 lat, co z tego że dzieci i wnuki są.. Ja nie mówię że nie, tylko mówię że jakoś jestem ostrożna.
Zobaczymy jak pójdzie wizyta i ile domków się jeszcze zgłosi. Ja tylko przekazuję kontakty