filodendron Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 [quote name='GPooLCLD']szkoda tego szczeniaczka, ale pomyślcie czy jest sens go wykupować , facet pomyśli , że chodliwe i będzie rozmnażał swoją sukę cieczka w cieczkę . W tej sytuacji lepiej byłoby wykupić sukę.[/QUOTE] Zdecydowanie racja. Lepiej nie tworzyć rynku zbytu. Quote
Energy Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 [quote name='GPooLCLD']tak, Bunia to suńka nr 3. Mi się wydaje , że jest najmniejsza . Chyba , że szczecinianka mniejsza? A ten domek , starsze Państwo - myślisz, że z Cekinkem sobie poradzą ? Czy podsuwamy starszego pieska?[/QUOTE] Myślę, że ttak na prawdę nie wiadomo w jakim wieku jest domek;)Dobrze by było na wizycie się zorientować bo mogą pozytywnie rozczarować;)A przy okazji można podpytać czy np. dzieci ew by się zajęły w przypadku choroby, wyjazdu itd. A i Cekinek ma kilka lat:p Można im jeszcze Bunię ew. zaproponować, albo domkowi z Warszawy. Dogo07 udało Ci się skontaktować z Mysia w sprawie wizyty? Quote
Onaa Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Napisałam do kilku osób z Zabrza pw, ale do Mysi nie bo ona ma zapchaną skrzynke. Quote
al'akir Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 [quote name='filodendron']Zdecydowanie racja. Lepiej nie tworzyć rynku zbytu.[/QUOTE] Życzę tym szczylką jak najlepiej , ale jak zaczniemy wykupować szczeniaki to przyczynimy się właśnie do tworzenie rynku zbytu dla psów w typie pudla :(. Maluchy szybką znajdą domki - na pewno . A co z pudelkowatymi z pierwszej strony ? coronaaj pisała, mi jeszcze o DS dla pudelka , też mini . Cekinek jaki jest , w opisie jest napisane "niewielki" , czyli mini? Atos na bank jest średni? Cacek wygląda na średniego (zdjęcia przy człowieku) Szczecinianka mini? Bunia mini? Jazon - nie mam pojęcia, ale przy nim jest napisane , że idealny dla osoby starszej Suńka 7msc - spora? Pompon - jest napisane mini Kobi jest duży A właśnie z tym DT w Warszawie, jak się dowiedziałam jest płatne 10zł doba. W takim razie chyba nie ma sensu , żeby płacić za transport w obie strony to ok. 620km , lepiej szukać DT płatnego bliżej . Quote
Onaa Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Ale pytasz czy pies mały czy jako pudel ? Bo np. Jason to ma w opisie że mały. On coś jak szuacer mini. I Atos jak ma 8 czy 9 kg to będzie małym psem, ale już jako pudel to będzie średni tak ? Quote
al'akir Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 [quote name='Dogo07']Ale pytasz czy pies mały czy jako pudel ? Bo np. Jason to ma w opisie że mały. On coś jak szuacer mini. I Atos jak ma 8 czy 9 kg to będzie małym psem, ale już jako pudel to będzie średni tak ?[/QUOTE] to coronaaj pisała mi o tym DS na pw (może napisze tu na wątku więcej info). Ja wiem tyle: Starsza Pani szuka pudlowatego ma być pies/suka jak najmniejszy . W domu jest pudelek i mix pudla z maltańczykiem. Quote
Energy Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 [quote name='Dogo07']Ale pytasz czy pies mały czy jako pudel ? Bo np. Jason to ma w opisie że mały. On coś jak szuacer mini. I Atos jak ma 8 czy 9 kg to będzie małym psem, ale już jako pudel to będzie średni tak ?[/QUOTE] :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Chyba czy mały jako pies i mały jako pudel;) Mini może ważyć do 8 kg (moja Kaja tyle waży, ale jest na górze górnej granicy:cool3:) Quote
Onaa Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 A średni pudel ile może ważyć, w jakich granicach ? Bo w takim razie do Atos i Cekinek mogą być minipudlami. Quote
Energy Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 [quote name='Dogo07']A średni pudel ile może ważyć, w jakich granicach ? Bo w takim razie do Atos i Cekinek mogą być minipudlami.[/QUOTE] Tak ok. 10-14 kg:roll: Quote
al'akir Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 [quote name='Dogo07']A średni pudel ile może ważyć, w jakich granicach ? Bo w takim razie do Atos i Cekinek mogą być minipudlami.[/QUOTE] tutaj jest tabelka wzrostu [url]http://en.wikipedia.org/wiki/Poodle[/url] my patrzymy na ostatnią rubrykę [B]Fédération Cynologique Internationale[/B] (FCI) Z wagą trudno powiedzieć, zależy od psa. Quote
Onaa Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 A duży pudel ? Mnie się takie duży podoba :). Quote
Onaa Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 No ale czy duży pudel może ważyć 35 kg czy racze nie ? Quote
al'akir Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 [quote name='Energy']Tak ok. 10-14 kg:roll:[/QUOTE] no właśnie , a mój jest w górnej granicy (45cm) a waży 12 kg :) zależy od budowy psa. lepiej byłoby zmierzyć im wzrost . Quote
Onaa Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Czyli może być mały wzrostowo a ubity w sobie i przez to więcej ważyć. A może być szczupły a wysoki. Quote
al'akir Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 [quote name='Dogo07']Czyli może być mały wzrostowo a ubity w sobie i przez to więcej ważyć. A może być szczupły a wysoki.[/QUOTE] o właśnie :) a duży 16-25kg +/- Quote
Energy Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 [quote name='GPooLCLD']tutaj jest tabelka wzrostu [url]http://en.wikipedia.org/wiki/Poodle[/url] my patrzymy na ostatnią rubrykę [B]Fédération Cynologique Internationale[/B] (FCI) Z wagą trudno powiedzieć, zależy od psa.[/QUOTE] Tak, to taka waga w przybliżeniu:cool3:zależy od budowy. Duże ważą ok 18-25 kg. Quote
Onaa Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 To one szczupłe są, skoro przy 60 cm mają wagę 25 kg. Ale się doszkoliłam w temacie pudelków :). Quote
Energy Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 [quote name='Dogo07']To one szczupłe są, skoro przy 60 cm mają wagę 25 kg. Ale się doszkoliłam w temacie pudelków :).[/QUOTE] Oj muszę sprawdzić czy dobrze napisałam:cool3:żeby Cię przypadkiem źle nie doszkalać:evil_lol: Szczupłe powinny być:lol: Quote
al'akir Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 [quote name='Energy']Oj muszę sprawdzić czy dobrze napisałam:cool3:żeby Cię przypadkiem źle nie doszkalać:evil_lol: Szczupłe powinny być:lol:[/QUOTE] ja też napisałam , że do 25 kg :) są smukłe , tylko niektórym się za dobrze darzy:evil_lol::evil_lol::eviltong: czyli nam chyba wyjdzie, że nasze pudliszonki to w większości mini są ? Quote
Energy Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 [quote name='GPooLCLD']ja też napisałam , że do 25 kg :) są smukłe , tylko niektórym się za dobrze darzy:evil_lol::evil_lol::eviltong:[/QUOTE] No tak, powinny być szczupłe i smukłe:eviltong:a czasami niektóre są troszkę mniej smukłe:evil_lol: [quote name='GPooLCLD']czyli nam chyba wyjdzie, że nasze pudliszonki to w większości mini są ?[/QUOTE] Atos też jest mini, on jest taki jak Cekinek:crazyeye: Quote
Onaa Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 No właśnie a to pewne że on ma te 8,9 kg ? Bo na zdjęciach to na większego pieska wygląda, chociaż wiadomo jak to jest z tymi zdjęciami :roll:. Quote
leni356 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 [quote name='Energy']Myślę, że ttak na prawdę nie wiadomo w jakim wieku jest domek;)Dobrze by było na wizycie się zorientować bo mogą pozytywnie rozczarować;)A przy okazji można podpytać czy np. dzieci ew by się zajęły w przypadku choroby, wyjazdu itd. A i Cekinek ma kilka lat:p [/QUOTE] Ja tam jestem ostrożna - pan brzmiał naprawdę na starszą osobę. Można się pozytywnie rozczarować oczywiście, może ma młodszą żonę. W przypadku jamnika Filipka pani myślała że dożyje setki i Filipek wylądował w schronisku w wieku 2 lat, co z tego że dzieci i wnuki są.. Ja nie mówię że nie, tylko mówię że jakoś jestem ostrożna. Zobaczymy jak pójdzie wizyta i ile domków się jeszcze zgłosi. Ja tylko przekazuję kontakty Quote
Onaa Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Ale w sprawie Cekinka nikt więcej nie dzwonił ? Quote
Onaa Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 A ja się doczytała że pudelki długo żyją, tak że taki Cekinek czy Bunia to może jeszcze nawet z 10 lat żyć w nowym domku. Quote
Recommended Posts