mshume Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 To chyba dobrze,ze sunia z Ostrowca ma szanse na dobry dom, prawda? Ja wysyłałam wiele PW w jej sprawie, bo chwyciła mnie za serce, jest bardzo podobna do mojego psiaka.Jak ona musi marznąć w tym schronie.Zresztą inne pudelki też :( Quote
Energy Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 [quote name='mshume']To chyba dobrze,ze sunia z Ostrowca ma szanse na dobry dom, prawda? Ja wysyłałam wiele PW w jej sprawie, bo chwyciła mnie za serce, jest bardzo podobna do mojego psiaka.Jak ona musi marznąć w tym schronie.Zresztą inne pudelki też :([/QUOTE] Nie wiem czy sunia ma szanse na dom i jaki. Mam nadzieję, że ta mała jest w pomieszczeniu i jednak nie marznie. [quote name='Madallena']Pudelek srebrny jest na DT. Ma zacme i kamien (normalka). Nie przyjechal, bo stwierdzilysmy, ze nie damy starszej kobiecie z jednym niewidomym pudlem, drugiego slabowidzacego, bo sobie nie poradzi.[/QUOTE] Długo myslałam nad tym co wcześniej pisało kilka osób i myślę, że maja rację co do adopcji przez starsze osoby, że trzeba do tego podchodzić bardzo ostrożnie:roll: Quote
mshume Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Nie znam szczegółów, ale to osoba która ma rodzinę kochającą psy. Więc jest zaplecze do awaryjnych sytuacji.A starsze osoby poświęcają swoim pupilom mnóstwo czasu i miłości. Quote
feliksik Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 link do ogłoszenia cafeanimal dla pudelka nr 13: [URL]http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Fredzelka,8170[/URL] czekam na dane dla nr 14 Quote
Energy Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 [quote name='feliksik']link do ogłoszenia cafeanimal dla pudelka nr 13: [URL]http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Fredzelka,8170[/URL] czekam na dane dla nr 14[/QUOTE] Wielkie dzięki Feliksik:loveu:Juz wstawiam na 1 stronę. Jak tylko będziemy mieć info o tej małej to wyślę Ci pw:lol: Quote
Madallena Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 [quote name='Energy']Feliksik wielkie dzięki, nieważne czy dzisiaj, ważne, że możemy na Ciebie liczyć:loveu::loveu::loveu: GPooLCLD dodaj do tytułu potrzebę wizyt:lol: Oglądałam zdjęcia wklejone przez Madallena i uważam, że oba psiaki są pudlowate. Pewnie, że nie są czystej krwi:cool3:ale chyba jadąc do schronu i wcześniej widząc zdjęcia nikt nie powinien liczyć na "papierowego pudlioszona". Zresztą taki szybko by znalazł dom, a my chyba mamy przede wszystkim pomagać mniej adopcyjnym psiakom. Dalej uważam, że Cekinek jest w górnej granicy miniatury, teraz też uważam, że Atos nie jest duży tylko średni. Nie są piękne, bo są bardzo zaniedbane, im potrzeba kąpieli, fryzjera no i oczywiście dobrego domu, pełnego miłości i na pewno początkowo cierpliwości i wyrozumiałości. Szkoda, że Coronaaj po zapewnieniach na wątku, że jedzie po psiaki nic nam nawet nie napisała. Pewnie, że jak laleczki nie wyglądają, ale podobno pomagamy psiakom w potrzebie a nie psim perełkom. Taka mała perełka to sunia z ostrowieckiego schronu od wczoraj na wątku i chyba zainteresowała Madallene:roll:[/QUOTE] Energy. Nie wiem o co Ci chodzi. Domyslam sie, ze masz do Nas zal, ze nie wzielysmy tych psow. Nie licze na zrozumienie (chociaz powinnam) ale nie moglysmy i koniec. Pomoglysmy w inny sposob, ruszylysmy tylko z domu i BEZ problemu pojechalysmy na Slask a nie tluklysmy w tym czasie w klawiature! Dla Twojej wiadomosci: [B]coronaaj przejechala taki szmat drogi bedac chora[/B]. Przechodzi grype zoladkowa, ktora zaczela sie objawiac po drodze. Postoje, wymioty, goraczka - a mimo to dojechalysmy do celu! Warto bylo, bo przynajmniej sa zdjecia! wiec nie czepiaj sie, ze sie nie wypowiada bo rozmawiam z nia codziennie (tak ciezko zadzwonic...) i wiem, ze czuje sie tak źle, że nie jest w stanie siedziec przed komputerem dluzej niz 5 minut. Czepianie ciagnie sie przez kolejna strone, szkoda tylko, ze nie czepiasz sie domow nie zalogowanych na dogo, ktore rezygnuja/przedluzaja/zwracaja! Cekinek jest srednim psem. NIe siega do kolana tulowiem, ale glowa tak. Atos jest nawet poza kolano (mam 170 cm wzrostu). Ale widze, ze Wy wiecie lepiej patrzac na zdjecia a nie widzac psa na zywo. I tu wcale nie chodzi o psy papierowe (takimi nie jestem zainteresowana) tylko o to, zeby nie wporwaadzac ludzi w blad piszac PUDELEK/pudelkowaty a pokazujac kudlacza. Jak juz Ci wczoraj napisalam, zwolnil mi sie tymczas (poszla wczoraj sunia, ktora przywiozlam z Rudy) i szukalam kolejnego. Moja znajoma bedzie jechala do Poznania. Ale przez to, ze nie chcialas mi dac watku, dzisiaj przyjezdza inna, ktora wcale zle nie ma. Niewazne to jednak jest. Biore to, co marznie bo nie chce marnowac wolnych godzin, ktore tak bardzo licza sie dla tych psow. Biala sunia jest sliczna a i owszem. Quote
Energy Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 [quote name='Madallena'] Jak juz Ci wczoraj napisalam, zwolnil mi sie tymczas (poszla wczoraj sunia, ktora przywiozlam z Rudy) i szukalam kolejnego. Moja znajoma bedzie jechala do Poznania. Ale przez to, ze nie chcialas mi dac watku, dzisiaj przyjezdza inna, ktora wcale zle nie ma. Niewazne to jednak jest. Biore to, co marznie bo nie chce marnowac wolnych godzin, ktore tak bardzo licza sie dla tych psow. Biala sunia jest sliczna a i owszem.[/QUOTE] Gdzie Ci napisałam, że Ci nie dam wątku???Ja nie mam linka do tego wątku więc nie pisz, że go Ci nie chciałam dac! Widziałaś mnie kiedyś na wątku ostrowskim??? Napisałam Ci, że nie ma nic więcej na stronie schroniska to pewnie nie ma i na wątku, zgadza się? A stronę schroniska znalazłam wpisując w google. Quote
Madallena Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Przyczepilas sie do tego, ze chce sie dowiedziec o Bialej Kudlatej. Nie wiem, Zabrzmialo to tak, jakbys ukrywala ja przede mna... takie odnioslam wrazenie, jak zle przepraszam. A nawet jakby mi sie pdobala, to co? Ona nie potrzebuje DT? Quote
Madallena Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Taka mała perełka to sunia z ostrowieckiego schronu od wczoraj na wątku i chyba zainteresowała Madallene[IMG]http://www.dogomania.pl/threads/images/smilies/icon_rolleyes.gif[/IMG] i jak mam rozumiec te emotke? cos nie tak? Quote
zerduszko Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 [quote name='Madallena']I tu wcale nie chodzi o psy papierowe (takimi nie jestem zainteresowana) tylko o to, zeby nie wporwaadzac ludzi w blad piszac PUDELEK/pudelkowaty a pokazujac kudlacza. [/QUOTE] Pozwól może każdemu ocenić według swoich kryteriów które psy są pudlowate, adoptującym też. Proszę was skończcie kłótnie. Quote
Onaa Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Pani z Katowic może się umówić na wizyte dopiero po 8 lutym, wcześniej nie ma czasu. Chce pieska niewielkiego ale całkiem sprawnego. Quote
czarnula Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 [quote name='Madallena'] Cekinek jest srednim psem. NIe siega do kolana tulowiem, ale glowa tak. Atos jest nawet poza kolano (mam 170 cm wzrostu). QUOTE] Dla mnie pies ktory głowa siega do kolan to mały bo w kłebie jest pewnie do połowy łydki. A wielkosc psa sie liczy w kłebie a nie razem z głową. Atosa bym zaliczyła do średniaków ale to piekny pies na tych zdjeciach widac jeszcze bardziej jego urodę. A jego zachowanie może jest spowodowane przez schron i stres. Quote
filodendron Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Obejrzałam zdjęcia - aż szkoda, że taka zima ostra trzyma, bo widać, że kąpiel i strzyżenie mocno podniosłyby szanse psiaków. Quote
Energy Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 [quote name='zerduszko']Pozwól może każdemu ocenić według swoich kryteriów które psy są pudlowate, adoptującym też. Proszę was skończcie kłótnie.[/QUOTE] Masz rację Zerduszko:lol: Quote
vega17 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 niestety nie udało mi się zrobić zdjęć dzisiaj bo było ciemno Quote
Energy Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 [quote name='vega17']niestety nie udało mi się zrobić zdjęć dzisiaj bo było ciemno[/QUOTE] Chodzi o tą suńkę ze schroniska w Ostrowcu? Quote
vega17 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 aa nie napisalam o co chodzi, nie chcodzi o Frędzelka, spod Kielc , czarna sunia strasznie skołtuniona Quote
Energy Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 [quote name='vega17']aa nie napisalam o co chodzi, nie chcodzi o Frędzelka, spod Kielc , czarna sunia strasznie skołtuniona[/QUOTE] A Fędzelka, ma nr 13, oby jej przyniósł szczęście:p Feliksik już jej zrobiła cafeanimal:loveu: Maleńka suńka 15-latka z Rudy Śl. jedzie dziś wieczorem na tymczas:loveu: Quote
Equus Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 [quote name='Energy']Maleńka suńka 15-latka z Rudy Śl. jedzie dziś wieczorem na tymczas:loveu:[/QUOTE] Cudownie!!!:loveu: A to ta suńka z nr 12? Quote
Energy Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 [quote name='Equus']Cudownie!!!:loveu: A to ta suńka z nr 12?[/QUOTE] Tak ta suńka, jedzie do pani, która ma też na tymczasie pudelka z nr 11-tego starszego z Rudy Śl. One mają wątek-link przy ich opisach i zdjęciach:p Quote
dorota k. Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 [quote name='Energy']Masz rację Zerduszko:lol:[/QUOTE] To się porobiło:oops: Dziewczyny w ten sposób nic się nie zdziała -szkoda na to czasu i energii. Napisałam do Magdy - ona dłużej jest na dogo i ma więcej kontaktów. Może zna kogoś do wizyty. Jak coś będę wiedziała - dam znać. Quote
Energy Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 [quote name='dorota k.']To się porobiło:oops: Dziewczyny w ten sposób nic się nie zdziała -szkoda na to czasu i energii. Napisałam do Magdy - ona dłużej jest na dogo i ma więcej kontaktów. Może zna kogoś do wizyty. Jak coś będę wiedziała - dam znać.[/QUOTE] Wielkie dzięki:loveu: Quote
magdola Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Kilka dni bylam bez netu, a mialam dwa telefony o suni nr 4:). Jedna pani mowila, zeby oglaszac ja jako typowego pudla, a nie w typie i ona oglosila na pudelkach:) Druga pani miala oddzwonic do mnie i pytala sie o transport do Lodzi...Na razie tel. milczy...:( a mala nadal w schonie :( Quote
Energy Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 [quote name='magdola']Kilka dni bylam bez netu, a mialam dwa telefony o suni nr 4:). Jedna pani mowila, zeby oglaszac ja jako typowego pudla, a nie w typie i ona oglosila na pudelkach:) Druga pani miala oddzwonic do mnie i pytala sie o transport do Lodzi...Na razie tel. milczy...:( a mala nadal w schonie :([/QUOTE] Trzymam kciuki żeby sie odezwała:lol: Transport do Łodzi na pewno dałoby się załatwić. Quote
Recommended Posts