Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Madallena']a gdzie sie niekulturalnie wypowiadam?

To Wasze wypowiedzi sa niezbyt kulturalne, bo odnosze wrazenie, ze zle jestescie, ze nie wzielysmy zadnego psiaka (wizelysmy, ale nie tego ktroego WY chcialyscie).

I wcale nie chodzi tu o rodowod, czy brak podobienstwa. Nie mozna wciskac nic na sile.[/QUOTE]

napisałam , że nikt nie ma pretensji i właśnie, że nie można wmuszać na siłę.

Posted

[quote name='Madallena']Chodzi przeciez o to, zeby psiak chociaz troszke przypominal pudla. Mam na mysli wlos. Cekinek ma lekko karbowany wlos, Atos nie.
[/QUOTE]
Dziewczyny, ale bez żartów... jeśli pies jest mixem, to nigdy nie będzie miał włosa jak pudel. Pies może być mocno pudlowaty, a włos wcale... a przecież i dla mixów jest ten wątek?
Wprowadzamy ludzi w błąd podciągając pod rasowe jakiekolwiek psy ze schronów - chocby pies wygladała j w j jak rasowy, to charakter może mieć całkiem inny. Ale to już głowa adoptujacego, pokazuje zdjecia, pisze jaki pies jets i już od chętnego zależy czy chce psa z włosem szorstkim czy kręconym z domieszka krwi pudla... ew. ;)

Co do bazarków, ogłoszeń: ja nie mam za dużo czasu, jak cos to się odezwę. Dobrze byłoby jednak żeby sie choc jedna z Was naumiała :P

Posted

[quote name='zerduszko']Dziewczyny, ale bez żartów... jeśli pies jest mixem, to nigdy nie będzie miał włosa jak pudel. Pies może być mocno pudlowaty, a włos wcale... a przecież i dla mixów jest ten wątek?
Wprowadzamy ludzi w błąd podciągając pod rasowe jakiekolwiek psy ze schronów - chocby pies wygladała j w j jak rasowy, to charakter może mieć całkiem inny. Ale to już głowa adoptujacego, pokazuje zdjecia, pisze jaki pies jets i już od chętnego zależy czy chce psa z włosem szorstkim czy kręconym z domieszka krwi pudla... ew. ;)

Co do bazarków, ogłoszeń: ja nie mam za dużo czasu, jak cos to się odezwę. Dobrze byłoby jednak żeby sie choc jedna z Was naumiała :P[/QUOTE]

Zgadza się Zerduszko :) pudel to nie tylko te kędziorki .

Energy rzucę na głęboką wodę - niech się uczy robić bazarki:evil_lol:

Posted

[quote name='Madallena']Z Watku pudlowatych zaczyna sie robic watek kundlowaty.
[/QUOTE]

Zupełnie się z Tobą nie zgadzam Madalleno.

A ni z tym że Atos nie jest pudlowaty. Wg mnie i kształt i kręcona sierść (Atosa ze zdjęcia) są jak najbardziej pudlowate. Chyba że Ty na żywo widziałaś innego psa.

A co na to wszytsko coronaaj ?

Posted

I jeszcze do kędziorków wracając, to w pierwszych dniach pobyt u mnie Supła, rozważałam zaprowadzenie go do fryzjera, spotkałam go na spacerze i on mi zaczął wyliczać, co z Supła robi tylko mixa pudla o jednak pudlowej sierści ;)

[quote name='GPooLCLD']Energy rzucę na głęboką wodę - niech się uczy robić bazarki:evil_lol:[/QUOTE]
Ja czekam czy nauczyła sie robić ogłoszenia :P

Posted

widać też dredy, które tworzą się nie czesanym pudlom , po nasiąknięciu wodą na łapach.
Nie wiem czy dobrze widzę, ale na stopach rosną Atosowi też włosy , tak jak i pudlą.
układ uszu też pudlowy.

Posted

[quote name='ela40']rozwazam to w tej chwili. Chciala bym cos wiecej wiedziec o piesku.[/QUOTE]

napisz nam coś o sobie :)

Ja poproszę JOME o informacje na jego temat. o coś konkretnie mam zapytać ?

Posted

Kilka razy już chyba przeczytałam powyższe posty i szczerze mówiąc nie wim co napisać:shake:
Jakoś nie bardzo potrafię się cieszyć z tego, że dwa psy miały być zabrane ze schronu i nie zostały. Więc oczywiście szczęśliwa nie jestem, czy ktoś jest??? Tymbardziej, że w zasadzie to myślę spowodowało, że troszkę mniej usilnie poszukiwaliśmy osoby do wizyty przedadopcyjnej dla tych psiaków. Oczywiście nikt nikogo żadnym psem na siłę uszczęsliwiać nie ma zamiaru, ani nie ma prawa, nie tędy droga, przecież każdy musi sam podjąć bardzo przemyślaną decyzję. Dlatego ani ja ani nikt myślę inny nie ma nikomu za złe, że zabrany został inny psiak, a te zostały, bo niby dlaczego? Wg mnie na zdjęciu psy wyglądaja na pudlowate, nie są pudlami, ale są pudlowate, dlatego nie wiem skąd teoria o wprowadzaniu w błąd przez prowadzącą wątek(zresztą razem ze mną).
Mam nadzieję, że szybko znajdziemy osobę do wizyt przedadopcyjnych i psiaki znajdą kochające domy.

Posted

[quote name='Energy']Kilka razy już chyba przeczytałam powyższe posty i szczerze mówiąc nie wim co napisać:shake:
Jakoś nie bardzo potrafię się cieszyć z tego, że dwa psy miały być zabrane ze schronu i nie zostały. Więc oczywiście szczęśliwa nie jestem, czy ktoś jest??? Tymbardziej, że w zasadzie to myślę spowodowało, że troszkę mniej usilnie poszukiwaliśmy osoby do wizyty przedadopcyjnej dla tych psiaków. Oczywiście nikt nikogo żadnym psem na siłę uszczęsliwiać nie ma zamiaru, ani nie ma prawa, nie tędy droga, przecież każdy musi sam podjąć bardzo przemyślaną decyzję. Dlatego ani ja ani nikt myślę inny nie ma nikomu za złe, że zabrany został inny psiak, a te zostały, bo niby dlaczego? Wg mnie na zdjęciu psy wyglądaja na pudlowate, nie są pudlami, ale są pudlowate, dlatego nie wiem skąd teoria o wprowadzaniu w błąd przez prowadzącą wątek(zresztą razem ze mną).
[B]Mam nadzieję, że szybko znajdziemy osobę do wizyt przedadopcyjnych i psiaki znajdą kochające domy[/B].[/QUOTE]

zgadzam się a najważniejsze pogrubiam :).

Energy, gdzie te wizyty miały być? dopiszę do pierwszego postu.

Posted

[quote name='GPooLCLD']zgadzam się a najważniejsze pogrubiam :).

Energy, gdzie te wizyty miały być? dopiszę do pierwszego postu.[/QUOTE]

Na pewno Katowice i Chorzów, ale nie mogę odszukać info, czy dobrze pamiętam, że też Zabrze i Gliwice:cool3:
Wysłałam pw do Leni i Dogo w tej sprawie.

Posted

[quote name='Energy']Na pewno Katowice i Chorzów, ale nie mogę odszukać info, czy dobrze pamiętam, że też Zabrze i Gliwice:cool3:
Wysłałam pw do Leni i Dogo w tej sprawie.[/QUOTE]

to jak będzie pewne to dopiszę na pierwszą .

Posted

[IMG]http://img1.classistatic.com/cps/kj/100123/360r5/3037193_19.jpeg[/IMG]
[B]Pudelkowata suczka, z bardzo zaniedbaną sierścią, jest u nas od 2 tygodni (pogoda nie pozwala na doprowadzenie sierści do porządku:( )Sunia jest wesoła, nie groźna ani agresywna, niewielkich rozmiarów, łapie myszy:) Jest pewna siebie :)jak za kimś chodzi to zawsze z podniesioną głową.
Możliwy dowóz[/B]

[U] 698-024-294
gg 3886784
[email][email protected][/email]
[/U]