al'akir Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 [quote name='Madallena']a gdzie sie niekulturalnie wypowiadam? To Wasze wypowiedzi sa niezbyt kulturalne, bo odnosze wrazenie, ze zle jestescie, ze nie wzielysmy zadnego psiaka (wizelysmy, ale nie tego ktroego WY chcialyscie). I wcale nie chodzi tu o rodowod, czy brak podobienstwa. Nie mozna wciskac nic na sile.[/QUOTE] napisałam , że nikt nie ma pretensji i właśnie, że nie można wmuszać na siłę. Quote
zerduszko Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 [quote name='Madallena']Chodzi przeciez o to, zeby psiak chociaz troszke przypominal pudla. Mam na mysli wlos. Cekinek ma lekko karbowany wlos, Atos nie. [/QUOTE] Dziewczyny, ale bez żartów... jeśli pies jest mixem, to nigdy nie będzie miał włosa jak pudel. Pies może być mocno pudlowaty, a włos wcale... a przecież i dla mixów jest ten wątek? Wprowadzamy ludzi w błąd podciągając pod rasowe jakiekolwiek psy ze schronów - chocby pies wygladała j w j jak rasowy, to charakter może mieć całkiem inny. Ale to już głowa adoptujacego, pokazuje zdjecia, pisze jaki pies jets i już od chętnego zależy czy chce psa z włosem szorstkim czy kręconym z domieszka krwi pudla... ew. ;) Co do bazarków, ogłoszeń: ja nie mam za dużo czasu, jak cos to się odezwę. Dobrze byłoby jednak żeby sie choc jedna z Was naumiała :P Quote
al'akir Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 [quote name='zerduszko']Dziewczyny, ale bez żartów... jeśli pies jest mixem, to nigdy nie będzie miał włosa jak pudel. Pies może być mocno pudlowaty, a włos wcale... a przecież i dla mixów jest ten wątek? Wprowadzamy ludzi w błąd podciągając pod rasowe jakiekolwiek psy ze schronów - chocby pies wygladała j w j jak rasowy, to charakter może mieć całkiem inny. Ale to już głowa adoptujacego, pokazuje zdjecia, pisze jaki pies jets i już od chętnego zależy czy chce psa z włosem szorstkim czy kręconym z domieszka krwi pudla... ew. ;) Co do bazarków, ogłoszeń: ja nie mam za dużo czasu, jak cos to się odezwę. Dobrze byłoby jednak żeby sie choc jedna z Was naumiała :P[/QUOTE] Zgadza się Zerduszko :) pudel to nie tylko te kędziorki . Energy rzucę na głęboką wodę - niech się uczy robić bazarki:evil_lol: Quote
Onaa Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 [quote name='Madallena']Z Watku pudlowatych zaczyna sie robic watek kundlowaty. [/QUOTE] Zupełnie się z Tobą nie zgadzam Madalleno. A ni z tym że Atos nie jest pudlowaty. Wg mnie i kształt i kręcona sierść (Atosa ze zdjęcia) są jak najbardziej pudlowate. Chyba że Ty na żywo widziałaś innego psa. A co na to wszytsko coronaaj ? Quote
Onaa Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Widać kędziory. [IMG]http://tychy.schronisko.net/images/adopcja/3/normal/36064.jpg[/IMG] Quote
ela40 Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 czyli z tego co tu czytam cekinek dalej nie ma domu? Quote
zerduszko Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 I jeszcze do kędziorków wracając, to w pierwszych dniach pobyt u mnie Supła, rozważałam zaprowadzenie go do fryzjera, spotkałam go na spacerze i on mi zaczął wyliczać, co z Supła robi tylko mixa pudla o jednak pudlowej sierści ;) [quote name='GPooLCLD']Energy rzucę na głęboką wodę - niech się uczy robić bazarki:evil_lol:[/QUOTE] Ja czekam czy nauczyła sie robić ogłoszenia :P Quote
al'akir Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 widać też dredy, które tworzą się nie czesanym pudlom , po nasiąknięciu wodą na łapach. Nie wiem czy dobrze widzę, ale na stopach rosną Atosowi też włosy , tak jak i pudlą. układ uszu też pudlowy. Quote
al'akir Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 [quote name='ela40']czyli z tego co tu czytam cekinek dalej nie ma domu?[/QUOTE] nie ma domu, jesteś może zainteresowana adopcją ? Quote
ela40 Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 rozwazam to w tej chwili. Chciala bym cos wiecej wiedziec o piesku. Quote
al'akir Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 [quote name='ela40']rozwazam to w tej chwili. Chciala bym cos wiecej wiedziec o piesku.[/QUOTE] napisz nam coś o sobie :) Ja poproszę JOME o informacje na jego temat. o coś konkretnie mam zapytać ? Quote
ela40 Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Najwazniejsze to jakiej jest wielkosci i jak reaguje na inne pieski, poniewaz ja mam w domu pieska Quote
ela40 Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Musze sie zastanowic . Wziecie pieska to decyzja na dlugie lata. Quote
Energy Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 Kilka razy już chyba przeczytałam powyższe posty i szczerze mówiąc nie wim co napisać:shake: Jakoś nie bardzo potrafię się cieszyć z tego, że dwa psy miały być zabrane ze schronu i nie zostały. Więc oczywiście szczęśliwa nie jestem, czy ktoś jest??? Tymbardziej, że w zasadzie to myślę spowodowało, że troszkę mniej usilnie poszukiwaliśmy osoby do wizyty przedadopcyjnej dla tych psiaków. Oczywiście nikt nikogo żadnym psem na siłę uszczęsliwiać nie ma zamiaru, ani nie ma prawa, nie tędy droga, przecież każdy musi sam podjąć bardzo przemyślaną decyzję. Dlatego ani ja ani nikt myślę inny nie ma nikomu za złe, że zabrany został inny psiak, a te zostały, bo niby dlaczego? Wg mnie na zdjęciu psy wyglądaja na pudlowate, nie są pudlami, ale są pudlowate, dlatego nie wiem skąd teoria o wprowadzaniu w błąd przez prowadzącą wątek(zresztą razem ze mną). Mam nadzieję, że szybko znajdziemy osobę do wizyt przedadopcyjnych i psiaki znajdą kochające domy. Quote
al'akir Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 [quote name='Energy']Kilka razy już chyba przeczytałam powyższe posty i szczerze mówiąc nie wim co napisać:shake: Jakoś nie bardzo potrafię się cieszyć z tego, że dwa psy miały być zabrane ze schronu i nie zostały. Więc oczywiście szczęśliwa nie jestem, czy ktoś jest??? Tymbardziej, że w zasadzie to myślę spowodowało, że troszkę mniej usilnie poszukiwaliśmy osoby do wizyty przedadopcyjnej dla tych psiaków. Oczywiście nikt nikogo żadnym psem na siłę uszczęsliwiać nie ma zamiaru, ani nie ma prawa, nie tędy droga, przecież każdy musi sam podjąć bardzo przemyślaną decyzję. Dlatego ani ja ani nikt myślę inny nie ma nikomu za złe, że zabrany został inny psiak, a te zostały, bo niby dlaczego? Wg mnie na zdjęciu psy wyglądaja na pudlowate, nie są pudlami, ale są pudlowate, dlatego nie wiem skąd teoria o wprowadzaniu w błąd przez prowadzącą wątek(zresztą razem ze mną). [B]Mam nadzieję, że szybko znajdziemy osobę do wizyt przedadopcyjnych i psiaki znajdą kochające domy[/B].[/QUOTE] zgadzam się a najważniejsze pogrubiam :). Energy, gdzie te wizyty miały być? dopiszę do pierwszego postu. Quote
Energy Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 [quote name='GPooLCLD']zgadzam się a najważniejsze pogrubiam :). Energy, gdzie te wizyty miały być? dopiszę do pierwszego postu.[/QUOTE] Na pewno Katowice i Chorzów, ale nie mogę odszukać info, czy dobrze pamiętam, że też Zabrze i Gliwice:cool3: Wysłałam pw do Leni i Dogo w tej sprawie. Quote
al'akir Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 [quote name='Energy']Na pewno Katowice i Chorzów, ale nie mogę odszukać info, czy dobrze pamiętam, że też Zabrze i Gliwice:cool3: Wysłałam pw do Leni i Dogo w tej sprawie.[/QUOTE] to jak będzie pewne to dopiszę na pierwszą . Quote
vega17 Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 [IMG]http://img1.classistatic.com/cps/kj/100123/360r5/3037193_19.jpeg[/IMG] [B]Pudelkowata suczka, z bardzo zaniedbaną sierścią, jest u nas od 2 tygodni (pogoda nie pozwala na doprowadzenie sierści do porządku:( )Sunia jest wesoła, nie groźna ani agresywna, niewielkich rozmiarów, łapie myszy:) Jest pewna siebie :)jak za kimś chodzi to zawsze z podniesioną głową. Możliwy dowóz[/B] [U] 698-024-294 gg 3886784 [email][email protected][/email] [/U] Quote
al'akir Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 następna :( już ją dodam. Ona przebywa w pomieszczeniu czy na zewnątrz? Quote
vega17 Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 biega luzem po boksach a na noc w budynku lub budzie zależy co jej się umyśli, jest śmieszna tak soobie drepta :) Quote
Onaa Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Vega, mogłabyś sunie jakoś pomierzyć i zwarzyć ? Domki szukają nieraz takich minipudelków i dlatego potrzebne są informacje na ten temat :). Quote
vega17 Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 oki poprosze kolezanke ona jest czesciej w schronie:) Quote
Sempere Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Jutro ją zmierzę, i upublicznie pomiary :) Quote
Recommended Posts