Krisss Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Widzę, że PFK robi postępy. Piękna stronka odnośnie wystawy i to w 3 językach ;) [url]http://www.wystawa.pfk.org.pl/[/url] Quote
Karmi Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 [quote name='Azawakh']Strona wystawy na prawdę efektowna.[/QUOTE] Efektowna ale dla jeszcze lepszego efektu obok wielu szczegółowych informacji, które są na stronie chyba warto byłoby podac obsadę sędziowską. :razz: Quote
Ppx Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Szkoda, że Sieradź daleko. o; Myślicie, że ile będzie kosztował wstęp dla oglądających? Quote
Azawakh Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Karmi myślę, że tu się z Tobą mogę zgodzić. Byłoby fajnie wiedzieć kto co sędziuje. Quote
Karmi Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 [quote name='Azawakh']Karmi myślę, że tu się z Tobą mogę zgodzić. [B]Byłoby fajnie wiedzieć kto co sędziuje.[/B][/QUOTE] Powiedziałabym raczej, że dla każdego wystawcy to podstawowa informacja. Quote
avatar Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Dzwoniłem na numer podany na stronie i dowiedziałem się, że wykaz sędziów ukaże się za kilka dni. Jeśli chodzi o wstęp dla oglądających to wynosi on 5zł dla osób dorosłych. Na stronie [url]www.wystawa.pfk.org.pl[/url] znajduje się fajnie wydana broszura, gdzie znajdują się wszystkie informacje - [url]http://wystawa.pfk.org.pl/pl/broszuraPL.pdf[/url] Quote
gero Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 pojawił sie już wykaz sedziów -Hiszpan, Angielka z Niemiec i sędzina z UKrainy, tak wiec spora ekipa jak na 1 wystawe. Widać też , że bedzie sporo atrakcji, i loteria z nagrodami. Quote
al'akir Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 [quote name='Ppx']Ile kosztuje wstęp dla ludu bez psów? :P[/QUOTE] [quote name='avatar']Jeśli chodzi o wstęp dla oglądających to wynosi on 5zł dla osób dorosłych.[/QUOTE] :razz:......... Quote
gero Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Mimo wielkich trudności , powódż i zalanie terenu gdzie miała odbyc się wystawa, udało się organizatorom przenieśc imprezę na inny teren i jednak obyło sie bez odwołania imprezy , której przygotowanie pochłonęło masę czasu i wysiłku. Przeorganizować praktycznie w tydzień taką imprezę to nie lada wyczyn , więc wielkie BRAWA dla organizatorów !. Na wystawie sędziowali sedziopwie z Hiszpanii, Ukrainy i Niemiec. Uczestniczyło w wystawie ok 150 psów ! Sporo było wystawców zagranicznych z Litwy , Łotwy i Ukrainy, jeśli chodzi o rasy to najliczniej reprezentowane były Owczarki Niemieckie krótkowłose i długowłose, oraz Yorki i Biewery, ale podziwiac można też było sliczne pekińczyki, Shih Tzu , Maltańczyki, Jamniki, Labradory, CTR, i wiele innych przedstawicieli ras. Było też dużo nagród, konkursy dla dzieci, i wspaniałe pokazy agility grupy z Wrocławia , oraz obrony i posłuszeństwa grupy z Sieradza. Przewidziany był tez pokaz pracy psów ratowniczych , ale z powodu powodzi i zmiany miejsca się nie mógł odbyć, może za rok się uda . Quote
tabaluga1 Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Brawo dla organizatorów . Trochę szkoda , że wystawa nie była szerzej rozpropagowana . Quote
Azawakh Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Gratulacje udanej wystawy! A kiedy będą jakieś fotki z tej wystawy i jakby co gdzie można je zobaczyć? Quote
Ppx Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 [url]http://www.dogomania.pl/threads/181837-WIELKI-pomys%C5%82-na-WIELK%C4%84-Akcj%C4%99!-%C5%81%C4%85czmy-si%C5%82y!-Nie-dajmy-si%C4%99-ph-!!/page6[/url] wypowiecie się? Quote
maga18 Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 a czy ktos mi powie jak to jest mozliwe, że psy zarejestrowane w federacji biora udział w wystawach org. przez ZK? w federacji mają innego wł, jak w ZK? czy to jest lojalne? Quote
maga18 Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 o to chodzi, że pies będący własnościa osoby majacej hodowlę w federacji, pokazywany jest na wystawach federacyjnych i rozmnazany jest w federacji, w ZK ma [U]innego[/U] własciciela i jest pokazywany na wystawach ZK czy jest w ZK rozmnazany nie wiem Quote
gero Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 widziałem , że galerie wystaw już na stronie PFK - co prawda jeszcze nie wszystkie ale pewnie niedługo uzupełnione będą. maga18- nie bardzo wiem o co biega, ale psy z ZK mogą uczestniczyc na wystawach PFK, gdyż nie ma takiego zakazu w regulaminach ZK. Odnośnie własności psa to , nie wiem , bo w PFK nie ma zakazu bycia członkiem innej organizacji, jak ktoś chce , ma taką wole i czas to moze należeć i do kilkunastu, natomiast hodowlę musi miec zarejestrowana tylko w jednej ! Na stronie PFK widac druk rejestracji hodowli- tam wyraznie pisze że ktoś albo tworzy nową hodowlę , albo przenosi hodowle z innej organizacji, czyli nie moze miec tu i tu . Quote
maga18 Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 nie o to chodzi juz prosciej wytlumaczyc nie potrafie jest pies AZOR i w ZK ma wł.Kowalskiego i nalezy do hodowli Xyz a w PFK ma wł. Nowaka i nalezy do hodowli Abc - czy tak mozna???? i w PFK jest wystawiany jako wł. czlonka PFK czyli Nowaka a w ZK jest jako wł. członka ZK czyli Kowalskiej Quote
gero Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 wiesz , może pies być na współwłasność - nie wiem tak tylko gdybam, i jesli chodzi tylko o wystawy to mysle ze jest pk, natomiast inaczej z hodowlą, suka powinna rodzic tylko w 1 organizacji i 1 hodowli w tym samym czasie, bo przeciez moze byc sytuacja , że ktoś sprzedaje psa , ale to chyba inna sprawa. Ja mysle maga , że tu wszystko sie rozbija o pewną forme zastraszania członków ZK , jesli chodzi o wystawianie psów w innych organizacjach, a jak ktoś mimo wszystko chce i podoba mu sie też na innych wystawach , to po prostu ucieka sie do podstępu. i tyle, gdyby nie nagonka ZK, pewnie nie byłoby takich podchodów. , bo psu przecież nic z genów nie ubędzie jak pokaże sie na wystawie PFK. Uwazam , że zdrowiej byłoby zaakceptować prawo kazdego człowieka do tego gdzie chce i komu pokazać w końcu swojego psa, bez wyimaginowanej ideologii.Natomiast gdzie bedzie ewentualnie psa rozmnażał to już też jego co prawda sprawa, ale deklarację powinien złożyc w związku, którego regulaminy i zasady bardziej go przekonują . Quote
FRODKA Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 [QUOTE]o to chodzi, że pies będący własnościa osoby majacej hodowlę w federacji, pokazywany jest na wystawach federacyjnych i rozmnazany jest w federacji, w ZK ma innego własciciela i jest pokazywany na wystawach ZK czy jest w ZK rozmnazany nie wiem[/QUOTE] Jeżeli tak jest to zgłoś to do ZK ,w nim regulamin zabrania takich praktyk.I własnie dlatego zabrania aby nie było przypadków rozmnażania w jednej i drugiej organizacji. Quote
gero Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 w sumie to sprawa dyskusyjna, bo jesli dana np suka jest zarejestrowana jakim klubie na pania X , bo jest ona współwłaścicielką psa , nie należy do ZK , i suka ta jest tylko tam zarejestrowana aby korzystac ze zniżek w opłatach na wystawy , bo pani X np ma hodowle rasy nieuznawanej przez ZK, i dana suka to pies którego przy okazjio wystawia w klubie bo lubi i ma taką chęć i w sumie prawo , natomiast drugim właścicielem jest pani Y członek ZK , gdzie suka robi uprawnienia hodowlane i tu bedzie i tylko tu rozmnażana - to ja się pytam gdzie tu przestępstwo, skoro w regulaminie ZK pisze że członek nie może należec do 2 organizacji i pani Y nie należy, gdzie pisze że nie można rozmnażac psa poza ZK i nie jest rozmnażany, gdzie nic nie pisze że pies nie może byc pokazywany na wystawach innych organizacji, a jesli nie pisze , że nie może to prawo mówi że może. , więc właściwie nie wiem po co to czepianie sie i szukamie mózgu w d... Każdy ma prawo do dysponowania swoim psem, pies ma prawo być własnością kilku osób, wazne aby pies był rozmnażany w jednej organizacji , a gdzie on jest pokazywany to już sprawa właścicieli, a wam hodowcom z ZK , to sie dziwie, bo w sumie w tamtych organizacjach obecnie są rzesze ludzi, jezdzą na wystawy w kraju i zagranicą , do nich na wystawy przyjezdżają też wystawcy zagraniczni czyli jeśli jakiś pies z hodowli ZK tryumfuje na tych wystawach to tylko reklama tej hodowli w kraju i na świecie, powinien byc dumny że pies wygrywa i jest w rękach osoby pasjonata, wystawcy , no ale ja chyba jestem sprawny inaczej skoro tak myślę. :cool3: Poza tym to jak naprawde zależy wam na jakości zwierzat w waszej rasie to może wezcie sie za porzadki na swoim podwórku i np. postulujcie o ujednolicenie wymogów hodowlanych w strukturach FCI , bo chce się płakać jak sie analizuje wymogi hodowlane w Norwegii, Irlandii, nawet Anglii czy innych kajach . Tu macie pole do popisu ! a nie kopiecie rodaków którzy poziom trzymają . Quote
Recommended Posts