dark_shadow Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Witajcie, Co sadzicie o perfumach dla psów? Znalazłam ostatnio takowe [URL="http://www.krakvet.pl/jean-pierre-hery-perfumy-kokosowowaniliowe-ps%C3%B3w-50ml-p-13671.html"]tutaj[/URL] i jestem pod wrażeniem, że coś takiego w ogóle istnieje. Zastanawia mnie czy te perfumy pachną tak jak jest opisane. Macie jakieś doświadczenia z perfumami dla psów? Quote
Magdalena Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 perfumowanie jest bardziej dla właściciela niż dla psa... żeby pańcia się cieszyła, że jej piesek ładnie pachnie... Używałam takiego bio-groomu: [url]http://www.onlineshop.germapol.pl/sklep,2282,,,03,,pl-pln,678252,0.html[/url] (dosyć słaby zapach), wody toaletowej Khary (jest kilka zapachów, ładne) i mgiełki zapachowej firmy Megamazon (ładny, intensywny zapach). Bardzo podoba mi się perfum "Hugo Bokser", zapach dla co mężniejszych psów :) Quote
dark_shadow Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 [quote name='Magdalena']perfumowanie jest bardziej dla właściciela niż dla psa... żeby pańcia się cieszyła, że jej piesek ładnie pachnie... Używałam takiego bio-groomu: [URL]http://www.onlineshop.germapol.pl/sklep,2282,,,03,,pl-pln,678252,0.html[/URL] (dosyć słaby zapach), wody toaletowej Khary (jest kilka zapachów, ładne) i mgiełki zapachowej firmy Megamazon (ładny, intensywny zapach). Bardzo podoba mi się perfum "Hugo Bokser", zapach dla co mężniejszych psów :)[/QUOTE] Uuu, no prosze nie spodziewałam się odzewu :) Ale fajnie, Magdalena, że jesteś nowoczesną pańcią i pachnisz swojego pupila :P Ja swojej psiuni chyba też zamówię tę nutkę waniliową z krakvet.pl. a co raz się żyje ;) Czy pies może miec uczulenie na takie zapachy? Quote
Magdalena Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 oj nie, nie, ja swojego psa perfumami nie męczę :) pracuje w psim salonie fryzjerskim i stosuje na klientach :) Zdecydowana większość bardzo lubi perfumy i prosi, żeby wypachnieć ich pupila, ale znajduą się i tacy, którzy sobie tego nie życzą. Pies może mieć uczulenie na wszystko. Ale tylko raz mi się zdarzyło, że włascicielka psa przy kolejnej wizycie powiedziała, że ostatnio pies się drapał - możliwe, że po perfumie. 99% 'moim' psom nic się po nim złego nie działo. Quote
dark_shadow Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 Psi salon fryzjerski, ale czad :D czyli dla ciebie takie wymysły jak psie perfumy są zupełną normalnoscią. Mnie one straszliwie bawią, bo nie myślałam, że kiedykolwiek na coś takiego trafię. A jak sprawdzić czy pies jest na takie perfumy uczulony? Chyba bez popsikania go nimi się nie da prawda? Zatem się wstrzymam z tymi perfumami... Fajnie, że mi odpisałaś :) Quote
Magdalena Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 no niestety bez sprawdzenia się nie dowiesz :) Quote
luneczkaa Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Kupiłam takie mojemu pieskowi na zoomania.pl, nazywają się Hery Perfumy Matchoi bardzo delikatnie pachną, produkowane są na bazie olejków i ca całkowicie bezpieczne dla psa. Można też je stosować dla kotów. Bardzo fajna rzec, polecam! Quote
dark_shadow Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 No to w takim razie chyba zaszaleje i zamówie te perfumy w krakvet.pl. A co. Zobaczymy czy będą czy psiak będzie na nie uczulony :) Quote
sonia25 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Zgodzę się z tym, ze takie perfumy są bardziej dla właściciela niż dla psa... ale powiem, że nieco manie zaciekawiłaś ;) jak już je kupisz to napisz czy było warto ?? czy faktycznie pachnął;) Quote
Magdalena Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Megamazonu pachną najdłużej, sprawdziłam Quote
Claudia_Jazz Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Muszę kupić takie Jazzowi! Śmierdzi jak skunks nawet po kąpieli, a ja go często nie kąpie więc śmierdzi cały czas. kupię mu też pastę do zębów, bo lizanie po twarzy nie mile widziane (fee! jak od zdechłego konia w czerwcu!) Quote
dark_shadow Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 [quote name='Claudia_Jazz']Muszę kupić takie Jazzowi! Śmierdzi jak skunks nawet po kąpieli, a ja go często nie kąpie więc śmierdzi cały czas. kupię mu też pastę do zębów, bo lizanie po twarzy nie mile widziane (fee! jak od zdechłego konia w czerwcu!)[/QUOTE] Ano, psom straszliwie potrafi smierdzieć z pyska. Mój tez raczej nie chucha mięta. Tutaj masz taki specyfik do jamy ustnej psiaka, może mu pomoże: [url]http://www.krakvet.pl/biowet-deodent-przeciwko-nieprzyjemnym-zapachom-jamy-ustnej-ps%C3%B3w-kot%C3%B3w-50ml-p-1542.html[/url] :):) Quote
Recommended Posts