Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie,

Co sadzicie o perfumach dla psów?
Znalazłam ostatnio takowe [URL="http://www.krakvet.pl/jean-pierre-hery-perfumy-kokosowowaniliowe-ps%C3%B3w-50ml-p-13671.html"]tutaj[/URL] i jestem pod wrażeniem, że coś takiego w ogóle istnieje.
Zastanawia mnie czy te perfumy pachną tak jak jest opisane.

Macie jakieś doświadczenia z perfumami dla psów?

Posted

perfumowanie jest bardziej dla właściciela niż dla psa... żeby pańcia się cieszyła, że jej piesek ładnie pachnie...

Używałam takiego bio-groomu: [url]http://www.onlineshop.germapol.pl/sklep,2282,,,03,,pl-pln,678252,0.html[/url] (dosyć słaby zapach),
wody toaletowej Khary (jest kilka zapachów, ładne)
i mgiełki zapachowej firmy Megamazon (ładny, intensywny zapach).

Bardzo podoba mi się perfum "Hugo Bokser", zapach dla co mężniejszych psów :)

Posted

[quote name='Magdalena']perfumowanie jest bardziej dla właściciela niż dla psa... żeby pańcia się cieszyła, że jej piesek ładnie pachnie...

Używałam takiego bio-groomu: [URL]http://www.onlineshop.germapol.pl/sklep,2282,,,03,,pl-pln,678252,0.html[/URL] (dosyć słaby zapach),
wody toaletowej Khary (jest kilka zapachów, ładne)
i mgiełki zapachowej firmy Megamazon (ładny, intensywny zapach).

Bardzo podoba mi się perfum "Hugo Bokser", zapach dla co mężniejszych psów :)[/QUOTE]

Uuu, no prosze nie spodziewałam się odzewu :)
Ale fajnie, Magdalena, że jesteś nowoczesną pańcią i pachnisz swojego pupila :P
Ja swojej psiuni chyba też zamówię tę nutkę waniliową z krakvet.pl. a co raz się żyje ;)

Czy pies może miec uczulenie na takie zapachy?

Posted

oj nie, nie, ja swojego psa perfumami nie męczę :) pracuje w psim salonie fryzjerskim i stosuje na klientach :) Zdecydowana większość bardzo lubi perfumy i prosi, żeby wypachnieć ich pupila, ale znajduą się i tacy, którzy sobie tego nie życzą.

Pies może mieć uczulenie na wszystko.

Ale tylko raz mi się zdarzyło, że włascicielka psa przy kolejnej wizycie powiedziała, że ostatnio pies się drapał - możliwe, że po perfumie. 99% 'moim' psom nic się po nim złego nie działo.

Posted

Psi salon fryzjerski, ale czad :D
czyli dla ciebie takie wymysły jak psie perfumy są zupełną normalnoscią. Mnie one straszliwie bawią, bo nie myślałam, że kiedykolwiek na coś takiego trafię.
A jak sprawdzić czy pies jest na takie perfumy uczulony? Chyba bez popsikania go nimi się nie da prawda?
Zatem się wstrzymam z tymi perfumami...
Fajnie, że mi odpisałaś :)

Posted

Kupiłam takie mojemu pieskowi na zoomania.pl, nazywają się Hery Perfumy Matchoi bardzo delikatnie pachną, produkowane są na bazie olejków i ca całkowicie bezpieczne dla psa. Można też je stosować dla kotów. Bardzo fajna rzec, polecam!

Posted

Zgodzę się z tym, ze takie perfumy są bardziej dla właściciela niż dla psa... ale powiem, że nieco manie zaciekawiłaś ;) jak już je kupisz to napisz czy było warto ?? czy faktycznie pachnął;)

Posted

Muszę kupić takie Jazzowi! Śmierdzi jak skunks nawet po kąpieli, a ja go często nie kąpie więc śmierdzi cały czas. kupię mu też pastę do zębów, bo lizanie po twarzy nie mile widziane (fee! jak od zdechłego konia w czerwcu!)

Posted

[quote name='Claudia_Jazz']Muszę kupić takie Jazzowi! Śmierdzi jak skunks nawet po kąpieli, a ja go często nie kąpie więc śmierdzi cały czas. kupię mu też pastę do zębów, bo lizanie po twarzy nie mile widziane (fee! jak od zdechłego konia w czerwcu!)[/QUOTE]

Ano, psom straszliwie potrafi smierdzieć z pyska. Mój tez raczej nie chucha mięta.
Tutaj masz taki specyfik do jamy ustnej psiaka, może mu pomoże: [url]http://www.krakvet.pl/biowet-deodent-przeciwko-nieprzyjemnym-zapachom-jamy-ustnej-ps%C3%B3w-kot%C3%B3w-50ml-p-1542.html[/url] :):)