ssylwia Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Witam, czy ktoś może używał tego specyfiku?:) Skład tabletki: Siarczan glukozaminy 300 mg, Siarczan chondroityny 250 mg, Witamina C 25 mg, Magnez (Mg) 1 mg, Miedź (Cu) 1 mg, Mangan (Mn) 1,15 mg myślicie, że w profilaktyce się sprawdzi? Quote
Werulkowa Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Używam tych tabletek już 2 lata. Psica zaczęła mieć problemy ze stawami w wieku 6 lat, ma trochę nadwagi (jesteśmy w tej chwili na RC Obesity i schudła 1,5kg), nie za dużo ruchu (jest agresywna do psów więc nie wszędzie mogę ja puścić) i jak nie kolano, to problemy ze stawami biodrowymi. Teraz też jej się to zdarza, ale zdecydowanie rzadziej i szybko dochodzi do formy. Quote
Sylwia i Ares Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 To znaczy, że arthrofos jest kiepski??? Pytam, bo podaję go moim psom... Quote
evel Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Ja się zastanawiam nad wprowadzeniem tego preparatu dla mojej suki, która ostatnio nadwerężyła kolano... Nie ukrywam, że cena jest dość kusząca, zwłaszcza w porównaniu do innych tego typu preparatów. Dawkowanie to 1 tabletka na 20kg masy ciała, czyli 10kg psu mam dawać pół tabletki? Robić później jakieś przerwy po pewnym czasie? Suka jest dość aktywna, ostatnio zaczęłyśmy przygodę z agility i frisbee (a wypadek miała podczas "zwykłego" biegu za piłką, wpadła sierota w kretowisko :roll:). Chyba sobie wydrukuję dokładny skład i informacje na temat tego specyfiku i skonsultuję to z naszą wetką... Quote
ssylwia Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 [URL="http://www.dogomania.pl/threads/members/55936-evl"][COLOR=#4444ff][B]evl[/B][/COLOR][/URL] stosowałam ten preparat u psa od mniej więcej lutego- zużyłam 2 opakowania i powiem szczerze jestem bardzo zadowolona (teraz testuje Atrhro Ha). Pies ma prawie 14 lat i zero problemów ze stawami, kręgosłupem.... dawałam 1 tabletkę na dzień mimo, iż pies waży również 10 kg. Na opakowaniu jest napisane psy [B]do[/B] 20 kg 1 tabletka pow. 20 2 tabl. Czyli nie dzielimy tabletek. Jest to polski preparat a firma Dolfos znacznie poprawiła jakość swoich sumplementów i patrząc po składach droższych zagranicznych specyfików nasze polskie na prawdę mają identyczne bądź porównywalne składy a cena niższa o połowe lub więcej. Osobiście polecam. Quote
Błyskotka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Również jestem zadowolona z efektu po podawaniu tych tabletek mojej suni. Polecam :) Quote
evel Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 A czy ktoś stosował ten preparat ale w proszku? Czym się różnią? Bo dawkowanie jest inne - 4g proszku/10kg masy ciała... Quote
ssylwia Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 skład Arthrofos forte jest znacznie bogatszy: Skład na 1kg: Siarczan glukozaminy 30 000 mg, Siarczan chondroityny 25 000 mg, L-Karnityna 6 250 mg , Witamina C 5000 mg, Witamina E (alfa tokoferol) 1000 mg, Wapń z muszli ostryg (Ca) 200 g, Magnez (Mg) 1000 mg, Cynk (Zn) 900 mg, Miedź (Cu) 200 mg, Mangan (Mn) 200 mg, Jod (J) 5 mg, Selen (Se) 3 mg, suszone drożdże piwne +, muszle ostryg +, witaminy +, aminokwasy +, mikro i makroelementy +, wyciąg z ziół Harpagophytum procumbens + w tabletkach skłąd przedstawia się tak jak w pierwszym poście :) Quote
evel Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Rozmawiałam z zaufaną wetką, powiedziała, że u Zu lepiej się sprawdzi Arthrofos Forte, czyli ten w proszku, bo jako pies usportowiony ;) ma większe obciążenia stawów niż przeciętny pies o jej budowie i masie... Odezwę się za jakiś czas jakie są efekty ;) Quote
Elka_Ka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 [SIZE="3"][B][CENTER][COLOR="#000080"]Zapraszamy na manifestację w sprawie mordowni w Dyminach. Przyłączcie się, pokażmy kieleckim urzędasom, ilu nas jest![/COLOR][/CENTER][/B][/SIZE] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/196014-Walka-o-schron-kielce-dyminy-organizujemy-manifestację-przyłącz-się-do-nas!!!"]http://www.dogomania.pl/threads/196014-Walka-o-schron-kielce-dyminy-organizujemy-manifestację-przyłącz-się-do-nas!!![/URL] [SIZE="2"][B]Wspomóż nas podpisując petycję [URL="http://www.petycje.pl/petycja/5853/petycja_w_sprawie_schroniska_dla_bezdomnych_zwierzĄt_w_kielcach_dyminy.html"]http://www.petycje.pl/petycja/5853/petycja_w_sprawie_schroniska_dla_bezdomnych_zwierzĄt_w_kielcach_dyminy.html[/URL][/B][/SIZE] Quote
ssylwia Posted November 27, 2010 Author Posted November 27, 2010 [quote name='evl']Rozmawiałam z zaufaną wetką, powiedziała, że u Zu lepiej się sprawdzi Arthrofos Forte, czyli ten w proszku, bo jako pies usportowiony ;) ma większe obciążenia stawów niż przeciętny pies o jej budowie i masie... Odezwę się za jakiś czas jakie są efekty ;)[/QUOTE] mam nadzieje, że długo na efekty nie trzeba będzie czekać. Jeżeli używasz jakiś witaminowych preparatów uważaj aby nie przedobrzyć bo arthrofos forte ma w składzie również inne witaminy, które mogą się dublować z preparatami witaminowymi :) Quote
evel Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Miałam się odezwać, ale zapomniałam :) Zeszliśmy do dawki 2x na tydzień i jak do tej pory - tfu tfu! - wszystko w najlepszym porządku :) Quote
chicken Posted November 6, 2017 Posted November 6, 2017 Nic to nie daje. Mój szczeniaczek jadł to pud ponad miesiąca i nabawił się zapalenia kości. Zmieniłam na aniflexi i mam nadzieję że nawrotow nie będzie Quote
Recommended Posts