magdyska25 Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 Kikou czy Chojrak nie ma opłaconego hotelu za 3 m-ce? VII, VIII i teraz IX? Kojarzysz? Kurcze może by tak pieniądze wysyłać od razu do Kikou? ale z drugiej strony to kolejna robota dla Niej.... Co o tym Kikou myślisz? Edit: jaką karmę dla nerkowców jadł? chodzi mi o markę. bosch, purinę, royal? Quote
kikou Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 [quote name='magdyska25']Kikou czy Chojrak nie ma opłaconego hotelu za 3 m-ce? VII, VIII i teraz IX? Kojarzysz? Kurcze może by tak pieniądze wysyłać od razu do Kikou? ale z drugiej strony to kolejna robota dla Niej.... Co o tym Kikou myślisz? Edit: jaką karmę dla nerkowców jadł? chodzi mi o markę. bosch, purinę, royal?[/QUOTE] bardzo prosze Kochane Babeczki wyznaczcie w kwestii chojrusiowej kasy jakąś skarbniczke spośród Was... ja naprawde nie moge zbierać dla niego... jeśli chodzi o karmy, to "mój" Chojruś je wszystko, mieliśmy worek rojala i wielki wór próbek wszystkich możliwych firm, Chojraczek je wszystko... chociaż ja i tak zawsze karmy mieszam troche z gotowanym jedzonkiem bo te nerkowe "zieleniny" są paskudne w smaku dla piesków.. Quote
magdyska25 Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 nie chce się rządzić ale w tym przypadku myślę, że pieniądze ze skarbonki można przeznaczyć na karmę i lek. Co o tym myślicie? Quote
Monika z Katowic Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 [quote name='magdyska25']nie chce się rządzić ale w tym przypadku myślę, że pieniądze ze skarbonki można przeznaczyć na karmę i lek. Co o tym myślicie?[/QUOTE] Też myślę, że obecnie karma i lek to priorytety. Quote
__Lara Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 Zapraszam na bazarek, którego dochód przeznaczony jest na spłatę długów psitulaków w hotelach: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232141-Kolczykowe-szale%C5%84stwo!-Na-zabrza%C5%84skie-psitulaki!-Do-28-09-12-godz-20-00?p=19655463#post19655463[/url] Quote
Klementynkaa Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 rany, alez mi adrenalina poskoczyła... nie wchodziłam kilka dni na dogo, zagladam a tu wieści o eskapadzie Chojraczka... dobrze, że juz jest. Quote
kikou Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 [quote name='Monika z Katowic']Też myślę, że obecnie karma i lek to priorytety.[/QUOTE] póki co dostalismy troche ipackitine i rubenala od jednej dobrej duszki Quote
__Lara Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 Kochane, a na jakie konto można przelać pieniążki ze skarpety? Quote
Monika z Katowic Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 [quote name='__Lara']Kochane, a na jakie konto można przelać pieniążki ze skarpety?[/QUOTE] Nadal jestem za tym, aby pieniądze w kwocie 120 zł ze Skarpety im. Talcott, przelać bezpośrednio na konto Kikou. Kikou!!! Bardzo proszę - zrób ten jeden raz wyjatek - podaj swoje konto Larze. Rozumiem, że nie chcesz zbierać deklaracji Chojraczka, ale z talcottowej skarpety przyjdzie 120 zł w jednym kawałku... Quote
magdyska25 Posted September 14, 2012 Posted September 14, 2012 Rozumiem Kikou, że jeszcze dodatkowo nie chce "bawić się" w skarbnikowanie (nawet to jednorazowe). Także, jeżeli nie były pieniądze jeszcze przelane Kikou i zgadzacie się to proponuję takie rozwiązanie: -mogę zamówić karmę na allegro, po przelewie 120 zł. albo może ktoś zamówi kto ma konto. Ja nie mogę teraz pozwolić sobie na wielkie szaleństwo i nie wspomogę ale w taki sposób przynajmniej pomóc mogę. Wiem, że Chojrak tonie w długu dlatego jeśli nie jest wybredny można zamówić brit lub purinę dog chow senior- cena z pamięci ok. 95 zł. za worek 15 kg (a może będzie promocja 17 lub 18 kg). Zostałoby 25 zł., które można przeznaczyć na lek (patrzyłam i 150 g kosztuje 37 zł. + 7 zł. priorytet), więc brakuje 19 zł. jutro jadę z psem do weta, także obawiam się, że skończę na debecie. niestety nawet 19 zł. dać nie mam jak. Quote
Monika z Katowic Posted September 15, 2012 Posted September 15, 2012 [quote name='magdyska25']Rozumiem Kikou, że jeszcze dodatkowo nie chce "bawić się" w skarbnikowanie (nawet to jednorazowe). Także, jeżeli nie były pieniądze jeszcze przelane Kikou i zgadzacie się to proponuję takie rozwiązanie: -mogę zamówić karmę na allegro, po przelewie 120 zł. albo może ktoś zamówi kto ma konto. Ja nie mogę teraz pozwolić sobie na wielkie szaleństwo i nie wspomogę ale w taki sposób przynajmniej pomóc mogę. Wiem, że Chojrak tonie w długu dlatego jeśli nie jest wybredny można zamówić brit lub purinę dog chow senior- cena z pamięci ok. 95 zł. za worek 15 kg (a może będzie promocja 17 lub 18 kg). Zostałoby 25 zł., które można przeznaczyć na lek (patrzyłam i 150 g kosztuje 37 zł. + 7 zł. priorytet), więc brakuje 19 zł. jutro jadę z psem do weta, także obawiam się, że skończę na debecie. niestety nawet 19 zł. dać nie mam jak.[/QUOTE] Moim zdaniem to bardzo dobre i [B]konkretne[/B] rozwiązanie doraźne. Ja dołożę te brakujące 19 zł na leki dla Chojraka. Magdysko25? Czy konto nadal to samo? Proszę - prześlij je Larze, a ona poda dane do przelewu skarbnikowi Skarpety. Oczywiście mam nadzieję, że innym odpowiada takie rozwiązanie.[B] Bo coś zrobić trzeba teraz i już[/B]. Quote
kikou Posted September 15, 2012 Posted September 15, 2012 [quote name='Monika z Katowic']Moim zdaniem to bardzo dobre i [B]konkretne[/B] rozwiązanie doraźne. Ja dołożę te brakujące 19 zł na leki dla Chojraka. Magdysko25? Czy konto nadal to samo? Proszę - prześlij je Larze, a ona poda dane do przelewu skarbnikowi Skarpety. Oczywiście mam nadzieję, że innym odpowiada takie rozwiązanie.[B] Bo coś zrobić trzeba teraz i już[/B].[/QUOTE] nie, nie! normalne jedzonko to my mamy! także absolutnie nie zamawiajmy karmy bytowej dla seniorów, to byłaby strata tych niewielkich środków jakimi dysponujemy nereczki to bardzo poważna sprawa i on potrzebuje [B]natychmiast karmy nerkowej[/B], wiec sam pomysł zeby zamówić karme naallegro i odrazu podać mój adres nie jest zły ale karma musi być weterynaryjna na nerki. pisałam już wcześniej że doraźnie wyżebrałam leki dla niego u dobrej duszy wiec skupmy sie na karmie Quote
kikou Posted September 15, 2012 Posted September 15, 2012 i ja nie dlatego nie chciałam deklaracji Chojraczka na swoje konto że boje sie dodatkowego zajęcia tylko nie chciałam robić bałaganu. Skarbnikuje kilku pieskom i wiem jak to jest - u jednego z nich była taka sytuacja że miał kilka drogich zabiegów, ludzie zaczeli wysyłac pieniądze do lecznicy, do mnie, bezposrednio do dt.... zebranie później tego "do kupy" to był koszmar i oczywiście dogomaniacka pyskówka przy okazji... Ale jeśli chcecie jednorazowo wyślijcie mi na karme i może znacie inne warszawskie Babeczki działające przy Paluchu, które mają kontakt do Gosi i wiedza co sie dzieje.... Quote
kikou Posted September 15, 2012 Posted September 15, 2012 (edited) najwiecej kilogramów karmy weterynaryjnej najtaniej z odpowiednio obnizona zawartoscią białka i fosforu wychodzi chyba od firmy TROVET 189 zł w karkvecie oraz ta sama karma w innej firmie na allegro za 187 Edited September 15, 2012 by kikou Quote
Monika z Katowic Posted September 15, 2012 Posted September 15, 2012 Droga Kikou! W takim razie prześlij numer konta Larze - ona składała podanie i ona musi podać dane do przelewu skarbnikowi Skarpety im.Talcott. Ja też się martwię co z DadaM... :( Może coś się stało? Może jest chora? Ona zawsze tak rzetelnie dbała o hotelowane psy-staruszki, które wzięła pod opiekę!!! Quote
magdyska25 Posted September 15, 2012 Posted September 15, 2012 Niestety ale w starym tel miałam zapisane z 2 czy 3 nr do Dady. Żaden chyba nie jest już dobry bo nawet nie było sygnału. Na Paluchu już nie widziałam Jej szmat czasu. Dostałam inny nr tel (nie wiem czy nawet Jej i aktualny)- nikt nie odbiera ale nagrałam się na pocztę. Mam nadzieję, że jak odsłucha to się odezwie albo napiszę coś na wątku. Tak samo zresztą jest na wątku Saby, który prowadzi Dada. Wszyscy tam się martwią. Quote
__Lara Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 Słuchajcie, zanim Chojrak otrzyma wsparcie ze Skarpety Kudłaczy, jest prośba i pytanie: "na co konkretnie pomoc? Na wątku jest bałagan i nie mogę się doszukać. na pierwszej stronie wątku musi być prowadzone rozliczenie, żebyśmy mogli pomóc (też nie widziałam, proszę o link jeśli jest w innym miejscu)" Quote
Monika z Katowic Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Rozliczenie jest od zawsze prowadzone w poście numer 4. Myślę, że dofinansowanie przeznaczymy docelowo na specjalistyczną karmę, której staruszek Chojrak potrzebuje na bieżąco. Quote
magdyska25 Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Dostałam mail od Dady, że faktycznie ma teraz sporo na głowie (zarówno związane ze zwierzakami jak i osobiste). Kikou- Dada ma się z Tobą skontaktować- tak mi napisała. Quote
magdyska25 Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 i jak się miewa Chojrak? kontaktowała się Dada? Quote
Elza22 Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 i jak tam domek dla chłopaczka wiadomo już coś? Quote
kikou Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 tak, Gosia dzwoniła, o nowym domu nic nie wiem nowego, jak rozmawiałyśmy to jeszcze sie chyba nie zgłosił w umówionym terminie po wakacjach - karma nie przyszła. Quote
magdyska25 Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 a gdzie zamawiałaś? może trzeba się upomnieć? Quote
__Lara Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 [quote name='kikou']tak, Gosia dzwoniła, o nowym domu nic nie wiem nowego, jak rozmawiałyśmy to jeszcze sie chyba nie zgłosił w umówionym terminie po wakacjach - karma nie przyszła.[/QUOTE] kikou, potrzebuje pełny adres aby dziewczyny ze skarpety mogły zrobić przelew dla Chojraka. Quote
Recommended Posts