Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uff, ogromna ulga :)
W końcu udało się pozbyć tego paskudztwa :)

Kasiu, ile wyszło za transport ?

Sam zabieg kosztował jedynie 250 zł - dzięki Kasi, która opowiedziała lekarzowi o swoich staruszkach i sprawiła, że Chojraczek dostał zniżkę ;)

Posted

[quote name='Elza22']A jak wygląda sytuacja z ogłoszeniami chłopaka????[/QUOTE]

Na pewno przyda się porządny pakiet ogłoszeń i wyróżnione allegro.
Przez ostatnie 2 miesiące odnawiałam ogłoszenia tylko na kilku portalach, z przyzwyczajenia - chwilowo zawiesiłam promocję ze względu na niepewności związane ze stanem zdrowia Chojraka.

Teraz warto ponownie uruchomić machinę :)

Chojraczek ma się dobrze, nie ma żadnych powikłań po zabiegu.

• 2 weeks later...
Posted

Ojej, a co to za pustki na wątku Chojraka ?

Chciałabym serdecznie podziękować Alice Midnight za wystawienie i poprowadzenie kolejnego już bazarku m.in. dla Chojraka :)
Wiem, ile to pochłania czasu - tym bardziej doceniam tę ogromną pomoc !

Poza tym - zapraszam na wątek staruszki z geriatrium, Tekli:

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/218475-TEKLA-owczarkowata-staruszka-paraliż-tylnych-łap-czy-sunia-odejdzie-w-schronisku"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/2184...e-w-schronisku[/COLOR][/URL]

Tekla od kilku dni nie chodzi, walczymy o nią - chciałabym uzbierać fundusze na drybed, żeby przez te 16 godzin na dobę (gdy nie ma opiekunki) nie musiała leżeć na mokrym posłaniu.

Posted

Na szczęście wszystko w porządku :)
W zasadzie już dzień po operacji Chojrak czuł się bardzo dobrze i nie było żadnych powikłań.
Lekarz, który go operował, też był dobrej myśli - raczej nie powinno być przerzutów, dla pewności dobrze by było wykonać za jakiś czas usg.

Posted

oj tam :)
ja podczytuję i zawsze czekam na wieści o Chojraczku ( miałam ukochanego szczura o tym imieniu )
a z Chojrakiem poznałam się dawno temu na początku mojej znajomości z dogomanią, na jakims bazarku cegiełkowym dla dziadunia, chyba ania_to_ja robiła? nie wiem czy mnie pamięć nie zwodzi, a teraz Malibka mnie tu popchnęła, więc klamra jakaś jest.

może jakies fotki wpadną niedługo na Mikołaja ?
Chojraczyna zawsze taki dostojny i piękny :oops:

Posted

Chojrak jest przepiękny:) Cieszę się, że tu zaglądasz, Alice.
Dzięki, Gosiu - z fotkami zawsze problem, jak pies jest tak daleko, a opiekunowie " nie teges";-) Ja tak mam u Magdy w Radomiu. Często rozmawiamy przez telefon, ale maila, czy fotki nie uświadczysz, chyba, że ktoś jest z wizytą.

Posted

Mam trochę odzewu z ogłoszenia "swojego" Dobka, jeżeli domek jest nastawiony na psa w typie tej rasy i bardziej spokojnego to zaczęłam proponować Chojraka (bo mój Dobek niewybiegany małolat).
Proszę przypomnijcie mi jak Chojrak zachowuje się w mieszkaniu? Wszystko dobrze? a podczas nieobecności? czy niszczy?
Ogólnie chyba należy bardziej do tych spokojniejszych co wolą poleżeć na kanapie niż biegać?
Z mężczyznami nie ma problemu? nie boi się ich?
Chciałabym trochę inf sobie przypomnieć.

Posted

a może Magdyske zatrudnić do szukania ds? :diabloti:
Na Twoje psiaki Malibo tez zaglądam, kibicuję z całego serca i podziwiam, nie odzywam się, bo raczej nie mam wartościowych treści do przekazania, ale pamiętaj że jakbym na coś się przydala to piszesz i jestem, jeśli jakkolwiek mogę pomóc i troszkę za Kajtuna się odwidzięczyć ;)

Posted

Chojrak ma już z 10 lat, zgadza się z innymi psami, nie przepada za kotami.
Dobrze by było, żeby zamieszkał z innym psem - u Kikou nigdy nie zdarzyło mu się zniszczyć czegokolwiek, ale zawsze zostaje z innymi psami, poza tym psy nigdy nie zostają same na dłużej niż 2 godziny.
Istnieje obawa, że Chojrak pozostawiony sam w mieszkaniu na wiele godzin może wyć i niszczyć (gdy był u ZuziM niszczył kojec, w którym zostawał).
Jest bardzo spokojny, łagodny i grzeczny - przepada za spacerami, ale nie widzi sensu w chodzeniu po ogrodzie ;), także najlepiej by było gdyby zamieszkał w mieszkaniu (jeśli dom z ogrodem - to powinny być spacery, a także wysokie ogrodzenie, bo Chojrak ma duszę uciekiniera).
Chojrak uwielbia towarzystwo ludzi, nie boi się mężczyzn.
Ze schodami nie ma problemu (ale wiadomo - jest dość dużym psem, więc lepiej żeby zamieszkał w bloku z windą).

Posted

Magdyska ma dobre pociągnięcie ( np., Ares:)), więc Chojrak jest w dobrych rękach.

Alice - nie znasz dnia, ani godziny:evil_lol: - dziękuję. Za Kajtuna nic mi nie jesteś winna - cieszę się z niego tak samo, jak wszyscy:)