Dada M Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 Uff, ogromna ulga :) W końcu udało się pozbyć tego paskudztwa :) Kasiu, ile wyszło za transport ? Sam zabieg kosztował jedynie 250 zł - dzięki Kasi, która opowiedziała lekarzowi o swoich staruszkach i sprawiła, że Chojraczek dostał zniżkę ;) Quote
Bjuta Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Bardzo się cieszę, że Chojraczkowi się udało! :) Quote
Monika z Katowic Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Jaki dzielny i grzeczny jest nasz Chojraczek! :) Quote
groosia Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 no to teraz musi sie udac i znalezc dobry domek!!!!:) Quote
alice midnight Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 a ja się przypomnę z chojraczkowymi bazarkami, zaglądajcie chociaz do nas chojraczkowe fanki! czekają FullWypasowe bazarki! Quote
Elza22 Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 A jak wygląda sytuacja z ogłoszeniami chłopaka???? Quote
Maruda666 Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Jakie dobre wieści :):) Super że wszystko się tak udało. Quote
Dada M Posted November 18, 2011 Author Posted November 18, 2011 [quote name='Elza22']A jak wygląda sytuacja z ogłoszeniami chłopaka????[/QUOTE] Na pewno przyda się porządny pakiet ogłoszeń i wyróżnione allegro. Przez ostatnie 2 miesiące odnawiałam ogłoszenia tylko na kilku portalach, z przyzwyczajenia - chwilowo zawiesiłam promocję ze względu na niepewności związane ze stanem zdrowia Chojraka. Teraz warto ponownie uruchomić machinę :) Chojraczek ma się dobrze, nie ma żadnych powikłań po zabiegu. Quote
Dada M Posted November 28, 2011 Author Posted November 28, 2011 Ojej, a co to za pustki na wątku Chojraka ? Chciałabym serdecznie podziękować Alice Midnight za wystawienie i poprowadzenie kolejnego już bazarku m.in. dla Chojraka :) Wiem, ile to pochłania czasu - tym bardziej doceniam tę ogromną pomoc ! Poza tym - zapraszam na wątek staruszki z geriatrium, Tekli: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/218475-TEKLA-owczarkowata-staruszka-paraliż-tylnych-łap-czy-sunia-odejdzie-w-schronisku"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/2184...e-w-schronisku[/COLOR][/URL] Tekla od kilku dni nie chodzi, walczymy o nią - chciałabym uzbierać fundusze na drybed, żeby przez te 16 godzin na dobę (gdy nie ma opiekunki) nie musiała leżeć na mokrym posłaniu. Quote
malibo57 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Pustki...Jak się czuje Chojrak, Gosiu? Wiesz coś nowego? Quote
Dada M Posted November 28, 2011 Author Posted November 28, 2011 Na szczęście wszystko w porządku :) W zasadzie już dzień po operacji Chojrak czuł się bardzo dobrze i nie było żadnych powikłań. Lekarz, który go operował, też był dobrej myśli - raczej nie powinno być przerzutów, dla pewności dobrze by było wykonać za jakiś czas usg. Quote
alice midnight Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 oj tam :) ja podczytuję i zawsze czekam na wieści o Chojraczku ( miałam ukochanego szczura o tym imieniu ) a z Chojrakiem poznałam się dawno temu na początku mojej znajomości z dogomanią, na jakims bazarku cegiełkowym dla dziadunia, chyba ania_to_ja robiła? nie wiem czy mnie pamięć nie zwodzi, a teraz Malibka mnie tu popchnęła, więc klamra jakaś jest. może jakies fotki wpadną niedługo na Mikołaja ? Chojraczyna zawsze taki dostojny i piękny :oops: Quote
malibo57 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Chojrak jest przepiękny:) Cieszę się, że tu zaglądasz, Alice. Dzięki, Gosiu - z fotkami zawsze problem, jak pies jest tak daleko, a opiekunowie " nie teges";-) Ja tak mam u Magdy w Radomiu. Często rozmawiamy przez telefon, ale maila, czy fotki nie uświadczysz, chyba, że ktoś jest z wizytą. Quote
Klementynkaa Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 ja sobie tak myślę żeby zaktualizowac ogłoszenie Chojraczka na ND i wyróznić je, tylko ze dwie/trzy ładne nowe foteczki by się przydały! Quote
magdyska25 Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Mam trochę odzewu z ogłoszenia "swojego" Dobka, jeżeli domek jest nastawiony na psa w typie tej rasy i bardziej spokojnego to zaczęłam proponować Chojraka (bo mój Dobek niewybiegany małolat). Proszę przypomnijcie mi jak Chojrak zachowuje się w mieszkaniu? Wszystko dobrze? a podczas nieobecności? czy niszczy? Ogólnie chyba należy bardziej do tych spokojniejszych co wolą poleżeć na kanapie niż biegać? Z mężczyznami nie ma problemu? nie boi się ich? Chciałabym trochę inf sobie przypomnieć. Quote
alice midnight Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 a może Magdyske zatrudnić do szukania ds? :diabloti: Na Twoje psiaki Malibo tez zaglądam, kibicuję z całego serca i podziwiam, nie odzywam się, bo raczej nie mam wartościowych treści do przekazania, ale pamiętaj że jakbym na coś się przydala to piszesz i jestem, jeśli jakkolwiek mogę pomóc i troszkę za Kajtuna się odwidzięczyć ;) Quote
magdyska25 Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 hahahaha zawsze mogę spróbować ;) aaa i jeszcze mam pytanie o schody- czy wiadomo jak sobie z nimi radzi? jak będę wiedziała o tych inf. zaraz biorę się do ogłoszeń. Ma z 10 lat? Quote
Dada M Posted November 29, 2011 Author Posted November 29, 2011 Chojrak ma już z 10 lat, zgadza się z innymi psami, nie przepada za kotami. Dobrze by było, żeby zamieszkał z innym psem - u Kikou nigdy nie zdarzyło mu się zniszczyć czegokolwiek, ale zawsze zostaje z innymi psami, poza tym psy nigdy nie zostają same na dłużej niż 2 godziny. Istnieje obawa, że Chojrak pozostawiony sam w mieszkaniu na wiele godzin może wyć i niszczyć (gdy był u ZuziM niszczył kojec, w którym zostawał). Jest bardzo spokojny, łagodny i grzeczny - przepada za spacerami, ale nie widzi sensu w chodzeniu po ogrodzie ;), także najlepiej by było gdyby zamieszkał w mieszkaniu (jeśli dom z ogrodem - to powinny być spacery, a także wysokie ogrodzenie, bo Chojrak ma duszę uciekiniera). Chojrak uwielbia towarzystwo ludzi, nie boi się mężczyzn. Ze schodami nie ma problemu (ale wiadomo - jest dość dużym psem, więc lepiej żeby zamieszkał w bloku z windą). Quote
malibo57 Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Magdyska ma dobre pociągnięcie ( np., Ares:)), więc Chojrak jest w dobrych rękach. Alice - nie znasz dnia, ani godziny:evil_lol: - dziękuję. Za Kajtuna nic mi nie jesteś winna - cieszę się z niego tak samo, jak wszyscy:) Quote
Klementynkaa Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 albo ja jestem ślepa albo CHOJRAKA wcale nie ma na stronie Nadziei Dobermana! ciotki proszę sprawdźcie i jesli go nie ma to trzeba go wrzucić!!! Quote
Elza22 Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 jest na stronie jako maks tylko fotka kiepska ale to on. Quote
Klementynkaa Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 [quote name='Elza22']jest na stronie jako maks tylko fotka kiepska ale to on.[/QUOTE] wrzucisz mi tu linka? podmienię fotki i zaktualizuję. Quote
Elza22 Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 [url]http://nadzieja-dobermana.pl/psiak/379[/url] Quote
Elza22 Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Też kiedyś go szukałam i trochę mi zajęły te poszukiwania bo całkiem inaczej wygląda ;-) Quote
Recommended Posts