Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pomóżcie proszę :(

Toro to psi staruszek, który pomału popada w depresję :(

[IMG]http://img195.imageshack.us/img195/7434/20110416104432.jpg[/IMG]

Nie pozwólmy, by odszedł zapomniany w schronie :(

Dziś BUDRYSEK widziała go w schronie całego przemokniętego, bo od 2 dni pada :(

[B]wątek: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/209422-Staruszek-Toro-pomalu-quot-znika-quot-...-Prosze-Pomoz%21"]klik[/URL][/B]

Posted

Dla Chojraka jest 80 zł z tego bazarku:

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/207455-ZAKOŃCZONY-odtwarzacze-dvd-filmy-muzyka-ksiażki-na-staruszki/page12[/URL]

Będę dzwonić do Kikou jutro, będą nowe wieści :)

Posted

Zapraszam na wątek Klary - ta śliczna, łagodna, kochana sunia już od 9 lat jest w schronisku:

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/210639-KLARA-psi-ideał-od-9-lat-w-schronisku-prośba-o-pomoc-w-ogłaszaniu-suni[/URL]-!

Posted

Postaram się jednak wyslac choć kilka zl na hotelik Chojraka.
Jesli można zapytać ,to czy ta kastracja Chojraka w jego wieku nie jest zbyt ryzykowna,tym bardziej ,że ma/mial problemy ze zdrowiem/o ile pamiętam/?

Posted

[quote name='olga7']Postaram się jednak wyslac choć kilka zl na hotelik Chojraka.
Jesli można zapytać ,to czy ta kastracja Chojraka w jego wieku nie jest zbyt ryzykowna,tym bardziej ,że ma/mial problemy ze zdrowiem/o ile pamiętam/?[/QUOTE]

Ok, dziękuję.
Zachować wpis o stałej deklaracji od Ciebie czy raczej będą to wpłaty/wpłata nieregularne ?
A jak w przypadku Megi ?
Nie dostałam niestety pw od Ciebie w tej sprawie - proszę daj znać, jak to wygląda, bo muszę mieć porządek w deklaracjach.

Jeśli chodzi o kastrację - myślę, że ryzyko zabiegu jest podobne jak w sytuacji, gdybyśmy zostawili Chojraka niewykastrowanego tzn. nowotwory jąder, problemy z prostatą zdarzają się dość często, lepiej nie czekać, aż przydarzy się to Chojrakowi.
Ponadto trzeba pamiętać o tym, że szukamy Chojrakowi DS - on lubi uciekać, lepiej ograniczyć powody, dla których miałby ochotę na włóczęgę, a bieganie za suczkami na pewno do takich należy.
Oczywiście będzie miał powtórzone badania serca i badania krwi - i dopiero gdy wszystko będzie w porządku, zabieg się odbędzie. Gdy we wrześniu Chojrak miał badane serce - nie było przeciwskazań do zabiegu.

U Kikou są niewykastrowane staruszki, dla Chojraka to też nie jest dobre, gdy się tym nadmiernie ekscytuje.
Ostatnio wyraźnie wychudł, bo cały czas pilnował drzwi pokoju, w którym mieszkają sunie.

Dotarły wpłaty:

Groosia - 80 zł
malibo57 - 50 zł (za VII)
Monika z Katowic - 15 zł (za VII)

Dziękuję :)

Posted

Zapraszam na wątek Klary - sunia już od 9 lat jest w schronisku, potrzebuję pomocy przy ogłoszeniach:

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/210639-KLARA-psi-ideał-od-9-lat-w-schronisku-prośba-o-pomoc-w-ogłaszaniu-suni[/URL]-!

Posted

Przed chwilą miałam telefon w sprawie Chojraka - z tych rokujących.
Potrzebuję rozsądnej, konkretnej osoby z Sanoka do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej.

Ludzie mieszkają aktualnie w Sanoku, za kilka tygodni przeprowadzają się na wieś pod Sanokiem.
Mają 6-letnią, wykastrowaną dobermankę, ogłoszenie Chojraka wypatrzyli na Nadziei Dobermana.
Jedynym problemem jest fakt, że sunia nigdy nie miała kontaktu z innymi psami, ale z opisów wnioskuję wstępnie, że jest innymi psami raczej zainteresowana, a nie negatywnie nastawiona.
Umówiliśmy się, że jeśli wizyta przebiegnie pomyślnie, Chojrak przyjechałby do nich, gdy już będą mieć ukończone ogrodzenie wokół swojego domu.

W ciągu najbliższych kilku dni Chojrak będzie miał powtórzone badania krwi i ekg.
Kikou jest trochę zmartwiona, bo Chojrak jest nieco osowiały, zachowuje się trochę nieswojo.
W dodatku ma trochę powiększone jedno jądro - mam nadzieję, że to nie jest to, o czym myślę.

Przelałam Kikou 450 zł - 350 zł za DT w lipcu i 100 zł na badania.

Posted

Na koncie Chojraka jest aktualnie 112 zł - jeśli ktoś może go wspomóc jednorazową wpłatą, bazarkiem etc., będzie to bardzo pomocne. Jeśli Chojrak dostanie zielone światło do zabiegu, czeka nas trochę wydatków (należy zakładać też opcję, że usunięcie jąder będzie po prostu pilną koniecznością - a potem trzeba będzie oddać próbki do badania histopatologicznego).
Miejmy nadzieję, że wszystko przebiegnie pomyślnie.

Posted

Potrzebna mi pomoc w szukaniu osoby z Sanoka, która mogłaby przeprowadzić wizytę przedadopcyjną.
Ja już w ogóle nie mam dostępu do netu, muszę ponad godzinę jechać do Warszawy do kafejki internetowej, a w najbliższym czasie nie będę mieć na to czasu. Miałam zamiar na kilka tygodni odłożyć sprawy dogomaniackie na bok - ale nie można zaprzepaścić takiej szansy dla Chojraka.
Jeśli ktoś ma wzór ankiety przedadopcyjnej - proszę o przesłanie go na maila: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
Można się ze mną kontaktować pod nr tel - 664852904.

Posted

[quote name='holly101']Mam nadzieję, że wyniki będą dobre. Chętnie oferuję jakąś skromną pomoc finansową w kastracji Wariata :)[/QUOTE]

Dziękuję bardzo :)

Dotarły wpłaty:

Ania_to_ja - 20 zł (VII)
Maruda666 - 20 zł (VII)

Dziękuję :)

Posted

[quote name='Dada M']Przed chwilą miałam telefon w sprawie Chojraka - z tych rokujących.
Potrzebuję rozsądnej, konkretnej osoby z Sanoka do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej.

Ludzie mieszkają aktualnie w Sanoku, za kilka tygodni przeprowadzają się na wieś pod Sanokiem.
Mają 6-letnią, wykastrowaną dobermankę, ogłoszenie Chojraka wypatrzyli na Nadziei Dobermana.
Jedynym problemem jest fakt, że sunia nigdy nie miała kontaktu z innymi psami, ale z opisów wnioskuję wstępnie, że jest innymi psami raczej zainteresowana, a nie negatywnie nastawiona.
Umówiliśmy się, że jeśli wizyta przebiegnie pomyślnie, Chojrak przyjechałby do nich, gdy już będą mieć ukończone ogrodzenie wokół swojego domu.

W ciągu najbliższych kilku dni Chojrak będzie miał powtórzone badania krwi i ekg.
Kikou jest trochę zmartwiona, bo Chojrak jest nieco osowiały, zachowuje się trochę nieswojo.
W dodatku ma trochę powiększone jedno jądro - mam nadzieję, że to nie jest to, o czym myślę.

Przelałam Kikou 450 zł - 350 zł za DT w lipcu i 100 zł na badania.[/QUOTE]

To duża szansa dla Chojraka.

Posted

Nie :( Pisałam do wolontariuszki z Sanoka i do kilku osób z Mielca - na razie nie mam żadnej odpowiedzi.
Ustaliłyśmy z Groosią, że jeśli nikt rozsądny się nie znajdzie - my pojedziemy na wizytę z Warszawy, trudno. Ale ze względu na koszta - lepiej byłoby, by udało się znaleźć osobę z podkarpackiego. Poza tym potrzebny jest samiec-tester (żeby sprawdzić, jak dobermanka reaguje na psy) - nie zabiorę w tak długą podróż psa z Warszawy.

Co do bazarku cegiełkowego - myślałam, żeby sprzedawać cegiełki-jajka ;), przecież zbieramy m.in. na kastrację ;)

Posted

[quote name='magdyska25']Groosia napisała, że ma breloczki z psami (dużo) także to można w ramach cegiełek sprzedawać np. za 5 zł.[/QUOTE]

Tak, to dobry pomysł :)