Dada M Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 Dotarły wpłaty: Olga7 - 10 zł (za sierpień i wrzesień) Groosia - 70 zł (za wrzesień) Dziękuję :) Quote
Monika z Katowic Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Wysłałam moją październikową deklarację dla Chojraczka. :) Quote
groosia Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 dziewczeta a co dokaldnie z tym facebookiem mialo byc? tam widze,czesto fundacje i nie tylko sie oglaszaja i ludzie rpzesylaja dalej i to skutkuje.... ktoras z was wspominala o czym takim, jezeli to zrobilyscie to prosze o linka:) Quote
Dada M Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 Dotarła wpłata od Marudy666 - 20 zł za październik. Dziękuję :) Przekazuję Chojrakowi jeszcze 10 zł z bazarku. Poprosiłam lilk_ę o wyróżnione allegro dla Chojraka, trzymajcie kciuki, żeby w końcu zadzwoniła właściwa osoba :) Quote
malibo57 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 No, czas najwyższy. Trzymam. Ale ten fotelik fioletowy taki fajny...hm;-) Quote
Dada M Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 Może w nowym domu też będzie miał fajny hotelik ;) Przelałam kikou 242 zł za październik. Lecę szukać jakiegoś bazarku ogłoszeniowego. Quote
Dada M Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 Dotarły wpłaty za październik: Monika z Katowic - 15 zł malibo57 - 50 zł Dziękuję :) Kikou - mogłabyś zapytać dr Pasławskiej czy stan serca Chojraka pozwala na usunięcie kamienia nazębnego pod narkozą i ewentualnie kastrację ? Quote
lilk_a Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [QUOTE]Poprosiłam lilk_ę o wyróżnione allegro dla Chojraka, trzymajcie kciuki, żeby w końcu zadzwoniła właściwa osoba :smile:[/QUOTE] dzisiaj wystawię , przepraszam że tak długo to trwało , ale doba dla mnie jest za krótka już gotowe tylko poskładać w jedno :) Quote
lilk_a Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [URL="http://allegro.pl/show_item.php?item=1265338868"][FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=Blue][I][B]Allegro Chojraka[/B][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL] 12,50 DodaM wysyłam Ci dane do wpłaty :) no nie mogłam wysłać bo skrzynkę masz pełną ... ale wyślę na maila:) Quote
Dada M Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 Znów pełna ? Miejsce obejmujące tylko 200 wiadomości to stanowczo za mało ;) Pięknie dziękuję za allegro dla Chojraka :) Quote
Dada M Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 Zapraszam na bazarek m.in. dla Chojraka: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/194174-WIELKI-BAZARRO-filmy-książki-płyty-kosmetyki-na-staruszki-do-20.10-22.00"][SIZE=2]http://www.dogomania.pl/threads/194174-WIELKI-BAZARRO-filmy-książki-płyty-kosmetyki-na-staruszki-do-20.10-22.00[/SIZE][/URL] Książki, filmy, płyty, kosmetyki, drobiazgi - zapraszam :) Quote
Dada M Posted October 10, 2010 Author Posted October 10, 2010 Dotarły wpłaty: magdyska25 - 10 zł za X Groosia - 70 zł za X Dziękuję :) Quote
Dada M Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 Niestety, na razie cisza. Ale lada moment zostanie zrealizowany pakiet ogłoszeń. Co słychać u Chojraka ? Quote
Dada M Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 Oj, Chojrak chyba nie ma szczęścia ... Wieczorem wkleję ogłoszenie na cafeanimal, może uda się z Metrem. Quote
Dada M Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 [URL]http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Maks,23949[/URL] Quote
ania_to_ja Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Poprosze o numer konta Chojraczka :) Quote
ania_to_ja Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Już już :) Wczoraj pisałam do Ciebie to też miałaś zapchaną :D Quote
Dada M Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 Wiem ;) chyba w końcu muszę wyczyścić ją gruntownie :) Quote
Dada M Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 Zadzwonił Pan, który może być właścicielem Chojraka sprzed 4 lat. Zgadza się data zaginięcia - jego dobermanowaty pies Domel zaginął pod koniec lata 2006 roku w Skarżysku (Chojrak trafił do schroniska wczesną jesienią 2006). Domel był bardzo przyjazny i uwielbiał jeździć samochodem, mógł wsiąść do samochodu kogoś obcego. Ponadto mieszkał blisko głównej trasy do Warszawy. Psiak mieszkał w domu. Wychowywał się z innymi psami - miał kumpla wilczura, od którego nauczył się wspinania po siatce. Biegał swobodnie w pobliżu miejsca zamieszkania - lubił włóczyć się z jakąś suczką - pewnego dnia sunia wróciła do domu, a Domel nie. Domel był łagodnym, bardzo inteligentnym psem - Pan powiedział, że tak wspaniałego psa już nigdy nie będzie miał i że jeśli okaże się, że Chojrak jest jego pupilem, to natychmiast wsiada w samochód i jedzie po niego. Domel miał znak charakterystyczny - rodzaj znamienia na lewym boku, okolice tylnej łapy. Psiak czasem wygryzał sobie w tym miejscu sierść. Znamię było wielkości pięści, nieco ciemniejsze od reszty skóry - ale zarastało sierścią. Tamtejszy wet powiedział, że psiak będzie miał je zawsze - ale czy tak jest w istocie, nie wiem ... Naturalnie, jest pewne "ale". Pan jest bardzo sympatyczny i słychać, że naprawdę uwielbiał swojego psa. Ale ... cała jego rodzina wyjechała za ocean (więc nie ma osoby, która zajęłaby się psami, gdyby właściciel np. musiał wyjechać), w ogrodzie mieszka nowy wilczur, który nie przepada za innymi samcami, są też jakieś inne psiaki. Ponadto zaginięcie Domela to typowy przykład beztroski - psiak przeskakiwał przez siatkę, więc ... pan zaczął zostawiać mu otwartą furtkę (bo przecież pies biega w pobliżu i zawsze wraca). Nie sprawdził warszawskiego schroniska, bo nie przyszło mu wtedy do głowy, że pies mógł "zawędrować" tak daleko - rozwiesił plakaty tylko w Skarżysku. Poprosiłam kikou, aby sprawdziła, czy Chojrak ma jakieś znamię - a tego pana, by poszukał zdjęć swojego psa. Quote
ania_to_ja Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Ale historia! Aż mnie ciekawość zżera czy Chojrak to Domel :) Jak Pan natrafił na Chojraka teraz? przez ogłoszenia, dogomanie? Quote
Dada M Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 Dziś po południu zrobiłam Chojrakowi cafeanimal - ale w końcu nie spytałam, czy to na tej stronie ten pan na niego trafił. Nawet podchwytliwie powiedziałam, że Chojrak przybył do schroniska późną jesienią lub zimą - a pan na to: "Nie, nie, Domel zaginął pod koniec lata". Sprawdziłam - Chojrak przybył do schroniska w pierwszej połowie września 2006. Quote
lilk_a Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 a może by trzeba sprawdzić czy reaguje na imię Domel... Quote
Dada M Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 Kikou już sprawdzała. Chyba zareagował, bo powiedziała "Hmmm..." ;) ale np. moje psy zareagują na każde imię, gdy do nich mówię, tak na wszelki wypadek ;) Quote
Recommended Posts