Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziewczeta a co dokaldnie z tym facebookiem mialo byc? tam widze,czesto fundacje i nie tylko sie oglaszaja i ludzie rpzesylaja dalej i to skutkuje.... ktoras z was wspominala o czym takim, jezeli to zrobilyscie to prosze o linka:)

Posted

Dotarła wpłata od Marudy666 - 20 zł za październik. Dziękuję :)

Przekazuję Chojrakowi jeszcze 10 zł z bazarku.

Poprosiłam lilk_ę o wyróżnione allegro dla Chojraka, trzymajcie kciuki, żeby w końcu zadzwoniła właściwa osoba :)

Posted

Dotarły wpłaty za październik:

Monika z Katowic - 15 zł
malibo57 - 50 zł

Dziękuję :)

Kikou - mogłabyś zapytać dr Pasławskiej czy stan serca Chojraka pozwala na usunięcie kamienia nazębnego pod narkozą i ewentualnie kastrację ?

Posted

[QUOTE]Poprosiłam lilk_ę o wyróżnione allegro dla Chojraka, trzymajcie kciuki, żeby w końcu zadzwoniła właściwa osoba :smile:[/QUOTE]

dzisiaj wystawię , przepraszam że tak długo to trwało , ale doba dla mnie jest za krótka

już gotowe tylko poskładać w jedno :)

Posted

[URL="http://allegro.pl/show_item.php?item=1265338868"][FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=Blue][I][B]Allegro Chojraka[/B][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL]

12,50 DodaM wysyłam Ci dane do wpłaty :)

no nie mogłam wysłać bo skrzynkę masz pełną ... ale wyślę na maila:)

Posted

Zapraszam na bazarek m.in. dla Chojraka:

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/194174-WIELKI-BAZARRO-filmy-książki-płyty-kosmetyki-na-staruszki-do-20.10-22.00"][SIZE=2]http://www.dogomania.pl/threads/194174-WIELKI-BAZARRO-filmy-książki-płyty-kosmetyki-na-staruszki-do-20.10-22.00[/SIZE][/URL]

Książki, filmy, płyty, kosmetyki, drobiazgi - zapraszam :)

Posted

Zadzwonił Pan, który może być właścicielem Chojraka sprzed 4 lat.

Zgadza się data zaginięcia - jego dobermanowaty pies Domel zaginął pod koniec lata 2006 roku w Skarżysku (Chojrak trafił do schroniska wczesną jesienią 2006). Domel był bardzo przyjazny i uwielbiał jeździć samochodem, mógł wsiąść do samochodu kogoś obcego. Ponadto mieszkał blisko głównej trasy do Warszawy.
Psiak mieszkał w domu. Wychowywał się z innymi psami - miał kumpla wilczura, od którego nauczył się wspinania po siatce.
Biegał swobodnie w pobliżu miejsca zamieszkania - lubił włóczyć się z jakąś suczką - pewnego dnia sunia wróciła do domu, a Domel nie.
Domel był łagodnym, bardzo inteligentnym psem - Pan powiedział, że tak wspaniałego psa już nigdy nie będzie miał i że jeśli okaże się, że Chojrak jest jego pupilem, to natychmiast wsiada w samochód i jedzie po niego.

Domel miał znak charakterystyczny - rodzaj znamienia na lewym boku, okolice tylnej łapy.
Psiak czasem wygryzał sobie w tym miejscu sierść. Znamię było wielkości pięści, nieco ciemniejsze od reszty skóry - ale zarastało sierścią. Tamtejszy wet powiedział, że psiak będzie miał je zawsze - ale czy tak jest w istocie, nie wiem ...

Naturalnie, jest pewne "ale". Pan jest bardzo sympatyczny i słychać, że naprawdę uwielbiał swojego psa.
Ale ... cała jego rodzina wyjechała za ocean (więc nie ma osoby, która zajęłaby się psami, gdyby właściciel np. musiał wyjechać), w ogrodzie mieszka nowy wilczur, który nie przepada za innymi samcami, są też jakieś inne psiaki. Ponadto zaginięcie Domela to typowy przykład beztroski - psiak przeskakiwał przez siatkę, więc ... pan zaczął zostawiać mu otwartą furtkę (bo przecież pies biega w pobliżu i zawsze wraca).
Nie sprawdził warszawskiego schroniska, bo nie przyszło mu wtedy do głowy, że pies mógł "zawędrować" tak daleko - rozwiesił plakaty tylko w Skarżysku.

Poprosiłam kikou, aby sprawdziła, czy Chojrak ma jakieś znamię - a tego pana, by poszukał zdjęć swojego psa.

Posted

Dziś po południu zrobiłam Chojrakowi cafeanimal - ale w końcu nie spytałam, czy to na tej stronie ten pan na niego trafił.
Nawet podchwytliwie powiedziałam, że Chojrak przybył do schroniska późną jesienią lub zimą - a pan na to: "Nie, nie, Domel zaginął pod koniec lata". Sprawdziłam - Chojrak przybył do schroniska w pierwszej połowie września 2006.

Posted

Kikou już sprawdzała. Chyba zareagował, bo powiedziała "Hmmm..." ;) ale np. moje psy zareagują na każde imię, gdy do nich mówię, tak na wszelki wypadek ;)