kikou Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 ja w tej okolicy mieszkam trzeci miesiąc wiec nie mam za bardzo pojecia co tu jest najbardziej czytywane.... natomiast w ogole bym go nie ogłaszała w tej okolicy gdzie mieszkam bo tu ludzie trzymają psy na łańcuchach.. :( Quote
Dada M Posted April 20, 2010 Author Posted April 20, 2010 Dotarła wpłaty od Katarzyny005 - 40 zł za kwiecień i 120 zł od pani Joasi (przekazane przez ZuzięM) - dziękuję pięknie :) Quote
Dada M Posted April 20, 2010 Author Posted April 20, 2010 Dotarła też wpłata od Olgi7 - 5 zł za maj - dziękuję :) Quote
Monika z Katowic Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Co u Chojraczka? Dalej udaje się na wycieczki krajoznawczo - turystyczne? :):) Quote
groosia Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 A moze wrzucic ogloszenie do MOJ PIES, czy moj przyjaciel pies? Moze promujmy bo tez na terenie mazowsza??? kurcze zaczynam sie martwic,jak u kikou nie moze wysiedziec to pewnie meska strona jego sie odzywa, i pewnie zaqmierza pokazac ze jest jeszcze w kwiecie wieku..ech ten chojrak:)_ Quote
kikou Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Chojrunia nadal ma swoje klejnoty.. zrządzeniem losu przekladalam jego kastracje dwa razy i dzisiaj mieliśmy kolejny trzeci termin...ale coś mnie tak męczyło, cos mnie taki niepokój gniotł, podzieliłam sie wątpliwościami z Panią doktor, na szczęście nie zignorowała tych odczuć, najpierw osłuchała chłopaka, nic, żadnych podejrzanych szmerków... ale jakoś mnie to nie uspokoiło, zrobiła mu więc ekg i okazało sie że chojrunia ma problemy z serduszkiem, konkretnie z przewodzeniem, coś nie pamietam dokladnie jak się to nazywa ale jakiś blok pierwszego stopnia...z tym że sama wada też nie jest "w czystej postaci" tylko jakby jeszcze z czymś... (pani wet. wzięła jego wynik żeby spokojnie sie zastanowić nad kuracją- potem jak po nie pójde zapisze sobie dokladnie te nazwe) tak czy inaczej narkoza nie wchodzi w rachube, byłaby dla niego dużym zagrożeniem życia, a w ogóle bardzo możliwe jest że te okresy u Chojruni takiego obniżonego "nastroju" aktywności mogły się nawet w przeszłości brać z tej wady serduszka (możliwe, że on to już ma długo, bo to nie jest schorzenie związane z wiekiem) ..a o te wycieczki Chojruni nie ma sie co martwić, on po prostu jest niezwykle bystry i jak na wybitny intelekt przystało potrzebuje nowych wyzwań... ostatnio zaczął mi wszędzie towarzyszyć, uwielbia jeździć autem, Chojrunia rozkłada sie na tylnim siedzeniu jak królewicz i jeździmy na zakupy, załatwiać sprawy, do znajomych... byle się coś działo i wszędzie Chojrunia zachowuje sie nienagannie... cudowny psiak, naprawde intelektem przewyższa dużo przeciętnego psiunia... Quote
Monika z Katowic Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Widzę, że Chojraczek starczy za dwa pieski! :):) [IMG]http://www.e-gify.pl/gify/zwierzeta/psy/psy46.gif[/IMG] Quote
kikou Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 to ja tu takie smutne wiesci zamieszczam ze Chojrunia ma wade serduszka, Ciotki wszystkie chyba już na majówkach... nic, oprocz Moniki, nie zaglądają... a po weekendzie musimy iść na powtórne ekg, potrzebujemy ponad 3m wydruku żeby dokladnie okreslić jak to z tą wada naprawde jest Quote
__Lara Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Wada serca :( niedobrze, jego zdrowie, no i staje się mniej adopcyjny :( Quote
Dada M Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 (edited) Bardzo źle :( Chojrak był moim "czarnym koniem" jeśli chodzi o adopcyjność wśród naszych seniorów. Teraz już nie wiem, jak będzie. Pomimo wielu ogłoszeń - żadnych konkretnych telefonów w jego sprawie nie było. Na allegro po pytaniach o wiek Chojraka, zapada cisza. Po adopcji Azy na jej koncie pozostało trochę pieniędzy podarowanych przez Kaję i Azę - zgodnie z jej decyzją, by przeznaczyć je na inne psiaki w potrzebie (za co serdecznie dziękuję) przekazuję dla Chojraka 48 zł. Edited March 16, 2012 by Dada M Quote
groosia Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 No to porazka, Gosia ja ci wyslalam pieniadze za 2 miesiace z gory, bo stracilam prace, i nie wiem jak to bedzie dalej. Ciotka dalej zapiera sie ze nie chce psa, ja nie mam nawet szans na wynajem mieszkania by go wziasc do siebie. Juz sie nawet zastanawiam czy ta buda z lancuchem nie jest jakims rozwiazeniem do czasu moze jakiegos znalezienia mu domu :( 350 plusleczenie okazalo sie jednak ogromnym kosztem.. ja nie wiem co zrobimy jezlei on trafi do schroniska znow:( Kikou, a ten kolega z Legnicy co wtedy zartowal,ze moglby zabrac Chojraka??? Moze jednak przygarnalby go??? Quote
Monika z Katowic Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 Przecież Kikou nie oddaje Chojraczka teraz, prawda? Kto potrafi robić bazarki i allegro cegiełkowe? [B]Zawalczmy jakoś o chojrakowe finanse! Nie poddawajmy się![/B] Może jakieś nowe prośby na pw? Quote
kikou Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 o żadnej budzie z łańcuchem nie ma mowy, przecież to by go dobiło na amen zwłaszcza teraz od kiedy został kanapowym "pinczerkiem".... spokojnie, koszt leczenia nie bedzie wcale wysoki, za ekg kochana Pani wet bierze tylko 10,- zlotych ( a przecież ja mam stówke, ktora była przeznaczona na jego kastracje wiec z tego oplacilam wtedy klinike w JG (50,-)jak Chojruś stłukł sobie nóżke ale jeszcze bedzie na kolejne ekg i ewentualnie na jakieś leki, a leki przecież też często na dogo ktoś nieodpłatnie oddaje...więc damy rade :) ) [B]nie potrzeba w tej chwili żadnych dodatkowych oplat[/B] Quote
malibo57 Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 Przeznaczam dodatkowe 200,- na diagnostykę i leczenie Chojraka. Na jakie konto przesłać? Quote
Monika z Katowic Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 [quote name='malibo57']Przeznaczam dodatkowe 200,- na diagnostykę i leczenie Chojraka. Na jakie konto przesłać?[/QUOTE] Malibo57! Kłaniam Ci się nisko, najniżej! Zawsze pomożesz kochana! Dla Ciebie słoneczniki - te kwiaty zawsze "chodzące" za słońcem... [IMG]http://www.e-gify.pl/gify/przyroda/kwiaty/kwiaty31.gif[/IMG] Quote
malibo57 Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 Moniczko, niestety, nie zawsze:( A za słoneczniki ogromny buziak - bardzo mi się przyda troche słoneczka. Quote
Dada M Posted May 1, 2010 Author Posted May 1, 2010 Malibo57 - bardzo, bardzo Ci dziękuję :loveu: Konto to samo, na którym zbierane są deklaracje dla Chojraka. Dotarła wpłata od Groosi - 100 zł dla Chojraka i Lennona - dla Chojraka 80 zł, dla Lennona 20 zł. Dziękuję :) Groosia - myślę, że musimy poszukać dla Chojraka deklaracji poza dogomanią. Dziś wieczorem przygotuję krótkie opisy sytuacji Tytusa, Lennona i Chojraka i prześlę to do zaufanych wolontariuszy, może ktoś będzie miał możliwość pomocy. Musimy pożebrać wśród znajomych. Skoro straciłaś pracę, to nie będziesz miała możliwości wpłacania dla Chojraka swojej deklaracji, a to oznacza, że zostanie mu tylko 150 zł deklaracji stałych. Kikou, zobacz, czy wszystko uwzględniłam w wydatkach: 52 zł - wizyta u lekarza 10 zł - ekg (to, kiedy okazało się, że Chojraka ma wadę serca) 10 zł - ekg (to, które ma się odbyć) Quote
lilk_a Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 [CENTER][SIZE=5][I][FONT=comic sans ms][COLOR=red][URL="http://www.dogomania.pl/threads/184700-SZABLONY-NA-ALLEGRO-II-edycja-dla-Opery-i-Chojraka-na-DT-do-10-V-24.00?p=14594612"][IMG]http://www.lilka.grabalski.gre.pl/dogob/badog.jpg[/IMG][/URL][/COLOR][/FONT][/I][/SIZE] [SIZE=5][I][FONT=comic sans ms][COLOR=red] zapraszam serdecznie na bazarek dla Chojraka [/COLOR][/FONT][/I][/SIZE][SIZE=5][I][FONT=comic sans ms][COLOR=red]i Opery[/COLOR][/FONT][/I][/SIZE][/CENTER] Quote
Dada M Posted May 2, 2010 Author Posted May 2, 2010 Lilk_a - jesteś niesamowita :) Doceniam Twoje zaangażowanie w pomoc dla naszych staruszków (Megi, Lennon, teraz Chojrak) i bardzo Ci za to dziękuję :) Kikou - przelałam 350 zł za DT za maj. Quote
groosia Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 dziewczyny wystawilam Chojrakowi aukcje, ale nie wiem czy wszytsko napislam jak nalezy, o co chodzi z tymi cegielkami? Bo kiedys widzialam cos podobnego,ale nie wiem czy czegos nie rpzekrecilam, jak mozecie powiedzcie czy cos zmienic i na co zmienic. [URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=1025216346[/URL] Quote
lilk_a Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 [quote name='groosia']dziewczyny wystawilam Chojrakowi aukcje, ale nie wiem czy wszytsko napislam jak nalezy, o co chodzi z tymi cegielkami? Bo kiedys widzialam cos podobnego,ale nie wiem czy czegos nie rpzekrecilam, jak mozecie powiedzcie czy cos zmienic i na co zmienic. [URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=1025216346[/URL][/QUOTE] groosiu a czy ty masz pozwolenie od allegro na taką aukcję ? bo nie wiem czy można tak jak napisałaś , nie sprzedajesz nic na aukcji , wiem że taka aukcja ma charakter charytatywny , a trzeba mieć na to pozwolenie , pytałam kiedyś o to na allegro dostałam odpowiedz że trzeba spełnić jakieś warunki , przeszukałam pocztę ale nie mam już ich odpowiedzi ..... Quote
Dada M Posted May 4, 2010 Author Posted May 4, 2010 Kiedyś wystawiłam allegro cegiełkowe dla suni Kawy - wtedy nie wiedziałam jeszcze, że trzeba mieć pozwolenie - ale moimi cegiełkami były wystylizowane zdjęcia Kawy przesyłane mailowo do zwycięzcy (jedno zdjęcie - cegiełka - kosztowało 5 zł). Nie otrzymałam żadnej "nagany", ale chyba nie było to do końca zgodne z zasadami na allegro. Allegro dla Chojraka w takiej formie jak teraz może zostać zdjęte. Wiem też, że jeśli psia historia nie jest wyjątkowo dramatyczna (kalectwo, poważny wypadek, przypadek drastycznego znęcania się nad zwierzęciem) to dochód z cegiełek jest raczej niewielki, ale w przypadku Chojraka każda złotówka się przyda. Quote
lilk_a Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 allegro Chojraka : [URL]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1025824334[/URL] będzie jeszcze filmik ale na razie się renderuje :) kontakt spisałam z poprzedniego allegro , ale jak ma być inny to napiszcie jaki , zmienię już jest ... [video=youtube;Ajsyfks4vuk]http://www.youtube.com/watch?v=Ajsyfks4vuk[/video] Quote
groosia Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 hmm.. ktos obserwuje moja aukcje, to pewnie ktoras z was, z tego co zauwazylam, allegro chyba nie chce sie pilnowac tych aukcji, bo jest naprawde duzo takich ogloszen, jezeli mi go nie zdejma, to git, jak zdejma to wtedy do nich napisze. tak czy owak, kazda zlotowka naprawde sie liczy, a chojrak ma coraz mniejsze szanse :( Quote
lilk_a Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 kiedyś usunęli mi aukcje z allegro , bo napisałam że wystawiam obraz też na innych portalach aukcyjnych , masz rację allegro tego nie sprawdza , to allegrowicze zgłaszają takie aukcje do zdjęcia , imię poprawiłam :) Quote
Recommended Posts