Dada M Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Dogi taki nieprzewidywalny ;) A poważnie - on był jakiś czas temu z samcem z boksie - ale z takim ledwo co wyrośniętym szczeniakiem Pesto, który zachowywał się trochę jak dziewczynka, więc nie było między nimi spięć. Nie wiem jakby zareagował na samca z krwi i kości, przejście przez schronisko z nim bywa trudne :/ Dogiemu trzeba zrobić milion ogłoszeń, też w gazetach - w sobotę postaram się mu zrobić jakieś ładne fotki. W końcu gdzie jest ten hotelik ZuziM ? Daleko od nas ? Gdyby okazało się, że Chojrak jest zdrowy, tylko osłabiony, to możnaby dowieźć tam 2 psiaka. Quote
clo Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 wlasnie nie wiem gdzie ten hotelik...:(ale nie wiem czy nie gdzies pod wawa..nie jestem pewna...doggy musi miec swoj watek i i tak go jakos wyciagne;)))ale rozumiem i zgadzam sie z toba ze moze najpierw inne:)ok wezmy sie za rozsylanie pw..bo do chojraka juz nie brakuje az tak duzo...aimez czy twoja deklaracja bedzie stala? Quote
Dada M Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Już sprawdziłam ... Zgorzelec, na kogucią nutę ... Drugi koniec Polski, niestety. Quote
clo Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 o kurczaki....no ale cos sie ogarnie duzo psow tam jezdzi a jak maja byc nowe kojce to duzo tez pojedzie pewnie:) Quote
malibo57 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 To powiedzcie, ile brakuje Chojrakowi? Pogubiłam się, niestety. Quote
Dada M Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Chojrakowi brakuje 90 zł deklaracji stałych. Drugi psiak potrzebowałby by jeszcze 150 zł. Quote
__Lara Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 O ludzie, jaki podobny do Vertera z naszego katowickiego schronu! :o Verter był w hotelu i też długo szukał domu. Ale w końcu znalazł taki apartament :D w sensie dosłownym :D nad morzem, w Darłowie, rezydencja :D Trzeba pomóc takiemu biedakowi... Cioteczki, z reguły słowo "doberman" odstrasza ludzi, nie wiem czy jest dobrze go reklamować jako dobermana. Myśmy tak próbowali u Vertera i nie za dobrze to wychodziło. Quote
Dada M Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Ja miałam w DT 2 sunie w typie dobermana, siostry - warunkiem adopcji było zabranie ich razem do jednego domu. Też promowałam je jako mixy dobermana - i miałam aż 3 telefony od ludzi gotowych zabrać je obie, a takie podwójne adopcje to rzadkość. Widzę, że na alegratce Chojrak ma sporo odwiedzin. Z drugiej strony ludzie boją się dobermanów - że będą zbyt agresywne, nieprzewidywalne, o zbyt silnym charakterze. Chojrak to taki dobek tylko z wyglądu - jest bardzo łagodny, niezbyt wylewny, spokojny. Ale pobyt w schronisku go tłamsi, więc ciężko do końca ocenić charakter - co tu jest faktycznie nim, a co schroniskowym smutkiem. Quote
TERESA BORCZ Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Nie przerażajcie się dziewczyny odległością. czasem (???)zdarzają się cuda i jakiś kandydat się znajdzie , co przewiezie Chojraka okazjonalnie. trzeba umieć gospodarować kasą na te psiaki, bo same wiecie że rozrzutność karygodna gdy jeszcze tyle jest do ratowania z opresji, lekko mówiąc nie nazywając tego ratowaniem życia. zbieramy na dwa, ile się uzbiera to dobrze, nawet jak się ciut przedłuży czas zbierania to zuzia może się zgodzi na jednego z dołu poprostu by zaoszczędzić na transporcie dla dwóch osobno psiaków. MIERZ SIŁY NA ZAMIARY, NIE ZAMIAR PODŁUG SIŁ, WTEDY SIĘ UDA NAPEWNO. pomogę ile w mojej mocy. CO DO TRANSPORTU W TAMTYM HOTELIKU JEST SPORY RUCH, MOŻNA ZAPYTAĆ KTO TAM BYWA, KTO TAM GDZIEŚ MIESZKA A STUDIUJE W WARSZAWIE ITD. JUŻ OD TERAZ SZUKAMY. Quote
Aimez_moi Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Kochaniutkie moje pieniazki juz pofrunely.... Quote
asiamm Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 wieczorkiem zrobię bannerek ;) na razie zaznaczam wątek Quote
danal1983 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 mozna napisac ze jest miniatura dobka, bo z tego co widze to jest duzo mniejszy;))) i moze allegro zrobic?? Quote
Piromanka Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Proszę się częstować: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/177091-Dobermanowaty-Chojrak-z-Palucha-z-kaA-dym-dniem-jest-go-coraz-mniej"][IMG]http://i892.photobucket.com/albums/ac129/mike18pl/chojrak.jpg[/IMG][/URL] Będzie jeszcze drugi - większy. Quote
Piromanka Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 I drugi, duży: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/177091-Dobermanowaty-Chojrak-z-Palucha-z-kaA-dym-dniem-jest-go-coraz-mniej"][IMG]http://i892.photobucket.com/albums/ac129/mike18pl/chojrak2.jpg[/IMG][/URL] Quote
clo Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 dziekujemy piromanko!!!mysle,ze allgegro byloby super:))no i musimy wybrac drugiego malucha do zuziam..najlepiej tez dziadzia jakiegos..zbieramy zbieramy dziewczyny pomozcie..pw mega potrzebne! Quote
clo Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 cicho u chojraka..a tak malo juz zostalo..prosimy... Quote
Aimez_moi Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Kochaniutka napisz duzymi literami ile pozostalo..... Quote
danal1983 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 ja moge zasponsorowac jedynie takie zwykle allegro za 0,80 zł, tzn moge je zrobic z mojego firmowego konta z waszymi danymi kontaktowymi w opisie. o tekst mozemy poprosic wojtito Quote
zuziaM Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Jestem na watku. Rzeczywiscie, zmienil sie biedaczek od ostatniej zimy ....... Psiaki, o ktore mnie pytala clo, mozna przywozic nawet od zaraz. Budki gotowe czekaja. Miala dzisiaj przyjechac sunia, ale pogoda nie pozwolila i przyjedzie w srode. A dwa kolejne dopiero za tydzien w niedziele. Dla wszystkich psiuakow beda gotowe budy. Quote
zuziaM Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Ach... zapomnialam. Mialam juz dobeczka staruszka 10 - letniego. Kochaniutki byl. Pojechal do DT. Quote
clo Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 brakuje nam 90zl...prosimy z calego serca o wsparcie..grubcio byl watkiem cudow..a tu taka cisza:(( Quote
__Lara Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 To ja podniosę chociaż! Cioteczki, pomóżcie!!!! Quote
danal1983 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 nie moge juz, niem grosza przy duszy. bede podnosic jedynie:( Quote
Dada M Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 (edited) Piromanko - dziękuję za banerki, są bardzo fajne :) Dziś wieczorem wkleję tu na wątku zdjęcia i opisy kandydatów do opuszczenia schroniska - i współnie zadecydujemy, który z nich pojedzie do ZuziM. Muszę przyznać, że ja nie potrafię podjąć decyzji. Edited March 16, 2012 by Dada M Quote
Recommended Posts