Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dogi taki nieprzewidywalny ;) A poważnie - on był jakiś czas temu z samcem z boksie - ale z takim ledwo co wyrośniętym szczeniakiem Pesto, który zachowywał się trochę jak dziewczynka, więc nie było między nimi spięć. Nie wiem jakby zareagował na samca z krwi i kości, przejście przez schronisko z nim bywa trudne :/

Dogiemu trzeba zrobić milion ogłoszeń, też w gazetach - w sobotę postaram się mu zrobić jakieś ładne fotki.

W końcu gdzie jest ten hotelik ZuziM ? Daleko od nas ? Gdyby okazało się, że Chojrak jest zdrowy, tylko osłabiony, to możnaby dowieźć tam 2 psiaka.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wlasnie nie wiem gdzie ten hotelik...:(ale nie wiem czy nie gdzies pod wawa..nie jestem pewna...doggy musi miec swoj watek i i tak go jakos wyciagne;)))ale rozumiem i zgadzam sie z toba ze moze najpierw inne:)ok wezmy sie za rozsylanie pw..bo do chojraka juz nie brakuje az tak duzo...aimez czy twoja deklaracja bedzie stala?

Posted

O ludzie, jaki podobny do Vertera z naszego katowickiego schronu! :o

Verter był w hotelu i też długo szukał domu. Ale w końcu znalazł taki apartament :D w sensie dosłownym :D nad morzem, w Darłowie, rezydencja :D

Trzeba pomóc takiemu biedakowi...

Cioteczki, z reguły słowo "doberman" odstrasza ludzi, nie wiem czy jest dobrze go reklamować jako dobermana. Myśmy tak próbowali u Vertera i nie za dobrze to wychodziło.

Posted

Ja miałam w DT 2 sunie w typie dobermana, siostry - warunkiem adopcji było zabranie ich razem do jednego domu. Też promowałam je jako mixy dobermana - i miałam aż 3 telefony od ludzi gotowych zabrać je obie, a takie podwójne adopcje to rzadkość. Widzę, że na alegratce Chojrak ma sporo odwiedzin.

Z drugiej strony ludzie boją się dobermanów - że będą zbyt agresywne, nieprzewidywalne, o zbyt silnym charakterze.

Chojrak to taki dobek tylko z wyglądu - jest bardzo łagodny, niezbyt wylewny, spokojny. Ale pobyt w schronisku go tłamsi, więc ciężko do końca ocenić charakter - co tu jest faktycznie nim, a co schroniskowym smutkiem.

Posted

Nie przerażajcie się dziewczyny odległością. czasem (???)zdarzają się cuda i jakiś kandydat się znajdzie , co przewiezie Chojraka okazjonalnie. trzeba umieć gospodarować kasą na te psiaki, bo same wiecie że rozrzutność karygodna gdy jeszcze tyle jest do ratowania z opresji, lekko mówiąc nie nazywając tego ratowaniem życia. zbieramy na dwa, ile się uzbiera to dobrze, nawet jak się ciut przedłuży czas zbierania to zuzia może się zgodzi na jednego z dołu poprostu by zaoszczędzić na transporcie dla dwóch osobno psiaków.

MIERZ SIŁY NA ZAMIARY, NIE ZAMIAR PODŁUG SIŁ, WTEDY SIĘ UDA NAPEWNO. pomogę ile w mojej mocy. CO DO TRANSPORTU W TAMTYM HOTELIKU JEST SPORY RUCH, MOŻNA ZAPYTAĆ KTO TAM BYWA, KTO TAM GDZIEŚ MIESZKA A STUDIUJE W WARSZAWIE ITD. JUŻ OD TERAZ SZUKAMY.

Posted

Proszę się częstować:

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/177091-Dobermanowaty-Chojrak-z-Palucha-z-kaA-dym-dniem-jest-go-coraz-mniej"][IMG]http://i892.photobucket.com/albums/ac129/mike18pl/chojrak.jpg[/IMG][/URL]

Będzie jeszcze drugi - większy.

Posted

I drugi, duży:

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/177091-Dobermanowaty-Chojrak-z-Palucha-z-kaA-dym-dniem-jest-go-coraz-mniej"][IMG]http://i892.photobucket.com/albums/ac129/mike18pl/chojrak2.jpg[/IMG][/URL]

Posted

dziekujemy piromanko!!!mysle,ze allgegro byloby super:))no i musimy wybrac drugiego malucha do zuziam..najlepiej tez dziadzia jakiegos..zbieramy zbieramy dziewczyny pomozcie..pw mega potrzebne!

Posted

ja moge zasponsorowac jedynie takie zwykle allegro za 0,80 zł, tzn moge je zrobic z mojego firmowego konta z waszymi danymi kontaktowymi w opisie. o tekst mozemy poprosic wojtito

Posted

Jestem na watku.
Rzeczywiscie, zmienil sie biedaczek od ostatniej zimy .......

Psiaki, o ktore mnie pytala clo, mozna przywozic nawet od zaraz.
Budki gotowe czekaja.

Miala dzisiaj przyjechac sunia, ale pogoda nie pozwolila i przyjedzie w srode. A dwa kolejne dopiero za tydzien w niedziele.
Dla wszystkich psiuakow beda gotowe budy.

Posted (edited)

Piromanko - dziękuję za banerki, są bardzo fajne :)

Dziś wieczorem wkleję tu na wątku zdjęcia i opisy kandydatów do opuszczenia schroniska - i współnie zadecydujemy, który z nich pojedzie do ZuziM. Muszę przyznać, że ja nie potrafię podjąć decyzji.

Edited by Dada M