Dada M Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 ZuziaM - tak jak pisałam kilka stron wcześniej - Megi raczej nie powinna być przenoszona do kojca, staramy się znaleźć dla niej płatny DT. Co innego Buba - kiedy będą uzbierane deklaracje, Buba z pewnością do Ciebie przyjedzie, ale wtedy uprzedzimy wcześniej, żeby na pewno było dla niej miejsce. Buba będzie idealnie pasować do wszystkich Twoich suczek :) Quote
Dada M Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 Wstępnie mamy transport na czwartek - ponieważ sytuacja Gibona nie jest jasna (czy jedzie do ZuziM czy nie), na razie umówiłam się z Patrycją poleconą przez panią Lucynę, że zabierze do Zgorzelca Chojraka i Bubę (zabiera jeszcze jednego psa, którego nie znam). Koszt całości - 780 zł, za Chojraka i Bubę - połowa tej kwoty. Quote
AlfaLS Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 [quote name='Dada M'] A Jaśmin też mi się bardzo podobał :) Adoptowała go Pani, która wcześniej wzięła z Palucha sunię Ewę, która tak jak Jaśmin, była w schronisku 11 lat. Na jego wątku są zdjęcia z nowego domu, zaraz podeślę Ci link na PW.[/QUOTE] A ja mogę prosić o wątek Jaśmina? Kibicowałam Ewie to chętnie bym poczytała o innym psiaku, który poszedł do "jej" domku;) Quote
kosu32 Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Witam. Info dostałam od Teresy Borcz. Jutro sprawdzę jak wygląda dno mojego portfela i mam nadzieję że jakoś wesprę psiaka jednorazową wpłatą. Quote
Dada M Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 kosu32 i AlfaLS - witajcie na wątku :) Kosu32 - dziękuję za pomoc :) AlfaLS - gdyby było więcej takich domów, jak ten, gdzie trafiła Ewa, a potem Jaśmin, to wszystkim dogomaniakom odpadłaby połowa zmartwień. Nie ma nic smutniejszego niż pies, który żyje w schronisku 10, 11 lat i nikt nie chce mu ofiarować odrobiny ciepła i radości podczas tych ostatnich miesięcy. Dlatego bardzo szanuję osoby takie jak Opiekunka Ewy i Jaśmina. A oto wątek Jaśmina - zanim zaczął się rozkręcać, Jaśmin już jechał do domu :) [URL]http://www.dogomania.pl/threads/174345-Od-11-lat-w-schronisku-JaA-min-bA-aga-o-dom-na-doA-ycie-MA-DOM[/URL] Quote
AlfaLS Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 [quote name='Dada M'] AlfaLS - gdyby było więcej takich domów, jak ten, gdzie trafiła Ewa, a potem Jaśmin, to wszystkim dogomaniakom odpadłaby połowa zmartwień. Nie ma nic smutniejszego niż pies, który żyje w schronisku 10, 11 lat i nikt nie chce mu ofiarować odrobiny ciepła i radości podczas tych ostatnich miesięcy. Dlatego bardzo szanuję osoby takie jak Opiekunka Ewy i Jaśmina. A oto wątek Jaśmina - zanim zaczął się rozkręcać, Jaśmin już jechał do domu :) [URL]http://www.dogomania.pl/threads/174345-Od-11-lat-w-schronisku-JaA-min-bA-aga-o-dom-na-doA-ycie-MA-DOM[/URL][/QUOTE] Wiem o tym dokładnie że takie psiaki kochają całym ciałem i duszą:lol: - sama adoptowałam suczkę, która była całe swoje życie, 12 lat w schronisku:shake:. Była podobno tzw. psem nieadopcyjnym, który ogromnie bał się ludzi, ona potrafiła ze strachu że człowiek do niej podchodzi załatwić się pod siebie:-(. A teraz po roku, to najcudowniejszy normalny pies:lol:, kochający ludzi i calutki świat a we mnie zapatrzony że strach. Dlatego mam ogromną słabość do psich staruszek i staruszków - są najkochańsi na świecie:lol:. Dlatego też tak cieszyłam się że Ewka pojechała do cudownego domu i tak ogromnie było mi smutno gdy odeszla:-( Quote
Dada M Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Ewa nie nacieszyła się długo domem, to prawda, ale myślę, że miała najpiękniejsze ostatnie 2 miesiące życia, jakie tylko można wymarzyć. Nie umierała samotnie w schronisku, to najważniejsze. Mocno kibucuję "Twojej" Mice (Miki ? - nie wiem już sama czy sunia nazywa się Mika czy Miki ;) ) Mam nadzieję, że dla naszych weteranów w porę przyjdzie pomoc - dla Megi, dla Buby, dla Kołtuna, dla Gucia (wejdź na wątek Megi - wkleiłam zdjęcie Gucia, który jest już 9 lat w schronisku). Zgadzam się, że staruszki są najukochańsze :) Quote
groosia Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Bylam dzis z Chojrakiem na spacerze, masakra;/ zero pozytwyu na spacerze:( Nawet ciborka sama z siebie zapytala czy z psem wszystko w porzadku. Moja deklaracja na dzis to 80 zl, nie wiem jak z wyplata, wiec nie moge wiecej obiecac wstepnie. poza tym, pod warszawa jest sporo hoteli z wolnymi miejscami, np. jeziorkach, czy cos w tym stylu, ale z drugiej storny Chojrak ma wieksze szanse na adopcje w tamtych rejonach Polski. Gosia to co z tym transportem, ma jakis zapewniony? Pisz na maila, to umowim ysie na adopcje, i wizyte w przychodni (tu musze znac date dokaldnej adopcji by moc skontaktowac sie z jakims wetem) pozostaje tylko kwestia w razie czego 1 dnia noclegu Chojraka, chyba ze tego samego dnia wyjezdzalby z innym psiakiem. Quote
Dada M Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Zmartwiłaś mnie strasznie, jeśli chodzi o stan Chojraka ... oby wytrzymał do środy, jesteśmy już tak blisko z pomocą. Jutro też weźmiemy go na spacer. Chojrak, trzymaj się ! Quote
magda z. Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 dziewczyny z adopcjami to my stoimy po całości, jak chyba wszyscy zresztą, śnieg zasypał i nikt o psach nie myśli. Jak w grudniu jescze się udało z kilkoma większymi psami ze schronu, to teraz pusto, nawet nikt nie dzwoni. Trzymam kciuki za chłopaka:) Quote
zuziaM Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 No to ja podam tu swoj numer telefonu i prosze o wczesniejsze zawiadomienie mnie o terminach przyjazdu. Bede wtedy czekala z cieplym jedzonkiem , no i nigdzie sie nie rusze. I rozumiem, ze z Chojrakiem Buba przyjedzie ????? Tak ???? Quote
clo Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 oj staruszki sa cudne...ja sie znow zakochalam przez dadam..w guciu.... Quote
Dada M Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 (edited) Słuchajcie, PILNIE, super PILNIE potrzebuję pomocy - właśnie wróciłam z Palucha, mój podopieczny Lennon umiera !!!!! Proszę znajdźcie mi dla niego miejsce .... zabrano go na moją prośbę do szpitala (tam przynajmniej jest ciepło), powiedziałam, że przyjadę po niego za 2 dni ... wszystko jedno gdzie ... zapożyczę się wszędzie, byle tylko go uratować. Edited March 16, 2012 by Dada M Quote
Piromanka Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Chojrak, trzymaj się! Do czwartku dasz radę! Wytrzymasz! A potem będzie już tylko lepiej... Co do Lennona, płakać mi się chce ale niewiele mogę zrobić... Quote
zuziaM Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Jest juz taki 100 % - owo potwierdzony termin przyjazdu ??? Quote
zuziaM Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Nie pamietam, czy pisalam juz, ze sponsorowane 200 zl na Chojraka juz kochana Joasia wplacila za pierwszy miesiac . Quote
zuziaM Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 No i pytalam tez o Bube ..... Czy ona przyjezdza z Chojrakiem ???? Bo ja juz naprawde sie pogubilam. Quote
zuziaM Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 [quote name='Dada M']Słuchajcie, PILNIE, super PILNIE potrzebuję pomocy - właśnie wróciłam z Palucha, mój podopieczny Lennon umiera !!!!! Proszę znajdźcie mi dla niego miejsce .... zabrano go na moją prośbę do szpitala (tam przynajmniej jest ciepło), powiedziałam, że przyjadę po niego za 2 dni ... wszystko jedno gdzie.[/QUOTE] [B]Dada M[/B] Jesli moje warunki by odpowiadaly, to mam w tej chwili wolna bude. Czekam na 3 psiaki dzisiaj i w czwartek. I mam juz staruszki. Wszystko znajdziesz [B]w moim podpisie[/B]. Koszt miesieczny to 350 zl. Spokoj, spacery, dobre jedzenie odpowiednie dla wieku psiaka. Nie wiem, jaki jest duzy, ale jak sie zmiesci do srednej budki, to nawet nie bedzie w kojcu za siatka, a w drewnianej zagrodce 40 m 2. Sam, bo jest teraz wolna ( Balbina , ktora tam mieszkala jest po operacji i mieszka teraz w domu z moimi sukami , jeszcze przez 3 tygodnie ). Quote
malibo57 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Zuzia, trzymaj to miejsce - Dada odezwie się , jak tylko będzie mogła. Będzie też więcej info, co dolega Lennonowi, czy trzeba go do kliniki posłać, czy wystarczy ambulatorium. Quote
malibo57 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Ma , od wczoraj - wczesniej był na staruszkach z Palucha goscinnie. Juz Ci daję. [url]http://www.dogomania.pl/threads/177937-13-letni-Lennon-10-LAT-W-SCHRONISKU-UMIERA-potrzebne-wpA-aty-na-ratowanie-A-ycia[/url] Quote
Dada M Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 ZuziaM - bardzo Ci dziękuję za propozycję. Zobaczymy, co dziś powie weterynarz o stanie zdrowia Lennona - na Paluchu już sugerowali geriatrium. APSA - dziś zadzwonię do Patrycji, ustalę szczegóły. Quote
kosu32 Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Właśnie wysłałam dla Chojraka mały przelew. Raptem to 15,00 PLN ale zawsze to coś. Quote
Recommended Posts