alinka23 Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 [B][SIZE=4]witam jakie sa najlepsze szampony i odzywki dla maltanczyka,aby wlos byl galdki,lsniacy,latwo sie rozczesywal,noi aby byl bialy:-)[/SIZE][/B] Quote
luneczkaa Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Ja proponuję zerjnąć na stronę zoomania.pl - mają tam bardzo duzy wybór wszelkiego rodzaju kosmetyków dla różnych ras, do róznego rodzaju sierści, a poza tym całkiem przystępne ceny. Towar jest najwyższej jakości, sama u nich często zamawiam. Warto odwiedzić ich stronę. Quote
Myszka Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Hej, ja używam szamponu rozjaśniającego i owsiankowej odżywki z JOHN PAUL PET -delikatnie przyjemnie pachną, szampon dobrze się pieni i ogólnie jestem zadowolona. Aktualnie poszukuje kosmetyków do dodatkowego wzmocnienia i odżywienia włosów między kąpielami oraz do rozczesywania-zastanawiam się nad Laser Lites... A Wy czego używacie?? Quote
joanna21 Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Hmm, jak dla mnie na razie w pielęgnacji maltańczyka najlepiej sprawdził się cały zestaw z Vellusa. Poza tym maseczka z ISB jest super. A i będziemy wkrótce testowały cały zestaw z Plush Puppy... Quote
Myszka Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Laser Lites jest świetny!! Mam balsam Protein Treatment i Silk. Włosy są niesamowicie miękkie, lśniące i delikatne w dotyku. Prawie wogóle się nie kołtunią. Naprawdę jesteśmy bardzo zadowoleni. Polecam Quote
Sillie Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 [quote name='Myszka']Hej, ja używam szamponu rozjaśniającego i owsiankowej odżywki z JOHN PAUL PET -delikatnie przyjemnie pachną, szampon dobrze się pieni i ogólnie jestem zadowolona. Aktualnie poszukuje kosmetyków do dodatkowego wzmocnienia i odżywienia włosów między kąpielami oraz do rozczesywania-zastanawiam się nad Laser Lites... A Wy czego używacie??[/QUOTE] Witam. Polecam bardzo Intense repair system na bazie keratyny. Jest niesamowicie gęsty i bardzo skuteczny. Generalnie jest to masaka którą stosujesz raz na jakiś czas. Naprawę super działa. W szczecinie możesz go kupić w paru sklepach między innymi tutaj [URL]http://www.naszepotworki.pl/index.php?p3714,pet-society-intense-repair-system-liss-ease-365ml[/URL] Pozdrawiam. Quote
joanna21 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Intense repair system bardzo polecam! Ja stosuję jako zamiennik oleju palmowego, który się nie sprawdza i na prawde super. Zawsze przed kąpielą biega wysmarowana w tej odżywce :lol: Quote
Licho Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 W podforum Maltańczyków dodałem artykuł dotyczący pielęgnacji maltańczyka, w wersji wystawowej oraz w wersji pielęgnacyjnej. Jeśli będziecie mieli jakieś problemy z pielęgnacją włosa piszcie. [url]http://www.dogomania.pl/threads/189178-Pielęgnacja-i-przygotowanie-Maltańczyka-do-wystaw-kosmetykami-Plush-Puppy[/url] Quote
Middledream Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Mam krótko ostrzyżonego (latem ;)) psa w typie maltańczyka. Codziennie go czeszę, kąpię go mniej więcej co dwa tygodnie z użyciem szamponu, podwozie i brzuszek opłukuję wodą częściej. Z braku kasy kąpałam go w szamponie Dr Seidla - Dermavet do sierści długiej (prawdopodobnie jest alergikiem). Teraz kupiliśmy też odżywkę 1 All systems - super rich protein lotion conditioner. Fryzjerka mówi, że pies jest super zadbany jak na tak trudną sierść, jednak ciągle nie możemy sobie poradzić z tym, że jest przesuszona i watowata :( czeszę psa z użyciem odżywki w sprayu (mieszam trochę tej wyżej wymienionej z wodą i spryskuję). Czy natłuszczanie olejem lub jakimś balsamem raz na jakiś czas rozwiązałoby problem? Jeśli tak, to co polecacie, w umiarkowanej cenie? Quote
Recommended Posts