tibro Posted October 2, 2003 Posted October 2, 2003 Czy ktoś z Was karmi swoje psy karmą niemiecką Belcando? Jeśli tak to jakie są efekty....te uboczne też. Pozdrawiamy
Marta !!! Posted October 2, 2003 Posted October 2, 2003 Ja tez bardzo chętnie dowiedziała bym się czegoś więcej na temat tej karmy.. Kilka osób mi ja polecało.. Zastanawiam się nad przestawieniem na nia mojego boksia.. :)
Olcia P. Posted October 2, 2003 Posted October 2, 2003 Moja sunia zjadla na poczatku jadae worek tej karmy dla Juniorów. Cudów nie było szczerze powiedziawszy, ale problemow tez nie bylo. Szybko zmienilam Belcando na Acane.
Godelaine Posted October 2, 2003 Posted October 2, 2003 Ja stosuję Belcando od niedawna. Ciężko mi więc cokolwiek na razie powiedzieć. Poza tym, że sensacji żadnych nie ma (na razie), a Dianka wcina, aż jej się uszy trzęsą! :) Pozdrawiamy Goddy i Diana
Marta !!! Posted October 3, 2003 Posted October 3, 2003 Czy ktos jeszcze stosuje tę karme? Chciałabym poznać więcej opinii.. :) Piszcie jeśli wasze psy ją jedzą badz też jadły..
Kika Posted October 3, 2003 Posted October 3, 2003 Stosuję tę karmę od tygodnia i mała wcina ją aż się uszy trzęsą.Po eukanubie(najprawdopodobniej) dostała jakiś odczyn alergiczny.Teraz to uczulenie znika.Polecil mi ja zaprzyjaźniony hodowca,który od dłuzszego czsu karmi nią swoje psiaki. Jedną z metod jakie podjęłam w jej leczeniu była zmiana karmy i się sprawdza.A przy tym ulga dla kieszeni - płacilam 12 zł. za kg. Pozdrawiam Kika
Marta !!! Posted October 3, 2003 Posted October 3, 2003 Czyli generalnie mozesz tę karmę polecić tak? Twój psiak je ją krótko ale psy hodowcy od dawna.. :) Ciekawa jestem czy będzie więcej pozytywnych opini.. Cena tej karmy jest kusząca.. Ale najpierw muszę sie dowiedzieć co o niej myslą Ci którzy karmili nia swoje psy.. :) Cezkam na dalsze opinie.. :)
Godelaine Posted October 3, 2003 Posted October 3, 2003 Mój dystrybutor ma hodowlę owczarków niemieckich. Kiedyś karmił Boschem. Teraz używa Belcando. I bardzo sobie chwali. Pozdrawiamy Goddy i Diana
Marcino1978 Posted October 3, 2003 Posted October 3, 2003 Witam, powiem że pierwsze słysze o tej karmie :oops: ale jeśli mówicie że jest taka dobra trzeba to sprawdzić Pozdrawiam
Basia_D Posted October 3, 2003 Posted October 3, 2003 Axel miał worek Belcando - senior. Aby wziąść ta karme przekonał mnie skład i cena. Za 15kg worek zapłaciłam ok.110zł. (była akurat na Kilińskiego promocja, bo wprowadzali tą karmę)-teraz nie jest jakoś dużo droższa. Trudno mi obiktywnie ocenić tą karmę, ponieważ Axel jest straaasznym niejdkiem. Na poczatku bardzo mu zasmakowała, a później jadł bo jadł. Ogólnie karma jest warta przetestowania.
Pauli Posted October 9, 2003 Posted October 9, 2003 Ja uzywam tej karmy od tygodnia i nie wiem czy to zbieg okolicznosci czy sama karma ale moja sunia przestala sie drapac i przestala jej siersc tak strasznie wypadac!!Karma jest ok!Polecam! Pauli
Carie Posted October 25, 2003 Posted October 25, 2003 Ja karmię swoją suczkę Belcando i wcina strasznie . Z tego co wiem jest to karma dorej jakości i produkowana jest w niemczech ze znakiem Q a tam chyba na taki znak trzeba zasłużyć .
audeo Posted November 16, 2003 Posted November 16, 2003 Hej. Spike je Belcando od kilku miesięcy. Udało mi się go trochę utuczyć - a raczej zlikwidować niedowage. Zjada ją chętnie (a jest niejadkiem), kupki w porządku, sierść sypie się też jakby mniej. Ogólnie dobra karma. Polecamy
mrowka Posted November 16, 2003 Posted November 16, 2003 audeo gdzie ta karme mozna dostac?? I w jakiej cenie jest za kg?
mrowka Posted November 16, 2003 Posted November 16, 2003 audeo gdzie ta karme mozna dostac?? I w jakiej cenie jest za kg?
Olcia P. Posted November 16, 2003 Posted November 16, 2003 Ja kupowałam te karme najzwyklejszym skepie zoologicznym, w tych wiekszych zzomarketach jest na pewno, ale z doświadczenioa wiem ze o jakies 10-20 zl drozsza. Lepiej poszukać w mniejszych sklepach.
Agnes Posted November 16, 2003 Posted November 16, 2003 ja kupiłam niedawno suni Bewi - Doga, ale Beta niechętnie ją je. Zastanawiam się właśnie nad Belcando...sporo z Was pisz, że psiaki ją lubią, może i Beta polubi? Albo przekona sie do Bewi - Doga:)
audeo Posted November 17, 2003 Posted November 17, 2003 Karma jest sprzedawana przez dystrybutorów (jest możliwość dowozu do domu). Ceny przystępne: w zależności od rodzaju 97(normalna -119 (wysokoenergetyczna) za 15 kg. Dystrybutor w Katowicach: Mateusz Wilczek 502 271 273 A tu macie link do ulotki i cennika http://www.best-dog.net/brixi/belcando.html Jak macie jakieś pytania to służę uprzejmie.
Kika Posted November 17, 2003 Posted November 17, 2003 Wracam do tematu Belcando! Jak pisałam wcześniej moja mała miala jakieś uczulenie - sądziłam , że po Eukanubie i przeszłam na Belcando. Nie obeszło się bez leków .Uczulenie zniknęło wraz ze zmianą karmy - oczywiście stopniowo. Tydzień temu, gdy skończyła się zakupiona porcja tej nowej karmy, zdecydowaliśmy, że damy jej jeszcze raz Eukanubę.Wszystko powraca i głowa suni znów zaczyna wyglądać jakby ją mole pogryzły. Wracam do Belcando i koniec eksperymentów. Pozdrawiam Kika
Ania i Salma Posted November 20, 2003 Posted November 20, 2003 My w tej chwili mamy już trzeci piętnastokilowy worek Belcando :lol: i jestem z tej karmy bardzo zadowolona. Salma odkąd zaczęła jesc karmę dla psów dorosłych musialas jesc karmę dla psów sportowych i pracujacych. Wczesniej kupowalam Bento Kronen, ale po niej Salma chudła i miala nieciekawą sierść. Potem przeszłyśmy na Bewi Dog i do tej karmy nie mam zastrzeżeń, no ale odkąd spróbowalam jej dawać Belcando to przy tej karmie juz pozostanę :D Jestem z Wrocławia i zaopatruję się w hurtowni DORADO na Morelowskiego 32 (za 15 kg płacę ok.130 zł)
agacia Posted November 20, 2003 Posted November 20, 2003 A moja Azja nie chce nawet tknac tej karmy.Najchetniej chyba ze wszystkich jakie probowalam to je acane.
Carie Posted December 4, 2003 Posted December 4, 2003 Jakiś czas temu pisałem , że karmię tą karmą swoją suczkę ale zaczeła się bardzo mocno skrobać . Myślę , że jest to sprawa indywidualna ale zmieniłem na royala
dzurga Posted December 5, 2003 Posted December 5, 2003 Moja psica do przedwczoraj szamała Belkando z wielkim apetytem. Ale od 2 dni cos marudzi przy misce, nie je, węszy. A potem wyjada straszemu Bewi Doga. Do tej pory byłyśmy z Belcando Bardzo zadowolone - pisca, jadła chętnie, wyglądała ślicznie, skład karmy ok, cena jeszcze bardziej ok... No ale jak dalej bedzie tak marudzic, to sie zaczne zastanawiac na zmiana jedzonka. Chyba mi sie moja ksiezniczka znudzila.
Wojtas Posted December 6, 2003 Posted December 6, 2003 Mieliśmy z Timurem (znaczy on miał...) najpierw Belcando, teraz kończymy worek Bewi doga. Mam wrażenie, że Bewi dog, jest dla mojego psa trochę lepszy, choć jedyną różnicą są zdecydowanie mniej lub wcale kaprawienie oczu. A i tamtą i tą je średnio chętnie, jak już pisałem przy karmie Bewi-dog w życiu nie zjadł przepisowej normy 560g na dzień, nieraz zje połowę tego, a wygląda jakby był spasiony.
Klaudia i Dino Posted December 13, 2003 Posted December 13, 2003 Moge prosic o namiary na dystrybutora Belcano w Poznaniu?Albo adresy sklepow,w ktorych mozna ja kupic...(glownie chodzi mi o Dinner lub Multi croc).
Recommended Posts