Nelek Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 Otóż mam 6-miesięcznego psa rasy australian cattle dog. Axel ma czerwone prawe ucho, ale nie wewnętrzne tylko zewnętrzne, a na dodatek, gdy mu je oglądam i dotykam, to pies przechyla głowe w prawą stronę. Czy to nie jest zapalenie ucha?? Proszę o szybkie odpisanie. Ps. Jeśli ucha nie dotykam, to pies nie przechyla głowy, nie ma też żadnej wydzieliny z tego ucha. Quote
potek Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 z uszami to nie są zarty to może być zapelenie ucha lub może powstawac, szubko do weta bo jak to się zaniedba to poten sie bardzo ciężko to leczy Quote
Nelek Posted January 23, 2006 Author Posted January 23, 2006 Jesli chodzi o ucho jeszcze Axelowi do końca nie stanęło i zaczełam je masować z użyciem oliwki i może to od tego?? Quote
coztego Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 [quote name='Nelek']Jesli chodzi o ucho jeszcze Axelowi do końca nie stanęło i zaczełam je masować z użyciem oliwki i może to od tego??[/QUOTE] Może być od tego... Wstrzymaj masowanie na kilka dni i zobacz czy zaczerwienienie zejdzie. Quote
Nelek Posted January 23, 2006 Author Posted January 23, 2006 masowanie już wstrzymałam. Nie masuje od soboty. Quote
Nelek Posted January 24, 2006 Author Posted January 24, 2006 nie, dzisiaj koło 13 ide do weta. Ucho jest czerwone i ma takie białe "grudki" Quote
tristan Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 uszy to ważna sprawa w pielegnacji psów, mojej yoreczce ostatnio tez cos wyszło na uszku a zaczęło się od właśnie zaczerwienienia, troszkę to zignorowałem co było błędem!! Teraz po wizycie u weta dostałem specjalne masci, do tego dokładnie wyczyścił jej uszy i kazał robic mi to samo aco ważne pokazał jak. Quote
Nelek Posted January 24, 2006 Author Posted January 24, 2006 Weterynarz sprawdził ucho, przeczyścił i powiedział, że nie ma stanu zapalnego.:multi::multi::multi: Wkroplił antybiotyk i po kilku godzinach jakby ręką odioł pies nie miał już czerwonego ucha. Mówił, że zaczerwienienie może być wynikiem mrozów lub drapania ucha. I to koniec:cool1::cool1: Quote
Flaire Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 [quote name='Nelek']Mówił, że zaczerwienienie może być wynikiem mrozów lub drapania ucha.[/quote]To dlaczego wkropił antybiotyk? Od tego mrozy przejdą ;-) ? Quote
Nelek Posted January 26, 2006 Author Posted January 26, 2006 Flarie, nie wiem, ale najważniejsze jest to, że pies jest zdrowy:) Quote
Recommended Posts