Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Otóż mam 6-miesięcznego psa rasy australian cattle dog.
Axel ma czerwone prawe ucho, ale nie wewnętrzne tylko zewnętrzne, a na dodatek, gdy mu je oglądam i dotykam, to pies przechyla głowe w prawą stronę.
Czy to nie jest zapalenie ucha??

Proszę o szybkie odpisanie.

Ps. Jeśli ucha nie dotykam, to pies nie przechyla głowy, nie ma też żadnej wydzieliny z tego ucha.

Posted

z uszami to nie są zarty to może być zapelenie ucha lub może powstawac, szubko do weta bo jak to się zaniedba to poten sie bardzo ciężko to leczy

Posted

[quote name='Nelek']Jesli chodzi o ucho jeszcze Axelowi do końca nie stanęło i zaczełam je masować z użyciem oliwki i może to od tego??[/QUOTE]
Może być od tego... Wstrzymaj masowanie na kilka dni i zobacz czy zaczerwienienie zejdzie.

Posted

uszy to ważna sprawa w pielegnacji psów, mojej yoreczce ostatnio tez cos wyszło na uszku a zaczęło się od właśnie zaczerwienienia, troszkę to zignorowałem co było błędem!! Teraz po wizycie u weta dostałem specjalne masci, do tego dokładnie wyczyścił jej uszy i kazał robic mi to samo aco ważne pokazał jak.

Posted

Weterynarz sprawdził ucho, przeczyścił i powiedział, że nie ma stanu zapalnego.:multi::multi::multi:
Wkroplił antybiotyk i po kilku godzinach jakby ręką odioł pies nie miał już czerwonego ucha.
Mówił, że zaczerwienienie może być wynikiem mrozów lub drapania ucha.
I to koniec:cool1::cool1: