Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam, piszę, bo obudziło mnie przed chwilą piszczenie. Mam wykastrowanego psa i suczkę w cieczce, zeszłam i zastałam oba psy na gorącym uczynku, w dodatku zakleszczone ze sobą i piszczące przeraźliwie. pobiegłam po telefon, i na szczęście jakoś się rozłączyły, ale jestem trochę w szoku i nie wiem co robić. zaraz dzwonimy do DT, po nr do weta, który przeprowadzał kastrację, ale sama nie wiem. musze wyjśc do pracy, a boję się, że na zastrzyk u suczki, w razie czego będzie za późno.
pies ma 3 lata i był kastrowany w sumie niedawno, jakieś pół roku temu, ale nie wiem sama, czy takie sytuacje powinny mieć miejsce, może coś poszło nie tak z kastracją? strasznie się boję, a winowajcy generalnie strasznie się cieszą z tego wszystkiego... i nie wiem, czy dla pewności zaryzykować zostawienie suczki w domu, czy takie zachowanie jest jednak zupełnie normalne?
zawsze wydawało mi się, że psiaki kopulują w celach rozrodczych, a nie hm... przyjemnościowych. jak to jest?

Posted

i mam jeszcze pytanie. dziś znowu się zakleszczyły, trwało to dość długo zanim uspokoiłam suńkę, a przy tym płakała strasznie. jak postępować w takich wypadkach? próbowałam masować jej brzuszek, ale nie wiem na ile pomogło to, a na ile moja obecność.

• 2 weeks later...
Posted

na szczęście już po cieczce, chcemy wysterylizować Elze w najbliższych miesiącach. koleżanka mi powiedziała, że ona nawet po sterylizacji podczas okresu cieczkowego będzie wydzielać atrakcyjne dla psa zapachy. czy to prawda? i jak temu zapobiegać?

Posted

z wycieta macica i jajnikami nie bedzie nic juz wydzielac. To fakt ze pare tygodni hormony jej beda szalec i wtedy moze byc bardzo atrkcyja kobuetka dla psow Ale potem wszystko sie normalizuje i suczka nie pachnie juz tak atrakcyjnie