ankael Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Jakie macie doświadczenia z karmą brit adult lamb & rice ? Chodzi mi o kupki, sierść, drapanie, łzawienie oczu. Obecnie mój pies jest na acanie pacifica, ale rewelacji nie widzę, nadal trochę się drapie, oczy łzawią, myślałam że za taką cenę będą lepsze efekty. Quote
Karusia115 Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Ma ktoś może do sprzedania tą karme? Quote
ruda megi Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 [quote name='Karusia115']Ma ktoś może do sprzedania tą karme?[/QUOTE] Nie ale możesz zamówić w telekarmie lub krakvecie , worki 15kg dowóz gratis. Od jakiegoś czasu karmię BRITEM lamb & reis moją trzustkową 11 letnią ON-kę. W zasadzie to ona nawet nie może jeść karm weterynaryjnych bo są na kurczaku, a moja sunia nie dość , że trzustkowa to jeszcze alergiczka:placz: Przetestowałam wiele karm w tym belcando z jagnięciną i acanę lamb,pro- geo( też bardzo dobry skład ale robiła trochę duże qpy- ale to z pow. chorej trzustki), purinę, boscha lamm und reis i w sumie stwierdziłam , że brit jest niezły , a cena 135 zł też nie zabójcza. Skład- no cóż jeśli wierzyć producentowi nie ma żadnych zbędnych dodatków- jagnięciny 30%, jak nawet niektóre bardzo drogie karmy z rodzaju lamb & reis po za tym dla mojej suni akurat proporcje białka do tłuszczu są idealne i sierść piękna i rozwolnień nie ma. Quote
simluc Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 witam, [quote name='ankael']Jakie macie doświadczenia z karmą brit adult lamb & rice ? Chodzi mi o kupki, sierść, drapanie, łzawienie oczu. Obecnie mój pies jest na acanie pacifica, ale rewelacji nie widzę, nadal trochę się drapie, oczy łzawią, myślałam że za taką cenę będą lepsze efekty.[/QUOTE] swoja goldenke karmie tym britem od zawsze (tj. od 3 lat ) i uwazam, ze karma jest rewelacyjna. Kupy- twarde , normalne, brazowe. Drapanie? tylko gdy zlapie pchly od kolegow i kolezanek;) Łzawienie- raczej nie zauwazylem, na pewno wystepuje jak jej daje kosci wieprzowe. Psiunia jest zywa, ma ladna siersc. Jest zdrowa jak kon. Co prawda ostatnio oprotestowala te karme - i chwilowo jest na karmie z Lidla- Orlando-, ktora zreszta polecam. W okresach znudzenia takze karmie Frolikiem. Kiedys byla tez Chappy, ale szybko psiak powiedzial dosc z tym czyms i przestalem ja kupowac (oprocz karmy codziennie je jajko surowe, karme polewam czesto oliwa z oliwek, poza tym jak to golden je wszystko- uwielbia owoce- jedno jablko dziennie- kladzie sie, bierze miedzy lapy o ogryza jak czlowiek :) pozdrawiam szymon Quote
Daga&Maks Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 nie polecam marketówek.Karmy z marketów mają bardzo niską zawartość mięsa i składników odżywczych.A Frolic to same barwniki.Lepiej wydać te pieniądze na jakieś lepsze karmy bo opłacają się o wiele bardziej. Quote
Evelynkaa Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Dziś kupiłam kilogram tej karmy i o dziwo bardziej smakuje mojemu białasowi niż wersja Care Activity(mój pies też jest oszczędny:D) będzie dobra na smaczki...nic więcej nie powiem bo dopiero próbujemy:) Quote
agacia Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Ja przez 1.5 roku karmiłam tą karmą i wszystko było ok, ale ostatnio coś moje psy mają biegunkę po tej karmie, więc zmieniam im na inną. Nie wiem czy jakiś felerny worek mi się trafił czy karma się skiepściła, ale jestem na 100% pewna, że problemy są po karmie, bo jak im nie dałam to problemy zniknęły, a jak znów dałam to znów się pojawiły. Niestety przesypałam karmę do wiadra i wyrzuciłam opakowanie i nie wiem czy nie przysłali mi przeterminowanej lub przy końcu ważności. Quote
whitewestie Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Mojej westce nie sluzyla. Ma alergie na kurczaka, wiec mialam nadzieje ze karma z jagniecina bedzie dobra. Niestety, karma ma w skladzie jajko i mysle ze z tego powodu moja westka sie po niej drapala. Karme z jagniecina nawet chetnie jadla, ale na przykład Brita z dziczyzną w ogóle nie chciała jeść. W sumie karma nie dla nas. Quote
paulaPROFI Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 polecam BRit, linie Care , moj dostawał Brit Care Salomon . efekty bdb Quote
daśka Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 ja pierwszy raz zamówiłam dwa worki po 17 kg,cena bardzo przystępna na allegro zapłaciłam za 34 kg karmy + 5 gratisów i dowóz gratis za 158,99 zł....zobaczymy czy moim spiakom posmakuje.... Quote
agamer Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Tez wczoraj kupilam Brit'a w tej samej promocji co "daśka" i mam nadzieje ze bedziemy zadowoleni ;) zostala mi polecona ta karma tutaj na dogomanii wiec mam nadzeje ze sie nie zawiode, tym bardziej ze moj niuf nie jest alergikiem no i wybredny tez nie jest :) Quote
Lotos Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Chcę jutro kupić tę karmę na spróbowanie, ponieważ skład jest fajny, a i cenowo nie najgorzej. Przeraża mnie tylko ten pięciowodny siarczan miedzi w składzie. Jak mam go odbierać? I czy ta promocja to jeszcze obowiązuje? Gdzie ją znajdę?[SIZE=4] [/SIZE] Quote
agamer Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 co do tego pięciowodnego siarczanu miedzi, to tez się zastanawiam ? a promocja jest na allegro ;) o ile juz sie nie skończyła aukcja ;) Quote
mentek Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Promocyjnych zestawów 2x 17kg na allegro już nie ma zostały tylko zestawy 17+15kg lub po prostu jeden worek 17kg. Pozdrawiam Quote
agamer Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 moze się jeszcze pojawią:) miejmy nadzieje ;) narazie mam 2x 17 kg :D Quote
Aga Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Już byłam prawie zdecydowana na zakup tej karmy, ale niepokoi mnie składnik: "pięciowodny siarczan miedzi" - z tego co wyczytałam na necie to niezbyt się nadaje do jedzenia :shake: Kto mi odpowie czy ten składnik jest bezpieczny dla psa? Quote
mala_czarna Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 [quote name='Aga']Już byłam prawie zdecydowana na zakup tej karmy, ale niepokoi mnie składnik: "pięciowodny siarczan miedzi" - z tego co wyczytałam na necie to niezbyt się nadaje do jedzenia :shake: Kto mi odpowie czy ten składnik jest bezpieczny dla psa?[/QUOTE] Jak rozumiem, to pewnie jakiś konserwant? Wydaje mi się, że skoro karma została dopuszczona do obrotu, to została również przebadana pod kątem szkodliwości tego siarczanu. Moja sunia wcina Brit Care - indyk z ryżem, i naprawdę bardzo służy jej ta karma. Sierść jest ładna, nie ma problemu z wypróznianiem, i ogólnie naprawdę jest ok. Quote
agamer Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Moj piesio zjadł juz cały worek 15 kg i narazie sobie chwalimy ;) Quote
vege* Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 ja właśnie dziś zamówiłam tego Brita i mam nadzieję, że mojemu psu posmakuje, skoro każdy go tu tak zachwyca, a nie ukrywam mam psa baaardzo wybrednego ;-) Quote
daśka Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Ja zamówiłam już kolejny raz brita,tym razem 17+15.Moje spostrzeżenia,no cóż kupek trochę dużo,ale sieść i kondycja psiaków super.Jednak ja rano daję psom ryż,lub makaron w zależności ,czy tydzień chiński,czy włoski;-) z warzywami i kurczakiem,lub wołowiną.Wieczorem dostają suche:-) Obowiązkowo dostają również raz dziennie na suchą karmę olej z wątroby dorsza czyt. tran.Nawet 12 letnia sunia pomimo zaniku mięśni bryka jak szalona:-) Quote
daśka Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 do gotowanego jedzonka dodaję również siemie lniane i płatki owsiane w ilości na 14 litrowy gar po garści:-) Quote
Recommended Posts