Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jakie macie doświadczenia z karmą brit adult lamb & rice ? Chodzi mi o kupki, sierść, drapanie, łzawienie oczu. Obecnie mój pies jest na acanie pacifica, ale rewelacji nie widzę, nadal trochę się drapie, oczy łzawią, myślałam że za taką cenę będą lepsze efekty.

Posted

[quote name='Karusia115']Ma ktoś może do sprzedania tą karme?[/QUOTE]

Nie ale możesz zamówić w telekarmie lub krakvecie , worki 15kg dowóz gratis.

Od jakiegoś czasu karmię BRITEM lamb & reis moją trzustkową 11 letnią ON-kę. W zasadzie to ona nawet nie może jeść karm weterynaryjnych bo są na kurczaku, a moja sunia nie dość , że trzustkowa to jeszcze alergiczka:placz:
Przetestowałam wiele karm w tym belcando z jagnięciną i acanę lamb,pro- geo( też bardzo dobry skład ale robiła trochę duże qpy- ale to z pow. chorej trzustki), purinę, boscha lamm und reis i w sumie stwierdziłam , że brit jest niezły , a cena 135 zł też nie zabójcza. Skład- no cóż jeśli wierzyć producentowi nie ma żadnych zbędnych dodatków- jagnięciny 30%, jak nawet niektóre bardzo drogie karmy z rodzaju lamb & reis po za tym dla mojej suni akurat proporcje białka do tłuszczu są idealne i sierść piękna i rozwolnień nie ma.

Posted

witam,
[quote name='ankael']Jakie macie doświadczenia z karmą brit adult lamb & rice ? Chodzi mi o kupki, sierść, drapanie, łzawienie oczu. Obecnie mój pies jest na acanie pacifica, ale rewelacji nie widzę, nadal trochę się drapie, oczy łzawią, myślałam że za taką cenę będą lepsze efekty.[/QUOTE]

swoja goldenke karmie tym britem od zawsze (tj. od 3 lat ) i uwazam, ze karma jest rewelacyjna.
Kupy- twarde , normalne, brazowe.
Drapanie? tylko gdy zlapie pchly od kolegow i kolezanek;)
Łzawienie- raczej nie zauwazylem, na pewno wystepuje jak jej daje kosci wieprzowe.

Psiunia jest zywa, ma ladna siersc. Jest zdrowa jak kon. Co prawda ostatnio oprotestowala te karme - i chwilowo jest na karmie z Lidla- Orlando-, ktora zreszta polecam. W okresach znudzenia takze karmie Frolikiem. Kiedys byla tez Chappy, ale szybko psiak powiedzial dosc z tym czyms i przestalem ja kupowac (oprocz karmy codziennie je jajko surowe, karme polewam czesto oliwa z oliwek, poza tym jak to golden je wszystko- uwielbia owoce- jedno jablko dziennie- kladzie sie, bierze miedzy lapy o ogryza jak czlowiek :)
pozdrawiam
szymon

Posted

nie polecam marketówek.Karmy z marketów mają bardzo niską zawartość mięsa i składników odżywczych.A Frolic to same barwniki.Lepiej wydać te pieniądze na jakieś lepsze karmy bo opłacają się o wiele bardziej.

• 1 month later...
Posted

Dziś kupiłam kilogram tej karmy i o dziwo bardziej smakuje mojemu białasowi niż wersja Care Activity(mój pies też jest oszczędny:D) będzie dobra na smaczki...nic więcej nie powiem bo dopiero próbujemy:)

• 2 months later...
Posted

Ja przez 1.5 roku karmiłam tą karmą i wszystko było ok, ale ostatnio coś moje psy mają biegunkę po tej karmie, więc zmieniam im na inną. Nie wiem czy jakiś felerny worek mi się trafił czy karma się skiepściła, ale jestem na 100% pewna, że problemy są po karmie, bo jak im nie dałam to problemy zniknęły, a jak znów dałam to znów się pojawiły. Niestety przesypałam karmę do wiadra i wyrzuciłam opakowanie i nie wiem czy nie przysłali mi przeterminowanej lub przy końcu ważności.

• 4 months later...
Posted

Mojej westce nie sluzyla. Ma alergie na kurczaka, wiec mialam nadzieje ze karma z jagniecina bedzie dobra. Niestety, karma ma w skladzie jajko i mysle ze z tego powodu moja westka sie po niej drapala.
Karme z jagniecina nawet chetnie jadla, ale na przykład Brita z dziczyzną w ogóle nie chciała jeść.
W sumie karma nie dla nas.

• 2 months later...
Posted

ja pierwszy raz zamówiłam dwa worki po 17 kg,cena bardzo przystępna na allegro zapłaciłam za 34 kg karmy + 5 gratisów i dowóz gratis za 158,99 zł....zobaczymy czy moim spiakom posmakuje....

• 2 weeks later...
Posted

Tez wczoraj kupilam Brit'a w tej samej promocji co "daśka" i mam nadzieje ze bedziemy zadowoleni ;) zostala mi polecona ta karma tutaj na dogomanii wiec mam nadzeje ze sie nie zawiode, tym bardziej ze moj niuf nie jest alergikiem no i wybredny tez nie jest :)

Posted

Chcę jutro kupić tę karmę na spróbowanie, ponieważ skład jest fajny, a i cenowo nie najgorzej. Przeraża mnie tylko ten pięciowodny siarczan miedzi w składzie. Jak mam go odbierać?
I czy ta promocja to jeszcze obowiązuje? Gdzie ją znajdę?[SIZE=4]
[/SIZE]

• 3 weeks later...
Posted

Już byłam prawie zdecydowana na zakup tej karmy, ale niepokoi mnie składnik: "pięciowodny siarczan miedzi" - z tego co wyczytałam na necie to niezbyt się nadaje do jedzenia :shake: Kto mi odpowie czy ten składnik jest bezpieczny dla psa?

Posted

[quote name='Aga']Już byłam prawie zdecydowana na zakup tej karmy, ale niepokoi mnie składnik: "pięciowodny siarczan miedzi" - z tego co wyczytałam na necie to niezbyt się nadaje do jedzenia :shake: Kto mi odpowie czy ten składnik jest bezpieczny dla psa?[/QUOTE]

Jak rozumiem, to pewnie jakiś konserwant? Wydaje mi się, że skoro karma została dopuszczona do obrotu, to została również przebadana pod kątem szkodliwości tego siarczanu. Moja sunia wcina Brit Care - indyk z ryżem, i naprawdę bardzo służy jej ta karma. Sierść jest ładna, nie ma problemu z wypróznianiem, i ogólnie naprawdę jest ok.

Posted

ja właśnie dziś zamówiłam tego Brita i mam nadzieję, że mojemu psu posmakuje, skoro każdy go tu tak zachwyca, a nie ukrywam mam psa baaardzo wybrednego ;-)

• 3 weeks later...
Posted

Ja zamówiłam już kolejny raz brita,tym razem 17+15.Moje spostrzeżenia,no cóż kupek trochę dużo,ale sieść i kondycja psiaków super.Jednak ja rano daję psom ryż,lub makaron w zależności ,czy tydzień chiński,czy włoski;-) z warzywami i kurczakiem,lub wołowiną.Wieczorem dostają suche:-) Obowiązkowo dostają również raz dziennie na suchą karmę olej z wątroby dorsza czyt. tran.Nawet 12 letnia sunia pomimo zaniku mięśni bryka jak szalona:-)