revii Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 W tych internetowych bazach można sprawdzić czy przydomek nie jest już zajęty: [URL="http://www.fci.be/affixes.aspx"]Przydomki zarejestrowane w FCI[/URL] [URL="http://www.zkwp.pl/zg/index.php?n=przydomki"]Przydomki zarejestrowane tylko w ZKwP[/URL] Quote
daga10011 Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Ja mam takie pytanie -moze glupie:oops:.Czy przydomki rejestrowane w ZKWP po 2005 roku ida automatycznie do FCI czy nie??I co zrobic w sytuacji gdy w katalogu wystawy widzimy przydomek ktorego nie mozna de facto znalezc ani w spisie ZKWP ani FCI ??To znaczy ze przydomek nie istnieje czy go jakos wcielo???:lol: Quote
revii Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 [quote name='daga10011']Ja mam takie pytanie -moze glupie:oops:.Czy przydomki rejestrowane w ZKWP po 2005 roku ida automatycznie do FCI czy nie??I co zrobic w sytuacji gdy w katalogu wystawy widzimy przydomek ktorego nie mozna de facto znalezc ani w spisie ZKWP ani FCI ??To znaczy ze przydomek nie istnieje czy go jakos wcielo???:lol:[/QUOTE] Zgodnie z wypowiedzią [B]SzOlki [/B]z maja 2005 są rejestrowane automatycznie, ale od 2006: "W tej chwili nie ma obowiazku zglaszac(rejestrowac?) w FCI, ale po 2006 roku taki obowiazek bedzie, tzn,automatycznie zglaszajac przydomek do ZG bedzie on przesylany do FCI i tam zatwierdzany" źródło i więcej: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/11536-Rejestracja-hodowli-w-FCI?p=680995&viewfull=1#post680995[/URL] Jak to było w rzeczywistości - nie wiem. A co do przydomka, którego nie można znaleźć w FCI i ZKwP - może jest zagraniczny np. jest zarejestrowany w AKC? Ewentualnie może też być błędnie napisany, już różne "byki" w katalogach bywały... :lol: Quote
daga10011 Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Przy tym przydomku ktorego nie ma ani w ZK spisie anie FCI jest polski tatuaz ,polski PKR i nr rej:p Quote
daga10011 Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 aha o pomylce literowce nie ma mowy bo hodowla ma swoja strone internetowa w 4 jezykach ale nie pisze gdzie sie miesci;)..przydomek z katalogu sie zgadza z tym ze strony i info o miocie -tylko ze dziwne to troche ze na fci ani na zk tego przydomka niet ... Quote
revii Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 To nie wiem, gdzieś powinien być ten przydomek - ale jeśli nie ma błędu w nazwie... [COLOR=Black]Znalazłam na ZKwP: "Z[/COLOR][SIZE=2][COLOR=Black]arząd Główny ZKwP informuje, że począwszy od dnia 1 stycznia 2006 r. wszystkie noworejestrowane przydomki hodowlane będą podlegały obowiązkowej rejestracji w FCI (za pośrednictwem Zarządu Głównego Związku Kynologicznego w Polsce). W związku z powyższym czas rejestracji przydomka może wynosić obecnie nawet 2-3 miesiące. Prosimy o składanie wniosków w oddziałach z odpowiednim wyprzedzeniem.Koszt rejestracji przydomka wynosi 50 zł. Jednocześnie informujemy, że obowiązkowej rejestracji w FCI podlegają wyłącznie przydomki noworejestrowane (po 1 stycznia 2006 r.). Przydomki, które były już wcześniej zarejestrowane w ZG ZKwP mogą być również rejestrowane w FCI. W takim przypadku koszt rejestracji przydomka wynosi 25 zł[/COLOR][/SIZE]" Czyli przydomek musi być w jednym albo drugim spisie. A dobrze szukasz na stronie FCI? Tam takie cząstki jak "z" "od" są pisane za przydomkiem... Quote
daga10011 Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Tak dobrze szukam bo kazda inna hodowle jaka znam wyszukalam bez trudu:placz:...no coz ,moze sie to kiedys wyjasni:lol:.Mail do ZG juz poslany z pytaniem:oops: Quote
daria1990 Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 a ja mam takie pytanie, ponieważ mailem mój oddział podał mi jaki wybrano dla mnie przydomek, który zatwierdzono, ale sprawdzając w bazie FCI nie ma mojego przydomka, i troche to mnie martwi Quote
paulaprzygoda Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 to dziwne, bo z reguły najpierw pojawia się na stronie fci (w sumie nie ma innej mozliwości). spróbuj wpisać w wyszukiwarke na stronie fci przydomek bez spacji, może to coś da (przydomki w tej bazie pisane sa bez spacji) Quote
daria1990 Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 pisałam już bez spacji i nawet próbowałam robić błędy jakie mogły by się wdać przydomek Falcor's Nook i juz próbowałam różnie ale juz po samym Falc... nie ma nic podobnego ani po falk.. :/ musze chyba do mojego oddziału więc napisać Quote
revii Posted December 3, 2013 Author Posted December 3, 2013 Nic dziwnego, że nie możesz znaleźć - o ile się nie mylę, jest na stronie FCI, ale z błędem: [B]FACORSNOOK [/B] Quote
daria1990 Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 a właśnie dostałam odpowiedź od mojego oddziału. pytałam czy na pewno Falcor's Nook jest i dostałam odpowiedź ze tak, że ten zatwierdzili :/ cholera ciekawe czy da się to poprawić :/ Quote
daria1990 Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 no i moj oddział juz napisał do FCI i czekamy na podpowiedź Quote
Recommended Posts