nat. Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Jakiś miesiąc temu z łapki mojego 2,5 letniego kota została wycięta narośl. Jak się wczoraj dowiedzieliśmy (potwornie długo czekaliśmy na wyniki badań) była to mastocytoma o III stopniu złośliwości. Niestety, jest to najwyższy stopień, a on jest przecież taki młody! Umówiliśmy się już na wizytę do onkologa, dr Dariusza Jagielskiego, ale niestety najbliższy wolny termin był na 11 grudnia, więc musimy czekać jeszcze dwa tygodnie :shake:. Jestem od wczoraj kłębkiem nerwów, wyczytałam, że przy III stopniu mastocytomy 85% zwierząt umiera z powodu przerzutów, a tylko 6% przeżyło 4 lata lub więcej. Czy ktoś miał do czynienia z takim przypadkiem? Czy rzeczywiście rokowania są takie kiepskie? Quote
magi78 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 tak, miałam z tym do czynienia i powiem szczerze paskudztwo jakch mało :( U mojej psiny też została stwierdzona a po miesiącu musiałam ją już uśpić :( Quote
Recommended Posts