jo-jo Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 [quote name='anovi']Masz może jednego, ale za to jakiego :loveu: a pewnie jak już calkiem dorośnie, to będzie większy niż moje dwie do kupy wzięte ;););)[/quote] hehe no nie taki duży nie będzie :lol: ja to przedewszystkim chce dla niego do towarzystwa psiula ;-) Quote
eveandAxel Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 tak was czytam i czytam... :-( Ja to niestety muszę się zadowolić jednym!:placz: Quote
serencza Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img147.imageshack.us/img147/9642/cola0bw.jpg[/IMG][/URL] A to moja fruwająca dożynka! Jak pisałam wcześniej, Cola bardzo szybko przybiega do mnie, kiedy się oddali jakieś 5 m. A tak właśnie to wygląda. I wszystko za :"no kochana sunia!" i podrapanie za uszkiem:) Tak niewiele jej na razie brakije do szczęścia.:) Quote
anovi Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 bossiu.. jaką ma pysiunię śliczną :loveu: Ale Ci się udało fajną fotkę cyknąć :) Quote
serencza Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 Z fotkami to jest w ogóle problem. Najczęściej robię zdjęcia ogonom:angryy: Nie wiem, jak Jo-jo to robi,ze takie sliczności wychodzą.A zdjęcie w pozycji wystawowej to w ogóle marzenie..... Quote
jo-jo Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 [quote name='serencza']Z fotkami to jest w ogóle problem. Najczęściej robię zdjęcia ogonom:angryy: Nie wiem, jak Jo-jo to robi,ze takie sliczności wychodzą.A zdjęcie w pozycji wystawowej to w ogóle marzenie.....[/quote] hehe ja ładne zdjęcia??:lol::lol: wystawowego żadnego tak naprrawde nie mam prócz tego na stronce gdzie Koroniasta z nim stoi ale tak to nic :shake: Quote
nathaniel Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 Hop do gory, dyskusja musi trwac :) Chocby dla tkich "lajkonikow" rasy DN jak ja :D Jak dogi reaguja na wode w wannie (ciekawe czy ozek zmiescil by mi sie do wanny :D) i np. jezioro Bo ze dzieci lubia to juz wiem , ze sa przyjacielskie, i trzeba im poswiecic duzo czasu. Powiedzmy ze przerobilam juz taka sytuacje z mieszancem DOG'a , jak nie chce sie z nia bawic to usiadzie przedemna i sie patrzy :D jak na wariatke Quote
jo-jo Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 [quote name='nathaniel']Hop do gory, dyskusja musi trwac :) Chocby dla tkich "lajkonikow" rasy DN jak ja :D Jak dogi reaguja na wode w wannie (ciekawe czy ozek zmiescil by mi sie do wanny :D) i np. jezioro Bo ze dzieci lubia to juz wiem , ze sa przyjacielskie, i trzeba im poswiecic duzo czasu. Powiedzmy ze przerobilam juz taka sytuacje z mieszancem DOG'a , jak nie chce sie z nia bawic to usiadzie przedemna i sie patrzy :D jak na wariatke[/quote] a więc co dowanny to zależy od egzemplarza chcoaiż mój nawet nie był w wannie bo za duży :lol: nie ma chętnego na dźwiganie :lol: co do jezior to Jojeck uwielbia się kąpać ale troche inaczej na początku z morzem było...fale postrach itp :lol: ale później to przyjaciele :lol: Quote
nathaniel Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 pytam sie z ciekawosci, bo w czyms psa trzeba umyc , wykapac, czy ajk to tam sobie nazwiecie :) Moj obecny pies (38 cm w klebie) sie miesci -dziwne zeby nie) to tez sie pytam :) A sklonnosci do ucieczek? Lepsza suczka czy samiec Jesli wzielabym suczke to raczej potem bym ja wysterylizowala (jezyk polski trudna mowa) , bo szczeniaki fajna rzecz, ale trzeba miec duuuzo kasy zeby takie dziamdziochy wykarmic odpowiednio i nadodatek dom trzeba odpowiedni znalesc. Czy psy (nie mowie o kastratach) maja jakies odruchy kopulacyjne (80 kg na nodze to nieprzyjemne, raz mi sie kakuaz ciotki uwiesil na nodze :/ :D ) Quote
jo-jo Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 [quote name='nathaniel']pytam sie z ciekawosci, bo w czyms psa trzeba umyc , wykapac, czy ajk to tam sobie nazwiecie :) Moj obecny pies (38 cm w klebie) sie miesci -dziwne zeby nie) to tez sie pytam :) A sklonnosci do ucieczek? Lepsza suczka czy samiec Jesli wzielabym suczke to raczej potem bym ja wysterylizowala (jezyk polski trudna mowa) , bo szczeniaki fajna rzecz, ale trzeba miec duuuzo kasy zeby takie dziamdziochy wykarmic odpowiednio i nadodatek dom trzeba odpowiedni znalesc. Czy psy (nie mowie o kastratach) maja jakies odruchy kopulacyjne (80 kg na nodze to nieprzyjemne, raz mi sie kakuaz ciotki uwiesil na nodze :/ :D )[/quote] ja powiem że samiec no bo wiadomo sama mam i wole samce bo też większe są ;-)) co do tej kopulacji to ja sięz tym nie spotkałam żeby coś takiego się stało :lol: Quote
nathaniel Posted March 13, 2006 Posted March 13, 2006 nie no bo moj Rambo mial takie zapedy, potem sie o0kazalo ze ma narosl na jadrze i ze lepiej byloby ja usunac bo moze cos z tego zlego wyniknac :( I po kastracji basta , w sumie to nie chcialabym okaleczac psa dla wlasnego widzi mi sie po kopuluje, chyba ze w okolicy bedzie wiecej suk niz teraz to tez sie nad kastracja zastanowie ,bo znajomi nie sterylizuja swoich sun , :( JAk bardzo duży jest twoj psiak, ja myslalam o suczce :D A teraz to ja do szkoly smigam, pzdr:* Quote
anovi Posted March 13, 2006 Posted March 13, 2006 [quote name='nathaniel']Hop do gory, dyskusja musi trwac :) Chocby dla tkich "lajkonikow" rasy DN jak ja :D Jak dogi reaguja na wode w wannie (ciekawe czy ozek zmiescil by mi sie do wanny :D) i np. jezioro [/quote] W wannie (już gdzieś to pisałam ;) ) to jak pisze jojeczek zależy od "wydania" doga ;) Jedne lubią drugie mniej (w tym wypadku ja mam w domu komplet :lol: ) A co do jeziorek to tu prosze dowód :evil_lol:: [IMG]http://www.dogniem.zabrze.stk.net.pl/olgagaleria/olga17.jpg[/IMG] [SIZE=1](może nie powinnam tego upubliczniać, bo jeszcze nas zamkną za próbę polowania :evil_lol: ... A co do wanny, to gdzieś też mam dowodzik niezadowolenia Olgi :diabloti:, ale musiałabym poszukać ;) [/SIZE] Quote
kasia i PePe Posted March 13, 2006 Author Posted March 13, 2006 a ja czytam o tych waszych dogach, no i zdjecia ogladam i zastanawiam sie czy to nie zakrawa na masochizm?:roll: doga w naszym domku dalej nie ma, ale nawiazalismy kontakt z hodowla, analizujemy dane itd... stety-niestety okazalo sie, ze otwieraja sie przed nami duze mozliwosci (zawodowe), co wiazac sie bedzie z byciem bardzo zajetym za rok, przez rok... wiec moze decyzje powitania dogusia w naszym domku odlozymy, zeby sie biedak nie meczyl sam, calymi dniami, przez ten rok, za rok... mam tez dobre informacje- piesek bedzie u nas mieszkal, ale nie nasz i nie dog- BEDZIEMY RODZINA ZASTEPCZA dla Dziny z Suwalk, ktorej pani jest osoba niepelnosprawna, Dzina bedzie w Bialymstoku przechodzila szkolenie na psa pracujacego, w ktorym my tez bedziemy uczestniczyc :lol: sytuacja idelna (oprocz tego, ze nie nasz i nie dog wymarzony i nie na zawsze razem) pozdrawiam i pamietajcie, ze sledze was tu i na "wlascicielach dogow niemieckich" :] kasia Quote
Awa Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 Pewnie nie za często jestem na forum, ale ostatnio tylko 1 x w tygodniu mam dostęp do komputera.:placz: Mam pytanie. Obserwuję mojego chłopaka i zastanawiam sie, kiedy poczuje "wolę bożą"?Narazie znalazł do zabawy super suczkę / mieszańca dobermana/.Powiedzcie mi jak sobie radzicie z chłopakami, kiedy suczki mają cieczkę? Mój ma 2 lata i 3 miesiące.Narazie suczki są do harców.Kiedy mogę się tego spodziewać?:roll: Quote
nathaniel Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 Ostro ich pilnowac, a jesli jest to pies niehodowlany (bez rodowodu, kundel, bez wpisu do rodowododu : REPRODUKTOR) to wykastrować :) Pzdr. Quote
Awa Posted March 23, 2006 Posted March 23, 2006 Nie rozumiem Twojego / moim zdaniem/ ostrego tonu. Wykastrować. Kilka postów wcześniej piszesz ,że swojego nie wykastrowałaś.:placz: Do tej pory miałam zawsze sunie.Wysterylizowane. Ponieważ doga i na dodatek chłopaka mam pierwszy raz, chcę się dowiedzieć; - kiedy /wiek/ rozpoczyna się popęd płciowy, - jak sobie z tym radzą inni właściciele, -jakie zmiany zachodzą w psychice, kiedy buzują hormonki, - itd . Widzę,że przez tydzień nikt na ten temat się nie wypowiedział.Ponawiam próbę i proszę o podzielenie się doświadczeniami.:roll: Quote
jo-jo Posted March 23, 2006 Posted March 23, 2006 [quote name='Awa']Nie rozumiem Twojego / moim zdaniem/ ostrego tonu. Wykastrować. Kilka postów wcześniej piszesz ,że swojego nie wykastrowałaś.:placz: Do tej pory miałam zawsze sunie.Wysterylizowane. Ponieważ doga i na dodatek chłopaka mam pierwszy raz, chcę się dowiedzieć; - kiedy /wiek/ rozpoczyna się popęd płciowy, - jak sobie z tym radzą inni właściciele, -jakie zmiany zachodzą w psychice, kiedy buzują hormonki, - itd . Widzę,że przez tydzień nikt na ten temat się nie wypowiedział.Ponawiam próbę i proszę o podzielenie się doświadczeniami.:roll:[/quote] moim zdaniem w kazdej chwili...jeżeli nie chcesz mieć problemu z popędem lub tego że Ci zwieje i broń boże dorwie jakąś suczke z cieczką to dla pewności i spokoju wykastruj ;-)) Quote
nathaniel Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 [quote name='Awa']Nie rozumiem Twojego / moim zdaniem/ ostrego tonu. Wykastrować. Kilka postów wcześniej piszesz ,że swojego nie wykastrowałaś.:placz: Do tej pory miałam zawsze sunie.Wysterylizowane. Ponieważ doga i na dodatek chłopaka mam pierwszy raz, chcę się dowiedzieć; - kiedy /wiek/ rozpoczyna się popęd płciowy, - jak sobie z tym radzą inni właściciele, -jakie zmiany zachodzą w psychice, kiedy buzują hormonki, - itd . Widzę,że przez tydzień nikt na ten temat się nie wypowiedział.Ponawiam próbę i proszę o podzielenie się doświadczeniami.:roll:[/quote] Po pierwsze, nie byl to ostry ton ;) Po drugie moj pies, kundelek Rambo zostal wykastrowny w okolo 5 miesiace po przyjezdzie do mojego domu , wiec nie rozumiem :/ Ja swoje psy bede kastrowac, sterelizowac, bo nie chce przykladac sie do losu stworzonek w zwierzecych bidulach, Quote
Recommended Posts