Domik Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Jeny, Ati! Wielkie dzięki za zainteresowanie, ale jak już napisałam Laura ma domek! :) A co małego szekacza hana4 i to starszego to jest kilku takich delikfentów, ale żeby wybrać odpowiedniego musiałby twój znajomy bądź ty odwiedzić schronisko i samemu wybrać już psiaka. Quote
hana4 Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 tak tez i zrobimy,pojedziemy po psinke.myslalam o jakims poleceniu pieska.ale nie ma problemu. a co z tym colie? pozdrawiam.h Quote
Domik Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Collie teraz są dwa ;/ Jeden ten co jest dłużej, duży pies biało-janobrązowy ma swój charakter. Przyjazny do ludzi, kontaktowy. Umie komendy "siad" i "łapa". Lubi głaskania. Wystarczy tylko dobrze zadbać o jego sierść. Nie wiem tylko jak się zachowuje wobec innych psów. Drugi collie to mała suczka (chyba). Spokojna i łagodna, ale jeszcze siedzi na kwarantannie. Jak jej się skończy kwarantanna to spróbuję czegoś się dowiedzieć. Quote
sekkmet Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 a czy ktoś wie jak się czuje ten mały biały szczeniak, z biegami na uszkach, on był razem z a la beagielką zaraz przy bramie Quote
Domik Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Już nie są przy bramie tylko w hali siedzą. Wczoraj mały biały szczeniak mnie oszczekał jak do niego podeszłam ;] Wydaje się, że jest ok. Widziałam też, że był kontrolnie u weta wczoraj. Myślę, że jest w dobrym stanie, łobuziak... :) A co do beagielki to chyba wczoraj chętni byli na nią, ale chyba ostatecznie jej nie wzięli... Jutro prawdopodobnie będę w schronisku to się dowiem dokładniej co do małego białego szczeniola i zrobię zdjęcie małego wzrostem collie. Quote
sekkmet Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 mały biały szczeniak u nas na próbie w domku, na razie się dogaduje z naszym Budyniem, więc chyba będzie wszystko dobrze Quote
hana4 Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 dzwonilam do schroniska i pytalam o colaczka,dosc wazne jest, czy dogaduje sie z samcami, bo mam w bliskiej rodzinie dwoch mlodych, wykastrowanych "chlopaczkow".lubimy sobie razem polazic. w zasadzie w sobote mialam jechac do was, ale teraz mam dwa szczeniaki do wyadoptowania, bo TOZ przywiozl mi sunie,ktorej ludzie nie chcieli. jest tu troche niejasnosci,a ja mam pytanie podstawowe - co powiecie na DTdla niego? bylaby szansa, ze u mnie zostanie,gdyby kota nie gonil, i z moja sunia sie" dogadal". mysle, ze moge ocenic siebie jako osobe z jakims doswiadczeniem(opis watku DT z moim udzialem :suka i szczeniaki urodzone w sniegu",na lubuskim oczywiscie. pozdrawiam serdecznie. Quote
Domik Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Myślę, że byliby tym zainteresowani. Ja jestem tylko wolontariuszką i nie mogę za nich decydować. Myślę, że jakbyś do schroniska zadzwoniła to ustalilibyście wszystko. Ostatnio kilka psów poszło właśnie do DT, więc czemu nie on? ;] Quote
hana4 Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 tak, juz zadzwonilam - jutro pogadamy sobie wiecej na ten temat. dzieki. Quote
sekkmet Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Boże jak cudownie! Właśnie zobaczyłam na stronie schroniska, że Karat (III wiata) znalazł dom. Oby mu w życiu wszystko się ułożyło, bo bidul tak mocno przestraszony, że serce ściskało Quote
Domik Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 No widzę, że ty bardziej doinformowana niż ja! Dopiero co ze szkoły wróciłam, patrzę na dogomanię, a tu piszesz, że Karat do domu poszedł ;] Superancko, bo genialny psiak! :) Quote
Domik Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Namieszałam... Okazało sie, że suczka collie, to sheltie. U mnie na osiedlu jest sheltie wielkości beagla i myślałam, że one większe nie rosną, a tu proszę, do 40cm w kłębie. Więc suczka sheltie nadal czeka na adopcję. Quote
sekkmet Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 a powiedzcie mi czy schronisko potrzebuje akwarium i klatki na chomiki etc? Bo mam w domu i mi to nie potrzebne i nie wiem czy czasem trafiają do schroniska gryzonie etc Quote
Domik Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Nie, raczej nie potrzebujemy akwarium i klatek dla gryzoni, ponieważ schronisko opiekuje się tylko kotami i psami. :) Quote
tayga Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 [quote name='sekkmet']a powiedzcie mi czy schronisko potrzebuje akwarium i klatki na chomiki etc? Bo mam w domu i mi to nie potrzebne i nie wiem czy czasem trafiają do schroniska gryzonie etc[/QUOTE] sekkmet jak bardzo Ci to niepotrzebne to mam u siebie dziewczynę, która zajmuje się adopcjami gryzoni, głównie szczurków i chomików. Zawsze marudzi, ze brak jej klatek. Gdybym mogła to wziąć to w Zielonej Górze bywam często :) Quote
tayga Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 [quote name='sekkmet']jasne, bardzo chętnie :)[/QUOTE] To sie moja Karolinka ucieszy, nic jej nie powiem zanim nie przywiozę :) Jak możesz podaj mi adres odbioru i telefon na priv :) Quote
andzia69 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 witam - mam pytanie - potrzebujemy wizyty przedadopcyjnej dla bullowatego bezdomniaka w miejscowości Żary...znacie kogoś, kto mógłby przeprowadzic taką wizytę? Quote
tayga Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 [quote name='andzia69']witam - mam pytanie - potrzebujemy wizyty przedadopcyjnej dla bullowatego bezdomniaka w miejscowości Żary...znacie kogoś, kto mógłby przeprowadzic taką wizytę?[/QUOTE] Masz priv :) Quote
Domik Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 A więc mam trochę czasu. W schronisku dużo psó poszło do domu! :) Ale niestety też mamy nowe. Na stronce mamy też zdjęcia kotów i kociaków. A ja wkleję tutaj jeszcze kilka zdjęć psiaków :) [IMG]http://i49.tinypic.com/smg86v.jpg[/IMG] [IMG]http://i50.tinypic.com/2d10cb8.jpg[/IMG] [IMG]http://i49.tinypic.com/6ia9dt.jpg[/IMG] BLACK Nieduży przyjazny ok. 3-letni psiak. Spokojny, ale na spacerach nabiera wigoru :) Niestety nie przepada za innymi psami. Quote
andzia69 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 [quote name='tayga']Masz priv :)[/QUOTE] wizyta wypadła ok...tylko teraz dla odmiany nei mamy transportu z Gliwic do tych Żar...psiana czeka już ponad rok na dom:( i teraz drugie pytanko - dałby radę ktos przeprowadzic wizytę dla asta, który też już bardzo długo czeka na dom? domek chetny w Zielonej Górze, psiak stąd: [url]http://www.dogomania.pl/threads/141421-!!!Cudem-uratowane!!!-Tragedia-3-amstaff%C3%B3w.-TysonTilaTequilla..-PiSdZ/page17[/url] z góry dziękuję:) Quote
Recommended Posts