Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeny, Ati! Wielkie dzięki za zainteresowanie, ale jak już napisałam Laura ma domek! :)
A co małego szekacza hana4 i to starszego to jest kilku takich delikfentów, ale żeby wybrać odpowiedniego musiałby twój znajomy bądź ty odwiedzić schronisko i samemu wybrać już psiaka.

Posted

Collie teraz są dwa ;/
Jeden ten co jest dłużej, duży pies biało-janobrązowy ma swój charakter. Przyjazny do ludzi, kontaktowy. Umie komendy "siad" i "łapa". Lubi głaskania. Wystarczy tylko dobrze zadbać o jego sierść. Nie wiem tylko jak się zachowuje wobec innych psów.
Drugi collie to mała suczka (chyba). Spokojna i łagodna, ale jeszcze siedzi na kwarantannie. Jak jej się skończy kwarantanna to spróbuję czegoś się dowiedzieć.

Posted

Już nie są przy bramie tylko w hali siedzą. Wczoraj mały biały szczeniak mnie oszczekał jak do niego podeszłam ;] Wydaje się, że jest ok. Widziałam też, że był kontrolnie u weta wczoraj. Myślę, że jest w dobrym stanie, łobuziak... :) A co do beagielki to chyba wczoraj chętni byli na nią, ale chyba ostatecznie jej nie wzięli...
Jutro prawdopodobnie będę w schronisku to się dowiem dokładniej co do małego białego szczeniola i zrobię zdjęcie małego wzrostem collie.

Posted

dzwonilam do schroniska i pytalam o colaczka,dosc wazne jest, czy dogaduje sie z samcami, bo mam w bliskiej rodzinie dwoch mlodych, wykastrowanych "chlopaczkow".lubimy sobie razem polazic.
w zasadzie w sobote mialam jechac do was, ale teraz mam dwa szczeniaki do wyadoptowania, bo TOZ przywiozl mi sunie,ktorej ludzie nie chcieli.
jest tu troche niejasnosci,a ja mam pytanie podstawowe - co powiecie na DTdla niego?
bylaby szansa, ze u mnie zostanie,gdyby kota nie gonil, i z moja sunia sie" dogadal".
mysle, ze moge ocenic siebie jako osobe z jakims doswiadczeniem(opis watku DT z moim udzialem :suka i szczeniaki urodzone w sniegu",na lubuskim oczywiscie.
pozdrawiam serdecznie.

Posted

Myślę, że byliby tym zainteresowani. Ja jestem tylko wolontariuszką i nie mogę za nich decydować. Myślę, że jakbyś do schroniska zadzwoniła to ustalilibyście wszystko. Ostatnio kilka psów poszło właśnie do DT, więc czemu nie on? ;]

Posted

Boże jak cudownie! Właśnie zobaczyłam na stronie schroniska, że Karat (III wiata) znalazł dom. Oby mu w życiu wszystko się ułożyło, bo bidul tak mocno przestraszony, że serce ściskało

Posted

No widzę, że ty bardziej doinformowana niż ja! Dopiero co ze szkoły wróciłam, patrzę na dogomanię, a tu piszesz, że Karat do domu poszedł ;] Superancko, bo genialny psiak! :)

Posted

Namieszałam... Okazało sie, że suczka collie, to sheltie. U mnie na osiedlu jest sheltie wielkości beagla i myślałam, że one większe nie rosną, a tu proszę, do 40cm w kłębie. Więc suczka sheltie nadal czeka na adopcję.

Posted

a powiedzcie mi czy schronisko potrzebuje akwarium i klatki na chomiki etc? Bo mam w domu i mi to nie potrzebne i nie wiem czy czasem trafiają do schroniska gryzonie etc

Posted

[quote name='sekkmet']a powiedzcie mi czy schronisko potrzebuje akwarium i klatki na chomiki etc? Bo mam w domu i mi to nie potrzebne i nie wiem czy czasem trafiają do schroniska gryzonie etc[/QUOTE]

sekkmet jak bardzo Ci to niepotrzebne to mam u siebie dziewczynę, która zajmuje się adopcjami gryzoni, głównie szczurków i chomików. Zawsze marudzi, ze brak jej klatek.
Gdybym mogła to wziąć to w Zielonej Górze bywam często :)

Posted

[quote name='sekkmet']jasne, bardzo chętnie :)[/QUOTE]
To sie moja Karolinka ucieszy, nic jej nie powiem zanim nie przywiozę :)
Jak możesz podaj mi adres odbioru i telefon na priv :)

Posted

[quote name='andzia69']witam - mam pytanie - potrzebujemy wizyty przedadopcyjnej dla bullowatego bezdomniaka w miejscowości Żary...znacie kogoś, kto mógłby przeprowadzic taką wizytę?[/QUOTE]
Masz priv :)

Posted

A więc mam trochę czasu. W schronisku dużo psó poszło do domu! :) Ale niestety też mamy nowe. Na stronce mamy też zdjęcia kotów i kociaków.
A ja wkleję tutaj jeszcze kilka zdjęć psiaków :)

[IMG]http://i49.tinypic.com/smg86v.jpg[/IMG]
[IMG]http://i50.tinypic.com/2d10cb8.jpg[/IMG]
[IMG]http://i49.tinypic.com/6ia9dt.jpg[/IMG]
BLACK
Nieduży przyjazny ok. 3-letni psiak. Spokojny, ale na spacerach nabiera wigoru :) Niestety nie przepada za innymi psami.

Posted

[quote name='tayga']Masz priv :)[/QUOTE]

wizyta wypadła ok...tylko teraz dla odmiany nei mamy transportu z Gliwic do tych Żar...psiana czeka już ponad rok na dom:(

i teraz drugie pytanko - dałby radę ktos przeprowadzic wizytę dla asta, który też już bardzo długo czeka na dom? domek chetny w Zielonej Górze, psiak stąd:

[url]http://www.dogomania.pl/threads/141421-!!!Cudem-uratowane!!!-Tragedia-3-amstaff%C3%B3w.-TysonTilaTequilla..-PiSdZ/page17[/url]

z góry dziękuję:)