Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chlopaki juz w hotelu...dopiero wrocilam.. Najpierw ich nie bylo wiec czekalismy i po ok. 40 min pojawily sie..chlopaki łykneli parowki, dali sobie zalozyc obroze i smycze i zostali umieszczeni w bagazniku. W miedzyczasie zauwazylysmy ze czarny Lechu ma rane na pysku. U weterynarza sie zeszlo bo duzo pacjentow, ale chlopcy to anioly i grzecznie czekali na swoja kolejke, rudy Jaro mila biegunke i dwa razy latalam zeby sie zalatwil...Biegunka albo ze stresu albo cos zjadl... U wetrynarza tez wstydu nie przyniesli, byli bardzo grzeczni...Jaro wazy 10 kg i ma okolo 4 lat i nie ma przednich zębow..:(a Lechu wazy 13 kg i ma okolo 6- 7 lat..Dostali leki na odrobaczenie i fiprex, koszt wizyty 60 zł,W drodze do hotelu chlopaki zwrocily wszystkie parowki...Ale z zaciekawieniem patrzyli za szybe..Po dojezdzie na miejsce zostali umieszczeni w boksie, byli zdezorientowani, bo inne psiaki strasznie szczekaly, weszli do budy i tylko wygladaly..Nie omieszkalysmy z Emila sie poryczec ze musimy je zostawiac...Oni sa cudowni, ciagle chca zeby je glaskac, wchodza na kolana, mimo warunkow w jakich zyly bardzo ufaja ludziom. Strasznie rozczulio mnie to ze oni tak starsznie sa za soba...jeden na drugiego kladzie glowe, prztulaja sie...Chcialabym zeby mieli super dom...I wiem ze tam tez nie moga dlugo byc...Marzy mi sie taki kochajacy tymczas...I ciotki mam nadzieje ze powoli nazbieramy dla chlopakow na takie wlasnie warunki...Strasznie bym tego chciala...

Posted

Kinia Cioteczko co to za smutki???? Chlopaki sa bezpieczni.....

Ale to fakt - zbieramy na tymczas w lepszych warunkach, czyli musimy miec jeszcze przynajmniej drugie tyle......

Myslałam, że psiaki są straszę, a Oni jeszcze maja tyle lat życia przed sobą...

Trzeba zabrać się za ogłoszenia :)

Posted

Łezka mi sie zakręciła. Dobrze że od dziś nie będą spać na ulicy, że mają kawaleczek czegos swojego wynajętego. Który jest który? A tak wogóle 10 i 13 kg to nie jest tak dużo. To gdzie oni są? I ile to ma kosztować? Miała być chyba jakaś opłata za nich 2, 350, dobrze pamiętam? A jedzenie ktos będzie im zawoził, tak? Ciekawe jaka przyczyna braku zębów Jara, zapewne wybicie.Rozumiem, że zostali dziś zaszczepieni. Trzymajcie się chłopcy, zaczynacie życie psów nie mieszkających na ulicy:-) tylko w hoteliku:-)

Posted

Jaro to ten Rudy, a Leszek to ten czarny. psiaki są w hotelu w Jeziorku za Piasecznem..Koszt za miesiac za dwoch to 310 zł +karma...Wiekszosc czasu w kojcu beda...ale bedziemy sie staraly jezdzic jak najczesciej. Emila moze troche czesciej bo ma ciut blizej a ja mam z wolomina okolo 50 km. Chlopaki jeszcze nie szczepieni bo najpierw trzeba bylo ich odrobaczyc...Jaro nie ma 4 przednich zebow, dwoch na dole i dwoch na gorze...a Leszek ma polamane...nie wiem czy to wybite...bardzo mozliwe...
Trzeba im szukac lepszego tymczasu...i dozbierac deklaracji, bo narazie deklaracji stalych nie ma tyle co potrzeba nawet na ten hotel...nie mowiac juz o pieniadzach na cos lepszego...

Posted

To prawda - mają budę wyłozoną słoma, pełną miskę i spokój.

O spacery my musimy sie zatroszczyć, ale to tak czy siak dużo lespze niż życie na ulicy obok tego wariata.......

Nie zapominajmy ciągle o deklaracjach!

Posted

ja do dzisiaj nie mogę dojść do siebie:(płakałyśmy z Kinią całą powrotną drogę:(szukamy domku, ale nie chcemy ich rozdzielać, bo to byłaby dla nich tragedia...mam nadzięję, że ktoś przygarnie ich obydwu, to są naprawdę wspaniałe psiaki:)będę u nich w środę, wyprowadzę na spacer, dam smakołyki, popieszczocham i sprawdze czy wszystko jest ok...dziękuję wszystkim za wpłaty:)