AnnaA Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Oczywiście, że szkoda ich do schronu, ale innego wyjścia poprostu nie ma. W tej chwili jak "pan" zamknął teren psiaki są niczyje. Quote
emilak Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 spróbujemy znaleść inne wyjście, wiem, że są stare i nikogo nie interesują... Quote
Awit Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Ja się interesuję bidulkami, ale mało nas tutaj....:-( Quote
Kinia1984 Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 dzisiaj facet rzucał w nie ceglami bo probowaly sie przekopac pod brama:( Quote
Awit Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Boże mój, co za bezlitośnik, zły człowiek. Psy idą, błagają, kopią pod płotem by mieć kawałeczek swojego miejsca na ziemi;-( A tak gdy stanie przed obliczem Pana, zwierzęta się nie wstawią za nim " Panie on był dla nas dobry" A cegłami niech nie rzuca, powiedz mu, że zadzwonisz na policję i zgłosisz znęcanie nad psami Quote
Awit Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Aż żal ......... ściska, że dorosły facet nie umie sobie poradzić w ludzki sposób, tylko tak prymitywnie chce "sprawę" załatwić. Bohater normalnie. A potem będzie przy stole z żarciem i wódką rodzinie i kumplom opowiadał jaki to on mądry i sprytny. Żałosny mały człowieczek. Quote
emilak Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 to są naprawdę biedne psiaki...tulą się, proszą o chwilkę pieszczot, jedzenie połykają, a on wiecznie robi im jakąś krzywdę, albo je przepędza, albo rzuca czymś...ja wiem, że najlepiej byłoby je oddać do schroniska, ale one tam zostaną do końca, bo komu potrzebny jest niewyględny stary pies... Quote
Awit Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 I co dalej? A która z was je widuje? Gdzie one teraz sypiają? Quote
Tigraa Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Dziewczyny weźcie ich do schroniska, przynajmniej jeść dostaną i będą miały gdzie spać. A my porobimy im ogłoszenia i będziemy szukać domów. Nie można ich zostawić na zimę na ulicy, za chwilę zaczną się mrozy, śniegi... Quote
Kinia1984 Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 do schroniska bez zgloszenia z um nie wezma a w wolominie um nie zglasza psow nieagresywnych...i wsciec sie mozna... Quote
Awit Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Jak to nie zgłasza psów nieagresywnych? To tylko agresywne trafiają do schroniska? A te normalne, co z nimi ma być? Ja też sądze, że lepiej by trafiły do schronu. Jeśli żyją na ulicy grozi imnniebezpieczeństwo, nawet w postaci takiego "miłego właściciela sklepu". Tam nikt w nich cegłami nie będzie rzucal. Quote
Kinia1984 Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 pan z um z ochrony srodowiska twierdzi ze schrony sa przepelnione i odlawiaja tylko agresywne psy, a poza tym mojej znajomej ktora dzwonila w sprawie bezdomnej ciezarnej suki powiedzial cos w sensie zeby glowy nie zawracala bo dzieci gloduja a ona o psy awantury robi...:/ Quote
Awit Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Przecież to chyba należy do obowiązków gminy zajęcie się psami bezdomnymi. Mylę się? Może trzeba wziążc od pana nazwisko, poprosić o nazwisko osoby która będzie kompetentna w zakresie bezdomności. Quote
emilak Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 może ktoś chce chociaż wspomóc chłopaków karmą?? Quote
Kinia1984 Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 tu i tam...czyli czasem sa na terenie, jak tego buraka nie ma, a czasem znikaja.. Quote
Kinia1984 Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 z tego co mi emila mowila obok jest posesja i tam mieszka starsze malzenstwo ktore tez dokarmia chlopakow i emila z nimi rozmawiala zeby je wzieli a my bedziemy karme kupowac i jak beda chcieli to na bude nazbieramy, maja to p;przemyslec bo lubia te psiaki.. Quote
Kinia1984 Posted December 3, 2009 Author Posted December 3, 2009 starszy pan psiakow nie wezmie, bo gryza sie z jego psami. Sytuacja wyglada coraz gorzej bo facet psiaki w koncu zakatuje...Dzis kolezanka z pracy widziala jak jeden dostal kopa a drugia dostal ceglą...Mamy miejsce w hotelu 10 zł/doba +swoja karma za dwa psiaki w boksie...Czyli potrzeba 310 zł deklaracji. Ja moge zadeklarowac 10 zł.. Quote
emilak Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 mamy miejsce, ale z kasą krucho...:(ja deklaruje 50 zł... Quote
obraczus87 Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Kinia..... a ja mam pytanie - czemu Ty Cioteczko nie wysyłaś mi swoich nowych wątków???? Quote
emilia2280 Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 [quote name='Kinia1984']starszy pan psiakow nie wezmie, bo gryza sie z jego psami. Sytuacja wyglada coraz gorzej bo facet psiaki w koncu zakatuje...Dzis kolezanka z pracy widziala jak jeden dostal kopa a drugia dostal ceglą...Mamy miejsce w hotelu 10 zł/doba +swoja karma za dwa psiaki w boksie...Czyli potrzeba 310 zł deklaracji. Ja moge zadeklarowac 10 zł..[/QUOTE] to jest cena za dwa psy czy za jednego, bo cos podejrzanie tanio. poza tym to staruszki, czyli dozywocie z leczeniem. ja mam 2 mlode suki od roku i nie mogé wyadoptowac, a dopiero takie dziadki. chyba ze podrzucic je do innej gminy do schroniska. albo u dziadka postawic kojec dla nich zeby sié nie gryzly z jego psami. Quote
Recommended Posts