justynia Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 [quote name='g_o_n_i_a'] Okazyjnie udało mi się kupić za 29 złotych ogromne legowisko dla Azy. Długie jest na 120 cm, a szerokie na 90 cm. Wreszcie mała będzie miała pożądne łóżeczko :loveu:[/quote] Na pewno pożądne, ale uwierzymy, jak zobaczymy :evil_lol: Może jakieś foteczki? [quote name='g_o_n_i_a'] A teraz mała ciekawostka. Uwierzyłby ktoś z Was, ze w domu, w którym jest jeden pies i trzy koty może być mysz? Zadziwiające, ale prawdziwe. Mamy myszora w domu, który beszczelnie puszcza wszędzie bobki, cham normalnie. A kocury zamiast zajać się "lokatorem", to wygrzewają poopska na słońcu, co za zwierzyniec. :evil_lol:[/quote] He, he, nieźle. A masz kotki płci męskiej pewnie? Bo z reguły właśnie kocury są leniwe, a kotki bardziej łowne :lol: Quote
g_o_n_i_a Posted June 24, 2006 Author Posted June 24, 2006 Hej!! :multi: A ja mam wakacje!!! WAKACJE!!! :D :D :D A z kasą, to jakoś sobie dam rade, może będę miala pracę na wakacje. I zarobię ok. 500 złotych za całe wakacje. :-) Poza tym będę sprzedawać na Allegro np. nowiutki toczek do jazdy konnej lub kamerkę internetową. Damy rade!! Psiak musi byc! ;-) Aza ma znowu zapalenie ucha, tym razem w uszku pełno ropy ojejejej... W poniedziałek idziemy do wetki i jeszcze Azulek będzie miał sprawdzane zabeczki, te brzydkie zębiska. A w ogole to Aza teraz się wetki boi, bo P. Agnieszka źle wbiła igłe i poleciała krewka. Ale nic sie nie stalo, tylko Łaciatek to taki mały panikarz i mnóstwo krzyku robi. Na sterylke to juz na 100% idziemy, moze nasza mała dominatorka sie uspokoi. Zaczynamy domowe szkolenie klikerem, ciekawe czy będzie widać jakiś efekt. No ale, czego sie nie robi, aby przynieść sobie i psiakowi odrobinke radości i zabawy. Zdjęcia może będą, tylko aparacik musze pożyczyć. Dziękuje za odwiedzinki Wasze. :-)) Quote
g_o_n_i_a Posted June 24, 2006 Author Posted June 24, 2006 Azuleczka :loveu: [IMG]http://img305.imageshack.us/img305/5281/rudzielec0zn.jpg[/IMG] Quote
Imbirka Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 Cześć Gonia:lol: O jaka zawstydzona panna:loveu::evil_lol: Quote
Koma Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 Hej! :multi: Azunia :loveu: jakie śliczne oczka :cool3: trzymam kciuki żeby Azuni uszka szybciutko wyzdrowiały ;) Quote
KaRa_ Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 [quote name='g_o_n_i_a']Azuleczka :loveu: [IMG]http://img305.imageshack.us/img305/5281/rudzielec0zn.jpg[/IMG][/quote] Śliczna jak zawsze Azunia:loveu: :loveu: :loveu: Ja tez sie ciesze,ze sa wakacje:multi: ale u mnie pracy znales sie nie da:shake: Quote
Alicja Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 [quote name='g_o_n_i_a']Azuleczka :loveu: [IMG]http://img305.imageshack.us/img305/5281/rudzielec0zn.jpg[/IMG][/quote] [B][I]Jaki Aziutek skruszony siedzi , jakby coś zbroiła .[/I][/B] [B][I]Uszka wyleczysz , dobre kropelki , i będzie ok;) [/I][/B] Quote
g_o_n_i_a Posted June 26, 2006 Author Posted June 26, 2006 Niestety, z uszkiem jest coraz gorzej. Aza mimo kropli, które stosowałam, nadal trzepie łebkiem, co za tym idzie rozdrażnia rane. Z uszka czuć nieprzyjemny smrodek, ucho w ciagu jednego dnia brudzi sie tak, jak zdrowemu psu w ciągu 2 tygodni. Aza dzisiaj dostala antybiotyki - strzykawkę i tabletki. Juz od tych strzykawek boi sie wchodzic do gabinetu P. Agnieszki. Czyszczenie uszka sprawia Azie bol, piszczy, wyrywa sie. Jeszcze tak alegricznego stanu nigdy nie mieliśmy. Martwie sie, bo juz rodzicom poszło w koszty. A wygladalo tak niewinnie... Co do suteczków, to nic sie nie dzieje. Teraz juz nie sa tak napuchniete, najprawodpodobniej cos ją ugryzło, sutek opuchnąl i opuchlizna teraz zeszla. Co do ząbków, nadal nie mamy sprawdzonych, bo wetka najpierw sprawdza ucho i zawsze konczy sie na czyszczeniu go albo podaniu strzykawki. Ale w środe znowu idziemy i pokazujemy ładnie żabki. I oczywiscie kupujemy pastę do zebów u wetki. Quote
g_o_n_i_a Posted June 26, 2006 Author Posted June 26, 2006 Ach, byl jeden plus naszej wizyty u wetki. :-) Azulek jechał samochodem do lecznicy :loveu: I wpadł w dziki zachwyt. :evil_lol: Quote
Alicja Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 [I][B]Ozzy miał krople Chronicin i do czyszczenia płyn Aurisal-Forte do uszu chorych , pomogło ;)[/B][/I] Quote
g_o_n_i_a Posted June 26, 2006 Author Posted June 26, 2006 Alu, czy Ozzulek też miał taką ropną ranę, mocno drapał uszko, mial stan zapalny? Wiem, ze to jest jakis stan alergiczny... Jezeli tak, to ja popytam moją wetkę czy na dolegliwosci Azy byłyby te leki dobre. Quote
Alicja Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 [quote name='g_o_n_i_a']Alu, czy Ozzulek też miał taką ropną ranę, mocno drapał uszko, mial stan zapalny? Wiem, ze to jest jakis stan alergiczny... Jezeli tak, to ja popytam moją wetkę czy na dolegliwosci Azy byłyby te leki dobre.[/quote][I]Ozzy miał rankę za uchem i ja zaraz go wyczaiłam , w uchu było tylko bardzo brudno :shake:paskudziło się bardzo , tak że można było czyścić kilka razy a tam ciągle coś było więc szybciutko pojechaliśmy ....a Ozzy też alergik [/I] Quote
g_o_n_i_a Posted June 26, 2006 Author Posted June 26, 2006 Oj ten brudek w uszku... No to popytam, Alunia, dziekuje. Oby to była dobra droga na zdrowko Azuli. Będę pisac jak coś, moze sie po tych antybiotykach coś poprawi. Quote
Magda Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 Oj Goniu, ale zle wiesci z Azunia. Mam nadzieje, ze uszko szybciutko sie wygoi. Pochwalisz sie nam co to za praca i czemu tak malo?:lol::cool3: Quote
olcha Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 :shake: Ale nagadane, a fotek mało :evil_lol: Kotek rudasek przecudny :loveu: Też myślałam o szkoleniu Tequili ale narazie i czasu i kasy brak :watpliwy: Quote
g_o_n_i_a Posted June 29, 2006 Author Posted June 29, 2006 Hej! Jak na razie jestem odcięta od internetu - matka natura po wtorkowej burzy postanowila odciac mi tę przyjemność. :shake: Azulek juz dobrze. W poniedzialek stan był kiepski uszka i Łatka dostała antybiotyk. I prosze, uszko cacy. Idziemy jutro na kontrolę. To nic, ze kaska na przyszłego psa poszła nam w plecy. Wazne jest zdrowko Azulki. Nowych zdjęc mam kilka, większośc mojego cudnego modela Edwarda. Nie chwaliłam się, ale od tygodnia mam nową papużkę. Jej zdjęcia też mam :-) Pracy nie mam, za to już w tym tygodniu byłam dwa razy w schronisku :loveu: Mam nadzieje, ze będziecie mi czasem watek podnosić. Na razie ja zmykam :( Quote
KaRa_ Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Ooo nowa papuzka, ciekawe jaka;) i na zdjecia Edwarda czekamy:cool3: i azuni oczywiście tez;) Quote
olcha Posted July 1, 2006 Posted July 1, 2006 Czekamy na obiecane zdjęcia :cool3: :cool3: :cool3: Quote
g_o_n_i_a Posted July 1, 2006 Author Posted July 1, 2006 Gonia ma internet!!!! :multi: Jutro będę wstawiać zdjęcia :cool3: Quote
olcha Posted July 2, 2006 Posted July 2, 2006 [quote name='g_o_n_i_a']Gonia ma internet!!!! :multi: Jutro będę wstawiać zdjęcia :cool3:[/quote] :cool3: :cool3: :cool3: Quote
g_o_n_i_a Posted July 6, 2006 Author Posted July 6, 2006 Kojarzycie tego kawalera? :cool3: :loveu: [IMG]http://images2.fotosik.pl/158/5d71fcfa55beac98.jpg[/IMG][URL="http://images2.fotosik.pl/158/5d71fcfa55beac98.jpg"][/URL] Quote
KaRa_ Posted July 6, 2006 Posted July 6, 2006 [quote name='g_o_n_i_a']Kojarzycie tego kawalera? :cool3: :loveu: [IMG]http://upload.miau.pl/1/74311.jpg[/IMG] [/quote] Kogo my tu widzimy:razz: dostojnego Pana Edwarda:lol: Quote
g_o_n_i_a Posted July 6, 2006 Author Posted July 6, 2006 :multi: :multi: A jednak ktoś nas odwiedza! :multi: Kara :loveu: Quote
KaRa_ Posted July 6, 2006 Posted July 6, 2006 [quote name='g_o_n_i_a']:multi: :multi: A jednak ktoś nas odwiedza! :multi: Kara :loveu:[/quote] No ba,że Was odwiedzam:cool3: Quote
g_o_n_i_a Posted July 6, 2006 Author Posted July 6, 2006 :multi: A ja sie baaaaaardzo ciesze. Czy chcesz zobaczyć Azuleczkę? Quote
Recommended Posts