Moniś Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 Witaj Goniu :multi::multi: Ale nagadane tu u Ciebie- nie sposób wszystkiego przeczytać ;););) Quote
justynia Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 Cześć Gonia! Zapachniało u Ciebie wakacjami :evil_lol: Fajnie, że będziesz miała nowego pieska... Ciekawa jestem którą rasę w końcu wybierzesz... Ja Ci niestety nie doradzę, bo miałam tylko (i aż!!!!) kundelki. A z tym konkurowaniem Azulki przy szczeniaku to mi się zdaje, że na początku nei powinno być źle, może gorzej jeśli psiur podrośnie i będzie próbował rządzić. Najlepiej, jak by miał łągodny charakterek i oddał się pod rządy Azy, ale to ciężko przewidzieć... Quote
Cimi Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 Jak sobie wychowasz tak będziesz miała ;). Niezależnie czy to kot, pies czy papuga. Jeśli chodzi o szczeniaka to powinien unikać sytuacji przykrych, bo jak wiadomo to moze się odwrócić. Moja Fiona jako dorosła miała kontakt z koniami, do których podchodziła ostrożnie, z kotami i tu chciała się tylko bawić dlatego wiem, że kiedyś będą mogła spokojnie mieć kota, z kozą i królikami. W stosunku do psów? To zależy od jednostki i charakteru. Jak wiadomo samce są dominujące. A co do dwóch psów. Rok temu był u mnie szczenior, było wszsytko ok i traktowała go jak świetną zabawkę ;). W lutym przez tydzień była dorosła suka ON oj co to się działo. I to była poprostu rywalizacja. Ze szczeniakiem nie powinno być problemu, bo od samego początku będzie pokazywać kto rządzi choć w przyszłości moga być próby przejęcia pałeczki dowodzenia. Quote
g_o_n_i_a Posted June 14, 2006 Author Posted June 14, 2006 [quote name='Cimi']Jak sobie wychowasz tak będziesz miała ;). Niezależnie czy to kot, pies czy papuga. Jeśli chodzi o szczeniaka to powinien unikać sytuacji przykrych, bo jak wiadomo to moze się odwrócić. Moja Fiona jako dorosła miała kontakt z koniami, do których podchodziła ostrożnie, z kotami i tu chciała się tylko bawić dlatego wiem, że kiedyś będą mogła spokojnie mieć kota, z kozą i królikami. W stosunku do psów? To zależy od jednostki i charakteru. Jak wiadomo samce są dominujące. A co do dwóch psów. Rok temu był u mnie szczenior, było wszsytko ok i traktowała go jak świetną zabawkę ;). W lutym przez tydzień była dorosła suka ON oj co to się działo. I to była poprostu rywalizacja. Ze szczeniakiem nie powinno być problemu, bo od samego początku będzie pokazywać kto rządzi choć w przyszłości moga być próby przejęcia pałeczki dowodzenia.[/quote] Samce dominujące?? A jeżeli psiak pójdzie do kastracji, czy jego chęc dominacji nad Azą moze się zmniejszyć? Mam jeszcze pytani - czy jest jakis sposob zeby psa oduczyć łapczywości? Znaczy sie chodzi o to, ze jak Aza ma jedzenie w misce, to jak nasz maly kocurek podchodzi, to ona warczy. Wszystko zabiera dla siebie... [quote name='justynia']Cześć Gonia! Zapachniało u Ciebie wakacjami :evil_lol: Fajnie, że będziesz miała nowego pieska... Ciekawa jestem którą rasę w końcu wybierzesz... Ja Ci niestety nie doradzę, bo miałam tylko (i aż!!!!) kundelki. A z tym konkurowaniem Azulki przy szczeniaku to mi się zdaje, że na początku nei powinno być źle, może gorzej jeśli psiur podrośnie i będzie próbował rządzić. Najlepiej, jak by miał łągodny charakterek i oddał się pod rządy Azy, ale to ciężko przewidzieć...[/quote] Oj tak wakacjami... Przecież za tydzien bede wolna (prawie)!! :multi: :multi: A piesek to dopiero za rok. Wybrałabym kundelka, owszem, ale widzisz, jestem uzalezniona od mojej psicy, która lekko dominuje. Jeszcze nie wiadomo jak to bedzie, moze w ogole sie nie dogadają, boję się... :( Oki, od dziś przyjmuje Wasze propozycje ras psów o łagodnym charakterze. Wiec? :cool3: [quote name='Moniś']Witaj Goniu :multi::multi: Ale nagadane tu u Ciebie- nie sposób wszystkiego przeczytać ;););)[/quote] Heeej! Nareszcie jestes! :multi: Wcale tak dużo nie przybyło, porownujac z innymi galeriami. ;-) Quote
Imbirka Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 [quote name='g_o_n_i_a']...Oki, od dziś przyjmuje Wasze propozycje ras psów o łagodnym charakterze. Wiec? :cool3: [/quote] TYLKO BOKSER:multi: [SIZE=1](wiem powtarzam się)[/SIZE]:evil_lol: Quote
g_o_n_i_a Posted June 14, 2006 Author Posted June 14, 2006 [quote name='Imbir1']TYLKO BOKSER:multi: [SIZE=1](wiem powtarzam się)[/SIZE]:evil_lol:[/quote] Uhuhuhuuu jaki wybór. :evil_lol: :evil_lol: Ale oki, mam już pierwszą propzycję. Quote
g_o_n_i_a Posted June 14, 2006 Author Posted June 14, 2006 Prawie bym zapomniała pochwalić się Wam... Aza jutro będzie się kąpsiać. :evil_lol: Quote
KaRa_ Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 [quote name='g_o_n_i_a']Prawie bym zapomniała pochwalić się Wam... Aza jutro będzie się kąpsiać. :evil_lol:[/quote] Biedna Azunia:roll: :cool3: Quote
g_o_n_i_a Posted June 15, 2006 Author Posted June 15, 2006 Hej! :eviltong: Azunia jeszcze nie wykapana, ale to kwiestia czasu. Śmierdziuszek już nie będzie śmierdziuszkiem. :evil_lol: Mam prośbe - czy ktoś zna stronę z bazą danych ośrodków szkoleniowych dla psów? Głównie chodzi mi o jakiś ośrodek szkoleniowy w Rzeszowie. Quote
KaRa_ Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 [quote name='g_o_n_i_a'] Mam prośbe - czy ktoś zna stronę z bazą danych ośrodków szkoleniowych dla psów? Głównie chodzi mi o jakiś ośrodek szkoleniowy w Rzeszowie.[/quote] Azunia bedzie szkolona?:cool3: Quote
g_o_n_i_a Posted June 15, 2006 Author Posted June 15, 2006 [quote name='KaRa_TC']Azunia bedzie szkolona?:cool3:[/quote] Chyba będzie trzeba poprawić te błędy, które popełnilismy... Wiem, mozecie fukac na moją odpowiedzialność, ale przynajmniej chce to poprawić. Nie widze innej, bezpiecznej opcji na drugiego psa. Musze sie jeszcze zorientować w cenie... Poza szkoleniem planuje tez sterylke, co moze spowodować późniejszy zakup psa (oczywiscie z hodowli). Quote
KaRa_ Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 U mnie w Poznaniu zwykle PT kosztuje 600zl;). Oj chcialabym tyle zebrac i w Delte zainwestowac bo wiem,ze ona to pojetna sunia;) Quote
Cimi Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 [quote name='KaRa_TC']U mnie w Poznaniu zwykle PT kosztuje 600zl;). Oj chcialabym tyle zebrac i w Delte zainwestowac bo wiem,ze ona to pojetna sunia;)[/QUOTE] No to co zza problem samemu jeżeli jest pojętna :cool3:? Odpowiednia nagroda i motywacja dla psa i pies super wykonuje. A zawsze później możesz się z trenerem skontaktować, żeby sprawdził co i jak robicie i omówić ewentualne błędy. A Rzeszowie jest oddział ZK ? To prawdopodobnie będą tam szkolenia. Quote
g_o_n_i_a Posted June 15, 2006 Author Posted June 15, 2006 W Rzeszowie jest Związek Kynologiczny. Czyli mam tam szukać informacji o osrodkach szkoleniowych, tak? Skoro tyle szkolenie moze kosztowac, ile pisze Kara, to chyba kupno szczeniora nam sie opóźni. Ale chyba lepiej, bo będziemy lepiej przygotowane na przyjście psa. Azie przyda się takie szkolenie podstawowe, posłuszeństwa. ;-) A dzisiaj... Dzisiaj, zaraz po kąpieli, byłyśmy 2 godziny w lesie z Azulka. Aza bardzo była szczęśliwa, podobało jej się chodzienie miedzy drzewkami. Potem jeszcze byłyśmy pół godzinki na lakach, Aza się wytarzała w ogromnej trawie. :evil_lol: I ogolnie mowiac dzien bardzo ciekawy, pies szczęsliwy, pancia tez. Spotkałam się z niezbyt przyjaznym DON'kiem, który przez kraty az kłapał zębiskami. Pierwszy raz mi się zdarzyło, żeby Aza tak warczała na jakiegoś psa. Ale też dowiedziałam się, ze Azulek jednak mnie kocha. :loveu: Na spacerku bylam razem z kolezanka, której rodzice mają stadnine koni. Jak byłyśmy w stadninie, to musialam Łaciatkę przywiązać do takiego słupka, bardzo chciałam zobaczyć nowe konie i mojego Grinka. :loveu: Moj psiaczek o dziwo zaczał tak stracznie płakac za mną, moja kochana Kropczeka :angel: Quote
g_o_n_i_a Posted June 15, 2006 Author Posted June 15, 2006 Wszystko było w porzadku, jak zawsze siedziała razem z Zieloną na podworku, na świezym powietrzu. Ćwierkała, byla normalna... Coś jednak musialo się stać, coś... Coś co spowodowało śmierć Szaraczka. Odszedł niedawno, nie wiem dlaczego i nie wiem dlaczego wlasnie On... Szaraczku, fruwaj sobie Kochany za TM, dotrzymuj towarzystwa Tadusiowi, Klusi, Cezarowi oraz papużkom. Na zawsze będziesz w moim sercu. [CENTER][IMG]http://img77.imageshack.us/img77/9158/znicz7vb.gif[/IMG][/CENTER] Quote
Cimi Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 W zzwiązku będzie chyba tylko o jednym szkoleniu, czyli o tym szkoleniu pod ZK. Porponuję się przejść i zobaczyc czy to jest to odpowiadające i czy chcesz w ten sposób szkolić. Dla mnie ważne by było w jaki sposób się tam pracuje czyli bez szapanń, uderzeń, kolczatek ale bardzo ważne nawiązywanie więzi z psem oraz szkolenie na nagrodach takich jak piłka czy smakołyk jak wiadomo takie inne od tych pospolitych. Nie wiem jakie są inne ośrodki szkoleniowe w rzeszowie, ale mogą się ogłaszać w sklepach zoo i u wetów Albo przeszukaj na forum w dzaile 'Szkolenie' być może będzie topic odnośnie tego. A najlepiej poczytaj sobie regulamin PT i staraj się narazie sama coś w tym kierunku robić. Naprawdę to świetna zabawa i nic trudnego. Zwłaszcza, że w necie jest pełno porad co i jak zrobić. A co do ceny szkoleń. W oddziale do którgo należe to koszt 350 zł. Trzeba przeliczyć ile się płaci i ile jest godzin, bo niektóre szkoły mają tak, że psy szkolą aż właściciel będzie zadowolony. Też np. w Katowicach to 500 zł i 400zł. Ceny są naprawdę różne. Quote
KaRa_ Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 Biedny szaraczek:-( {*} [quote name='Cimi']No to co zza problem samemu jeżeli jest pojętna :cool3:? Odpowiednia nagroda i motywacja dla psa i pies super wykonuje. A zawsze później możesz się z trenerem skontaktować, żeby sprawdził co i jak robicie i omówić ewentualne błędy.[/quote] Ja sama nie umiem, kilka ksiazek przeczytalam ale dla mnie to czarna magia:shake: Quote
Cimi Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 [quote name='KaRa_TC']Ja sama nie umiem, kilka ksiazek przeczytalam ale dla mnie to czarna magia:shake:[/QUOTE] To w takim razie musisz sie nauczyć :lol:. Bierz psa i najpierw w domu poćwiczcie, a później na spacerze ;). Naprawdę jest fajnie, bo jeszcze większa frajda, że sama tego psa nauczyłaś :lol:. Quote
KaRa_ Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 [quote name='Cimi']To w takim razie musisz sie nauczyć :lol:. Bierz psa i najpierw w domu poćwiczcie, a później na spacerze ;). Naprawdę jest fajnie, bo jeszcze większa frajda, że sama tego psa nauczyłaś :lol:.[/quote] Tylko,ze ze mnie samej nerwus jak cos mi sie nie udaje nie chce wracac do tego:lol: A pod okiem tersera to inaczej bo juz wiem,ze tyle kasy na to wydalam i musze ciagnac dalej;) Quote
g_o_n_i_a Posted June 16, 2006 Author Posted June 16, 2006 [quote name='Cimi']W zzwiązku będzie chyba tylko o jednym szkoleniu, czyli o tym szkoleniu pod ZK. Porponuję się przejść i zobaczyc czy to jest to odpowiadające i czy chcesz w ten sposób szkolić. Dla mnie ważne by było w jaki sposób się tam pracuje czyli bez szapanń, uderzeń, kolczatek ale bardzo ważne nawiązywanie więzi z psem oraz szkolenie na nagrodach takich jak piłka czy smakołyk jak wiadomo takie inne od tych pospolitych. Nie wiem jakie są inne ośrodki szkoleniowe w rzeszowie, ale mogą się ogłaszać w sklepach zoo i u wetów Albo przeszukaj na forum w dzaile 'Szkolenie' być może będzie topic odnośnie tego. A najlepiej poczytaj sobie regulamin PT i staraj się narazie sama coś w tym kierunku robić. Naprawdę to świetna zabawa i nic trudnego. Zwłaszcza, że w necie jest pełno porad co i jak zrobić. A co do ceny szkoleń. W oddziale do którgo należe to koszt 350 zł. Trzeba przeliczyć ile się płaci i ile jest godzin, bo niektóre szkoły mają tak, że psy szkolą aż właściciel będzie zadowolony. Też np. w Katowicach to 500 zł i 400zł. Ceny są naprawdę różne.[/quote] Szczerze mówiąc, to słyszałam o tych organizowanych w ZK. Jednak wydaje mi się, ze lepiej będzie mi się pracować z Azą prywatnie, tzn. w ośrodku szkoleniowym. Zaczną się wakacje, to poczytam troche o szkoleniu PT, moze będziemy się tak bawic. Mam nadzieję, ze nam trafi się pożądny trener i Azulek będzie chcial ze mną pracowac w kierunku lepszego wychowania. :-) Dzięki Cimi, jesteś kochana :multi: A my dzisiaj mieliśmy wyprawe z kociętami do weta. Ciocia Gunia zrobiła rudziaszkowi super sesję zdjęciową, zaraz kilka wstawie zdjęc. Potem, w domku, okazało się, ze Aza ma kleszcza koło oka i trzeba było działac. No i wszystko teraz oki, trzy kiciki śpią, Aza też. Tylko papi taki smutny dzisiaj. :-( A mama kategorycznie zabroniła mi kupowaz kolejnego ptaka. Trudno, maluch jest silny, chyba nie powinien się bardzo załamać. Quote
g_o_n_i_a Posted June 16, 2006 Author Posted June 16, 2006 Myszki dwie. :loveu: [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images2.fotosik.pl/158/ee5b40afca01c440.jpg[/IMG][/URL] Łaputki :loveu: :loveu: [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images4.fotosik.pl/122/ba92993bb6996fef.jpg[/IMG][/URL] Tygrysek [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images3.fotosik.pl/158/80afdd67b8463ffc.jpg[/IMG][/URL] Quote
g_o_n_i_a Posted June 16, 2006 Author Posted June 16, 2006 Przytul Misia :loveu: :loveu: [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images3.fotosik.pl/158/4317a7295baa6502.jpg[/IMG][/URL] Quote
Imbirka Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 O rany jaki słodziak:loveu: jeszcze niechcący zakocham się w kotach:lol: Quote
anetta Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 Ojej, smutna wiadomosc ;( ['] Bosh, ale cukiereczek :loveu: A te rozowe lapeczki :loveu: achhhhh :loveu: Quote
Kiessa Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 ;( tak mi przykro . A koteczek przecudowny :loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts