Axela_ Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Podajcie przepisy na jedzonka robione przez Was ;) :lol: Quote
...::Basia::... Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Takie gotowane potrawy tak? No to ja yorka nie mam ale gotuje mojemu labkowi:) to moze być chyba po porostu np. ryż, marchew, kurczak lub inne mięsko jakie psiak lubi, gotujesz to (dla mojego labka to ja musze gotować pare godz. bo dla niego to strasznie dużo robie) później czekasz aż ostygnie (za nic nie dawaj psy wrzącego jedzenia!!!!!) i gotowe:) Quote
Axela_ Posted November 19, 2009 Author Posted November 19, 2009 tak, chodziło mi właśnie o takie przepisy ;) piszcie wszystko co gotujecie ;) Quote
Borówka16 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Ja gotuję mojemu yorczkowi np. ryż + marchewkę+pietruszką + wołowinkę. Zazwyczaj warzyw to ten sam skład,tylko mięska zmieniamy ;) A i z warzyw to czasem selerka dodaje ;) Quote
adka207 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Ja gotuje mojej suni przeważnie udko kurczaka + marchewka, ale ona je rózne kombinacje z różnymi warzywami, np. pietruszką. Quote
3aapt Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Ja dzisiaj mojej malutkiej gotowałam wątróbkę z ryżem i marchewką - i bardzo jej smakowało (boję się czy nie nakarmiłam jej za bardzo :) ) Ogólnie karmię ją suchą Royal Canin. Quote
Balbina. Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Tylko karmiąc psa gotowanym nalezy pamiętać,że nie zawsze tylko kurczak ale też inne mięska...bo kurczaki to nie jest najzdrowsze mięsko jednak.Podam przykładaowy przepis z którego będę dzisiaj gotowała mojemu psiakowi 1 udziedz z indyka 2 średnie marchewki,pietruszka,kawałeczek selera ryż Gotuję udziedz,dodaję marchewki.Po ok. pół godziny zasypuję wszystko ryżem i gotuję ok. 20 minut.Wyjmuję,mielę, studzę i zawijam w woreczki.Z takiej porcji mam jedzonko na tydzień + suchy hills.;) Quote
justyna i dejzi Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 ja kupiłam Dejzi royal i nie chce jeść więc zalewam jej to gorącą wodą i robie paćke...zjada:) i takie coś daje raz dziennie.Raz dziennie też gotuje pierś z kurczaka,marchewka,ryż,pietruszkę. Wczoraj nawet dorzuciłam kalafiora też zjadła:) A i dostaje też pedigree junior. Quote
Balbina. Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 nie,nie podgrzewam.A co do żywienia Twojej suczki.Royal jest ok;)Gotuj jej też inne mięska i warzywka.Z mięs można gotować-idyka,wołowinę,cielęcinę,kurczaka,ryby,koninę,królika,mój pies raz dostał kaczkę i też zjadał;)Warzywka-marchewka,pietruszka,seler,kalarepka,burak,szparagi,małe ilości kalafiora,brokuła,czasem szpisak.Jako wypełniacz można-ryż,płatki owsiane,małe ilości makaronu,płatki kukurydziane.Z pedigree zrezygnuj.Ma nieciekawy skład i mnóstwo konserwantów...A jeśli Twoja sunia nie lubi royala...cóż.Ja tam też nie lubię zupek w proszku:razz:Ja poszłam z moim psiurem na kompromis-cały dzień stoi miska z hillsem,zjada ile chce,czasem nawet pół miseczki a popołudniu dostaje michę gotowanego.:cool3:Sierść błyszcząca,pies szczęśliwy.Także-polecam:lol: Quote
ania90 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='Balbina12']Tylko karmiąc psa gotowanym nalezy pamiętać,że nie zawsze tylko kurczak ale też inne mięska...bo kurczaki to nie jest najzdrowsze mięsko jednak.Podam przykładaowy przepis z którego będę dzisiaj gotowała mojemu psiakowi 1 udziedz z indyka 2 średnie marchewki,pietruszka,kawałeczek selera ryż Gotuję udziedz,dodaję marchewki.Po ok. pół godziny zasypuję wszystko ryżem i gotuję ok. 20 minut.Wyjmuję,mielę, studzę i zawijam w woreczki.Z takiej porcji mam jedzonko na tydzień + suchy hills.;)[/QUOTE] jak to zapakujesz w woreczki to wkladasz to do lodowki czy zamrazasz? Quote
Balbina. Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 pakuję w woreczki i mrożę:lol:Codziennie wyjmuję porcję , i daję.:loveu:Wieczorkiem po spacerze najczęściej pies przegryza suchą karmę a po południu dostaje gotowane:loveu:Mam jeszcze jeden przepisik:razz: Ok. 30 dag wołowiny gulaszowej zmielić(jeszcze surową) i wrucić do garnka.Marchwkę,buraka,selera i pietruszę(łącznie również ok 30dag)zetrzeć drobno na tarce i dodać do mięsa.Gotować ok . pół godziny.W osobnejmiseczce zalać wrzątkiem płatki owsiane błyskawiczne(inny rodzaj gotować)i poczekać aż dobrze zmiękną.Wszystko razem wymieszać,dodać olej,witaminki i jedzonko gotowe.;) Quote
Recommended Posts